![]() |
Psikolojik agiz kokusu |
Yanıtla
|
| Yazar | |
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Psikolojik agiz kokusuGönderildi: 07-Kasim-2016 tarihinde 14:29 |
|
Hocam, siz de cevaplarsaniz sevinirim.
1- Psikolojik agiz kokusu sadece asiri kaygi ve suphe midir yoksa koku hissedilir mi? 2- Hangi durumlarda ortaya cikar. Agiz kokusu ile alakasi olmayan bir psikolojik travma buna neden olabilir mi? 3- Son olarak hasta bunu kabullenir mi? :) |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Kasim-2016 tarihinde 11:07 |
|
Soru g�zeldi. Tesekk�r ederim
Sizin psikolojik dediginize gelin Tip 5 (Subjektif) agiz kokusu diyelim. 1- Subjektif agiz kokusu iki �esittir. N�rojenik veya psikojenik olabilir. Eger n�rojenik olursa birey ger�ekten bir koku hisseder. Fakat baskasi hissetmez. 2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur. Bu miktar zaman i�erisinde degisir. psikolojik rezilyens adi verilir. Bende agiz kokusu var mi acaba? diye kendisine sorar, Daha sonra kendi sorusunu evet var ama idare eder, bos ver, hayir yok, herkeste var, bazen var, �nemli degil seklinde cevaplayarak kendi i� sesine karsi diren� g�sterir, kendi problemini kendi i�inde kendisi ��zer. Bu saglikli insanda meydana gelir. Tip 5 agiz kokusunun fizyolojik porsiyonudur. Kendisi basa �ikamadigi zaman, konforunu bozmaya basladigi zaman veya takintiya d�n�st�g� zaman hastalik baslar. Tip 5 (psikojenik) agiz kokusunun 3 episodu vardir. Videolari seyredin http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html 3- Tip 5 n�rojenik olanlar ve Tip 5 (psikojenik) olanlarin fobik fazindakiler biraz daha kolay kabullenirler. Imajiner olanlarda ciddi bir diren� vardir. Doktoru su�lama, hakaret etme, asagilama, begenmeme, k���k g�rme egilimindedir. Beni anlamadi diye d�s�n�r. Ama psikiyatristin ilacini kullanmaya baslarsa 2 ay sonra iyilesme yavas-yavas baslar. Makale (ingilizce) yollasam okur musunuz? http://murataydin.org/halitofobi.pdf -M |
|
![]() |
|
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Kasim-2016 tarihinde 19:04 |
|
Cok tesekkurler hocam. Pekala n�rojenik oldugunda birey kokuyu mesela genizde hisseder ama kendi nefesini kokladiginda bu kokuyu burundan da alabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Kasim-2016 tarihinde 13:31 |
|
"genizde hissetmek" dediginiz olgu ile "burundan almak" dediginiz olgu ayni seydir.
-M |
|
![]() |
|
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Kasim-2016 tarihinde 21:34 |
|
Anladim hocam tesekkurler. Bunun tedavisi hakkinda bilgi verir misiniz yani n�rojenik olanin tedavisi ne sekildedir
|
|
![]() |
|
�mitvar
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2016 tarihinde 02:26 |
|
Son zamanlarda kendime y�nelttigim bazi sorular var.Sizde cevaplarsaniz belkide yardimlasarak bu cukurdan �ikariz.
1 Sizden baska ka� kisi agzinizin koktugunu d�s�n�yor ve size s�yl�yor? 2.Cocukluk caginizda agiz kokusuyla ilgili bi uyari aldiniz mi ya da bir baskasinin bu yuzden elestirildigini duydunuz mu? Sizi bu konuya odaklayacak kaygilandiracak birsey yasadiniz mi? 3.Bedeninizin g�r�n�m� ya da agiz kokusu disinda kalan ter , ayak vb.kokulardan da rahatsiz misiniz?Rahatsizlik verdiginizi dusunuyor musu nuz? 4.Yasam kalitenizi d�s�ren baska takinti korku kaygi duydugunuz seyler varmi? Varsa nelerdir?Sosyal fobi gibi 5.�z sayginiz d�s�k m�? 6.Hassas detayci yapiya sahipmisiniz? 7.Yapmaniz gereken islerde organize olmakta konsantre olmakta sonunu getirmekte devamlilikta zorlaniyor musunuz? Erteleme son dakkaya birakma aliskanliginiz var mi? 8.Tip 5 olma ihtimalinizi hi� d�s�nd�n�z m�? ��nk� ben bu sorulara verdigim cevaplarla tip 5 oldugumu d�s�nmeye basladim.Cocukluk �aginda yasadigim bademcik sorunumun beni bu noktaya getirmis olabilecegini d�s�n�yorum. Yapmam gereken tek sey samimiyetine inandigim insanlarla bu kaygimi paylasmak ve kendime yeni bir yol �izmek. Ne dersiniz belkide ��z�m burnumuzun dibinde ama burnumuz baska seylerle o kadar mesgul ki farkedemiyoruz:)) Ihtiyacim olan tek sey ise sadece cesaret...... Yorum ve cevaplarinizi bekliyorum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2016 tarihinde 12:05 |
Hangi n�rojenik olanin tedavisini sordunuz? Kemosensor disfonksiyon mu, retronasl koku alma mi, dorsolingual koku alma mi, hematojen koku alma mi? Koku hal�sinasyonu mu? -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2016 tarihinde 18:28 |
|
a�ken agizda olusan koku a�lik kokusu nasil bi kokudur? diski kokusumuu olur? eger a�ken agizda diski kokusu yoksa normal insanlarda ve bende ki bu koku hangi rahatsizligin belirtisi olabilir hocam? parazit veya hyplorimi?
|
|
![]() |
|
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2016 tarihinde 19:08 |
|
Bu kadar cesitli oldugunu bilmiyordum hocam :) Pekala burun tikanikligi norojenik kokuya sebep midir ve norojenik koku azalip cogalir mi yoksa sabit midir?
|
|
![]() |
|
Cile3427
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Kasim-2016 tarihinde 21:38 |
|
Ben bu zamana kadar arastirmadan ondan bunda fikir almakdan itici biri olmakdan biktim herkesin gozunde ezik durumda olmaktanda biktim yavvv ne lanet biseydir bu arkadas nasl bir illet anlamadim benim bu zamana kadar ota ilaca verdigim parayi bir kenara atsam vallahi altimda bir araba vardi simdiye kendimi ifade edememektende biktim yok sinus . Yok corek otu . Yok yagi yok kudret nari bizim isimiz Allaha kalmis ben otobuse bibemiyorsam sinemaya gidemiyorsam kiz arkadasim yoksa ben kahveye gidemiyorsam bence bi geregi yok �yle hayatin bi arkadas var adam diyor yav sen hep kapinin agzindan konusup gidiyorsun gelsene i�eri dedi tlf nu kulagima tutup beni evden �agryolar k.b dedim �ikdim su sacmaliga ben en �okda iyi olsaydim sunuda yapardim dedigim seylere �z�l�yorum HOCAM ALLAH RIZASI I�IN yardimlarnizi esirgemeyin siz varsaniz bizde variz yoksaniz bizde yokuz bu hastalik icin ciddi anlamda arastirma yapan gormedim siz haric hocam diger yapanlarda paraya kopek olmuslar adamlar ismi lazm degil 100 de 100 senin drrdinin caresi bende deyip ilac verdi ictim bi tik yok eskisinden daha kotu demem oki hocam kendinize Pop�ler davranin .d bizi bu batakdan �ikarn lutfen
|
|
|
Yeter biktim
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2016 tarihinde 16:32 |
|
tip5 sadece psikoojik rahatsizlikmi demek oluyo yani hocam tip5 ger�ek koku yaratirmi yani stres fazla d�s�nmeyi birakirsa hasta koku kaybolurmu �yle biseymi? ben burayi pek anliyamadim tip5 aslinda uydurulmus bi kokumu yoksa kisi stres yaptigi i�in olusan biseymi ger�ekten varmi yani
|
|
![]() |
|
derdnz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 03-Kasim-2013 Konum: Eskisehir Durum: Çevrimdışı Puan: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2017 tarihinde 21:04 |
|
Merhaba Hocam.Bug�n bir doktora muayene oldum.Agzimda inanilmaz yogun bir tat var ve kendim geniz kismimdan gelen bir koku duyuyorum. azalip artan sekilde. Kendisine durumu anlattim, bogaz burun dil arkasi vs kontrollerini yapti ve suan koku var mi agzinda diye bir soru sordu.Evet dedigimde keskin koku alabildigini ve agzimin kokmadigini s�yledi.Ve kontrol ettigi yerler i�inde �ok sagliklisin herhangi bir kusur g�remedim dedi. Inanilmaz bir saskinlik yasadim.Beni n�roloji ve psikoloji �zerine y�nlendirdi.Muayeneden hemen sonra anneme ilk defa konuyu a�tim agzimda tat oldugunu ve agzimin koktugunu s�yledim. Annem ben sende hi� �yle rahatsiz edici bir koku duymadim,duysaydim uyarirdim ya da bir sorunun olup olmadigini mutlaka sorardim takintiliyim bu konuda biliyorsun dedi.Bunlari duymak beni �ok muallakta birakti.
Bir ka� ay �nce bademcik ameliyati oldum,acaba iyilestim ve ben farkinda degil miyim diye sorular sormaya basladim kendime.��nk� forumda b�yle bir arkadas vardi. Ancak ben kokuyu duyuyorum ve agzimdki tadi y�ksek sekilde hissediyorum.Ameliyattan sonra biraz azaldi diyebilirim sadece kendi adima. Ben kimsenin hareketlerinden dolayi s�phe yasamiyorum ama bir kisiden s�zleriyle ima almistim.Onun disinda bir olay yasamadim. Yillar evvel daha k���k yaslardayken size muayene olmustum. Siz koku var yok degil evet ama sanirim sen duygusal bir insansin ya da koku konusunda hassas bir insansin demistiniz. Yani kastettiginiz az bir koku var ama benim hissettigim derecede bir koku yoktu. Tip 1 veya 2 olabilir demistiniz o zamanlarda. Eger bilgisayarinizda mevcutsa hala eski hastalarinizin sonu�lari �zel mesajlardan size ad soyad versem sonu�larima bakma ihtimaliniz var midir? Kokuyu duymam,tadi almam psikolojik olmasini engeller mi? Ben bunu hissettigim i�in psikolojik durumu reddediyorum yani ihtimal veremiyorum. N�roloji konusu hakkinda bir fikrim yok.Ilk isim bir n�roloji ve psikoloji uzmanlarina g�r�nmek olacaktir ama sizin g�r�s�n�z� merak ediyorum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Agustos-2017 tarihinde 20:53 |
![]() |
|
derdnz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Agustos-2017 tarihinde 21:26 |
�ok tesekk�r ederim hocam t�m sorularimin cevabini aldim. Kendi yasadiklarimi g�z �n�nde bulundurarak ''retronasal olfaksiyon'' olabilecegini d�s�nd�m. Ayrica yillardir 1 sn bile kokunun ge�medigini d�s�nd�g�m i�in b�t�n bunlara arti olarak tip5 i�in psikolojik destek almam gerektigini farkettim. Yalniz gittigimiz doktorlara kendimizi ifade etmemiz zor olabiliyor 'bende bu hastalik olabilir mi?' gibi. izniniz olursa bu linkteki yazinizin �iktisiyla doktora g�r�nmeyi denemek isterim. |
|
![]() |
|
Safari
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Agustos-2017 tarihinde 00:43 |
|
Merhaba arkadaslar.Bir ortama girince agiz kokumdan etrafimdakiler �ks�r�yor,burnunu tutuyor.bademcik ameliyati oldum,burundan deviasyon ve konka ameliyati oldum yinede ge�miyor.l�tfen yardimci olun.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Agustos-2017 tarihinde 07:05 |
Evet l�tfen. Tabi. Pozitif yaklasiminiz i�in tesekk�r ederim -M |
|
![]() |
|
Burazin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ekim-2017 tarihinde 22:19 |
|
2- Herkeste her zaman az miktarda Tip 5 koku bulunur.
Hocam bu koku karsi tarafi rahatsiz etmeyecek miktarda hissedilir seviyede mi bulunur? Yoksa koku olur ama karsimizdaki insan kokuyu alamaz mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ekim-2017 tarihinde 11:43 |
Tip 5 = objektif olmayan, �l��lemeyen, varligi kanitlanamayan, sahibinden baska hi� kimsenin bilemedigi kokudur. Yani aslinda hi� kokmayan kokudur. Yani oldugu zannedilen ama aslinda olmayan agiz kokusudur. |
|
![]() |
|
Burazin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2017 tarihinde 01:19 |
|
Tesekk�r ederim
|
|
![]() |
|
ahsen123
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Subat-2018 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2018 tarihinde 19:51 |
|
merhaba hocam uzun yillardir bu konu beni �ok k�t� bir duruma d�s�r�yor l�tfen bana yardim edin ben s�rekli agzimda bi koku oldugunu d�s�n�yorum bunun sebebi agzimda ge�meyen bir tat olmasi �evremdeki insanlardan �ekiniyorum konusmak istemiyorum yakin arkadaslarima defalarca sordum b�yle bir sey olmadigini s�yl�yorlar sadece k���k bi kuzenim s�yemisti bana agzimda koku oldugunu onun haricinde kimse s�ylemedi beni kirmamak i�in s�ylemediklerini d�s�n�yorum ben rahat degilim bunu �ok fazla kafama takiyorum s�rekli d�s�nd�g�m tek konu bu �ok fazla arastirdim bunu nasil anlarim diye bir s�r� y�ntem denedim bardaga �flemek yastiga �flemek gibi ama ben duymuyorum bu konuyu sadece bir yerde tis�rt i�ine �fleyerek anlasilir okumustum onu yapinca bi koku duyuyorum sonra kendi kendime diyorum koku yoksa bu koku nereden geliyor kesin koku var diyorum l�tfen yardim edin bu beni �ok fazla etkiliyor benim sorum bir koku olup olmadigini nasil anlarim
|
|
|
ahsen123
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2018 tarihinde 21:26 |
|
Madem olmadigini d�s�nd�g�n�z kokuyu aliyorsunuz o halde bir psikiyatristten yardim istemeniz �ok isabetli olabilir.
-M |
|
![]() |
|
ahsen123
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Subat-2018 tarihinde 20:25 |
|
tesekk�r ederim hocam bir sey daha sormak istiyorum agizda k�t� bir tat varsa kesin koku da vardir diyebilir miyiz
|
|
|
ahsen123
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Subat-2018 tarihinde 22:41 |
Hayir hayir hayir Tat ve koku farklidir. Ikisini birbirine karistirmak sureti ile agiz kokusu algilamak Tip 5 n�rojenik agiz kokusudur. Bu sayfada soldaki videoyu izleyiniz http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html |
|
![]() |
|
derdnz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mayis-2018 tarihinde 20:34 |
Merhaba hocam. Uzun zaman ge�ti aradan,bug�n paylasmak istedim..Dediginiz gibi insan bazen geri geri ka�iyor, basa d�nmekten korkuyor. Elimde yazinizla birlikte n�roloji uzmanina g�r�nd�m. Kendisi okuduktan sonra bana bir ka� soru sorarak �ncelikle bir ila� �nerdi. Bu tat almadaki yogunluk i�indi. Genelde bu tarz sikayetlerle gelen hastalar olabiliyormus ,bazi hastaliklarin baslangic asamasinda tat alma duyulari etkilendiginden bunlarin elemesini yapmak istedi. Ila� pek ise yaramadi daha sonra N�RALTERAPI denilen bir tedaviye basladik. �ncelikle bu igne,sinirler vs anlattiklari beni korkutsa da kabul ettim ve tedavinin daha ilk seansinda agzimdaki o ge�meyen tat ve aldigim kokuda b�y�k oranda azalma hissettim. Hayatimda ilk defa bir tedaviden sonu� aliyordum :) Agzimin her saniye koktugunu d�s�n�rd�m , ileriye dogru �fledigimde herhangi bir koku olmadigi zamanlari kesfetmeye basladim. Duydugum y�kseklikte bir koku zaten olmadigini farkettim.Koku olmayan g�nler bile oluyordu ki 1 dk koku ge�medigini s�yleyen ben iken:) Ciddi farklar yaratti �zellikle tat konusunda.Tabi hala biraz var s�yle ki oranlarsak bunu %70 civarinda rahatlama yasadim. Koku almada ise direk burnuma �fledigimde sabit yogun bir koku aliyorum hala ancak �fledigimde bu yok.(Anlatmasi zor ancak bu tedaviyle birlikte direk burun ucuma nefes verdigimde olan kokunun o y�kseklikte olmadigini biliyorum ve doktorlarda bunu destekliyor) Bu tedavi sirasinda bildiginiz gibi psikolojik bazi sorular soruluyor. Bu sorularda bir netlige kavusamadik sadece.Yani bunlara neden olacak sinirlerdeki hasarin duygusal sebebini bilemiyorum. Maalesef 4 seans kadar gidebildim, �zel sebeplerden dolayi tedavim yarim kaldi. Buna ragmen oldukca yarar g�rd�m. Simdi tekrar basliyorum psikiyatri ve n�ralterapi tedavisini birlikte g�t�recegim. Buradan tamamen kendimi yendigim mesajini yazmak i�in de gelecegim insallah
Bu arada psikolojik veya n�rolojik bir sey oldugunu reddetmeyin arkadaslar. Ben bariz bu koku ve tatla ge�irdim hayatimi. Bu kadar ger�ek�iyken olmadigini d�s�nmek u�uk geliyor olabilir ama �ncelikle tedaviye bir adim atin, iyi doktorlarin sizi y�nlendirmesine izin verin. Bir anda bir iyilesim m�mk�n degil bu konuda, izin verin -zaman verin kendinize ve tedavinize. Kaldi ki, sebepleriniz bunlar olmasa bile yasanilan bu ruhsal ��k�nt�lerin, acilarin psikolojik bir tedaviye zaten ihtiyaci var. Daha saglikli hareket edebilmek i�in bundan ka�inmayin.. |
|
![]() |
|
Velele
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 28-Mart-2018 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mayis-2018 tarihinde 21:29 |
|
arkadaslar merhaba ben de burdaki �ogu insan gibi kbb,dis doktoru, refl� tedavisi g�rd�m ve sonu� alamadim en sonunda pes ettim ve ugrasmayi birakmistim aradan biraz zaman ge�tikten sonra bu kokunun beyinde ya da zihinde normalden farkli �alisan bir seyden kaynaklandigini d�s�nmeye basladim ��nk� ailede kardeslerimdede agiz kokusu vardi. genetik bir bozukluk oldugunu stresli mutsuz hayat s�rmenin yol a�tigi bir sorun oldugunu d�s�nmeye basladim ��nk� ben ne zaman strese girsem agzim kurur ve koku daha �ok artardi �zellikle disardayken kendimi diken �st�nde hissedecegim bir durum varsa, g�zler bendeyse, aman ya agzim kokuyorsa ya karsimdakine rahatsizlik veriyorsam diye d�s�nd�g�m zaman agzimdaki k�t� tad daha �ok artardi ve agzim kururdu. Genel olarakta �ekingen biriyim. bu agiz kokusu beni �ekingen utanga� biri haline d�n�st�rd� ya da �ekingen utanga� oldugum i�in agzim kokuyor burasi �eliskili. sonra bu forumda gezerken http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1884 bu konuyu g�rd�m ve bunu konuyu a�an arkadasin solian adli antideprasanla iyilestigini g�r�nce iyilesme adina bir heyecana kapildim ve bug�n sansimi denemek adina psikiyatira gidip solian adli ilaci sordugumda doktor o ilacin agir bir sirofreni ilaci oldugunu ve benim i�in hafif olan secita 10 mg adli ilaci deniyebilecegimizi, daha �nce b�yle bir sikayetle kendisine gelen olmadigini ve oy�zden bu konu hakkinda fazla bilgisi olmadigini s�yledi. bende kabul ettim ve 1 ay sonra tekrar kontrole gidecegim sonu�lari buraya yazarim.
NOT:bazi arkadaslar ger�ekte koku olmadigini benim agzimin koktugunu sandigimi d�s�nebilirler (buna tip 5 deniyor galiba) ama koku var arkadaslar hi� demese 5 6 kisi s�yledi bu arada dilimde yogun beyaz sarimsi pas var ve de pastan kaynaklandigini d�s�n�yorum kokunun ��nk� ne zaman pasi temizlesem agzim ferahliyor koku yokmus gibi hissediyorum tabi 1 -2 saat sonra geri basliyor orasi ayri.... :) herkeze ge�mis olsun. |
|
|
Yaptiklarim icin pisman degilim ha aklim hala yapmadiklarimda
|
|
![]() |
|
ahsen123
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Temmuz-2018 tarihinde 02:28 |
|
murat hocam hapsirildigin da yada banyo yapildiginda agizdaki tadin azalmasi ne anlama gelir ???
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Temmuz-2018 tarihinde 07:09 |
hapsirildigin da yada banyo yapildiginda agizinizdaki tadmi azaliyor ? Bilmiyorum. Daha �nce duymamistim |
|
![]() |
|
Faded1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2018 tarihinde 01:33 |
|
Buna �ok fazla sahit oldum. Bunun sebebi kokudan rahatsiz olup burnunu tutmasi degilmidir?
|
|
![]() |
|
Fulya
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2018 tarihinde 22:55 |
|
Saygisizlik etmek istemem ama dogrudan basliga yazmak istedim. Bence psikolojik agiz kokusu diye birsey yok eger kimse siz konusurken tepki vermezse elini agzina kapatmazsa zaten acaba bende agiz kokusu var mi diye d�s�nmezsiniz, ne zamanki tepkiler farkedeceginiz boyuta ulasir o zaman s�phelenir ve bir asamadan sonra emin olursunuz kimsenin sizi kirmamak i�in bunu size s�ylememesi sizin yalnizca psikolojik olarak buna inandiginizi g�stermez. Tepki varsa koku vardir. �nemli olan soru sorabilecek ve g�zel cevap alabilecek birini bulmak...
|
|
![]() |
|
Yagmur98
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2018 tarihinde 16:08 |
|
Iyi g�nler. Ben artik kafayi yemek �zereyim bu konuyla ilgili. Daha �nce de yazmistim. Neredeyse 8 senedir agzimda hi� ge�meyen �ok aci bir tat var. O tat y�z�nden agzimin koktugunu da d�s�n�yorum. K���kken annemle ablam s�ylemisti agzimin koktugunu. Ama daha sonra dis taslarim temizlendi, ��r�k disler halledildi. Ama o aci tat 8 senede hi� ge�medi. Daha sonra kimse agzimin koktuguyla ilgili bisey de s�ylemedi, tepki de vermedi. Ama ben �ok asosyal, kirilgan bir insanim. Simdi aklimi karistiran 2 sey var. Ya insanlar beni kirmamak adina agzimin koktugunu belli etmek istemiyor yada ben �ok herseyi sorun haline getiren biri oldugum i�in agzimin koktugunu d�s�n�yorum. Insanlarla konusmadan �nce kisa kelimeler se�meye �alisiyorum. Yarim saatte bir sakiz degistiriyorum. Sakiza verdigim paraya araba falan alirdim herhalde. Nereye kadar gidecek bu b�yle. Birine bisey s�ylemem gerekiyor s�yleyemiyorum. Uzaklastiktan sonra mesaj atiyorum unuttum diye. Dedigim gibi �ok utanga� biriyim ve aileme de soramiyorum bu y�zden. El yalayip koklama falan herseyi yaptim kokmuyor. Baska nasil �grenebilirim?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2018 tarihinde 19:21 |
![]() |
|
Hopeless
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2022 tarihinde 17:12 |
|
Kendi kokusunu almayan ama uyari alan var mi ve uyarirken nasil bi koku aldiklarini s�yl�yorlar?
|
|
![]() |
|
Hopeless
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2022 tarihinde 17:18 |
|
@aydinmur hocam hangi tip hastalari kendi kokusunu almaz ?Bunun sebebi beynin s�rekli kokuya alismasi ise koku kesintisiz olabilir mi yani?
|
|
![]() |
|
Cennker82
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 21-Ekim-2023 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 15:23 |
|
Allah sagliginizdan ayirmasin.Fakat bu is psikolojik olamaz.Yani agzi kokanlarin b�y�k b�l�m�n�n agzinin kokmasinin sebebi agiz kokum var diye d�s�nmeleri mi yani.Evet bazi yiyecekler agzi kokutur sogan gibi sarimsak gibi alkol gibi fakat agiz kokusu size sonradan sirayet ettiyse bunun altta yatan bir nedeni vardir.Esimle 15 yildir evliyiz ilk seneler hi�bir sey yokken esim daha sonralarda agzimin koktugunu s�ylemeye basladi.Ayni sekilde es dostta bunu dillendirdi.Sidmi ben agzimin kokmadigina inanirsam agzim kokmayacak mi?
Sabah kalktigimda agzimda olusan o pas tadi,aynaya baktigimda g�rd�g�m,kaziyarak �ikardigim beyaz tabaka hayalmiydi yani :) |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 16:23 |
|
A�ik konusmak gerekirse; kisilerden bagimsiz s�yl�yorum, aramizda ruh ve akil sagligi bozuk kisiler de mutlaka vardir. Bu kisiler sadece agiz kokusu ile degil baska alanlarda ruh sagligi bozuk kisiler olabilir. Onlarin kim oldugunu bilmedigimiz i�in internette okudugumuz her seye inanmayalim.
|
|
![]() |
|
Dunyadanbiri
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 14:48 |
|
bana yardimci olun 10 sene �nce agiz ve v�cut kokum vardi ciddi sin�zit ve enfeksiyonlar ge�irdigim bir d�nemdi, okul arkadaslarim okula gelme senden rahatsiz oluyoruz demislerdi birka� sene sonra �niversitede bir arkadasim agiz ve ter kokun var demisti suanda ise esime soruyorum koku almadigini s�yl�yor defalarca sordum. Simdi devam ettigim sinifta ortam kokuyor ifadesi kullanilmadigi halde ortam havasiz oksijensiz gibi ifadeler kullaniliyor bu benden mi kaynakli l�tfen yardim eder misiniz
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 19:46 |
|
Esin en yakinin ve kokmuyor diyorsa bir de yakin arkadasina sorarak emin ol. Travmalarimiz oldugu i�in ortamlarda koku lafi ge�ince geriliyoruz. Senin yapman gereken ikinci veya ���nc� kisilerden kokmadigina dair onay alman. Biz buradan bilemeyiz ki. Ayrica inan bana koksan esin s�yler yani.
|
|
![]() |
|
Dunyadanbiri
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 21:25 |
|
�yle diyor ama gizemli Bi sekilde ortami havasiz birakiyorum bence, bu nasil oluyor murat hocam siz yardim edin diger siniflar bu kadar havasiz kalmiyor insanlar arada bir bunu da diyor, nasil oluyor anlamiyorum ger�ekten://// bu konuda agir travmalarim var ge�miste okuldan ayrilmak zorunda kaldigim oldu travmatik bi sekilde anlatsam zaten roman olur t�m hayatim kaydi diyebilirim suan durumum ne bilmiyorum ama beslenmeme �ok dikkat etmistim 2 yildan fazladir abur cubur paketli gida gluten filan birakmistim
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |