Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Murat Hocam yardimmm

Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı zuko41 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Murat Hocam yardimmm
    Gönderildi: 12-Ekim-2014 tarihinde 20:35
Agiz kokum var senelerdir. agzimda yaklasik 14-15 dolgu var . suan ��r�g�m yok(1 tane hari� bir ka� nokta ��r�k ) . dis hekimine gittigimde agiz kokum i�in , dolgularin hepsi �ikacak tekrar yenileri yapilacak ��nk� dolgularin altinda, arasinda bakteriler olabilir onlar koku yapiyor olabilir dedi. ama ben dis�iye gitmekten ve o acilar ve paralari bayilmaktan �ok sikildim . hayatim dis�ilerde ge�ti diyebilirim . dislerimde ne agri var ne bi sorun. sadece agiz kokum var ve bu beni bitiriyor sosyal anlamda. dilimde pas var ve dediginiz herseyi okuyup yaptim. pharmol zn aldim , dis ipi , dil fir�alama vs. dilimdeki pas ge�miyor ( yaklasik 3 haftadir d�zenli olarak fir�aliyorum) dilimi fir�aladiktan sonra agiz kokum tamamen ge�iyor ama 1 saat sonra yavas yavas tekrar basliyor. yemek yedigimde koku �ok �ok azaliyor. tip1 oldugunu d�s�n�yorum . dilimin arka kisminda beyazliklar �ok var ama oraya ne zaman ulasmayi denesem kusuyorum. bulanti meselesi zamanla ge�iyor diyorlar ama 3-4 haftadir �ok ge�tigi s�ylenemez .Dilin arka kismina ulasamadigim i�in beyazliklar hep var ve 1 tane tepecik var k���k . �nleri fir�aladigimda da sarilik tam ge�miyor hi�bir zaman pembe olmuyor. Dis fir�asinin arkasindaki �zel dil fir�asini kullaniyorum. Acaba �zel bir dil fir�asi mi almam lazim. Agzima buz koydugumda koku kayboluyor �ok kisa bir s�re i�in. Nefes nefese kaldigimda da ge�iyor koku. ama her t�rl� temizligi yapmama ragmen 40 dakika okulda ders dinleyip agzimi a�madigimda koku artiyor .sigara kullaniyorum . murat hocam cevaplarinizi bekliyorum.�ok Tesekk�rler.
dfdsfsdfsd
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Ekim-2014 tarihinde 06:56
Bu sayfaya g�z atiniz:
http://agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html

Foruma ilk girenler hakli olarak genellikle buna benzer sorulari soruyorlar. Cevap vermeyince kendimi su�lu hissediyorum. Halbuki bunlar daha �nce cevaplanmis veya konusulmus olan konulardir.

Buna bir ��z�m bulmak lazim. Bir bilgilendirme kilavuzu hazirlayip forumun girisine koyayim her gelen yeni �ye genel bir fikir sahibi olsun. Zannedersem bu sekilde ��z�lmesi isabetli olur
-M
Başa Dön
zuko41 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı zuko41 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Ekim-2014 tarihinde 14:22
hocam ben o sayfada yazanlari fazlasiyla okuyup harfi harfine yaptim hemde d�zenli olarak sektirmeden 1 aydir . koku miktarinda �ok �ok az azalma var . ben gene 2-3 saat yemek yemedigimde insanlarin yanina yaklasamiyorum yani tamam yazilanlar azaltiyor ama yeteri kadar degil.(psikolojik degil kesinlikle). yanlis yapilan dis dolgularinin altinda kalan bakterilerin koku yaptigi sizce dogrumu ve yapiyorsa y�ksek oranda yaparmi. birde dil k�k�n� temizlemek m�mk�nm�. nefes vererek, alarak denedim . oraya ulasamiyorum . tesekk�rler
dfdsfsdfsd
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Ekim-2014 tarihinde 02:36
arkadasim ben dilde yogun pas varsa kokunun agiz degil v�cut kaynakli oldugunu d�s�n�yorum yani i�imizde bi yerde bi sikinti var ve bu dili tetikliyor bence, bi�ogumuzun dislerinde en ufak bi sorun olmamasina ragmen pas mevcut. belki senin dolgular da halihazirda var olan kokunun siddetini arttiriyor olabilir.bu tamamen benim sahsi fikrim hi� bir bilimsel dayanagi yok onu da belirteyim.ben �zel dil fir�asi aldim pasi ge�iriyor evet ama bi s�re sonra tekrar olusuyor hep temizlemek gerek, kusma hissi bende de �ok oluyor malesef alisamadim aylar ge�mesine ragmen.
Başa Dön
hasta31 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Agustos-2017 tarihinde 00:41
Murat hocam arada bir kendini belli eden sin�zit ne derece s�rekli agiz kokusu yapar ?

S�rekli agiz tadi bozuklugu yapar mi?
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Agustos-2017 tarihinde 16:08
İlk gönderen: hasta31 hasta31 yazdı:

Murat hocam arada bir kendini belli eden sin�zit ne derece s�rekli agiz kokusu yapar ?

Arada bir kendini belli eden sin�zit.
Bunu, kronik sin�zit olarak anlayabilir miyim? Bu durum Tip 1 agiz kokusu sebebidir.

Evet, Gen�lerde tat bozuklugu ve kesik*kesik �ks�r�k yaptigina dair yayinlar okudum.
-M

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Agustos-2017 tarihinde 19:42
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Arada bir kendini belli eden sin�zit.
Bunu, kronik sin�zit olarak anlayabilir miyim? Bu durum Tip 1 agiz kokusu sebebidir.

Evet, Gen�lerde tat bozuklugu ve kesik*kesik �ks�r�k yaptigina dair yayinlar okudum.
-M

Murat hocam peki s�rekli agiz kokusu yapar mi ? 5 g�nl�k ila� tedavisi yillardir s�ren bu rahatsizligi ge�irebilir mi ?
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Agustos-2017 tarihinde 23:50
sin�zit geniz akintisi yapar buda dil arkasinda yapisma ve tat bozuklugu yapar. yine sin�zit olan burun nefes alamaz rahat nefes alamaz ve buda koku yapar. sin�zitli burun gece yatarken agizdan nefes almasi sonucu yine farenjitte yapiyor. hepsi birbiri ile baglantili.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Agustos-2017 tarihinde 17:19

s�rekli agiz kokusu yapar mi ? 5 g�nl�k ila� tedavisi yillardir s�ren bu rahatsizligi ge�irebilir mi ?

Kronik sin�zit s�rekli agiz kokusu sebebi olabilir. 5 g�nl�k ila� tedavisi ile iyilesmesi genellikle m�mk�n degildir.
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Agustos-2017 tarihinde 18:50

s�rekli agiz kokusu yapar mi ? 5 g�nl�k ila� tedavisi yillardir s�ren bu rahatsizligi ge�irebilir mi ?

Kronik sin�zit s�rekli agiz kokusu sebebi olabilir. 5 g�nl�k ila� tedavisi ile iyilesmesi genellikle m�mk�n degildir.
-M

Murat hocam peki bu durumdan tamamen kurtulmak i�in ne yapilmali ?
Ameliyat falan mi olmak gerekiyor, ameliyatsiz tedavi durumu var mi ?
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2017 tarihinde 19:53

-M

kronik sin�zit iyilesmesi sebep veren fakt�rleri ortadan kaldirarak mi ger�eklesir hocam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 10:26
Kronik sin�zitlerin tedavisi nasildir?
===================
Bu konu basli basina yeni ve bagimsiz bir baslik olup benim bransima girmez. Ama kabaca bir fikir vermek anlaminda yaziyorum:

"HER HASTALIGIN" tedavisi sebebin ortadan kaldirilmasidir Bu kural daima ge�erlidir. Kronik sin�zitin sebeplerini bulup ortadan kaldirinca iyilecegine g�re simdi soruyu su sekile d�n�st�rebiliriz:

Kronik sin�zitlerin sebepleri nedir?
Burun i�erisinde hava yukardan girer t�rb�lans yapar , asagidan (tabana yakin) laminar (�izgisel) yol izleyerek disari �ikar. Nefes alma sirasinda hava ile temas etmeyen b�lge yok gibidir. Hava trafiginin bozuldugu durumlarda sin�zit ortaya �ikar. Simdi hava trafigini bozan sebepler nelerdir? diye sorulabilir: konkalarin kalinlasmasi, bosluklanmasi, soysuzlasmasi, kikirdak yapilarin �arpilmasi deviasyonu vs..) Bunlarin her birisi ayri bir basliktir ve hepsi i�in teker teker bagimsiz ve digerine indeksli bir �ok sebep olabilir. Alerji bu sebeplerin en baskin olanlarindan birisi belki de birincisidir. Toz k�f pas �i�ek alerjisi olarak d�s�nmeyiniz. bazen mikrop alerjisi de ge�erlidir. Her hasta ayri bir bulmaca gibi uzun uzun sorgulanmali, incelenmeli, sebebi bulunmalidir. Dogru d�gmeye basinca iyilesen bir hastaliktir. 5-10 dakikalikpoliklinik muayenesi ile her zaman sebebi ortaya �ikarmak m�mk�n olmayabilir.
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 10:35
Bakin bu hastayi ge�en hafta muayene ettim.
Tip 1+2 teshisi ile tomografisini istedim. Sol maksiller sin�s kapali. Bu hastaligin adi kronik sin�zittir. KBB hekimi muayene edip antibiyotik antihistaminik verip g�ndermis. 7 g�nde ben bunu iyilestiririm demis.

Bu vaka ila�la iyilesmez. A�ilmasi lazim ve daha �nemlisi sebebin giderilmesi lazim. Sebep ise deviasyon ve orta konkadaki hava keseleridir. Birbirine halkalanmis zincir gibi d�s�n�n. Eger sebepleri d�zeltilmezse bu vaka ameliyat olsa bile sin�zit yenileyebilir.

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 14:43
Yine az �ok aydinlandim tesekk�rler hocam..
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Ben iterasyon Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben iterasyon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 16:16
Hocam internette kronik sin�ziti tomografiler ve yazilan raporlar yardimiyla yorumlamaya �alisiyordum.B�yle bir g�nderi paylasmaniza �ok sevindim.Aklima takilan iki tane soru var.
1---Sol veya sag maksillerde mukozada kalinlasma olmasina ragmen sin�s kanallarinin a�ik olmasi kisinin saglikli oldugu anlamina mi gelir?
2---Ayrica konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebi midir?
Kisisel sorulari cevaplamadiginizi bildigim i�in herkese hitap edebilecek sekilde soru sormak istedim
Iyi g�nler
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben iterasyon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 17:55
https://i.hizliresim.com/pWpbWN.png
Hocam bahsettigim sey sol maksildeki tabandaki kalinlasmadir
Bunu doktora g�sterdigimde tabanda kalinlasma var ancak sin�s kanalin a�ik dedi
Tek bir g�r�nt�ye g�re tomografi yorumlamak dogru degil belki fikir verebilirsiniz
Umarim linki g�r�nt�leyebilirsiniz
Ayrica uygun g�r�rseniz t�m kesitleri size g�nderebilirim
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2017 tarihinde 19:50
İlk gönderen: Ben iterasyon Ben iterasyon yazdı:

Hocam internette kronik sin�ziti tomografiler ve yazilan raporlar yardimiyla yorumlamaya �alisiyordum.B�yle bir g�nderi paylasmaniza �ok sevindim.Aklima takilan iki tane soru var.
1---Sol veya sag maksillerde mukozada kalinlasma olmasina ragmen sin�s kanallarinin a�ik olmasi kisinin saglikli oldugu anlamina mi gelir?
2---Ayrica konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebi midir?
Kisisel sorulari cevaplamadiginizi bildigim i�in herkese hitap edebilecek sekilde soru sormak istedim
Iyi g�nler

1- Dokularda bir d�rt�klenme varsa, mikrop veya virus veya alerji sebebi ile bir taciz varsa, dokular bir sekilde rahatsizlik duyuyorsa, mutsuzsa, s�rekli uyari altindaysa, kronik ve klinige yansimayan bir rahatsizlik var ise, kronik rinit var demektir. Daha sonra bu durum kronik sinosin�zite d�n�s�r. Birey bir sikayet duymak zorunda degildir. Tamamen sessiz olabilir. Iste bu asamada dokular savunabilmek i�in kendini korumak i�in Mukozal kalinlasma baslar. Mukozal kalinlasma hastalik degildir. Savunma reaksiyonudur, cevaptir. Bu udurm uzarsa mukosel adi verilen polip benzeri k���k masum t�m�r benzeri kitleler olusur. Bunlari kesip �ikarmaya gerek yoktur ama kronik rinitin imzasi olarak degerlendirmek gerekir. Durduk yere olusmazlar.

2- konka kalinlasmalari veya deviasyon tek basina geniz akintisi sebebidir. ��nk� hava trafigini bozarlar. Burun i�ini haritalandiracak olsaydik, bu durumda, kuruyan b�lgeler veya hi� hava gitmeyen b�lgeler bulundugunu g�recektik. Sistem dengeyi saglamak, kendini korumak ister. Salgi baslatir veya artar.

Sunu sormaniz gerekirdi: postnasal akinti agiz kokusu yapar mi?

-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2017 tarihinde 20:49
hocam bir hastada belirtisi olmayip sadece r�ntgenle g�r�len sin�zit ama kisiyi hastlandirmiyan �rnegin tek belirti olarak balgam atmasi sik degil ama orta seviye yada hafif g�nl�k b�yle bir hastanin agiz kokusu �ikartmasi yani bu sebepten bilimsel olarak bir orani beklentisi ihtimali varmidir
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben iterasyon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2017 tarihinde 21:57
Hocam konka kemiklerinin dejenere(soysuzlasma) olmasi ve orta konkalardaki kalinlasmalari, mukoza kalinlasmasi ile bagdastirabilir miyiz?
Yani problemli konkalar d�zeltilirse mukoza kalinlasmasi kendi kendine d�zelir mi?
Cuma g�n�ne randevum var
Sizin s�ylediklerinizi doktora aktarip yeni bir yol haritasi olusturmak istiyorum
Doktor bey bana hi�bir seyden sonu� alamazsak bunlara m�dahale edebiliriz dedi
Hocam bunlarin �aresi direkt olarak ameliyat ise vakit kaybetmek istemiyorum
Hayatta bir kere mutlu oldugumu hatirlamiyorum yeni yila kurtulmus sekilde girmek istiyorum
Hocam l�tfen yol g�sterin
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2017 tarihinde 22:18
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

hocam bir hastada belirtisi olmayip sadece r�ntgenle g�r�len sin�zit ama kisiyi hastlandirmiyan �rnegin tek belirti olarak balgam atmasi sik degil ama orta seviye yada hafif g�nl�k b�yle bir hastanin agiz kokusu �ikartmasi yani bu sebepten bilimsel olarak bir orani beklentisi ihtimali varmidir

Soruyu �ok zor ve karmasik bir T�rk�e ile soruyorsunuz. Zor anlasiliyor.

Soru su mu:
belirtisi bulunmayan kronik sin�zit agiz kokusu yapar mi?

cevap : evet
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2017 tarihinde 22:31
İlk gönderen: Ben iterasyon Ben iterasyon yazdı:

Hocam konka kemiklerinin dejenere(soysuzlasma) olmasi ve orta konkalardaki kalinlasmalari, mukoza kalinlasmasi ile bagdastirabilir miyiz? Yani problemli konkalar d�zeltilirse mukoza kalinlasmasi kendi kendine d�zelir mi?

Problem zaten kalinlasmasidir. Eger problemi d�zeltirseniz zaten kalinlasmayi d�zelttiniz demektir. Kalionlasmayi d�zeltirseniz kalinlasma d�zelmis demektir.

Alıntı Cuma g�n�ne randevum var Sizin s�ylediklerinizi doktora aktarip yeni bir yol haritasi olusturmak istiyorum Doktor bey bana hi�bir seyden sonu� alamazsak bunlara m�dahale edebiliriz dedi Hocam bunlarin �aresi direkt olarak ameliyat ise vakit kaybetmek istemiyorum Hayatta bir kere mutlu oldugumu hatirlamiyorum yeni yila kurtulmus sekilde girmek istiyorum
Hocam l�tfen yol g�sterin

Ben genel sorulari cevapladim burada yazanlari �zerine alinmaniz dogru degildir

Ben sizin durumunuzu bilemem.
Sizin durumunuzu isaret eden hi� bir sey s�ylemedim. Siz kendi insiyatifinizle burada yazdigim genel bilgileri kendi durumunuz ile iliskilendirmis olabilirsiniz. Bireysel olarak hi� kimsenin hastaligina yorum yapmadim. Her okudugunuzu kendi hastaliginizin gizli kalmis, kesfedilmemis kesin ��z�m� gibi d�s�n�p, burda yazanlari doktorunuza �gretir gibi teklif etmeniz onu kizdirabilir. Dogru bulmam.

Ben susayim en iyisi.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Agustos-2017 tarihinde 11:54

İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Soruyu �ok zor ve karmasik bir T�rk�e ile soruyorsunuz. Zor anlasiliyor.

Soru su mu:
belirtisi bulunmayan kronik sin�zit agiz kokusu yapar mi?

cevap : evet
-M

hocam bu �ok k�t� bi durum yani kisi belirtileri hissetmeyip sin�ziti oldugunuzu tomografili r�ntgende �grenebilir degilmi ? peki oradaki sin�zit yok olmadigi s�rece koku olabilir mi garanti midir yoksa olmuyadabilir mi ?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Agustos-2017 tarihinde 14:42
Murat hocam bug�n bi kbb doktoruna daha g�r�nd�m. Buda burun egriligi oldugunu s�yledi.. Bundan �ncekide sin�zit oldugunu s�ylemisti.

Sin�zit diyen doktor ila� verdi cefax ve adini bilmedigim bi burun spreyi.

Burun egriligi diyen doktor ise bir tedavi yazacam dedi, hen�z almadim.

Hocam sorum tam olarak su burun egriligi veya sin�zit her neyse, bunlar asiri derece agiz kokusu ve tat bozuklugu yapar mi?

Smdiden tesekk�rler.
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2017 tarihinde 07:11
hasta31 ka� yasindasin
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2017 tarihinde 19:05
15
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2017 tarihinde 19:58
bademciklerini iyi kontrol et demekten baska vericek bi tavsiyem yok
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben iterasyon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Agustos-2017 tarihinde 00:06
Hasta31 murat hocanin s�ylediklerinden anladigim kadariyla sin�zit varsa sin�zite yol a�an sebebi ortadan kaldirman gerekiyor
Sin�s tomografisi �ektirdin mi bilmiyorum ama elinde bir tane �rnek olsa iyi olur
Yani tomografiye g�re kronik sin�zitin,mukoza kalinlasman var mi doktora sorarak �grenebilirsin
Sin�zitin var ise buna yol a�an sebep burnundaki deviasyon olabilir
Yani birbirine baglanmis halka gibi d�s�neceksin
Tabi tip ka� oldugunda �nemli
Bende 21 yasindayim seni �ok iyi anlayabiliyorum
Yalniz olmadigini bil
Benim problemimde doktorun koydugu teshise g�re rinit
Sag orta konka kalin,sag ve sol alt konka kemikleri dejenere ve sol maksilde mukoza kalinlasmasi mevcut
Bunlara bagli geniz akintim var bas agrim var
Kendi durumumu aktararak nasil bir zincir i�erisinde bulundugumuzu g�rmeni istedim yani olaylar arasindaki baglantiyi...
Mesela siradaki hedefim endoskopik konka red�ksiyonu ile problemli konkalari d�zelttirecegim
Kendimi �ok anlattim farkindayim :D
Sana verebilecegim en b�y�k tavsiye umutsuzluga kapilmaman
Baskalarinin yasadiklari seni umutsuzluga s�r�klemesin herkesin durumu birbirinden farkli
Simdilik bunlar geldi aklima...
Konusmak istersen �zelden telefon numarani yazabilirsin

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben iterasyon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Agustos-2017 tarihinde 14:48
�ok degil,2-3 muayne sonra bir tane doktoru d�vd�g�m� burdan bildirecegim
Tomografide konkalarin problemli oldugu g�z�k�rken adam hala nasonex ve burun yikama kitine devam et diyor
�nceki duruma g�re biraz daha iyiymisim �yle s�yledi
Murat hocam ve ulkedeki birkac doktor disinda isini bilerek yapan adam yok
Sanirim artik hipokrat yemini edilmiyor
Konka kemikleri dejenere dejenere dejenere yani iki alt konkamda soysuzlasma var
Sag orta konkam hipertrofik hipertrofik hipertrofik
Bu adamlar benim canimi �ok sikmaya basladi
Babamin k�yden d�nmesini bekliyorum
3 hafta sonra �zel bir hastaneye gidip ameliyat olmak istedigimi s�yleyecegim
Yapmazlarsa piyango ona vurucak
Iyi g�nler arkadaslar

Başa Dön
Ethic Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Agustos-2017 tarihinde 23:39
Murat hocam, muayenede g�z�n yasatma durumunu sorma nedeninizi �grenebilir miyim?? ��nk� bazen burundan nefes verirken dudagimin bile yandigini hissediyorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Agustos-2017 tarihinde 21:05
Normalde, nefes havasi g�z k�releri ve konjuktivayi yalayarak ge�er.

Hava yolu ve akciger (Tip 2 ve 4 agiz kokusu) atilimli organik gazlar nefes verme sirasinda g�ze temas edip yanma hissi uyandirir.
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Agustos-2017 tarihinde 22:19
Doktor Bey sizi yakalamisken bir soruda ben sormak isterim :)
Aglayinca hissedilmeyen veya ge�en agiz kokusunun kaynagi sin�slerdir diyebilir miyiz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Agustos-2017 tarihinde 14:57
Aglarken kaybolan agiz kokusunda diger belirtiler ve gaz �l��mleri de uyumlu ise genellikle Tip 2 agiz kokusu d�s�nmek gerekir.
Nokta atisli sin�sler demek zor olabilir.
Başa Dön
Dembaba Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dembaba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2017 tarihinde 03:40
Hocam �zel mesaj attim g�rmediniz heralde.. Size muayene i�in gelmek istiyorum.. gelebilir miyiz ?
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Eyl�l-2017 tarihinde 23:40
Murat Bey sin�s tomografisinde burundaki yumusak dokular �ikar mi?
Yani diyelim ki Doktor sin�zitten s�phelendi
Tomografi istedi bakti sin�s kanallari a�ik ama maksilde mukozal kalinlasma var
Sonra daha detayli sekilde endoskopik muayne yaptiginda sin�s kanalini engelleyici bir siskinlik g�rd�
Bu siskinligin tomografide �ikmamasi yumusak doku olmasi ile mi alakalidir?
Kosaca Engelleyici fakt�r tomografide �ikmak zorunda midir?

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2017 tarihinde 16:38
Tomografi kemik gibi sert yapilari beyaz renkli olarak g�sterir. Et , kas, yag, kan dolu yapilar ise grinin tonlari olarak g�r�n�r.

Burun i�erisinde b�t�n yumusak yapilar her dakika hacim degistirir. tomografi sirasinda k���k, endoskopi sirasinda sis olabilir.

Lakin maksiller sin�s�n girisinde yar alan yapilar daima yumusak dokudur.
-M
Başa Dön
Saha Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Saha Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2017 tarihinde 21:57
Merhaba hocam,

Nefes kokusu olan hastalarda, bu koku hep mi belli olur ? Yani hi� durmaz mi ? S�rekli, durmaksizin mi kokar ?

Ve mesela diyelim bir sey yedik, koku gitmiyor. Bu tip 3 (mideden gelen) olabilir mi ?

Tesekk�r ederim. Iyi aksamlar.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Eyl�l-2017 tarihinde 07:42
Tip 5 agiz kokusu hastasi kendi agiz kokusunun 1 saniye bile kesilmedigini beyan eder. Tip 1 2 3 4 agiz kokusu genellikle kesintilidir. Kesinti s�resi uzadik�a iyilesmesi kolay anlamina gelir.

Agiz kokusu tiplerini en uzun s�reli kesintiden en kisa s�reli kesintiye dogru siralayacak olsaydik
Tip 3 > 1,2 > 4 > 5 seklinde olurdu
-M

Başa Dön
Umitsiz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Umitsiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Eyl�l-2017 tarihinde 19:30
Arkadaslar tam 10 yildir bu hastaliktan muzdaribim.Neler hissediyorum bunlari soylememe gerek yok hepimiz beni �ok iyi anlarsiniz biliyorum. Ben hi� hastaneye gitmedim utanga� oldugum i�in neyse ben doktor olmadigim halde kendim teshis ettiklerimi sizinle paylasayim;

BADEMCIK TASI (BADEMCIKLERIM GIRINTILI CIKINTILI)
GENIZ AKINTISI
DIS ETI KANAMASI (ARADA)
DIS TASI
DIS TARTARI
6-7 TANE ��R�K

Birde basimdan ge�en ilgin� bir olay var yemegimi yedim, disimi fircaladigim halde agzimda sakiz attim sonra okula gittim bir arkadas fena halde sal�a yemissin dedi bu olayi inceledigimde sanirim i�imden kaynakli bir problem var diye dusundum ki birde su var 1den fazla koku var ise bence sikinti agizda degil.. Ayrica benim arada bogazimdan yani bademcik kismindan koku geldigini anliyorum arada ayran icince koku azaliyor bayagi hemde

Murat hocam ben sanki bu hastaliklarimi tedavi etsem bile bu koku sanki hi� gitmeyecek gibi
Size asil sorum su l�tfen ama l�tfen bunu cevaplayin SIZIN G�RD�G�N�Z KADARIYLA KA� KISI BU HASTALIKTAN KURTULDU ?
Bengisu
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Eyl�l-2017 tarihinde 22:14
Murat Hocam basta siz olmak �zere nolur herkes okusun!!

Sanirim bunu yazmaktan bikmadigim i�in tekrardan yaziyorum. 5 senedir bu sikintiyi �ekiyorum. Bu aralar psikolojik oldugunu d�s�nd�m. Ve bilin bakalim psikolojik deilmis.

Bug�n bi adamla el sikistim merhaba dedi merhaba dedim adamin y�z� sapsari oldu :'( tekrar bi kelime daha konustuk y�z y�zeyiz. Suratima bile bakmadi. Nasil bi psikolojideyim siz d�s�n�n.

Sirf bu y�zden ankaraya gittim tedavi olmak i�in kbb bana 1 dk ayirdi saolsun b�y�k zahmet etti. Bogazima bakarken gelen �g�rme hissiyle �ikan hava onun burnuna gidince mosmor oldu. Ila� yazdi g�nderdi.

Bizim tipimiz bu mudur ya? Bende doktorlar bisy bulamayinca tekrar buraya yazmak istedim.

Burun egriligim sin�zitim var. Internette baktim sin�zit belirtilerine ortak bende olan anormal durumlar ise sunlar: Sadece bi kere alnimda iki kasimin oldugu yerde i�eride agri, SIDDETLI AGIZ KOKUSU, bu alakasi var mi bilmiyorum ama kafami bi s�re ben dik otururken yan yapiyorum ve kafami kaldirdigimda kisa bi bas d�nmesi (bu kafami �ne dogru �ok eydigimde de oluyor), hafif burun tikanikligi, dustan �ikinca veya �ok soguk ortamlarda burnumun akmasi sicak ortama ge�ince durmasi, koku duyusunda azalma, asiri nadir burun kanamasi(baska bi sebebide olabilir), s�rekli bogazimda bi gicik hissi, siklikla olan balgam, bogaza bisey takilmis hissi, k�t� tat bozuklugu (doktorun verdigi ila�larla biraz hafifledi), bas agrisi �ok sik deil.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Daha aklima gelirse yorumlara yazarim. Doktorun verdigi ila�lar: finduxual ve nazosferdi sanirim.

Murat hocam dogru bisy olmadigini biliyorum ama ordan en azindan su belirtilerle bi fikir verin nolur. Arkadaslar nolur sizde yazin!! Neyim var??!!

Uzun olduysa kusura bakmayin. Ama l�tfen yazin :(((
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Eyl�l-2017 tarihinde 09:25

Murat Hocam basta siz olmak �zere nolur herkes okusun!!..makas..

Bireysel olarak belirli bir durum veya belirli bir hasta �zelinde hakkinda yorum yapmam zor olabiliyor veya fikir vermem yaniltici olabiliyor. Bu sebeple her hangi bir sey yazamiyorum
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.