Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Agizin a�ik kalmasi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Agizin a�ik kalmasi
    Gönderildi: 17-Ekim-2017 tarihinde 09:23
Murat hocam agiz a�ik uyumanin dis ��r�mesi ve agiz kokusu gibi zararlari mevcutmudur
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Ekim-2017 tarihinde 16:33
Agiz a�ik kalirsa kurur ve kokar. Daima dudaklar kapali disler aralik tutun ve salya biriktirin.

Agiz a�ik kalirsa kesici dis b�lgesinde dis ��r�kleri de artar.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2017 tarihinde 08:06
T�k�r�k neden bir insanda azalir hocam bu d�zelmezmi bir kere bozulunca bu nasil bir seyki?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2017 tarihinde 12:05
Bu sebeplerle salya az bulunur

1- Salya �retim azdir
      a- Bez atrofi olmus, k���lm�s olabilir
      b- Sinirsel uyari azdir bezi salgiya zorlamiyor olabilir.

2- Salyanin t�ketimi fazladir
      a- Sik yutkunma
      b- Agiz a�ik kalip salyanin kurumasi

Ikisi birden (�retim azligi-t�ketim fazlaligi) de var olabilir.

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2017 tarihinde 12:07
Sizlere altin bir kural s�yleyeyim. Asagidaki sekilde yasayin. Agzinizi kullanmadiginiz her dakika, asagidaki sekilde pozisyon alin

1- Dudaklarinizi kapatin
2- Dislerinizi aralayin temas etmesin
3- Salya biriktirin.

Bu pozisyon agiz kokusunu engeller, dis eti sagligina olumlu etkisi olur.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2017 tarihinde 20:16
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Bu sebeplerle salya az bulunur

1- Salya �retim azdir
      a- Bez atrofi olmus, k���lm�s olabilir
      b- Sinirsel uyari azdir bezi salgiya zorlamiyor olabilir.

2- Salyanin t�ketimi fazladir
      a- Sik yutkunma
      b- Agiz a�ik kalip salyanin kurumasi

Ikisi birden (�retim azligi-t�ketim fazlaligi) de var olabilir.

sizin uygulayin dediginiz kadarini uygularsak bu salya eskiye d�nebilirmi ve bezin atrofi olup olmadigini nasil anlariz ve bez atrofisinin geri eski haline getirilmesi m�mk�nm�d�r hocam saygilar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2017 tarihinde 21:58
hocam salyayi biriktirdim uzun s�rede beklettim yutkunmadim bunun bir sakincasi varmi? agiz kokusu a�isindan
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2017 tarihinde 07:29
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

hocam salyayi biriktirdim uzun s�rede beklettim yutkunmadim bunun bir sakincasi varmi? agiz kokusu a�isindan

Ne gibi bir mahzuru olabilir? Kendi salyaniz zaten ?
Yemiyor, i�miyor konusmuyorsaniz agziniz size lazim degilse biriktirin.

Agzinizi kullanacaginiz, konusacaginiz veya yeyip i�ececginiz zaman, agzinizda birikmis salyayi yutkunursunuz ve agzinizi kullanmaya devam edersiniz.

Bunu yaparsaniz kokulu gazlar salya i�inde ��z�n�r. Ara y�zeylere giren salya antimikrobiyal �zelligi ile daha etkili bir sekilde temizlik yapar.

Dis eti sagliginiz bakimindan ve ��r�g�n engellenmesi/yavaslatilmasi bakimindan olumlu etkisi olur.

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2017 tarihinde 17:49
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Ne gibi bir mahzuru olabilir? Kendi salyaniz zaten ?
Yemiyor, i�miyor konusmuyorsaniz agziniz size lazim degilse biriktirin.

Agzinizi kullanacaginiz, konusacaginiz veya yeyip i�ececginiz zaman, agzinizda birikmis salyayi yutkunursunuz ve agzinizi kullanmaya devam edersiniz.

Bunu yaparsaniz kokulu gazlar salya i�inde ��z�n�r. Ara y�zeylere giren salya antimikrobiyal �zelligi ile daha etkili bir sekilde temizlik yapar.

Dis eti sagliginiz bakimindan ve ��r�g�n engellenmesi/yavaslatilmasi bakimindan olumlu etkisi olur.

-M

aklima geliyo baglantisi varmi diye ince detaylara takiliyorum hocam sagolun saygilar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2017 tarihinde 17:53
hocam 1 soru daha biriktirdigimiz salyayi yutmakmi daha mantiklidir t�k�rmek mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2017 tarihinde 21:10

hocam 1 soru daha biriktirdigimiz salyayi yutmakmi daha mantiklidir t�k�rmek mi?

Yutun.
Kendi salyaniz. K�t� bir sey degil.
T�k�r�rseniz, bir ka� t�k�rmeden sonra su kaybederseniz. Salyaniz giderek azalir, biriktiremez olursunuz. Agiz kurumaya baslar. Yutmak iyidir.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Ekim-2017 tarihinde 11:50
daha �nce �ok hata yaptik t�k�rd�k salyamiz azaldi agiz kurulugu basladi bunu geri eski haline �evirebilirmiyiz hocam?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ekim-2017 tarihinde 07:44

daha �nce �ok hata yaptik t�k�rd�k salyamiz azaldi agiz kurulugu basladi bunu geri eski haline �evirebilirmiyiz hocam?

T�kr�k sayili miktarda �retilen bir sivi degildir. Ihtiya� duyduk�a �retilir. ter gibidir. Nasil ki sicakladik�a bol ter �retiyorsak ihtiya� duyduk�a salya �retiriz. T�kenen bir sey degildir.
-M

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.