Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

�nemli bir konu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: �nemli bir konu
    Gönderildi: 11-Temmuz-2019 tarihinde 03:20
Murat hocam benim sasirip kaldigim bir konu var. Her sitede her forum ya da buna benzer mecralarda agiz kokusu sebebinin %90 agiz i�i kaynakli yaziyorken forumda bu dertten muzdarip arkadaslarin (neredeyse t�m mesajlari tek tek okumus bir insan olarak) �ogunun agiz i�i dil dis vs. sorunlarini hallettigi halde bu dertten kurtulamiyor olmasi. Herkes en basta dislere baktirdim bademciklerimi aldirdim diye c�mleye basliyor buna bende dahil. Ama gelin g�r�n ki �ogunun agiz i�i olmadigi ? Ben mi yanlis algiliyorum hocam l�tfen aydinlatir misiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 15:20
Bravo. �ok g�zel sordunuz.

Her agiz kokusu yeteri kadar uzun s�rerse �zerine Tip 5 agiz kokusu eklenir ve bunun klinikte farkina varilmasi zordur. Sinsi ve gizlice sahneye hakim olur. Tip 5 vakalar kendilerinin sikayetlerinin psikolojik olabilecegine inanmak istemezler. Bu sebeple tedavi olmazlar.

Bir bireyde bulunan Tip 1, 2, 3, 4 agiz kokulari tedavi edilse bile Tip 5 problem tedavi edilmedigi ve devam ettigi i�in birey iyilestigine inanmaz veya olmayan agiz kokusundan yakinmaya devam eder.

B�ylece sizin yukarda tasvir ettiginiz fotograf ortaya �ikar.
-M

Başa Dön
Simyaci Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 23:10
Anladim hocam..O zaman bizim ikinci olarak yapmamiz gereken bir psikolog kapisini �almamiz midir?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 07:53
İlk gönderen: Simyaci Simyaci yazdı:

Anladim hocam..O zaman bizim ikinci olarak yapmamiz gereken bir psikolog kapisini �almamiz midir?

Sablonlasmis klasik sabit bir uygulama tarif etmek zordur.

Psikolojik olarak etkilenmenin 3 asamasi vardir, birinci asamada fobi fazinda konusarak sonu� almak m�mk�nd�r. Bazen nadiren psikolog yeterli olur. Fakat imajiner kisima ge�is olduysa yani obsesyon ve del�syon basladiysa ancak psikiyarist m�dahalesi ile olay iyilesiyor

Fakat bu tip hastalar bazen direnirler. Kendilerinde ger�ekten ve �l��lebilir bir agiz kokusu bulundugunda israr ederler. Kendi v�cutlarinda gizli kalmis, doktorlarin bulamadigi, �ok �nemli bir hastalik bulunduguna kuvvetle inanirlar ve �m�rlerini bu olmayan hastaligi aramakla ge�irirler. Teshis koyup psikiyatriste yollasam bile psikiyatriste gitmek istemezler. Bu bireyler doktor doktor gezer, avu� dolusu para harcar, tip insanlarina, ila�lara, ve topluma k�serler, sosyal bir b�z�lme yasarlar, �f�r�k��lere, hacamat, manyetik , tedavi, kandida diyeti, g�m�s, muska, ve buna benzer tuhaf seyler arasinda zigzag �izerek mutsuz ve ziyan olurlar.

https://www.youtube.com/watch?v=vBVkopWDOuw&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=16
Başa Dön
Simyaci Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Simyaci Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 19:58
Hocam inanin ki su yasima kadar(23) �ok �ok gerekmedik�e birakin doktora gitmeyi agri kesici bile kullanilmasina karsi �ikan bir insandim. Mevcut bir koku varsa bile biz psikolojik olarak bunu 5 katina �ikariyoruz.Bu konuda hemfikirim. Bir de s�yle bir konu var. Bu sikinti basima geldiginden beri doktor doktor gezdigim dogrudur. Devlet hastahanesini degil �zeli tercih ettigim dogrudur. Baska bir �nemli husus su ki simdiye kadar ben ve burada t�m arkadaslarimizin bu kadar sik hastahaneye gittigini d�s�nm�yorum ta ki bu sikinti boy g�sterene kadar. Hastahanelerde detayli bir inceleme yaptiriyoruz. Ve simdiye kadar ki bakilmamis g�r�lmemis hastaliklarimizda ortaya �ikiyor. Ve bu sefer diyoruz ki kesin bundan. Check up gibi d�s�n�n ve detayli inceleme yapiliyor ve herkeste bulunan ufak tefek rahatsizliklari biz buna yoruyoruz.Tedaviye girisip sonu� alamadigimizda hekimlere k�s�yoruz. Ama hocam su da bir ger�ek ki bu dert �zel olsun devlet hastahaneleri olsun "�l�mc�l bir rahatsizlik" olarak g�r�lmedigi i�in dikkatli ve detayli yaklasilmiyor bizlere.. Inanin hekimlere kirilip k�st�g�m�z nokta burasidir.. Ben kisisel olarak s�yleyeyim bademcik taslarim vardi aldirdim �zelde. Agiz kokumda azalma hissettim fakat burnumdaki kokuda bir azalma hissetmiyorum. Doktoruma danistim burnunda da egrilik var dedi ve bana alerjik rinit spreyleri haplari ve antibiyotikler verdi sin�s yikama solisyonlari verdi kullan gel dedi. Onlarda tamamen deneme yanilma y�ntemleriyle ilerliyorlar hocam. G�n i�inde burundan gelen koku( artis azalma ya da belli bir s�re yok olma g�steriyor) otob�se bindigimdeki yanimda oturan insanlarin kalkarak baska bir yere oturmalariyla anliyorum.Psikolojik desek bu olay basima bir degil bir �ok kez geldi..
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.