Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

20 yas �ekimi

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: 20 yas �ekimi
    Gönderildi: 12-Mayis-2016 tarihinde 17:43
Hocam, 20 yas disi �ekimi sirasinda tam dis �ikmaya baslarken �ok �ok agir bir koku �ikti. Doktor bile"igren� kokuyor" dedi. Disim ��r�k degildi dolguluydu.

Bu siddetli koku, 20 yas disi i�in normal mi yoksa oradan kaynakli bir koku kaynagi oldugunu mu g�sterir?

Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2016 tarihinde 21:32
O disinizin kendisine �zg� bir durumdur, b�t�n 20 yas disleri i�in ge�erli degildir
-M
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2016 tarihinde 15:55
Hocam 20 yas dislerimin birinde iltihapli gibi bir durum var. Yani �ogu zaman dilimle bastirinca i�erden yamuk �ikan disten bildiginiz iltihap kokusu geliyor. Agri olmadigi i�in �ektirmekten korkuyorum. Bu sizce daha k�t� bir iltihap durumu olusturur mu (agrili)
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2016 tarihinde 19:09
R�ntgen g�rmeden kesin konusmak dogru olmaz ama genellikle bekleyen 20 yas disleri
1- alt kesici dislerin yamulmasina, �arpilmasina, egilmesine, yan yatmasina sebep olabilir.
2- zaman-zaman Yutkunurken, esnerken agriya sebep olabilir
3- Zaman zaman alevlenen, kulak ve bogaza vuran iltihaplanmalar yapabilir
4- Tek tarafli �ignemeye zorlar
5- Agiz kokusu yapabilir (yarisi i�erde yarisi disarda ise)
6- V�cudunuzun i�inde bir yerlerde s�rekli bakteri nesr
yati yapan bir odak bulundurmanin mutsuzluguna sebep olabilir

Karar sizin. �ektirmem diyrosaniz kalsin :-)
Başa Dön
Anamuuuur Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anamuuuur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2018 tarihinde 20:34
Aklima buraya koku disinda bir konuda bilgi alacagim aklima gelmezdi:( l�tfen bilgisi olanlar yardimci olabilir mi tabi basta murat hocam sizin bilgilerinize ihtiyacim var :( 20 lik disimi �ektirecektim ama disimin sinirin i�inde oldugunu ve bunun kalici hasara neden olabilecegini s�yledi ka� tane doktor. Aranizda 20 lik dis �ektiren var mi
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2018 tarihinde 21:31
Disten ne sikayetiniz var ve tomografisi �ekildiyse g�rebilir miyim
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anamuuuur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Agustos-2018 tarihinde 23:20
Tomografi �ekilmedi hocam sadece film �ekildi ve bir ka� g�n �nce �ektirdim o riski g�ze alip. �ok s�k�r hi� bir sorun yok simdi ama bu kokuyu 20 lik dise baglamistim koku hala var nasil moralim bozuldu yine.. ama arkadaslar 20 lik diste yemek artiklari birikiyor ve acayip k�t� kokuyor. Koku hala olabilir ama siddeti azalmistir diye d�s�n�yorum ��nk� o artiklar diski gibi kokuyor. Bu arada murat hocam �ncelikle tesekk�r ederim ama filmi istemedim elimde olsaydi g�nderirdim diger 20 lik disimi de �ektirecegim o artiklar dis fir�asiyla temizlenmiyor. Doktor riskli oldugunu s�yl�yor hocam sinirin i�indeymis diger disim de ne yapacagimi bilmiyorum
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anamuuuur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Agustos-2018 tarihinde 12:22
Bir de hocam dis fi�asi kokuyorsa tip 1 olabilir demissiniz d�n okudum. Benim fir�amin kokusu midemi bulandiriyordu 20lik disi �ektirdikten sonra o k�t� koku kalmamis
Başa Dön
donniebrasco Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı donniebrasco Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Agustos-2018 tarihinde 02:30
VAllahi dislerimden koku aliyorum doktora anlatamiyorum arka dislerimin hepsini cektiresim var
Belki birg�n
Başa Dön
Green Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Mart-2019 tarihinde 18:58
Murat hocam ben 20 yasindayim ve 20 lik dislerimin 4 � de �ikti yani damaktan yari �ikik sekildelet hepsi
Benim agri vs bi sikayetim yok bunlar koku yapar mi mesela alt en arkadakini temizlemek zor oluyor g�r�yorum yemek birikiyor falan ama temizliyorum tabi sizce cektiriyim mi hangi durumlarda �ektirilir? Dis filminde belli olur mu bi sorun varsa doktor der dimi �ekelim onlari diye ? Ya da durduk yere �ektirsek bi sikinti olur mu ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 07:36
G�zel soru
yirmi yas disleri �ikmadan �nce koku yapmaz. �iktiktan sonra da (temizlendik�e) koku yapmaz. O halde ne zaman koku yaparlar?
1- Yarisi i�erde yarisi disarda kalmis ise temizlenemez ve koku sebebi olabilir
2- Tamamen �ikmis olsa bile fazla arkada yer aldiklari i�in fir�anin �alisma menzilinin disina �ikip temizlenemedikleri zaman ��r�k ve koku sebebi olabilirler.

Peki 20 yas disleri ne zaman �ekilir?
1- Ekseni disa dogru d�n�k ise yanak isirma sebebi olursa
2- Ekseni �ne d�n�k ise �ndeki disleri �ne itiyorsa
3- Tam olarak �ikamiyor ise
4- isirdiginda karsisinda dis bulunmadigi sebebi ile gittik�e uzuyor ise
�ekilebilir.

R�ntgen yollarsaniz degerlendirmek daha kolay olur.

Selamlar
-M
Başa Dön
Green Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 08:46
Tesekk�r ederim hocam cevabiniz i�in en yakin zamanda dis hekimine gidicem r�ntgeni size de yollamaya �alisacagim.
Başa Dön
Four00 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Haziran-2019 tarihinde 23:28
Merhaba Murat hocam
Dis doktoruna gittigimde doktor kokunun yirmilik dislerden kaynaklanabilecegini s�yledi ve hepsini �ekmemizi �nerdi. Bu arada dislerin g�m�l� m� yoksa a�ikta mi kaldigini sormayi unuttum.
Sizin yazinizi okudugumdan hatirladigim kadariyla g�m�l� yirmilik dislerin kokuya neden oluyordu .
�ektirmeme gerek var mi �ok arada kaldim ne yapmaliyim bilmiyorum ��nk� dislerimin g�m�l� oldugunu sanmiyorum.

Ek olarak yirmilik dislerimde her zaman besin artiklari kaliyor bazen fir�alamayla da �ikmiyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Haziran-2019 tarihinde 23:32
Korkum dislerimi bos yere �ektirmek.
Maalesef doktor hi� bilgi bile vermek i�in �aba sarf etmedi .
O y�zden konuyu a�ma geregi duydum umarim gereksiz bir konu olmaz
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Haziran-2019 tarihinde 08:47
Soru i�in tesekk�r ederim
R�ntgen g�rmeden bir seyler s�ylemek yaniltici olabilir.

Evet dogru s�ylediniz. Tamami g�m�l� olan 20 yas disleri agiz kokusu sebebi olmuyor.

-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Haziran-2019 tarihinde 23:07
https://hizliresim.com/5N8p9l

Baska bir durum kesinlikle dikkatinizi �ekmis olmali Murat hocam.
O �ikmamis olan disin agiz kokusuna bir etkisi olabilir mi ?
Doktor onun i�in operasyon ge�irmem gerektigini s�ylemisti.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Haziran-2019 tarihinde 07:40
R�ntgeninize bakarak :

- 48 numarali disinizin yarisi i�erde yarisi disarda duruyor. Ham agiz kokusu hem genel agiz sagliginiz bakimindan �ekilmesi isabetli olur.

- 14 numarali disinizin �ekilerek g�m�l� kalan 13 numarali disin ortodontik tellerle yerine oturtulmasi �ok dogru olur. Bazen yanlislikla 13 numarali disin ameliyatla �ekildigini g�r�yor �z�l�yorum.

- 18 ve 28 numarali dislerin �ekilmesi isteginize bagli olarak ertelenebilir. �ok zarar verecek durumda degiller
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Haziran-2019 tarihinde 15:23
Yardiminiz �in tesekk�rler ederim Murat hocam .

G�m�l� kalan 13 numarali dis diger disleri zorlayip sallanmalarina neden olabilir mi ? Arada kanama yapiyor olmasi normal mi?

Dediklerinizi dis hekimine aynen s�yleyecegim hocam ayip olmaz umarim :)

Ek olarak bende ��r�k bulamadilar ama bazi azi dislerimin ortasinda oyuklar olusmaya basladi �zellikle bunlar yirmilik dislerimin ortaya �ikmasiyla oldu .
Kisaca ��r�k olup olmadigi r�ntgen ile kesin olarak anlasilir mi ? Doktor r�ntgenden sonra ��r�k olmadigini s�ylemisti.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Haziran-2019 tarihinde 15:27
Hocam birazda mali boyutla ilgili soru sormak istiyorum.
Ortodontik tel ne kadara mal olur?
Ortodontik teli sanirim taktirmak zorundayim g�m�l� kalan 13 numarali disten ziyade genel olarak dislerimin durusu d�zg�n g�r�nm�yor .
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Haziran-2019 tarihinde 15:35
Bilmiyorum
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Haziran-2019 tarihinde 07:36
Murat hocam saygilar sevgiler , dislerin arka g�r�nm�yen i�te kalan kisimlarinda olusan siyah lekeler noktaciklar b�y�kl� k���kl� bunlar dis tasi mi oluyor? doktora g�r�n�p mutlaka bunlari temizletmek sartmidir? , saygilar tesekk�rler.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Haziran-2019 tarihinde 08:25
Soru i�in tesekk�r ederim
Dis tasi disin y�zeyinde kalinlik yapar. Yni tirnak ile yokladiginizda bir kalinlik hissedersiniz, y�zeyde tirnaginizi gezdirirken �itir �itir seklinde p�r�zl� y�zey algilarsiniz. Rengi soluk sari veya pembemsi gridir. Zorlayinca kalkar ve uzaklasir. Dis eti ve disin birlestigi �izgi z�erinde olusmaya baslar ve dis y�zeyine dogru y�kselir. Birden fazla disi tutar. Gecikemden dis hekimi tarafindan temizlenmelidir.

Leke y�zeyde kalinlik yapmaz. Tirnaginizi gezdirdiginizde hi� bir y�kseklik farki algilamazsiniz. Dis ve dis eti �izgisi �zerinde bulunmak zorunda degildir. Birden fazla disi tutar. Temizlenmesi sizin tercihinizdir.

Hipoplazik �ukurlar y�zeyden girinti yaparlar. Mine y�zeyinde minik �ukurcuklar seklindedir. Tirnak takilir. Genellikle i�erisine lekeler dolar. Bu sebeple siyahimsi �ukurcuklar seklinde tespit edilir. Dis eti-dis birlesim �izgisinden uzakta yerlesir. Sadece birka� (veya bazi) disleri tutar. Tuttugu disler sag-sol simetri g�stermeye meyillidir. Temizlense bile tekrar renklesir.

Baska renklesmeler de vardir. hepsi bundan ibaret degildir. Fakat hem nadir g�r�l�r hem de kafaniz karismasin diye, en sik g�r�lenleri yazdim
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Haziran-2019 tarihinde 12:09
İlk gönderen: Four00 Four00 yazdı:

Yardiminiz �in tesekk�rler ederim Murat hocam .

G�m�l� kalan 13 numarali dis diger disleri zorlayip sallanmalarina neden olabilir mi ? Arada kanama yapiyor olmasi normal mi?

Dediklerinizi dis hekimine aynen s�yleyecegim hocam ayip olmaz umarim :)

Ek olarak bende ��r�k bulamadilar ama bazi azi dislerimin ortasinda oyuklar olusmaya basladi �zellikle bunlar yirmilik dislerimin ortaya �ikmasiyla oldu .
Kisaca ��r�k olup olmadigi r�ntgen ile kesin olarak anlasilir mi ? Doktor r�ntgenden sonra ��r�k olmadigini s�ylemisti.

Sorular i�in tesekk�r ederim. Sorus sirasi ile yanitlamak isterim:
1- G�m�l� 13 komsularini (bilhassa 12 yi) sallayabilir. Ortodontik tedavi ile disari �ikarilmasini ertelememek gerekir.

2- G�m�l� 13 dis eti kanamasina sebep olmaz. K�t� veya yanlis fir�aliyor olmalisiniz.

3- Yirmiliklerin �ikmasi agzinizdaki diger dislerin ��r�mesine sebep olmaz. Eksik veya yanlis fir�aliyor olabilirsiniz.

4- R�ntgen disin kemik i�erisinde yer alan yapilarini g�stermek i�indir. Dis etinin altinda kalan kisimlari g�stermesi i�in r�ntgene bakilir. Dis ��r�kleri i�in en g�zel tespit g�z ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya y�ksek g��l� ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Haziran-2019 tarihinde 21:21
20lik disler g�zel fir�alanarak koku sebebi opmaktan �ikamazmi hocm?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 16:00
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

20lik disler g�zel fir�alanarak koku sebebi opmaktan �ikamazmi hocm?

Temizlendigi zaman muhtemelen azalacaktir. Fakat yarisi g�m�l� kalmis yarisi disarda duran bir yirmiyas disinin agiz kokusundan daha fazla zararlari da vardir. Yarisi g�m�l� duran dis zaten ba birden fazla sebep ile �ekilmesi d�s�n�l�r. O haldeneden potansiyel bir su�lunun agizda kalmasina razi olalim ki.
-M
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 19:13
Aray�z ��r�klerinin tespiti i�in de bahsedilen y�ntemler ge�erli mi? ��nk� benim gittigim bir�ok dis�i aray�z ��r�klerini g�remiyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 21:01
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Aray�z ��r�klerinin tespiti i�in de bahsedilen y�ntemler ge�erli mi? ��nk� benim gittigim bir�ok dis�i aray�z ��r�klerini g�remiyor.

Hangi y�ntemler ge�erli mi diye sordunuz ?
Ben bir y�ntem tarif etmedim?
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Four00 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2019 tarihinde 22:42
Tesekk�rler Murat hocam
11-12 numarali dis arasinda durmadan akinti oluyor 12 numarali disim sallaniyor +(11 numarali dilimde 12'ye nazaran �ok hafif sallanma var) ek olarak disi tutan dis etleri geri �ekilmis ve ��gen seklinde disi tutan dis eti kismida yok olmus galiba periodontitis var beni endiselendiren kisim ise hekime bunlari anlatmama ragmen periodontitis ile ilgili bir sey demedi hatta gingivitisten bile bahsetmedi. Periodontitis attigim r�ntgenden farkedilebilir mi?
Wikipedia da bir yazi okudum �nce sond sonra r�ntgen ile karar verilyormus .

Dis oyuklarinin d�zg�n fir�alanmamadan kaynaklandigini s�ylemissiniz.
3-4 senedir sizin belirttiginiz gibi dislerimi aksatmadan fir�aliyorum g�nde 2-3 kere.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Haziran-2019 tarihinde 16:28
" Dis ��r�kleri i�in en g�zel tespit g�z ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya y�ksek g��l� ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir.
-M "

Yukarida bir mesaja cevap olarak yazmissiniz.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Temmuz-2019 tarihinde 08:39
İlk gönderen: Four00 Four00 yazdı:

11-12 numarali dis arasinda durmadan akinti oluyor 12 numarali disim sallaniyor +(11 numarali dilimde 12'ye nazaran �ok hafif sallanma var) ek olarak disi tutan dis etleri geri �ekilmis ve ��gen seklinde disi tutan dis eti kismida yok olmus galiba periodontitis var beni endiselendiren kisim ise hekime bunlari anlatmama ragmen periodontitis ile ilgili bir sey demedi hatta gingivitisten bile bahsetmedi. Periodontitis attigim r�ntgenden farkedilebilir mi?
Wikipedia da bir yazi okudum �nce sond sonra r�ntgen ile karar verilyormus .

Sallaniyor akiyor diyorsunuz. Elbette periodontit vardir.

Varsa ne olacak? G�m�l� dise m�dahale edilecek �yle degil mi? Peki periodontit yoksa ne olacak? Yine g�m�l� dise m�dahale edilecek. Bu durumdaki bir periodontitin de tedavisi g�m�l� dis problemini gidermektir.
O halde neden periodontitle ilgileniyorsunuz? Dikkat edin periodontit olayin sebebi degildir. sonucudur. Bununla mesai kaybedilmez. Dogrudan sebebe gidilmelidir. Hastaligin sebebi giderilmelidir. Daha sonra periodontit iyilesir. Eger iyilesmiyorsa ele alinarak ayri bir baslikta giderilir. ama sizde asil problem g�m�l� distir. Vakit kaybetmeyiniz.

Alıntı
Dis oyuklarinin d�zg�n fir�alanmamadan kaynaklandigini s�ylemissiniz. 3-4 senedir sizin belirttiginiz gibi dislerimi aksatmadan fir�aliyorum g�nde 2-3 kere.

K�t� ve eksik fir�aliyor/fir�alamis olabilirsiniz. Eskiye ve ge�mis yillara y�nelik bir faturayi �d�yor olabilirsiniz.
-M

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Temmuz-2019 tarihinde 08:40
Disler burada anlatildigi sekilde fir�alanmalidir

http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Temmuz-2019 tarihinde 08:50
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

" Dis ��r�kleri i�in en g�zel tespit g�z ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya y�ksek g��l� ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir.
-M "

Yukarida bir mesaja cevap olarak yazmissiniz.

Arduisik olmayan mesajlarin sonradan yanitlanmasi yazilanlarin ve yazidaki sorulan sorunun anlasilmasini zorlastirabilir. Bu sebeple m�mk�nse belirli ve �zg�n bir konu hakkinda soru sorarken veya �zg�n bir mesaja katki yaparken hedeflenen emsaji "alinti" se�enegi ile mesajin i�erisine dahil etmek makul olabilir.

Ben olayi ka�iranlar i�in �zet vereyim:
Bir sebep ile ben "Dis ��r�kleri i�in en g�zel tespit g�z ile bakarak veya mavi boya ile disi boyayarak veya y�ksek g��l� ve renkli bir isik kaynagini disin arkasindan tutarak anlasilir." diye yazmistim

Degerli kardesim bu y�ntemin aray�z ��r�kleri i�in ge�erli olup olmadigini sordu. Yani ara y�z ��r�kleri g�z ile bakarak , mavi boya ile boyanarak veya kuvvetli bir isik ile aydinlatilarak mi tespit edilir diye sordu.

Simdi yanit veriyorum: Evet

Simdi konuyu a�ayim:
Aray�z ��r�klerinin r�ntgende g�r�nebilir olmasi i�in b�y�meleri lazimdir. Halbuki hen�z �ok yeni baslamis bir ara y�z ��r�g�n� erken yakalamak i�in arkadan kuvvetli bir isik tutabiliriz ve kolayca tespit ederiz.

Yeni yayinladigim dis hekimleri i�in Biyofizik isimli kitabimda aray�z ��r�klerinin bu y�ntemle nasil yakalanacagina genis bir b�l�m ayirdim.

Bu y�ntem ile disteki �atlaklari da yakalamak m�mk�nd�r. Degerli meslektasima bu kitabimi �neriniz.

http://biyofizik.kitabin.org/

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2019 tarihinde 10:49
Selamlar Murat Hocam , benim alt �n dislerimin 4l� 5li si yan yana i� kisimlarinda siyah lekeler dis g�r�n�r kismindada �ok hafif b�lgesel siyah lekeler var doktora gittigimde ben distasi olabilicegini temizetmek istedigimi s�yledim ama kendisi bakti ��r�d�g�n� soyledi nu islerimin dolgu yapilmasi gerektiginden film cekilmesi gerektiginden bahsetti size soruk bu disler i�ten �uruduyse agiz kokusu yaparmi ? dolgu gibi islemler yapilirsa koku yapiyorsa bunu kesin olarak yok edermi merakla cevabinizi beklerim hocam saģolun
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2019 tarihinde 12:41
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

....bu disler i�ten �uruduyse agiz kokusu yaparmi ? dolgu gibi islemler yapilirsa koku yapiyorsa bunu kesin olarak yok edermi merakla cevabinizi beklerim hocam saģolun

Bilmiyorum
G�rmek lazim. Yanlis bir sey s�ylemek istemem
En azindan fotografini g�rmek lazim
-M
Başa Dön
nisaluce Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Aralik-2019 tarihinde 13:02
Hocam 5 g�n �nce sag �stteki g�m�l� olan yirmilik disimi �ene cerrahina �ektirdim, sislik morluk yanagimda sertlik ve azalmaya bir agrim var, agri kulagimin i�inde, elmacik kemigimde ve basimda, agri kesici igne ile durabiliyorum, 2 g�n �nce ayakkabimi baglamak i�in asagi dogru egildigimde burnumdan sari renkli bir su geldi ve �ok pis kokuyor, her kafami asagi egip bekledigimde geliyor inanilmaz k�t� bir koku, dis hekimime g�sterdim normal g�r�n�yor, augmrntine devam et dedi, burnumdan bu pis kokulu sari su dis �ekiminden sonra geldi daha �nce olmamisti, �ene cerrahina g�sterecegim elbette, sizin tasarrufunuz nedir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Aralik-2019 tarihinde 15:39
İlk gönderen: nisaluce nisaluce yazdı:

Hocam 5 g�n �nce sag �stteki g�m�l� olan yirmilik disimi �ene cerrahina �ektirdim, sislik morluk yanagimda sertlik ve azalmaya bir agrim var, agri kulagimin i�inde, elmacik kemigimde ve basimda, agri kesici igne ile durabiliyorum, 2 g�n �nce ayakkabimi baglamak i�in asagi dogru egildigimde burnumdan sari renkli bir su geldi ve �ok pis kokuyor, her kafami asagi egip bekledigimde geliyor inanilmaz k�t� bir koku, dis hekimime g�sterdim normal g�r�n�yor, augmrntine devam et dedi, burnumdan bu pis kokulu sari su dis �ekiminden sonra geldi daha �nce olmamisti, �ene cerrahina g�sterecegim elbette, sizin tasarrufunuz nedir?

�nemli olabilir
S�mk�r�nce dis �ekimi yarasindan hava veya su geliyor mu?
-M
Başa Dön
nisaluce Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisaluce Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Aralik-2019 tarihinde 18:54
�ekilen dis yerinden pis kokulu sari-kahverengi su geliyor, bu su agzimdan veya burnumdan �ikiyor, agzimi kapatip �fleigimde hava, �ekilen disin oradan girip burnumdan �ikiyor, s�mk�r�nce dis �ekilen yerden kokulu sari su geliyor sin�s�m delinmis, baska bir �ene cerrahi tedavi edecek, islemi yapan devlet hastanesindeki �ene cerrahi bana sin�s�m de delik a�ildigini s�ylemedi, hi�bir bilgi vermedi. �ok endiseliyim, benim basima gelen pismis tavugun basina gelmemistir.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2019 tarihinde 12:55
Evet. Tarifiniz apa�ik g�steriyor ki �ekim sirasinda sin�s delinmis. Oro-nasal sant olusmus.

�z�lmeyin.
K���k bir operasyon ile a�ilan delik dikilir ve eski sagligimniza kavusursunuz. Gecikmeyin. Beklemeyin
-M
Başa Dön
Zeynep.884 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Zeynep.884 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Mart-2023 tarihinde 15:09
6 g�n �nce 20lik disimi �ektirdim. Agzimda yogun bir koku var 2gundur sebebi nedir acaba. Temizliginide g�zel yapiyorum. Birde ��r�k disim varmi acaba r�ntgeni gondermeyi bilmiyorum
Başa Dön
compor Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı compor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mayis-2024 tarihinde 22:32
Merhaba hocam, size bir sorum var. Bu konu aylardir kafami kurcaliyor.

Benim 20 yas disim aynen resimdeki gibi digerlerine dik olarak �ikmisti ve komsu disi kirmisti.
Bunun �zerine bir operasyonla g�m�l� disi aldilar, kirilan dise de dolgu yapildi (bu olay 10+ yil �nce oldu).

Sorum su: Orada k�k veya dis par�asi kaldiysa, bu kadar sene sonra bile ciddi bir agri yapmamasina ragmen agiz kokusunun nedeni olabilir mi?

Benim i�in orada �ok hafif bir sizi var sadece, 10 �zerinden 1 diyebilirim, hi� rahatsiz etmiyor. Belki de bu belli-belirsiz sizi nedeniyle, kokunun o b�lgeden geldigini d�s�n�yorum.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.