![]() |
Laktoz intoleransi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Laktoz intoleransiGönderildi: 04-Nisan-2016 tarihinde 13:46 |
|
Murat hocam laktoz intorelansi agiz kokusu yapar mi? Dilimin �st� �okk k�t� kokuyor ama koku dilden kaynakli degil nefesimde kokuyor ve hi� ge�miyor.Nefeste hidrojen a�iga cikmasinin tek sebebi bu mudur?Tedavisi hakkinda bilginiz var mi l�tfen yardim edin.S�t yogurt yeme diyor doktorlar aciz kokusu yapmazmis gibi onemsemiyorlar.Bir yolu yok mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2016 tarihinde 16:02 |
|
G�zel soru i�in tesekk�r ederim
Laktoz intoelransi koku yapmaz ama varligi nefes kokusunun sponsorudur. Normalde insan organizmasi H2 gazi �retemez. eger nefeste H2 gazi y�kseliyorsa bagirsakta disakkaritler (veya karbonhidratlar) sindirilemiyor, bunlari par�alayan laktaz enzimi bulunmuyor demektir. Eger bu veya buna benzer enzimler eksik ise besinlerin br kismi sindirilemiyor ve bakterilerin par�alamasina terk ediliyor anlamina gelir. Eger bakteriler besinleri par�aliyorsa kokusturuyor ve bir kismi nefese ge�iyor olabilir. -M |
|
![]() |
|
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2016 tarihinde 21:03 |
|
Cevabiniz i�in tesekk�r ederim hocam.Peki nefesimde h2 gazi varsa hidrojen kokusuz deniyor ama bu nefesimdeki hidrojen ge�se kokuda biter mi? H2 gazinin tek sebebi laktoz intoleransiysa benim koku sebebim bu mu? Peynir sut yemesemde hi� ama hic gecmeyen bir kokum var.Ne yapicagimi sasirdim artik hocam
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2016 tarihinde 22:21 |
|
S�t ve s�t �r�nleri yemeseniz de agiz kokunuz bulundugunu ifade ettiniz. O halde sizin nefesinizde H2 gazinin izini s�rmenize gerek olmayabilir.
-M |
|
![]() |
|
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2019 tarihinde 21:25 |
|
Murat hocam bagirsak kaynakli kokularda da gegirme refleksinde mi artis g�sterir? Yoksa kan gazlariyla birlikte mi nefese ge�er.. Ben mide ve bagirsak kaynakli kokular arasindaki baglantiyi �ok anlayamadim? Midede degilde bagirsakta kokusmaya basliyor anladigim kadariyla fakat gegirmede bir koku hissetmiyor muyuz? Hocam esofmanli sevket hocaya d�nd�n�z iyice ama kusura bakmayin anlamadigimiz yerleri bize sizden baska ayrintili anlatan kimsemiz yok
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2019 tarihinde 22:25 |
|
Soru karisik. Tam olarak soruyu anladimdan emin degilim.
Tip 1-2 Tip 2-4 ve Tip 3-4 kokular arasindaki sinirlar keskin degildir. Birbirleri ile i� i�e ge�erler. Bagirsakta olusan kokulu gazlar an�s veya agizdan atilabilecegi gibi kan dolasimi �zerinden akciger ile nefese de ge�ebilir. Agiza y�kseliyorsa tip 3, nefese ge�iyorsa tip 4 koku sebebi olurlar. Soruyu net sorarsaniz nokta atisli yanit verebilirim. Umarim yanlis anlamamisimdir. -M |
|
![]() |
|
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Eyl�l-2019 tarihinde 17:31 |
|
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3�(mideyi) eleyip bagirsaga mi yogunlasmaliyiz demek istedim hocam..Ama siz bagirsak kaynakli olanlarin mideden de gelebilecegini s�yl�yorsunuz yanlis anlamadiysam..Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hi� bir koku hissedilmiyorsa demek istedim..Saolun hocam..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Eyl�l-2019 tarihinde 20:18 |
|
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3�(mideyi) elemek m�mk�nd�r ama bagirsaga yogunlasmak i�in yeterli sebep olmayabilir.
Evet, bagirsak i�erisindeki kokular mideye y�kselip agiza ulasabilir. Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hi� bir koku hissedilmiyor olmasi tip 3 aleyhinedir. -M |
|
![]() |
|
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Eyl�l-2019 tarihinde 21:02 |
|
Anladim hocam sagolun..
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2019 tarihinde 14:52 |
|
Ben gegirdigimde kesinlikle k�t� bir koku yok!
O g�n eger sarimsak ya da sogan yediysem onlarin kokusu geliyor. Aksi ne yediysem onun kokusu,( tadi) geliyor. Mesela bug�n yogun kokulu birsey yemedim ve gegirdigimde, hi�bir koku yok. Anladigim kadariyla, mideyi eliyoruz ozaman degil mi hocam? Dedigim gibiyse, mideyi kesin eliyormuyuz? 🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2019 tarihinde 17:14 |
Zaten tip 3 agiz kokusu o kadar nadirdir ki, rastlanma sikligina bakildigi zaman tip 3 agiz kokulari neredeyse yok h�kmende sayilacak kadar seyrektir. -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2019 tarihinde 20:48 |
|
Peki hocam; dilin �zerindeki koku yapan tabaka, tecr�belerinize
dayanarak nereden geliyor dersiniz? Saygilarimi sunarim hocam 🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2019 tarihinde 09:11 |
|
Her g�n agzimizin i�erisinde dis eti yanak �zerindeki epitel h�crelerinin bir kismi �l�r ve atilir. Sayisiz mikrop h�creleri de buna ilave olur. Milyarlarca h�creye yemekten gelen yapiskan kalintilar ilave olur ve dil kaplamasi ortaya �ikar.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2019 tarihinde 11:38 |
|
Hocam zaman ayirip aydinlattiginiz i�in �ok tesekk�r ederim 🙏🏾
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |