Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Doktor Tavsiyesi? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mutluhüzün
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 14
Alıntı mutluhüzün Cevaplabullet Konu: Doktor Tavsiyesi?
    Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2014 Saat 15:12
Merhaba,
Devlet hastanesinde gidip de memnun kaldiginiz bir doktor önerebilir misiniz?

Benim sorunum bogazimda devamli olarak yabanci bir cisim var. Yemek yersin bogazinda yemek kalir ya hani, iste o his bende hep var.

Agiz kokusunu dislerimi firçalasam bile sürekli duyuyorum. Bir tek yemek yerken kokudan kurtuluyorum. Özellikle sabahlari bu koku ve tat felaket oluyor.

Birçok doktora gittim endoskopi yapilmadi reflü teshisi kondu. Ilaç kullandim ama hiç geçmedi.

Istanbul'da gidip memnun kaldiginiz doktorlari yazarsaniz çok sevinirim...
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2014 Saat 09:38
'' Benim sorunum bogazimda devamli olarak yabanci bir cisim var. Yemek yersin bogazinda yemek kalir ya hani, iste o his bende hep var ''

mutluhüzün bu yazdigindan yola çikarak haddim olmayarak sana teshisi koyuyorum, Bademcik tasi sorunun var.
büyük ihtimalle bademciklerinin görünmeyen alt kisimlarinda olusuyorlardir. hiç agzina tas falan geldi mi bilmiyorum ama zamanla gelebilir

tanidigim bildigim maalesef bir doktor yok.daha saglikli bilgi almak istiyorsan devlet hastnesinde kbb bölümünden bir doktora danisabilirsin.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
mutluhüzün
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı mutluhüzün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2014 Saat 21:40
Devlet hastanesinde kbb bölümünde birçok doktora gittim,durumumu anlattim. Özellikle bademciklerimde sorun olup olmadigini sordum. Bademciklerinde hiçbir problem yok çok iyi dediler.

Üç yildan beri bu hastaligi çekiyorum hiç agzima su ana kadar tas da gelmedi. Tekrar br doktora gitmek istiyorum bu sefer endoskopi yaptirmam lazim kesin sonuç için. Ama tavsiyeye de ihtiyacim var.

Çapa'da ya da Cerrahpasa'da endoskopi olan var mi? Biraz korkuyorum endoskopiden.Özelde de çok pahali. Yardiminiza ihtiyacim var.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 00:07
devlet hastanelerinde maalesef doktorlar,hastaya üstün körü bir sekilde muayene adi altinda göz gezdirip yollamaya çalisiyorlar. tam bir sonuç beklememek gerekir açikcasi. tabi isini düzgün yapan, iyi doktorlar yok demiyorum. artik biraz da sans gerekiyor herhalde.
ben simdiye kadar endoskopi olmadigim için sana bu konu da yardimci olamyacagim,üzgünüm. bu konuda bilgili arkadaslar vardir diye düsünüyorum,sana yardimci olabilirler.

bademcik ile ilgili sunu da diyebilirim kendim de yasamistim bu söyledigin bogaz bölgesindeki takilma-tikanma hissini bir de bademcik sorunu olanlarda genelde yüksek ates ve bas agrisi sorunu eksik olmuyor. bilmiyorum bunlar sende de oluyor mu?

sen yine de bunlari bir doktorla görüs , bademcige daha dikkatli bakmalari için israr et ancak dedigim gibi bademcikler bogaz bölgesinde oldugu için disardan net bir sey görünmeyebilir. özelden bir doktora gidebilirsen daha uygun olur kamera ile bogaza ayrintili bakabiliyorlar da belki ordan iyi bir sonuç alabilirsin.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 01:14
endoskopi için sunu hatirladim 2 sene önce bir arkadasla beraber taksim egitim ve arastirma hastnesine gitmistik midesi ile ilgili bir sorun vardi galiba. zaten endoskopi olmak için yaninda birisni getirmesini söylemislerdi ona. o da benden rica etti onunla gelmem için.randevu günü sabah saatlerinde gitmistik ögleden sonra saat 3-4 gibi sira geldi bize ,baska hastanelerde bu kadr uzun bekleme oluyor mu bilmiyorum onu da, arkadasm da isyna ediyordu bu kadar bekledigine keske özelde olsaydmda bu kadar sikintiya düsmeseydim diye, özelde galiba en fazla 1saatte hatta daha az bir zamnda olabilirmis.
neyse sirasi geldiginde onu bir odaya aldilar ben disarda kaldim kisa bir süre bayiltip küçük bir parça almislardi midesinden ve islem bittikten sonra yine kisa bir zamanda ayilttilar tabi bende yanindaydim o an. ayildigi zaman farkinda bile degildi nasil oldugunu ,bana diyordu endoskopi oldum mu?:D ne kadar çabuk oldum gibi seyler iste diyordu.. yani aslinda gerçekten korkulacak bir durum yok her ne kadr insanda kötü düsünceler olsada farkinda bile olmayacaksin nasil oldugunu en azindan arkadasimda bunu gördüm. ayrica sabah yemek yememisti ve endoskpi olduktan bir saat sonra da birsey yememesti yasakti

---suan taksim egitim ve a. hastanesi tadilatta oldugu icin kapali galiba. bilginize
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 07:56
arkadasim, eger endoskopiyi genel anestezi ile yaparlarsa birsey hissetmezsin. ama anestezi olmadan yaparlarsa 2-3 dakika kadar o kamerali hortumu midende ve girtlaginda hissedersin ki bence çok zor birsey degil. 2 kere endoskopi yaptirdim. sonuç alacagimi bilsem bir daha yaptiririm. endoskopiden korkma. sadece 7-8 saatlik açliginin olmasi gerekiyor...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 09:51
Mutluhüzün, bademcik tasini görmek istiyorsan; eline küçük bir ayna al. Bademciklerin yan tarafina bogazina hafif hafif masaj yap, parmaklarinla hafifçe bastir. Bademcik tasin varsa görürsün. Çok zorlama kanar, bogazini tahris edersin.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 09:58
Endoskopi hiç korkulacak bir sey degil. Bogazina uyusturucu bir sprey sikiyorlar. Makattan da ince bir hortumla giriyorlar, belki gaz sancisi gibi bir agri olabilir. Refakatciyle gitmen lazim çünkü kalkinca bas dönmesi oluyor. Genel anestezi riskini alma bence, hiç geregi yok.
IP
mutluhüzün
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı mutluhüzün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 17:59
Tesekkür ederim arkadaslar detayli yazdiginiz için.Yukarida yazdiklarimdan baska hiçbir sorunum yok.Bas agrisi,yüksek ates olmuyor hiç.Üç yildan fazladir sürekli agiz kokusu,bogazda takilma hissi,aci tat sorununu her an, her dakika yasiyorum.Radevu aldim yine hastaneden bakalim kesin tani için endoskopi isteyecegim.Ilaç kullandim o kadar geçmedi.Çok moralimi bozuyor bu durum.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2014 Saat 08:33
adanali, galiba ufak bir karisiklik var yazdiklarinda.
endoskopi agizdan mideye kamera sokup mideyi görüntülemektir.
makattan kamera ile girip kalin bagirsagin görüntülendigi olay farkli, bildigim kadariyla kolonoskopi veya rektroskopi deniliyor.
endoskopide makattan girilmiyor.
benim de yanlisim varsa düzeltin.
saygilar...
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2014 Saat 12:29
Orjinalini yazan: mutluhüzün

Tesekkür ederim arkadaslar detayli yazdiginiz için.Yukarida yazdiklarimdan baska hiçbir sorunum yok.Bas agrisi,yüksek ates olmuyor hiç.Üç yildan fazladir sürekli agiz kokusu,bogazda takilma hissi,aci tat sorununu her an, her dakika yasiyorum.Radevu aldim yine hastaneden bakalim kesin tani için endoskopi isteyecegim.Ilaç kullandim o kadar geçmedi.Çok moralimi bozuyor bu durum.

pardon sadece yüksek ates meydana gelebilir.en azindan bende öyle oluyordu.
zaten doktor da bana yüksek atesimin nedenini de bademciklerden oldugunu söylemisti.
bas agrisi galiba rahat nefes alamamdan veya o zamandaki stres ve rahatsizliklardan kaynaklaniyordu.
IP
Mogola
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Mogola Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Subat-2019 Saat 06:42
Herkese merhaba

panaromik röntgen linki burada

resimag.com/p1/2d86b8196dc.jpeg

geçen hafta doktora gittim ve sol alt sag alt ve üst sag tarafta dis kisti oldugunu söyledi çekilip temizlenmesi gerektigini söyledi. disim zaten çürük ama yine ise yariyor yemek yerken filan.

arkadaslar is isten geçti ama dislerimi fircalmadigim için çok pismanim artik hergun fircaliyorum. 😭

Doktor fiyat olarak 450tl dedi kist operasyonuna ucret iyi mi

disimi cektirsem cekilen yerle yemek yiyebilir miyim

Kist ameliyati zor mu acir mi

cekilen disler yerine implat yada ne yapilabilir implat çok pahali oluyo para biriktirip yapsam ilerde cekilen dis tarafinda sikinti olur mu

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2019 Saat 20:47
Orjinalini yazan: Mogola

Herkese merhabapanaromik röntgen linki burada resimag.com/p1/2d86b8196dc.jpeg

geçen hafta doktora gittim ve sol alt sag alt ve üst sag tarafta dis kisti oldugunu söyledi çekilip temizlenmesi gerektigini söyledi. disim zaten çürük ama yine ise yariyor yemek yerken filan.

arkadaslar is isten geçti ama dislerimi fircalmadigim için çok pismanim artik hergun fircaliyorum. 😭

Doktor fiyat olarak 450tl dedi kist operasyonuna ucret iyi mi

disimi cektirsem cekilen yerle yemek yiyebilir miyim

Kist ameliyati zor mu acir mi

cekilen disler yerine implat yada ne yapilabilir implat çok pahali oluyo para biriktirip yapsam ilerde cekilen dis tarafinda sikinti olur mu

Ok ile isaretledigim kök ucu lezyonlari kronik apikal lezyonlardir. her ne kadar kiste benzeseler bile gerçek bir Kist sayilmazlar.

Ameliyat edilmesine gerek oldugunu düsünmüyorum. Sadece isaretli dislerin çekilmesi iyilesme için yeterli olabilir.

o kadar bakimsiz kalmis ki kemik kayiplari görüyorum. Bu sebeple disleriniz çekildikten 10-15 gün sonra agziniza implant degil alisilagelmis yöntemlerle köprü yapilmasi bence daha makul olabilir.
Bunlar benim görüsümdür hekiminize danisiniz.
-M

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2019 Saat 12:44
Hocam implant disi çürümedigine göre koku yapmaz degil mi?
Yani artiklarin orada birikme gibi sanslari var mi?
Kisaca; koku olusmamasi açisindan,
köprü mü, implant mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2019 Saat 16:08
Agiz kokusu bakimindan daima alti açik köprüyü tercih ederim.

Implanti saran dis eti dokusunda infeksiyona periimplantit adi verilir. Periimplantit eger ilerlerse implant boyun kismindan açilmaya baslar. Sallanir ve düser. Bu asamalar sirasinda agiz kokusu kaçinilmaz olur

Her implant için geçerli olmak üzere belirli bir seviyenin altinda periimplantitin bulundugu gösterilmistir. Yani sizin bir siakeytiniz bulunmuyorolsa bile ve saglam bir implant yapilmis olsa bile az miktarda periimplantit daima ve her zaman vardir.

Bu durum agiz kokusu bakimindan beni tedirgin eder. Fazla oldugu zaman agiz kokusu yaptigi bilinen bir olayin az olmasi beni rahatlamaz. Bu sebeple alti açik köprü agiz kokusu bakimindan makbuldur.
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2019 Saat 15:43
Ben de bugün iki implant yaptirdim alman markasi tanesi üç bin lira. Agiz kokusundan kurtulamiyoruz bari dislerimiz güzellessin :) Önlerde de asiri çarpiklik var onlar için de tel taktiracagim. Doktor hanim bes alti ayda dis teli çikar dedi ama benim bildigime göre bir yildan az olmasi çok zor, iki yila kadar uzayabiliyor.

Implanttaki tek koku riski periimplantit mi?(Normal agiz bakimi hariç.) Yani kaplamada oldugu gibi doktora söylememiz gereken "Söyle olsun, böyle olsun" tarzinda bir sey var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2019 Saat 20:07
Implant düsmesinin en sik rastlanan sebebi olan periimplantit, her implantin çevresinde ilk günden itibaren daima bulunur, fakat azdir.
-M

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2019 Saat 20:18
Size ve diger arkadaslara çok tesekkür ederim hocam
IP
Biktimartikkkk
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı Biktimartikkkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2019 Saat 21:18
Merhaba
Izmirde dis doktoru var mi önerebileceginiz?
Özel ya da devlet hastanesi fark etmez yeter ki beni dinlesin bu durumu basite almasin
IP
Deex
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Deex Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2019 Saat 01:35
Selam.

Dis teli taktirmam gerekiyor. Pazarlik yapmaktan hoslanmiyorum ve kaziklanmak istemiyorum. Ankara'da yasayan, isini ahlakli bir sekilde yapan doktorlar var mi?

Murat bey, sizin bildiginiz isimler vardir eminim. Buradan veya özel mesajla bana yazabilir misiniz? Doktorlar bile insanlara kazik attigi için böyle bir konu açmak zorunda kaldim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2019 Saat 11:20
Orjinalini yazan: Deex

Selam.

Dis teli taktirmam gerekiyor. Pazarlik yapmaktan hoslanmiyorum ve kaziklanmak istemiyorum. Ankara'da yasayan, isini ahlakli bir sekilde yapan doktorlar var mi?

Murat bey, sizin bildiginiz isimler vardir eminim. Buradan veya özel mesajla bana yazabilir misiniz? Doktorlar bile insanlara kazik attigi için böyle bir konu açmak zorunda kaldim.

Çoook haklisiniz. Hatta çok fazla haklisiniz.
Ortodonti hekimleri genellikle muayeneden ücret almazlar. (Veya randevu alirken hekimin muayene için ücret alip almadigini da dogrulayiniz)

Panoramik röntgeniniz ile birlikte ulasabildiginiz kadar çok sayida ortodonti hekimine gidiniz. Röntgeninizi ve agzinizi gösterip fiyat aliniz. Hepsi asagi yukari ayni tedaviyi yapacaktir. Hiç birisinin yapacagi islem digerininkinden çok farkli olmaz.

Iki seyi kriter aliniz:
1- Sag duyunuz ile bu gerçek bir hekimdir diyeceginiz bakislari arayiniz
2- Kesenize uygun olup olmadiginizi arayiniz.

Geçmis olsun.
-M
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2019 Saat 21:49
Konuyla alakasiz kusura bakmayin arkadaslar da mersinde olan bayan birisi var mi aramizda çok ihtiyacim var. Bunaldim artik ögretmenim bir de insanlar çzel ders sorup duruyor bu halde nasil özel ders verebilirim yok da diyemiyorum bir çikmazin içindeyim dua edelim birbirimize Rabbim insallah bir çikis yolu gösterir hepimize
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2019 Saat 10:09
Rabbim herkese sifa versin,amin.
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2019 Saat 14:23
Zor bi durum gerçekten. Allah yardimcisi olsun herkesin, ben de çok zor durumdayim.nadasa yatirdim kendimi. Dürtükleseler bile aldirmiyorum ama böyle de gitmiyor bir yerden patliyor yine.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu