![]() |
Parazitler Bagirsak solucanlari |
Yanıtla
|
| Yazar | ||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Parazitler Bagirsak solucanlariGönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 12:05 |
|||
|
Merhaba degerli forum �yeleri ve Murat hocam sizlerin yanitlamanizi istedigim bi sorum var
Eger bir kiside solucan veya bagirsak kurdu s�phesi varsa onlari tamamen ve iyi bir sekilde yok etmenin bir y�ntemi varmidir doktorlarin verdikleri ila�lar haricinde veya onlarida dahil ederek fikirlerinize ihtiyacim var tesekk�rler |
||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 15:37 |
|||
|
Bu konu aslinda g�ndeme eglmesi gereken bir konuydu.
Diskida parazit 3 g�n arka arkaya bakilip bulunamazsa "yok" demektir. 1 g�n 1 defa bakilip bulunamazsa yok anlamina gelmeyebilir. Bu hastaligin tedavisinde sik yapilan hata: ila�la tedavi olup bulundugu ortamdan tekrar hastaligi kapmaktir. Bu sebeple: Ayni evi paylasan herkes tedavi olmalidir. 1 kiside varsa digerlerinde de var kabul edilir. I� �amasirlar kaynatilmali, tirnaklar kesilmeli, �ig sebze ve neyveler permanganatta bekletilmeli, g�zel yikanmalidir. Tuvalet temizligi aliskanliklari g�zden ge�irilmelidir. Hipo (�amasir suyu) en etkili dezenfektandir. Disardan yenen yemekler, disarda i�ilen �ay ve diger hazir gidalar s�pheli karsilanmali, sinirlanmalidir. Agiz kokusu parazit iliskisi �ocuklarda iddia edilmektedir fakat eriskinde parazitin agiz kokusu yaptigina iliskin pek kuvvetli deliller hen�z yoktur. Buna ragmen genel bir saglik kurali olarak varsa bu hastaliktan kurtulmak gerekir. -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 16:46 |
|||
|
g�zel bilgileriniz i�in tesekk�r ederim hocam peki sormak istedigim bika� sey daha var
mesela neden �ocuk ve eriskin ayrimi s�z konusu veyahut ben 17 yasindayim hangi sinifta yer alirim ve acaba ilerliyen yillarda eger koku nedeni buysa tedavi etmesem bile kendiliginden yokmu olucaktir koku? bu soru aklima geldi birde kabak �ekirdegi ve s�t�n i�ine sarimsak d�v�p i�mek doktorun verdigi ila�lar yarinda bunu saglik ocagi doktoru �nermisti sizcede ise yararlimidir ve ben tekrar sizce bir doktora gidip ila� alayimmi ��nk� �ok defa aldim buseferde ila�lara karsi bagisiklilik kazanma gibi bir g�c� varmidir bu parazitlerin saygilar |
||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 17:03 |
|||
|
birde hocam size diskilamayla ilgili birsey sormustum o konumu bulamadigim i�in buraya yazmak istedim
ben nerdeyse daima sert diskiya sahibim ama buna ragmen nasil oluyosa yapabiliyorum fakat hemoroidim oldugu i�in aciyor ve zorlaniyorum onu hemoroide bagli acidigini d�s�n�yorum peki diskinin sertligi kabizlik anlamina gelmezmi? |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 22:32 |
|||
Incelemeyi yapan doktor �ocuklar �zerinde �alismis. B�ylece elimizde �ocuklar i�in delil var. Gelecekte bir baska dopktor eriskin �zerinde inceleme yaparsa parazitlerin eriskinde agiz kokusu yaptigina ait delil elde edecegiz. Makul bir spek�lasyon yaparsak belki �ocukta agiz kokusu yapiyorsa muhtemelen eriskinde de agiz kokusu yapiyor olmasi beklenir s�rpriz olmaz.
Bilmiyorum
Parazitin diren� kazanmasi m�nk�n olabilir. Ama burada �nemli nokta sizin tedavi olup yendien paraziti geri aliyor yeniden hastaliga basliyor olmanizdir Ilaci b�t�n ev halki kullanmali, hijyen disiplini artirilmalidir. Ancak b�ylece kalici tedavi m�mk�n olur
Bilmiyorum -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 11:30 |
|||
|
sagolun hocam
konumuz �zerinden birka� daha sormak istedigim seyler var bizim �abuk acikma gibi problemimiz varsa parazit haricinde hormonlarimizdada problem olabilcegi mi aklimiza gelir ve bunun i�inde diski sindirim testi mi yapmaliyiz? a�ken gelen koku mideden mi yoksa bagirsaktanmi gelir yoksa her ikisindenmi gelir eger a�lik kokusu agzimizin i�inde g�n i�erisinde yemek yedigimiz halde �oksa sizce midedenmi s�phe edilmesi gerekir Hypilori denen mikrop agiz kokusu ve mide iliskisi a�isindan bas rol�m� oynamaktadir? saygilar |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 11:47 |
|||
|
ve parazitlerle ilgili bir sorum daha olcak hocam , internette arastirdigimda su adres :
http://www.kurt.gen.tr/burun-kurdu.html �rnegin bende burun kasintisi burunumun i�inde zaman zaman birseyin kimildadigi aynisinin makat ve kulagimdada oldugu oluyor merak ettigim ve aklima gelen sey su burnumda kurt var ise eger onlari temizliyemezsem bir kisir d�ng�ye girebilirmiyim yani burnumda yasiyan kurtlar yumurtalarini burundan agzima akan balgamimin i�inde olarak midemden ge�ip bagirsaklarima mideme yerlesebilirler ve bu d�ng� temizlensemde s�rekli tekrarlar gibi bir fikir geliyor aklima ve bide bu kurtlar gen tr adresinde midede kurt bagirsakta burunda bazi organlardada oldugunu olabilcegini s�yl�yor yani midede kurt nasil yasiyor hocam mide �ok asidik bi ortam degilmi yada orda kurt yasiyorsa buda koku yapmazmi fikirlerinizi merak ediyorum saygilar |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ekim-2018 tarihinde 06:56 |
|||
|
Hocam merhaba. Benim agiz kokusu kesinlikle bagirsak kurdu kaynakli. Ben bir t�rl� kurtulamadim bunlardan. Ila�lar kisa vadede etki ediyor. Bunun kesin ve net bir �aresi var midir?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ekim-2018 tarihinde 22:02 |
|||
|
Parazit tedavisi eksik yapiliyorsa ila�lar ile �nce iyilesiyorr sonra parazit yumurtasini yeniden aliyor olmalisiniz
Bir parazit hastasinin ilacini ayni evde yasayan herkes kullanmalidir Turnaklar kesilir, i� �amasirlar kaynatilir, tuvalet temizligi �ok titiz yapilmalidir, sokakta yemek yenilmesi durdurulur, sebze ve meyveler permanganatta bekletilir. Bu durumda parazit ilacini b�t�n aile kullanir Bu yapilirsa iyielsme meydana geldikten sonra yeniden parazit almazsiniz -M |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 02:28 |
|||
|
Cevabiniz i�in tesekk�r ederim. Parazitin v�cuttaki �oklugu da �nemli degil midir. V�cutta �ok fazlaysa ila� etki etmiyor olabilir mi Disaridan bir m�dahale ile temizligi m�mk�n degil mi. Misal ameliyat.
|
||||
![]() |
||||
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 07:36 |
|||
|
B�yle bir hastalikta ameliyat anlamsizdir.
Bagirsagi a�ip g�z ile g�r�neni temizleseniz bile 1 tane yumurtayi i�erde unutsaniz ertesi hafta y�zlerce parazit ortaya �ikar. Eger ila� kullanmaya ragmen tekrar parazit ortaya �ikiyorsa siz �nce iyilesiyor, ertesi g�n paraziti yeniden v�cudunuza aliyorsunuz. Bu �ok net ve belli olan bir ve sik rastlanan bir durumdur. |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 09:50 |
|||
|
Murat hocam terebentin ile paraxit temizligi �zerine ingilizce bir�ok yayin var. Bu konuya denk geldiniz mi hi� bilmiyorum ama firsatiniz olursa bakabilir misiniz. Bu konuda g�r�slerinizi �ok merak ediyorum
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ekim-2018 tarihinde 20:33 |
|||
Bahsettginiz yayini bulmaya vakit ayiramayabilirim.Siz bulup yollayip konuya �zg�n bir soru sorarsaniz dilim d�nd�g�nce yazmaya �alisirim -M |
||||
![]() |
||||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |