![]() |
Mide mi bagirsak mi |
Yanıtla
|
| Yazar | ||||
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Mide mi bagirsak miGönderildi: 12-Aralik-2014 tarihinde 07:24 |
|||
|
arkadaslar bazi nedenlerden dolayi doktora gidemiyorum ne i�in oldugunu sormayin.
dilimde bembeyaz bir pas var bazen yedigim gidaya g�re renk aliyor vede bu pas bogaza dogru dahada koyu hale gelip agiz kokusuna sebep oluyor. benim ya midemde yada bagirsak da problemim var 2 taraf i�inde kullanilan ila�larin isimlerini verirmisiniz sirayla deniyecem hangisi iyi gelir pasi ge�irirse ona yogunlasacagim. tesekk�rler |
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Aralik-2014 tarihinde 15:11 |
|||
|
re�ete gereklidir kafana g�re alamazsin :)
|
||||
![]() |
||||
efecam131
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2019 tarihinde 23:19 |
|||
|
Merhabalar herkese , bundan yaklasik 4 yil �nce agiz kokum basladi ilk basta hissedemiyordum �evremdikiler s�yl�yordu daha sonra 1 saat arayla agzima herhangi bir sey atmayim (seker �ikolata vs. gibi) hemen agzimin tadi degisiyor ve inanilmaz k�t� kokuyor bu durum git gide k�t� bi hal almay baslayinca bende 1 yil �nce �zel bir hastaneye gittim ve sikayetlerimi belirttim mide yanmasi , agizdaki tat , agiz kokusu daha sonra mideme kamera attilar ve sonu� olarak bana midedeki kapak�igin s�rekli a�ik oldugu s�ylendi bana mide asit inhibit�r� d�zenleyici gaviscon gibi ila�lar yazdi ve bunlari d�zenli olarak kullanammi s�yledi ben doktorun dediklerini uyguladim ama herhangi bir sonu� alamadim psikoljim tamamen bozulmus durumda insanlarla iletisim kuramiyorum l�tfen yardim edin
|
||||
![]() |
||||
D�nya
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2019 tarihinde 16:49 |
|||
|
Eger problem midenizdeyse seker �ikolata vs. Sikayetlerinizi daha da arttirir. Ben de de mide problemi var antral gastrit helikobakter pilori (hala var mi bilmiyorum) unlu mamuller seker �ikolata abur cubur bunlardan uzak durdudgum zaman �ok rahatim.
|
||||
|
D�nya d�n�yor.
|
||||
![]() |
||||
efecam131
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2019 tarihinde 16:58 |
|||
|
Merhabalar herkese , bundan yaklasik 4 yil �nce agiz kokum basladi ilk basta hissedemiyordum �evremdikiler s�yl�yordu daha sonra 1 saat arayla agzima herhangi bir sey atmayim (seker �ikolata vs. gibi) hemen agzimin tadi degisiyor ve inanilmaz k�t� kokuyor bu durum git gide k�t� bi hal almay baslayinca bende 1 yil �nce �zel bir hastaneye gittim ve sikayetlerimi belirttim mide yanmasi , agizdaki tat , agiz kokusu daha sonra mideme kamera attilar ve sonu� olarak bana midedeki kapak�igin s�rekli a�ik oldugu s�ylendi bana mide asit inhibit�r� d�zenleyici gaviscon gibi ila�lar yazdi ve bunlari d�zenli olarak kullanammi s�yledi ben doktorun dediklerini uyguladim ama herhangi bir sonu� alamadim psikoljim tamamen bozulmus durumda insanlarla iletisim kuramiyorum l�tfen yardim edin
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2019 tarihinde 19:34 |
|||
ge�mis olsun dostum mide ile baglantili oldugu s�phen d�s�ncen varsa mutlaka mideyi yormuyacak ve mide sagliginada zarar vermiyecek �rnegin �ok sicak yiyecekler �rnegin �ok acili yiyecekler �rnegin �ok yagli ve hazir gidalar t�ketmekten ka�in daha lifli ve meyve sebze y�nelik beslen hayatina b�yle sekil ver buna uy stres ve endise yapma kafani rahatlat benim bilgim bunlarla sinirli :/ ge�mis olsun dilerim insallah hepimiz bu kaygilarimizdan ve hastaliklarimizdan kurtuluruz |
||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
![]() |
||||
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 22:54 |
|||
|
Arkadaslar en kisa sekilde �zetlemeye �alisacagim.
Endoskopi yaptirdim. Rapor s�yle, pangastrit, mide sfinkter gevsekligi, rfl� , �zofagus inleth patch, mide de yaralar vs.. Doktor anti asit verip basindan atti beni. Ayni agrilarla ( asit yagmuru, istahsizlik, Bogaz agrisi, ses kisikligi, halitozis) kivranirken iyi bir hastanedeki prof beni muayene bile etmeden psikologa y�nlendirmisti ve �st�ne hastalik hastasi teshisi koymustu. Gastrit agrilarina raziyim ama rfl� hayatimi zindana �evirdi. Halitozis katlanilmayacak boyutta. Daha �nce de endoskopi yaptirdim. O zaman ki Dr dogru d�r�st veri vermemisti antiasit verip g�ndermisti. Son raporda da simdiki Dr anti asit verdi basindan savdi. Forumda Hayvansal gidayla ilgili seyler yazilmis. Sadece sebze yemegi yedigim d�nemler asit �ok azaldigi i�in Hi� sorun yasamadim. Nedeni sindirimin �ok kolaylasmasi midede yemegin beklememesi. Ama �yle bile olmuyor. Bu kez kan degerlerin bozuluyor. Ve sadece 2 �g�n hatta bir lokma disina �iksan tekrar basliyor. Geniz akintimi takinti etmistim . Halbuki asit geniz akintisi ve burun tikanikligi yapiyormus. Bunlari size isik yaksin diye anlatiyorum. @Murat hocam ��z�m i�in lnf nissen, stretta gibi y�ntemler var. Suan en garantilisi lnf deniyor. Bu cerrahileri yapan dr�lar anlata anlata bitiremiyor. Biri �ok meshur. Binlerce tecr�besi var yaziyor. Cerrah olmayanlar ameliyata burun kiviriyor ( kendilerine faydasi yok diye sanirim). �ok fazla ameliyat olan hasta varmis. Nette yan etki g�steren bir ka� hasta ortaligi velveleye vermis. Sakin olmayin demis. Yan etkiler kusamama, midenin fundusu kapatildigi i�in gaz siskinlik sorunu . Bir s�re yutma g��l�g�. Hocam ben ne yaptiysam olmadi. Bu ameliyati olmak zorundayim , ge�miyor ne yapsam etsem ge�miyor. Sorun mekanik. Bana l�tfen yol g�sterir misiniz ? Kusma konusunda ciddi endiselerim var. Ama sizin de dediginiz gibi iyilesenler yazmaz. Nette hep k�t� yorum var. �ok bunalmis durumdayim. |
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2019 tarihinde 10:25 |
|||
|
Sevgili effect kardesim:
probleminizin ne oldugunu bilmeden sizi nasil y�nlendirebilirim? Size yapmanizi s�yleyecegim her sey eksik veya yanlis olur. Bana genel sorular sorun. Bir tek sahisi ilgilendiren sorulari yanitlamam pek m�mk�n degildir. SORU: �zefajit, gastrit veya reflusu olan bireyin (tip 3) agiz kokusu olur mu? CEVAP: Gelen kokulu gaz y�ksek konsantrasyonda ve bazik ise, agiz kokusunda g�nler seviyesinde kesintiler ortaya �ikabiliyorsa, sirt�st� yatinca agiz kokusu kayboluyor veya azaliyorsa, buz yeyince koku kaybolmuyorsa, �irkin koku sayisi 5-10 taneden fazlaysa, agiz i�inde koku yok ise, aminoasit gargarasi ile agiz kokusu 10 katindan daha y�ksege �ikmiyorsa, �inko sol�syonu ile agiz kokusu bastirilamiyorsa b�yle bir ihtimal olabilir. -M |
||||
![]() |
||||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2019 tarihinde 20:16 |
|||
Hocam haklisiniz. Suan sorunlarimizla ilgili ihtisas doktorlarina degil size g�vendigim i�in artik mide tedavimi de (cerrahi) size sormak istedim. Ben mide kapak�igi konusunda tedavi olmadan iyilesmem zor. Sizin belki hastalarinizda olanlar vardir. @Arkadaslar refl� i�in ameliyat olan var mi ? Bu konuda tarafsiz bilgiye ihtiyacim var. |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2019 tarihinde 07:32 |
|||
|
Arkadaslar agiz kokusunun mide bagirsak kaynakli oldugunu d�s�nerek 'sap' kullanan oldu mu? Apizdaki bakterileri yok etmede �ok etkili imis. Mikrop �ld�r�c� �zelligi bulunur diyor a�iklamalarda. Ben bulamadim aktarda. Internetten siparis vermeyi d�s�n�yorum. Tabi tecr�be eden oldu mu, murat hocam ne d�s�n�r diye de merak ettim.
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2019 tarihinde 08:28 |
|||
Sapin kimyasal yapisini ve bu ama�la kullanilip kullanilmayacagini bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir yayin okumadim |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2019 tarihinde 08:38 |
|||
|
Anladim hocam tesekk�r ederim
|
||||
![]() |
||||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2019 tarihinde 05:25 |
|||
�ok fazla arastirma yapmis biri olarak ilk kez duyuyorum. Sap�in kullanimini okudum. Zararli oldugu ifade edilmis ama bilimsel bir yayin degil. Gastriti olan varsa kudret narindan �tesi yok. Mide kapak�igi gevsekligi teshisi konulan arkadaslar bana �zelden yazabilir mi ? |
||||
![]() |
||||
Svs19
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Eyl�l-2019 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2019 tarihinde 14:16 |
|||
|
�ncelikle merhaba 18 yasindayim 2-3 yildir agiz kokusu, geniz akintisi, agizda yapiskanlik hissi, �ok terleme ve k�t� gaz kokusu problemlerim var.
Dis doktorna gittim herhangi bir sorun yok dendi, kbb ye gittim andoreks klamoks ve lansor yazdi ise yaramadi, baska bir kbb doktoruna gittim gaviscon yazdi yine sorunum devam etti, migdeme gastro b�l�m�nde baktilar hortum ile ve tani olarak Mide, Antrum Mukozasi: Ha bunu koydular, en son dahiliyeye gittim Rennie duo 100ml surup ve simflat 30ftp hap yazdi refl� sebebiyle asitin bu sorunu yapabilecegibi s�yledi ve 1 haftadir kullaniyorum fakat sorunlarimda bi tik iyilesme yok �stelik bi sorun daha �ikti simdi uzanirken ve yatarken migdem tok olsam bile gurulduyor
Yasadikladiklarima benzer sorunu olup ��zen arkadaslar varsa yardimci olursaniz �ok mutlu olurum iyi forumlar |
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2019 tarihinde 23:00 |
|||
sorunun iste refl�. yavas yiyeceksin, yagli seyler cips �ikolata kola birak, kontrol altina alacaksin. |
||||
![]() |
||||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2019 tarihinde 20:57 |
|||
|
Yahu doktorlarin �ogu ne kadarda kolay ila� yaziyorlar!
O kadar ila� verdiniz bu insana ve ise yaramayacagini da kesin biliyordunuz! Hi� mi vicdan yok sizde be? Bu bir �rnek aslinda! Ise yaramayacak ila�i neden verirsiniz? Cevap belli aslinda! Yazik ki yazik ! Bir�ok akademisyen �arka kapilmis gidiyor giklari �ikmiyor! |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 04:22 |
|||
|
Murat hocam midede bakteri varise bunun nogaza si�ramasi m�mk�n m�d�r? Midemden hissettigim rahatsizlik artik bogazimda gibi. Bogulacak gibi hissediyorum
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 07:46 |
|||
Agiz-bogaz-mide-solunum yolu arasinda mikroorganizma ge�isleri m�mk�nd�r |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 09:18 |
|||
Anladim. 1 aydir b�yle. Ne yapmaliyim? |
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 11:52 |
|||
Siz 1 aydir b�yleyim diyorsunuz ama bakalim ger�ekten 1 aydir b�yle misiniz? Bunu bilmek gerekir. Hekimin tibbi bir tetkik yaparak bunun ger�ekten b�yle oldugunu g�rmesi gerekir. Elimizde delil olmasi gerekir. Tibbi bir kayit gerekir. Bilimesl bir veri, test raporu gerekir. Somut bir bilgi olmadan ila� veya uygulama yapmak faydasiz olabilir. Bu tahmininizi gerek duyulursa derinlemesine incelenmek �zere kendi hekimize tarif ediniz. -M |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 19:37 |
|||
Kbb mi yoksa gastro mu peki gitmem gereken b�l�m? |
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 20:47 |
|||
Sizin tibbi ge�misinizi bilen bir hekim mesela aile hekiminizin sizi y�nlendirmesi daha iyi olmaz mi? |
||||
![]() |
||||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 20:57 |
|||
A�ken ve tokken karninda bir guruldama oluyorsa bu genellikle bagirsaklarda parazitler �zellikle kil kurtlariyla alaka bir durum kardesim.. Tabi guruldamanin yaninda; yastiga salya akmasi, an�ste kasinti,�abuk acikma vs gibi belirtilerde varsa bunun �zerine yogunlas derim ben |
||||
![]() |
||||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2019 tarihinde 22:30 |
|||
Tesekk�rler hocam |
||||
![]() |
||||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |