![]() |
Demir ve b12 eksikligi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Polyanna
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Demir ve b12 eksikligiGönderildi: 19-Agustos-2017 tarihinde 17:31 |
|
Merhaba arkadaslar, uzun s�redir forumu takip ediyordum. Belirli bir iyilesme gosterince yazmak istedim...
Yaklasik 3 yildir agiz kokum vardi -�ok agir bir koku kendim bile kokuyu aliyordum - daha sonra asiri halsizlikden sikayet�i olarak doktora gittim demir ve b12 eksikligi �ikti. Ila�lari kullandiktan bir s�re sonra koku %70 azaldi. Azalmayi g�r�nce kokunun buradan kaynaklandigi d�s�nerek demir agirlikli beslenmeye basladim. Dilimi fir�aaldiktan yarim saat sonra beyazlik ve koku geri d�n�yordu simdi ise beyazlik sadece sabah oluyor.:) Koku ise %90 azaldi tamamen ge�memesini de kirmizi et t�ketmeme bagliyorum. Hi� sevmem kirmizi eti... Koku kendiliginden ge�medi ise sebebi demir ve B12 eksikligi arkadaslar. Size yardimci olmak i�in yazdim, umarim sizde bir an �nce iyilesirsiniz. |
|
|
Her seyin bir nedeni vardir.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2017 tarihinde 23:29 |
|
vallah aft filan yara varsa b12 bagli buda. Bende et sevmiyorum kirmizi �zellikle. b12 hapi filan almak kullanmak lazim.
Yine dahiliye doktoru bakiyor gidecek arkadaslar. |
|
![]() |
|
Haklar bilimi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2017 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ekim-2017 tarihinde 13:05 |
|
Dahiliye gittim
B12 tam olarak alt sinirdan bir fazlaydi yanlis hatirlamiyorsam 180 civarindaydi. Peki Murat Hocam siz ne dersiniz bu konu hakkinda ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Ekim-2017 tarihinde 13:14 |
|
Sizin bireysel durumunuzu bilemem. Ama demir ve B12 eksikliginin agiz kokusuna sebep olmasi i�in �nemli ve ciddi sekilde sifirlanmis olmasi ve uzun bir s�re b�yle kalmasi beklenir.
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2018 tarihinde 20:52 |
|
Arkadaslar benimde on yildir ne zaman kan tahlili yaptirsam B12 vitamini alt sinirinda altinda �ikar, hatta bir keresinde 6 (alti) ya d�sm�st�. �� kutu dodex igneden sonra bile ancak en y�ksek 350 ye y�kseliyordu.
Devletin �dedigi apikobal, benexol gibi ilaclarin i�inde yalnizca B1, B6 ve B12 var, bunlari i�iyordum ama agiz kokusuna herhangi bir etkisi olmuyordu. Yazmak i�in erken mi bilmiyorum ama 5 g�nd�r solgarin B complex kaps�llerinden g�nde bir tane i�iyorum, bug�n bir arkadasimla 40-50 cm bir mesafeden konustum ve hi� burnuna dokunmadi, hatta tatli yeyip kahve i�tikten sonra bir arkadasimla 30-40 cm mesafeden konustum ve oda burnuna dokunmadi, o kadar g�zel bir hiski :) dilimden gelen koku yok ve parmagimi dilimin arkasina dokunup kokladigimda koku yoktu! dilimin arkasindaki koku bile gitmisti. Her zamankinden farkli yaptigim tek sey 5 g�nd�r solgar B compleks vitamin kaps�l�n� i�mek, bunda devletin �dediginden farkli olarak daha �ok B vitamini �esitleri ve folik asit var. kullanmaya devam edecegim, etkilerini g�zlemlemeyede. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Nisan-2018 tarihinde 13:17 |
|
ila�la agiz kokusu tedavi olmaz sadece absorbe edilir biz tedavi olmak istiyoruz kendimiz kandirmak degil :)
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Nisan-2018 tarihinde 22:10 |
|
Vitamin kapsullerini i�tigim s�rece kokuda azalma var ancak bunun semptomatik bir tedavi oldugunu d�s�n�yorum, kandiller bitince eski siddetli haline d�necegi kanisindayim. ��nk� altta yatan sebep yalnizca b vitamini eksikligi olamaz, sebep teshis edilmedigi i�in ge�ici ��z�m saglamis oluyorum.
|
|
![]() |
|
�mitvar
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2018 tarihinde 13:03 |
|
Karaciger fonksiyonunuz duzelmis ve kani temizleme islevini daha iyi yapmistir b12 ile.Yalniz b12 nin metilkobalamin olanini kullanin.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 22:14 |
Bir �ok vitamin ve mineral eksikligi �rnegin A vitamini, B12 vitamini, demir veya �inko eksikligi agizda kurumayla birlikte mukozada fiss�rlesmeye yol a�ar ki bu da gida ve doku artiklarinin tutunmasina dolayisiyla halitozise katkida bulunur. kaynak : http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/855.pdf bende 2 sene �nce filan yorum yazmisim konuya, ben simdi �grendim b12 alt degeri devlette filan tahlilde 200-1000 arasi sinir, benim 300 filan �ikiyor normal saniyordum, canan karatay min 800, osman m�tft�oglu min 500-700 olmasi gerektigini s�yl�yor. yabanci kaynaklar da bu orandir muhtemel. devlet hastanesi dahiliye b�l�mleri bakiyorlar 180 alti sinirin alti oluyor, 200 olsa bile hasta bir sey yapmiyor. b12 eksikigi belirtileri de �ogu uyuyor. bu hafta alacam g�zel bir hap. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |