![]() |
Dil fir�alama ip u�lari |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dil fir�alama ip u�lariGönderildi: 18-Agustos-2019 tarihinde 20:57 |
|
DIL TEMIZLIGI IP U�LARI
Dilin sirtindaki kirli sari renkli dil kaplamasi tip 1 agiz kokusu sebebidir. Dil fir�alanirsa agiz kokusu kaybolur. ============= Hangi siklikla dilimi fir�alamaliyim? Dilinizin �zerindeki beyaz tabaka ortadan kalkincaya kadar fir�alayiniz - Nasil bir fir�a kullanmaliyim? Kendi dis fir�aniz yeterlidir. Dil fir�asi kullanabilirsiniz ama sart degildir. - Dis fir�aladiktan �nce mi sonra mi dilimi fir�alamaliyim? Dislerinizi fir�aladiktan sonra dilinizi fir�alayin - Dil fir�alanirken dis macunu kullanmali miyim? Halitosil dil macunu kullanabilirsiniz - Bulanti hissediyorum ne yapmaliyim? Kaba hoyrat sert ve tek bir hareket kullanilir "Kuvvetli bir nefes verme" sirasinda fir�a dilin arkasina yaslanir G��l� bir nefes verme ile hareket arkadan �ne dogru olmalidir Fir�a dile kuvvetli bastirilmalidir. Kibar olunmamalidir. - G�nde ka� defa dilimi fir�alamaliyim? Ihtiya� (agiz kokusu) hissettik�e fir�alayabilirsiniz - Fir�alayinca kayboluyor kisa s�rede dil kaplamasi yeniden olusuyor ne yapmaliyim? Dil kaplamasi s�m�k veya kulak kiri gibidir. hangi siklikla olusuyorsa o siklikla temizlenir. Kulak kiri olusmasini engelleyen ila� veya tibbi m�dahale bulunmadigi gibi dil kaplamasini ebediyen engelleyecek bir ila� veya tibbi m�dahale yoktur - Dil kaziyici kullanmali miyim? Hayir dil kaziyici kullanmayin. Dil kaziyici papiller arasindaki kirliligi yerinden �ikartmaz, i�eri g�mer. Papil kafalarini ve tomurcuklari kopartir. Dil kaziyicisinin kisa s�ren ve zayif bir etkisi vardir. - Ne olursa dil fir�alamayayim? Diliniz aciyorsa, kanadiysa dil fir�alanmaz. - Dilimi fir�aladiktan sonra yemek i�mek yasagi var midir? Caninizin istedigi her seyi yeyip i�in. https://www.facebook.com/halitorium/photos/a.1235933019764394/2595904893767193/?type=3&theater |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2019 tarihinde 21:30 |
|
Var olun hocam
Emeginiz �denmez 🙏🏾 |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 03:40 |
|
Hocam halitosil dil macunu dile �zel bir madde mi?
Ya da bir marka midir? Nerede bulabilirim sizce? Tesekk�r ederim simdiden. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 07:59 |
|
Evet. Halitosil gargaranin i�erigine yakin i�erigi var,
Benim ticari bir baglantim yoktur. http://halitosil.com |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2019 tarihinde 23:48 |
|
Hocam, dilde kaplama yoksa yine de dili fir�alamak gerekir mi?
Siz T�rk�enin kullanimina �ok �nem verdiginiz i�in yaziyorum: yeyin yanlis bir kullanim dogrusu yiyin olacak. burayi yayimlamasaniz da olur. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2019 tarihinde 10:14 |
|
Dilde kaplama yoksa kisa bir ka� fir�a darbesi makul olur. Uzun uzun fir�alamak yerine basitce ve hizli bir sekilde fir�alamak uygun olur.
T�rk�e imla konusundaki titizliginiz i�in tesekk�r ederim. "Yeyin" kelimesinde fiil "ye" dir. Ye fiilini "yi" seklinde degistirmiyorum. Benzer uygulamayi diger fiillerde de yapiyorum. Mesela "edecegim" diye yazarim "edicegim" diye kullanmiyorum. Gelecegim yerine gelicegim diye kullanmiyorum. Bunlar konusma tonlamasi olup edebi ortama yazailirken (yazili basili ortama) ge�mese iyi olur. Su anda aklima gelmiyor ama sayisiz �rnek verilebilir. Eger hatirlarsam yeniden bu basliga d�ner yeni �rnekler ilave ederim. Tdk ne der bilmiyorum ama ben ek alan fiilin orjinalini korumaktan yanayim :-) Dikkatiniz ve ilginiz i�in tekrar tesekk�r ederim -M |
|
![]() |
|
birumut
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2019 tarihinde 15:18 |
|
peki, doktor bey 5 yasindaki cocukta da kaplama olmasi normal midir? Benimde ayni sorunum var boyle bir yatkinlik olabilir mi sizce?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2019 tarihinde 20:45 |
|
Dil kaplamasi her canlida olur.
Dil kaplamasi aileden gelen bir hastalik degildir. Aslinda dil kaplamasi bir hastalik da degildir. Burundaki s�m�k, kulaktaki kir ne ise dil kaplamasi da o dur. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |