![]() |
Doktor Tavsiyesi? |
Yanıtla
|
| Yazar | |
mutluh�z�n
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Doktor Tavsiyesi?Gönderildi: 04-Nisan-2014 tarihinde 15:12 |
|
Merhaba,
Devlet hastanesinde gidip de memnun kaldiginiz bir doktor �nerebilir misiniz? Benim sorunum bogazimda devamli olarak yabanci bir cisim var. Yemek yersin bogazinda yemek kalir ya hani, iste o his bende hep var. Agiz kokusunu dislerimi fir�alasam bile s�rekli duyuyorum. Bir tek yemek yerken kokudan kurtuluyorum. �zellikle sabahlari bu koku ve tat felaket oluyor. Bir�ok doktora gittim endoskopi yapilmadi refl� teshisi kondu. Ila� kullandim ama hi� ge�medi. Istanbul'da gidip memnun kaldiginiz doktorlari yazarsaniz �ok sevinirim... |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2014 tarihinde 09:38 |
|
'' Benim sorunum bogazimda devamli olarak yabanci bir cisim var. Yemek yersin bogazinda yemek kalir ya hani, iste o his bende hep var ''
mutluh�z�n bu yazdigindan yola �ikarak haddim olmayarak sana teshisi koyuyorum, Bademcik tasi sorunun var. b�y�k ihtimalle bademciklerinin g�r�nmeyen alt kisimlarinda olusuyorlardir. hi� agzina tas falan geldi mi bilmiyorum ama zamanla gelebilir tanidigim bildigim maalesef bir doktor yok.daha saglikli bilgi almak istiyorsan devlet hastnesinde kbb b�l�m�nden bir doktora danisabilirsin. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
mutluh�z�n
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2014 tarihinde 21:40 |
|
Devlet hastanesinde kbb b�l�m�nde bir�ok doktora gittim,durumumu anlattim. �zellikle bademciklerimde sorun olup olmadigini sordum. Bademciklerinde hi�bir problem yok �ok iyi dediler.
�� yildan beri bu hastaligi �ekiyorum hi� agzima su ana kadar tas da gelmedi. Tekrar br doktora gitmek istiyorum bu sefer endoskopi yaptirmam lazim kesin sonu� i�in. Ama tavsiyeye de ihtiyacim var. �apa'da ya da Cerrahpasa'da endoskopi olan var mi? Biraz korkuyorum endoskopiden.�zelde de �ok pahali. Yardiminiza ihtiyacim var. |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 00:07 |
|
devlet hastanelerinde maalesef doktorlar,hastaya �st�n k�r� bir sekilde muayene adi altinda g�z gezdirip yollamaya �alisiyorlar. tam bir sonu� beklememek gerekir a�ikcasi. tabi isini d�zg�n yapan, iyi doktorlar yok demiyorum. artik biraz da sans gerekiyor herhalde.
ben simdiye kadar endoskopi olmadigim i�in sana bu konu da yardimci olamyacagim,�zg�n�m. bu konuda bilgili arkadaslar vardir diye d�s�n�yorum,sana yardimci olabilirler. bademcik ile ilgili sunu da diyebilirim kendim de yasamistim bu s�yledigin bogaz b�lgesindeki takilma-tikanma hissini bir de bademcik sorunu olanlarda genelde y�ksek ates ve bas agrisi sorunu eksik olmuyor. bilmiyorum bunlar sende de oluyor mu? sen yine de bunlari bir doktorla g�r�s , bademcige daha dikkatli bakmalari i�in israr et ancak dedigim gibi bademcikler bogaz b�lgesinde oldugu i�in disardan net bir sey g�r�nmeyebilir. �zelden bir doktora gidebilirsen daha uygun olur kamera ile bogaza ayrintili bakabiliyorlar da belki ordan iyi bir sonu� alabilirsin. |
|
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 01:14 |
|
endoskopi i�in sunu hatirladim 2 sene �nce bir arkadasla beraber taksim egitim ve arastirma hastnesine gitmistik midesi ile ilgili bir sorun vardi galiba. zaten endoskopi olmak i�in yaninda birisni getirmesini s�ylemislerdi ona. o da benden rica etti onunla gelmem i�in.randevu g�n� sabah saatlerinde gitmistik �gleden sonra saat 3-4 gibi sira geldi bize ,baska hastanelerde bu kadr uzun bekleme oluyor mu bilmiyorum onu da, arkadasm da isyna ediyordu bu kadar bekledigine keske �zelde olsaydmda bu kadar sikintiya d�smeseydim diye, �zelde galiba en fazla 1saatte hatta daha az bir zamnda olabilirmis.
neyse sirasi geldiginde onu bir odaya aldilar ben disarda kaldim kisa bir s�re bayiltip k���k bir par�a almislardi midesinden ve islem bittikten sonra yine kisa bir zamanda ayilttilar tabi bende yanindaydim o an. ayildigi zaman farkinda bile degildi nasil oldugunu ,bana diyordu endoskopi oldum mu?:D ne kadar �abuk oldum gibi seyler iste diyordu.. yani aslinda ger�ekten korkulacak bir durum yok her ne kadr insanda k�t� d�s�nceler olsada farkinda bile olmayacaksin nasil oldugunu en azindan arkadasimda bunu g�rd�m. ayrica sabah yemek yememisti ve endoskpi olduktan bir saat sonra da birsey yememesti yasakti ---suan taksim egitim ve a. hastanesi tadilatta oldugu icin kapali galiba. bilginize |
|
|
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 07:56 |
|
arkadasim, eger endoskopiyi genel anestezi ile yaparlarsa birsey hissetmezsin. ama anestezi olmadan yaparlarsa 2-3 dakika kadar o kamerali hortumu midende ve girtlaginda hissedersin ki bence �ok zor birsey degil. 2 kere endoskopi yaptirdim. sonu� alacagimi bilsem bir daha yaptiririm. endoskopiden korkma. sadece 7-8 saatlik a�liginin olmasi gerekiyor...
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 09:51 |
|
Mutluh�z�n, bademcik tasini g�rmek istiyorsan; eline k���k bir ayna al. Bademciklerin yan tarafina bogazina hafif hafif masaj yap, parmaklarinla hafif�e bastir. Bademcik tasin varsa g�r�rs�n. �ok zorlama kanar, bogazini tahris edersin.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 09:58 |
|
Endoskopi hi� korkulacak bir sey degil. Bogazina uyusturucu bir sprey sikiyorlar. Makattan da ince bir hortumla giriyorlar, belki gaz sancisi gibi bir agri olabilir. Refakatciyle gitmen lazim ��nk� kalkinca bas d�nmesi oluyor. Genel anestezi riskini alma bence, hi� geregi yok.
|
|
![]() |
|
mutluh�z�n
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2014 tarihinde 17:59 |
|
Tesekk�r ederim arkadaslar detayli yazdiginiz i�in.Yukarida yazdiklarimdan baska hi�bir sorunum yok.Bas agrisi,y�ksek ates olmuyor hi�.�� yildan fazladir s�rekli agiz kokusu,bogazda takilma hissi,aci tat sorununu her an, her dakika yasiyorum.Radevu aldim yine hastaneden bakalim kesin tani i�in endoskopi isteyecegim.Ila� kullandim o kadar ge�medi.�ok moralimi bozuyor bu durum.
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2014 tarihinde 08:33 |
|
adanali, galiba ufak bir karisiklik var yazdiklarinda.
endoskopi agizdan mideye kamera sokup mideyi g�r�nt�lemektir. makattan kamera ile girip kalin bagirsagin g�r�nt�lendigi olay farkli, bildigim kadariyla kolonoskopi veya rektroskopi deniliyor. endoskopide makattan girilmiyor. benim de yanlisim varsa d�zeltin. saygilar... |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2014 tarihinde 12:29 |
pardon sadece y�ksek ates meydana gelebilir.en azindan bende �yle oluyordu. zaten doktor da bana y�ksek atesimin nedenini de bademciklerden oldugunu s�ylemisti. bas agrisi galiba rahat nefes alamamdan veya o zamandaki stres ve rahatsizliklardan kaynaklaniyordu. |
|
|
|
|
![]() |
|
Mogola
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Subat-2019 tarihinde 06:42 |
|
Herkese merhaba
panaromik r�ntgen linki burada resimag.com/p1/2d86b8196dc.jpeg resimag.com/p1/2d86b8196dc.jpeg ge�en hafta doktora gittim ve sol alt sag alt ve �st sag tarafta dis kisti oldugunu s�yledi �ekilip temizlenmesi gerektigini s�yledi. disim zaten ��r�k ama yine ise yariyor yemek yerken filan. arkadaslar is isten ge�ti ama dislerimi fircalmadigim i�in �ok pismanim artik hergun fircaliyorum. 😭 Doktor fiyat olarak 450tl dedi kist operasyonuna ucret iyi mi disimi cektirsem cekilen yerle yemek yiyebilir miyim Kist ameliyati zor mu acir mi cekilen disler yerine implat yada ne yapilabilir implat �ok pahali oluyo para biriktirip yapsam ilerde cekilen dis tarafinda sikinti olur mu resimag.com/p1/2d86b8196dc.jpeg
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Subat-2019 tarihinde 20:47 |
Ok ile isaretledigim k�k ucu lezyonlari kronik apikal lezyonlardir. her ne kadar kiste benzeseler bile ger�ek bir Kist sayilmazlar. Ameliyat edilmesine gerek oldugunu d�s�nm�yorum. Sadece isaretli dislerin �ekilmesi iyilesme i�in yeterli olabilir.
o kadar bakimsiz kalmis ki kemik kayiplari g�r�yorum. Bu sebeple disleriniz �ekildikten 10-15 g�n sonra agziniza implant degil alisilagelmis y�ntemlerle k�pr� yapilmasi bence daha makul olabilir. Bunlar benim g�r�s�md�r hekiminize danisiniz. -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2019 tarihinde 12:44 |
|
Hocam implant disi ��r�medigine g�re koku yapmaz degil mi?
Yani artiklarin orada birikme gibi sanslari var mi? Kisaca; koku olusmamasi a�isindan, k�pr� m�, implant mi ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mart-2019 tarihinde 16:08 |
|
Agiz kokusu bakimindan daima alti a�ik k�pr�y� tercih ederim.
Implanti saran dis eti dokusunda infeksiyona periimplantit adi verilir. Periimplantit eger ilerlerse implant boyun kismindan a�ilmaya baslar. Sallanir ve d�ser. Bu asamalar sirasinda agiz kokusu ka�inilmaz olur Her implant i�in ge�erli olmak �zere belirli bir seviyenin altinda periimplantitin bulundugu g�sterilmistir. Yani sizin bir siakeytiniz bulunmuyorolsa bile ve saglam bir implant yapilmis olsa bile az miktarda periimplantit daima ve her zaman vardir. Bu durum agiz kokusu bakimindan beni tedirgin eder. Fazla oldugu zaman agiz kokusu yaptigi bilinen bir olayin az olmasi beni rahatlamaz. Bu sebeple alti a�ik k�pr� agiz kokusu bakimindan makbuldur. -M |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2019 tarihinde 15:43 |
|
Ben de bug�n iki implant yaptirdim alman markasi tanesi �� bin lira. Agiz kokusundan kurtulamiyoruz bari dislerimiz g�zellessin :) �nlerde de asiri �arpiklik var onlar i�in de tel taktiracagim. Doktor hanim bes alti ayda dis teli �ikar dedi ama benim bildigime g�re bir yildan az olmasi �ok zor, iki yila kadar uzayabiliyor.
Implanttaki tek koku riski periimplantit mi?(Normal agiz bakimi hari�.) Yani kaplamada oldugu gibi doktora s�ylememiz gereken "S�yle olsun, b�yle olsun" tarzinda bir sey var mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2019 tarihinde 20:07 |
|
Implant d�smesinin en sik rastlanan sebebi olan periimplantit, her implantin �evresinde ilk g�nden itibaren daima bulunur, fakat azdir.
-M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2019 tarihinde 20:18 |
|
Size ve diger arkadaslara �ok tesekk�r ederim hocam
|
|
![]() |
|
Biktimartikkkk
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2019 tarihinde 21:18 |
|
Merhaba
Izmirde dis doktoru var mi �nerebileceginiz? �zel ya da devlet hastanesi fark etmez yeter ki beni dinlesin bu durumu basite almasin |
|
![]() |
|
Deex
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2019 tarihinde 01:35 |
|
Selam.
Dis teli taktirmam gerekiyor. Pazarlik yapmaktan hoslanmiyorum ve kaziklanmak istemiyorum. Ankara'da yasayan, isini ahlakli bir sekilde yapan doktorlar var mi? Murat bey, sizin bildiginiz isimler vardir eminim. Buradan veya �zel mesajla bana yazabilir misiniz? Doktorlar bile insanlara kazik attigi i�in b�yle bir konu a�mak zorunda kaldim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2019 tarihinde 11:20 |
�oook haklisiniz. Hatta �ok fazla haklisiniz. Ortodonti hekimleri genellikle muayeneden �cret almazlar. (Veya randevu alirken hekimin muayene i�in �cret alip almadigini da dogrulayiniz) Panoramik r�ntgeniniz ile birlikte ulasabildiginiz kadar �ok sayida ortodonti hekimine gidiniz. R�ntgeninizi ve agzinizi g�sterip fiyat aliniz. Hepsi asagi yukari ayni tedaviyi yapacaktir. Hi� birisinin yapacagi islem digerininkinden �ok farkli olmaz. Iki seyi kriter aliniz: 1- Sag duyunuz ile bu ger�ek bir hekimdir diyeceginiz bakislari arayiniz 2- Kesenize uygun olup olmadiginizi arayiniz. Ge�mis olsun. -M |
|
![]() |
|
anamuur
�ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2019 tarihinde 21:49 |
|
Konuyla alakasiz kusura bakmayin arkadaslar da mersinde olan bayan birisi var mi aramizda �ok ihtiyacim var. Bunaldim artik �gretmenim bir de insanlar �zel ders sorup duruyor bu halde nasil �zel ders verebilirim yok da diyemiyorum bir �ikmazin i�indeyim dua edelim birbirimize Rabbim insallah bir �ikis yolu g�sterir hepimize
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2019 tarihinde 10:09 |
|
Rabbim herkese sifa versin,amin.
|
|
![]() |
|
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2019 tarihinde 14:23 |
|
Zor bi durum ger�ekten. Allah yardimcisi olsun herkesin, ben de �ok zor durumdayim.nadasa yatirdim kendimi. D�rt�kleseler bile aldirmiyorum ama b�yle de gitmiyor bir yerden patliyor yine.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |