![]() |
Kokunun Tadina Varmak |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Kokunun Tadina VarmakGönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 12:35 |
|
|
Selamun aleyk�m arkadaslar,ben aqiz kokumun tadini alabiliyorum.Peki siz alabiliyormusunuz?Kokunun kaynaqi hakkinda bi ipucu verirmi?Sizinde deqerli yorumunuzu alabilirmiyiz ?Murat Aydin hocam.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 18:21 |
|
Ne g�zel tarif ettiniz. Subjektif agiz kokusunun - n�rojenik grubunda - disguzi adi verilen durumdur. Bu videoyu seyredin. https://www.youtube.com/watch?v=m_0iYh071Mc -M |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 18:28 |
|
|
Veya dorsolingual koku alma tanimina uygun olabilir.
-M |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Temmuz-2016 tarihinde 04:38 |
|
|
Deqerli yorumunuz i�in tesekk�r ederim Dr Murat Aydin hocam ama yaklasik 25 yildir bu sorunu yasiyorum ve �ok defa insanlarca hakarete uqradim .Aqzin laqim gibi kokuyor diyende oldu .Aqzindan niye koku geliyor diyende yani bende koku var hocam .Sanirim geniz akintisinin tadini aliyorum.Sizce geniz akintisi aqiz kokusu sebebimidir?
|
||
![]() |
||
D�nya
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2019 tarihinde 20:16 |
|
|
Arkadaslar merhaba sizlere bir soru sormak istiyorum. Bir insan kendi agiz kokusunu hangi boyutta hissedebilir.Bazen agzimin kokmadigini d�s�n�yorum bazen de �ok igren� koktugunu hissediyorum. Koktugunu hissettigim zamanlar zaten agiz tadimda �ok bozuk oluyor.Kokmadigini d�s�nd�g�m zamanlarda da �zellikle avcumla agzimi kapatip hohluyorum ama hi� k�t� koku hissetmiyorum. Acaba burnum koku mu almiyor diyorum ama disardan gelen kokulari �ok net hissediyorum. Murat hocam sizin bu konudaki yorumunuz nedir?
|
||
|
D�nya d�n�yor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2019 tarihinde 20:30 |
|
|
kemosensor disfonksiyon tarif ediyor gibisiniz.
Tip 5 n�rojenik agiz kokusu basligini okuyunuz -M http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html Düzenleyen: aydinmur - 21-Mart-2019 tarihinde 20:32 |
||
![]() |
||
D�nya
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2019 tarihinde 06:29 |
|
|
Hocam bunu defalarca okudum. �ogu zaman agzimin koktugunu �ok siddetli hissediyorum. O y�zden insanlarla arama mesafe koyuyorum hatta agzi kokan insanlarla karsilastigim zaman hep d�s�n�yorum acaba benden nasil bir koku �ikiyor bu kadar rahatsiz edici mi diye. Agzimin kokmadigini d�s�nd�g�m zamanlarda bile insanlar benle konusurken bi geri �ekiliyor agizlarini ya da burunlarini kapatiyorlar. Bilmiyorum ki kokmayan bir agiz nasil olur ger�ekten bilmiyorum :(
|
||
|
D�nya d�n�yor.
|
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Temmuz-2019 tarihinde 22:21 |
|
|
Saygideger Murat hocam size bir sorum daha olacak.Hohlayinca koku gelmiyor bana. Ama g�n i�inde sizinti seklinde ara ara hissediyorum.Emin olmak i�in yutkunuyorum geliyor bu sefer.�zellikle yutkununca hissediliyor hocam.Bu arada bademciklerimi aldirdim. Ayriyeten Kbb b�l�m� bir ka� sprey ila� vs. yazdi. Nazal yikama vs.
Hocam bu durumun yani bu belirtilerin tip2 oldugunu biliyorum fakat daha �nce bu sekilde bir tip5 vakasina sahit oldunuz mu? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 07:41 |
|
|
Genizinizi emdiginizde duyuyorsaniz bu bir tat olabilir. 3-5 defa/g�n bunun ger�eklesmesi bir hastalik olarak kabul edilmese daha iyi olur.
-M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 12:38 |
|
|
Hocam sizinti seklinde olanlar peki hangi gruba giriyor? Yani mide diye biliyorum fakat mideyle ilgili en ufak bir sikayet sorun yasamadim bu g�ne kadar.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 20:23 |
|
Sizinti derken nereden nereye sizintiyi kast ettiniz? Mideden agiza ise Tip 3 Burundan kaynaklanan kokular (Tip 2) genize gelir ama buna sizinti demek dogru degildir. Agizdaki kokunun tadini algilamak Tip 5 (n�rojenik) agiz kokusu grubuna dahil olur -M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 22:00 |
|
|
Yani hocam ara ara duyulan kokular. Daimi olmayan kokular.
|
||
![]() |
||
D�nya
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2019 tarihinde 22:04 |
|
|
Anlatmis oldugunuz sey bende de var. Hohluyorum koku yok ama konusurken koku yayiliyor agzimin i�ine bir aci tat yayiliyor sanki.
|
||
|
D�nya d�n�yor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 06:23 |
|
Netlesebilir misiniz? Hangi araliklarla yani hangi siklikla duyulan kokulari sordunuz? Ayrica bu kokularin neyini sordunuz? Sebebini mi? Cinsinimi? G�r�lme sikligini mi? �zelliklerini mi? Yani isaret ettiginiz kokunun nesini sordunuz? -M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 10:26 |
|
|
Hocam hohladigimiz zaman gelmeyen ama g�n i�inde agiz kokumuzun aklimiza dahi gelmedigi zamanlarda birden �irkin bir koku hissediyorum geliyor burnuma ama 15-20sn sonra kayboluyor. Eger bi sayi vermek gerekirse 9-10 bazen daha fazla olan bir sey. Ama dedigim gibi hohladigimda koku yok.
|
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 10:28 |
|
|
Evet hocam bu kokularin sebebi ve cinsi nedir? Hohladigimizda gelmiyorsa psikolojik midir?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Temmuz-2019 tarihinde 14:52 |
|
Bu sorunun cevabi bu forum i�in biraz uzun olabilir. Bu kadar derine girmem belki gerekli olmayabilir.
Yok hayir hohlama kriter degildir. Konusurken kendi agiz kokunuzu duymuyorsaniz ve baskalari sormadan s�zl� olarak sizi agiz kokusu sebebi ile uyarmadiysa biyolojik agiz kokusu yoktur. -M |
||
![]() |
||
seahorse
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Temmuz-2019 tarihinde 12:07 |
|
|
D�nya nick'li arkadasimin bire bir aynisini yasamaktayim. Ve o kadar g�zel anlatmissin ki sanki ben yazmisim gibi geldi bana. Kokunun varligini hissedip de ger�ekte nasil koktugunu veya korkmadigini bilememek? Bu paradoks y�z�nden hayattan sogudum yemin ediyorum. Murat hocam s�zl� olmazsa bile karsi tarafin hal ve hareketlerinden insan istemsizce kendini sorguluyor maalesef. Elde olan bir sey degil bu.
|
||
![]() |
||
D�nya
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Temmuz-2019 tarihinde 21:25 |
|
|
Kokuyor mu kokmuyor mu kokuyorsa nasil kokuyor hangi boyutta rahatsiz edici diye d�s�nmekten insan yasadigindan bisey anlamiyor.
|
||
|
D�nya d�n�yor.
|
||
![]() |
||
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 02:34 |
|
|
hocam dislerimi emdigimde koku geliyor ayni zamanda su ile sert calkadihimda da ama r�ntgenlerde birsey cikmiyor bunun sebebi ne olabilir 20 liklerim �ekilmedi
|
||
|
Belki birg�n
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2019 tarihinde 17:45 |
|
Muhtemelen sizde fir�alayinca kanama da olabilir. Eksik, yumusak, hi� veya k�t� fir�aliyor olabilirsiniz. -M |
||
![]() |
||
Evin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 07-Temmuz-2019 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 14:21 |
|
|
Murat hocam �zellikle bu sorum size kokusunu alamayanlar i�in burnunuz bi s�re sonra ayni kokuya alistigi i�in kokuyu alamiyo olabilirsiniz demistiniz fakat ben kokumun nasil basladigini daha d�n gibi hatirliyorum.Ben hi�bir zaman agiz kokumu almadim agzimda �amur gibi bir agirlik hissiyle basladim agzindaki o tat kaybolsun diye s�rekli agzima biseyler atiyordum. e haliyle agzi lapa gibi olan her insan agzinin koktugunu d�s�n�r zaten tam o siralarda annem bu aralar senin agzin kokuyor demisti ben bu sekilde basladim yani kokuya alisma gibi bi durum s�z konusu degil .Agzimda bi ferahlik bi yalinlik hafiflik hissettigimde anneme sordugumda �ok az koktugunu s�yledi.Bunun sebebi sizce nedir agiz i�i dokummu bozuldu bu tadi gideren bi ��z�m varmidir?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 14:59 |
|
|
Bazi insanlar tat duyarlar ve bunu koku zannederler.
Tat ile kokuyu i� i�e ge�irip karistirirlar. Dilinizi daha fazla fir�alamalisiniz. -M |
||
![]() |
||
Evin
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2019 tarihinde 22:28 |
|
|
Bu benim d�s�ncem degil kendi sanmalarim degil .S�rekli anneme sorarak kesinlestiriyorum agsimda o tat olmayinca anneme koklattirdigimda kokunun olmadigini s�yl�yor o tat varken koklatiyorum ve koktugunu s�yl�yor
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Eyl�l-2019 tarihinde 10:25 |
|
|
Su c�mleyi kurdunuz:
"Ben hi�bir zaman agiz kokumu almadim agzimda �amur gibi bir agirlik hissiyle basladim" Eger tersi meydana geliyorsa, yani agzinizda �amur gibi tat varken agiz kokusu aliyorsaniz bu durum Tip 1 agiz kokusunda olmasi beklenen bir belirtidir. Yine dilinizi fir�alamaniz gerekir. -M |
||
![]() |
||
Evin
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Eyl�l-2019 tarihinde 18:36 |
|
|
Daha sik fir�alayacagim.Ama dedigiim gibi kokumu hi� almadim.
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |