![]() |
Arkadaslar iyilestim |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Arkadaslar iyilestimGönderildi: 30-Eyl�l-2019 tarihinde 23:45 |
|
|
�ncelikle sunu belirtmek isterim ki ben Tip1-Tip2-Tip3 vakasiydim. Yani arkadaslar burdaki hi� kimse umutsuz olmasin.Kurtulamasaydim ben kurtulamazdim.. Yasadigimiz sosyal ve psikolojik problemleri hepimiz yasadik biliyoruz..Bunlari anlatmayacagim.. Ben direkt sorunlarimi ve ��z�mlerimi size a�iklayacagim ve bazi �nerilerde bulunacagim..
Sorunlarim ve hastaliklarim; 1) Konkalar �ok sisti sabahlari burnum tikali uyanir ve agzim a�ik uyurdum 2) Burun tikanikligima bagli bademciklerim kurudu, delik delik oldu ve bademcik taslarim olusmaya basladi 3) Iki yirmilik dis ��r�g� (yari g�m�l� ikiside �stte) ve bir de ek olarak sag �st azi disimde ��r�k 4) Bagirsaklarimda s�rekli gurultu vardi (bu yaklasik bir senedir vardi fakat hi� �zerine d�smedim ��nk� o zaman kokuyu farketmiyordum) Ve daha bundan bes g�n �nce �z�r dileyerek s�yl�yorum i� �amasirimda beyaz iplige benzer birka� sey g�rd�m ve kil kurdu oldugunu anladim Bunlar sorunlarim ��z�mlere gelince; 1) Ilk olarak bademciklerim alindi.. �zelde oldum ameliyati.. Kokuda azalma oldu fakat tam olarak ge�medi 2) Dis doktoruna gittim sorunlarimi anlattim ve iki yirmilik disi �ektirdim ve sag �st azi disime dolgu yaptirdim fakat koku tam olarak yine ge�medi 3)Daha sonra Ameliyat oldugum doktoruma s�yledim ve burnunu da tedavi edecegiz dedi burnunda da problem var dedi peki dedim..Burun i�in iki sprey bir de alerji kaynakli hap verdi bunlari kullandim ve burnumdan, agzimdan gelen kokuda inanilmaz derecede azalma oldu..Fakat ben sifira indirmenin pesinde oldugum i�in bu seferde gastroentereloji doktoruna gittim 4) Gastro doktoruna karnimdaki gurultulardan,hazimsiz ve siskinlik durumlarindan bahsettim.. Kan testi, helicobacteri testi, parazit testi istedi.. Gaita testleri yani.. Testleri yaptirdim.. Sonuclara internetten baktim bi ka� degerim disinda hepsi normal g�z�k�yordu..Daha doktora test sonuclarimi g�stermeye gidecegim hafta i� �amasirimda beyaz iplige benzer kurumus olan kil kurtlarini g�rd�m..hemen doktoruma gidip durumu anlattim ve bana bir hap ve bir de surup verdi..kullanmaya basladim ve koku tamamen sifirlandi.. Arkadaslar anlayacaginiz bende bir degil birden fazla sorun mevcuttu hepsinin �zerine tek tek gittim.. Ne pis bir insanmissin her haltta sende varmis diyen aradaslar olabilir ama o kadar titiz ve o kadar d�zenli bir insandim ki nasil oldu b�t�n bunlar nerden bulasti hi�bir fikrim yok..Hatta yakinimdaki insanlar titizlik konusunda hasta ve obsesif oldugumu s�ylerlerdi.. Ama bir seyleri yanlis yapiyormusum o asikar.. Mesela en basitinden g�nde iki kere dislerimi d�zenli olarak fir�alardim fakat ben yanlis fir�alama yapiyormusum ki dislerim ��r�m�s.. Buna benzer hatalar.. �nerilere gelecek olursak; Gittigim her doktora hi� utanmadan sikilmadan direkt agiz kokumun oldugunu s�yledim.. Bundan hi� �ekinmedim saklamadim..Etrafimdaki insanlara,komsulara,akrabalarima,arkadaslarima s�yl�yordum..Bakin b�yle bir sorunum var sizi rahatsiz ediyorum biliyorum ama hastalik bu �z�r dilerim diyordum..Onlar bana her doktora gidip geldigimde soruyorlardi ne yaptin ne ettin diye s�reci etrafimdaki insanlara anlatmakla �ok iyi bir sey yaptigimi d�s�n�yorum.. Tedavi olurken s�rekli olarak annemle koku var mi yok mu hep kontrol ettik..Yani en azindan bir insana bu durumu anlatin paylasin ki birlikte s�reci takip edin.. En �nemlisi a�lik diyetleri yapmadim.. Sunu yemezsem ge�er mi bunu yersem azalir mi kafasina girmedim..Her seyi yedim..(Bademcik ameliyati sonrasi biraz dikkat ettim tabiki..) Her seyi yedim fakat tika basa degil.. Tam doymadan kalktim sofradan mesela.. Abur cubur t�ketmedim ve asitli kola gazoz vs. Cips gibi �r�nlerin hepsini biraktim.. Gece yemek yemeyi ve g�nd�z uyuma aliskanliklarimdan vazge�tim.. �ok uzattim biliyorum arkadaslar fakat bir umut isigi daha y�z�n�ze dogsun istiyorum..Asla bu formu terketmicem.. Koku durumundan haberdar edicem geri geldi mi gelmedi diye mesela..��nk� kil kurdu sorunu tekrar eden bir problem.. Bakalim ilerleyen zamanlarda neler olucak..Insallah hep b�yle gider ve bir daha tekrarlamaz.. Hep birbirimize dua edelim.. Ben her gece burdaki arkadaslarima ve bu dertten muzdarip t�m arkadaslarima dua ediyorum..Allah hepinizin yardimcisi olsun uzun ve sabir isteyen bir s�re�.. Sorusu olan varsa ben burdayim her zaman.. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2019 tarihinde 07:15 |
|
|
Agiz kokunuzu bilemem ama Bagirsak parazit ila�lari ev halkina ayni anda baslanir. ��nk� sikayet sahibi olmayan diger ev sakinleri iyilesen bireye yeniden bulastirabiliyor. Ayni ev (yurt, yatakhane vs) i�erisinde yasayan bir kisi de parazit varsa hepsinde var kabul edilip ila� tedavisi uygulanmalidir
-M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2019 tarihinde 08:15 |
|
|
Evet hocam hep beraber basladik uyardiginiz i�in yinede tesekk�r ederim
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2019 tarihinde 21:38 |
|
|
Paylastigin bilgiler i�in var ol kardesim🙏🏾
�ok duyarlisin Iyilesmene �ok sevindim. Ben de yaklasik 6-7 aydir iyilesmeme ragmen terk etmedim formumuzu Ben de paylasmaya devam edicem tecr�belerimi. Ben dilimi �ok �ok fir�aladigim s�rece koku neredeyse sifirlaniyor. Benim de durumum kisaca b�yle. S�k�rler olsun Tanrima. |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2019 tarihinde 10:56 |
|
|
Sende sagol var ol mahoni.. Bir kisiye bile umut isigi olmak, iyilestigimizi paylasmak hala bununla m�cadele eden arkadaslarima basta psikolojik olarak �ok fayda sagladigini biliyorum.. ��nk� ayni sekilde birinin iyilestigi haberini duyunca kendim iyilesmis kadar mutlu oluyordum.. Allah hepimizin hepinizin yardimcisi olsun..Umudu kaybetmemek lazim asla..
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2019 tarihinde 22:06 |
|
|
Dili fir�alamayla ge�en kokuyla yillardir ugrasiyor musunuz??benim kokum sadece yemek yerken olmuyor yaklasik 10 dakika sonra dilim su�lamakta basliyor ve koku geliyor.
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2019 tarihinde 22:41 |
|
|
Eyvallah kardesim 🙏🏾
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 06:42 |
|
"Dilimi su�lamak" derkenneyi kast ettiniz? Zihninizden dilinizi d�s�nmeye baslayinca mi koku geliyor? -M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 09:59 |
|
|
Murat hocam bu arada size �ok �ok tesekk�r ederim.. Siz ,kurmus oldugunuz bu site ve buradaki arkadaslarim olmasaydi izleyecegim yol hakkinda �ok bilgi sahibi degildim..Allah yolunuzu bahtinizi a�ik etsin sagolun varolun..
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 10:59 |
|
|
Hocam klavyenin dedigi oluyor bazen 😀
Sanirim fir�alamaya baslarken� yazmis arkadas. Ama klavyenin insafina dikkat etmemis! Ya da ben yanildim 🙏🏾 |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 11:03 |
|
|
Evet ethic kardesim aynen dedigin gibi; yillardir dil fir�alamakla
Kaybolan bir kokuyla ugrasmisim. Ama s�k�rler olsun kurtuldum. Yani bir g�n fir�alamasam koku geri gelmeye basliyor! |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 12:03 |
|
Estagfurlah . Ben bir sey yapmadim |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2019 tarihinde 13:01 |
|
|
Hocam �yle demeyin 🙏🏾
Yillar �nce beni, dilin de fir�alanmasi gerekir� konusunda uyarmis olmasaydiniz, kimbilir ne fena bir psikolojinin i�inde olurdum! Rabbin, �ok degisik yollari var. Allah saglik versin hocam 🙏🏾🙏🏾🙏🏾 |
||
![]() |
||
Green
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mart-2019 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Ekim-2019 tarihinde 00:50 |
|
|
Simyaci ge�mis olsun bu yazi i�in �ok tesekk�rler bende ayni s�recteyim ve bir ka� sorun var ve �zerine gidiyorum tek tek baya yol kat ettim eskiye oranla
Burdan Murat hocama da �ok tesekk�rler b�yle bi site kurmasaydiniz nasil bi yol izleyecegimizi bilemezdik en basitinden dis fir�alamayi bile bilmiyormusum yani Allah herkese sifa versin |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Ekim-2019 tarihinde 23:06 |
|
|
Arkadaslar bu kil kurdunun yaptigi agiz kokusuna dair bi ka� ip ucu vermek isterim.. Mesela anneme iyice yaklasarak koku var mi diye teyit ettirirdim yok derdi.. Daha sonra bir bardak su i�ip (Benimde suyu i�er i�mez agzimin i�ine yayilan les gibi bir koku olurdu) sorardim kokunun oldugunu s�ylerdi.. Yani agiz i�inden kaynaklanmadigini anlardim direkt.. I�tigimiz su direkt oniki parmak bagirsagina gidiyor diye biliyorum.. B�yle bir durum yasayanlariniz vardir belki diye s�ylemek istedim
|
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Ekim-2019 tarihinde 23:07 |
|
Sagolasin kardesim.. Amin insallah.. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ekim-2019 tarihinde 10:50 |
|
|
I�ilen ve yutulan her sey dogudan mideye ulasir. Su imtiyazli degildir. O da mideye gider.
Bagirsak parazitlerinin eriskinde koku yaptigina dair elimizde kuvvetli deliller yok. Ama �ocuklarda agiz kokusu yaptigina iliskin bir ka� tane yayin var. -M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ekim-2019 tarihinde 18:38 |
|
Hocam suyun imtiyazli oldugundan degil su kokusuz bir i�ecek oldugu i�in �ayla ya da kahveyle degil direkt suyla deniyordum.. Hocam parazitlerin varligi neden �ocuklarda koku yapabilme potansiyeline sahip ve bu neden yetiskinlerde koku yapmiyor? Bende dedigim gibi sadece mideme sivi bir seyin gitmesiyle yayilan bir koku kalmisti kil kurdu oldugunu da g�r�nce kil kurdu ila�larini kullaninca ge�ti hocam.. Bilmiyorum belki bende parazit konusunda sayili koku yapanlarin arasina girdim ya da parazit i�in kullandigim baska bi seye fayda etti.. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ekim-2019 tarihinde 19:43 |
|
Evet olabilir. Parazitler Belki eriskinlerde de agiz kokusu yapiyor olabilir. Ama elimizde delil yok.
Bravo. Parazit i�in kullanilan azol grubu ila�lar anaerop bakterileri de �ld�r�r. Belki kullandiginiz antiparazitik ila�larin antimikrobik etkisi sizi rahat ettirdi. Fakat bu durumda ilaci kesince yeniden baslamasi beklenirdi. -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 09:57 |
|
|
Peki ilaci biraktiniz mi?
Biraktiysaniz nezamandan beri koku yok ? |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 10:10 |
|
|
Bravo. Parazit i�in kullanilan azol grubu ila�lar anaerop bakterileri de �ld�r�r. Belki kullandiginiz antiparazitik ila�larin antimikrobik etkisi sizi rahat ettirdi. Fakat bu durumda ilaci kesince yeniden baslamasi beklenirdi. -M [/QUOTE] Hocam parazit ila�larimi kullanmayi daha kesmedim ��nk� iyilesme tamamlansa bile bir s�re daha kullanmam gerektigini s�yledi doktorum.. Biraktiktan sonra Kokuda da bir d�n�s yasamam insallah.. Anaerop bakterilerden kastiniz nedir hocam v�cudun hangi b�lgelerinde yasar ve �rerler? K�kten ��z�m� nedir bunlari �ld�rmenin? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 10:16 |
|
Simdi anlasiliyor neden kokusuz bir d�nem yasadiginiz. B�y�k bir ihtimal ile kullandiginiz parazit ilaci azol grubu bir ila� olabilir ve anaerop bakterielr �zerine de etki g�sterdi ve kokusuz bir d�nem yasiyorsunuz. Ilaci kesince kokunun geri gelmesi pek m�mk�nd�r. Anaerop bakteriler oksijensiz ortamda �ogalabilen ve genellikle sevimsiz kokulu gazlar �reten bir bakteri toplulugudur. V�cudun oksijensiz b�lgelerini tercih ederler ve burada �ogalirlar. Bagirsak, agiz, an�s, g�bek �ukuru, vajina, kolruk alti, kasik vesaire... Bu bakteriler lazimdir, kurtulmak degil, hijyeni saglayarak sayilarini belirli bir oranda tutmak hedeflenir.Zaten tamamen kurtulmak m�mk�n degildir. -M |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 18:28 |
|
|
Hocam ilaclari kestikten sonraki d�nemden haberdar edicem fakat agiz i�i hijyeni saglariz..an�s,g�bek �ukuru,koltuk alti hijyenleri de saglariz onuda anlarim fakat bagirsak hijyenini nasil saglayabiliriz?
Nasil bi gida t�ketimi yapmis olabiliriz ki bagirsakda b�yle bir etki yarattik bilmiyorum..suan parazit sorunum oldugu i�in aklima baska bir sey gelmiyor.. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 20:56 |
|
|
Bakterilerden tamamen kurtulmayi hedeflemeyiniz.
Dengeli beslenip, d�zenli ve yeterli uyumak, kimysallardan uzak durmak, kirli ve sentetik gidadan uzak durmak, spor yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak bizi fabrika ayarlarimiza d�nnd�r�r. Bagirsklarimizi da normale d�nd�r�r. |
||
![]() |
||
Simyaci
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2019 tarihinde 22:21 |
|
|
Sagolun hocam..Insallah dediginiz bagirsak sagligina tekrardan kavusuruz..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2019 tarihinde 17:40 |
|
Allah sizden razi olsun , 3 4 ay oluyor hocam sizin bosaltimla ilgili nasil olmasi gerektigine dair yazinizi okuduktan sonra birde glutenli gidalari azaltip lifli ve ev yemegi sebzelere y�nelince kronik kabizligimdan kabizligimdan kurtuldum , yazinizi okuduktan sonra ilk basta �nyargimi kirdim ben bug�ne kadar hep kabizlik problemi �ektim ve kurtulmayi �ok itsiyordum ama hep o yine olucak korkusu beni ne yapmam gerektigine g�t�remiyordu birg�n cesaretlenip sizin yazinizi uyguladim ve basarili oldum , burdan arkadaslara diyorumki sorun neyse ondan korkmayin �zerine gidin ve ne yapmaniz gerektigini �grenin uygulayin , saygilar sevgiler. |
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2019 tarihinde 17:42 |
|
|
kabizlikla ilgili murat hocadan �grendigim sey �ok basitti g�n�n ortalama hep ayni saatleri lavaboda vakit ge�irmek ve v�cut otomatik olarak buna alisiyor bunu gittigim bir�ok dahiliye doktoru s�ylemedi hepsi sadece ila� yaziyordu lifli ye falan diyordu bukadar , bir dis hekiminin bilgisinden yararlanarak yillardir varolan problemimi ��zd�m mutluyum :)
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
ofbe01
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Mart-2020 tarihinde 17:15 |
|
|
Merhaba, 15 yasindayim, 5 yildir agiz kokum vardi ve benim piskolojim alt �st olmustu, dalga geciyorlardi, insanlar benden tiksiniyordu, uzaklasiyordu, beni yanindan kovan bile oluyordu, bana dik dik bakiyorlardi, neler neler yasadim. Asla gecmicek saniyordum, internetten neler varsa her seyi almistim, ama bir t�rl� gecmiyordu, �zel gargaralar aliyordum, en pahali agiz kokusu gargaralari aliyordum kokuyu bastirmaya calisiyordu o gargaralar ama 1 dakika sonra yine agiz kokum oluyordu asla gecmiyordu, sakiz cigniyordum gecmiyordu, yemek yiyordum gecmiyordu, dilimi her zaman fircalardim gecmez di, her sey denemistim.
2 farkli hastaneye gittim testler yaptirdim, hic biri yardimci olmadi. Ben heliobakter var saniyordum, var mi bilmiyorum test sonuclari suan cikmadi, ben her g�n 10 kere dilimi dil fircasiyla fircalasamda, disimide g�nde 10 kere fircalasamda asla gecmiyordu, hatta daha en son 3 g�n �nce bu sorun vardi bende, yanimda oturan biri yine her zamanki gibi yanimdan sandalyesini g�t�rm�st� ama sans eseri 2 g�n �nce hayatimi kurtaran bir �r�n aldim, gelen kutuda 2 �r�n vardi, kutunun icindeki 1 kutuda, bir toz var topragin 60 metre altindan cikartilan, o toz ile kutunun icinden gelen 2. �r�n� karistirmam gerekti, toz kimyasal degil, ama 2. sey kimyasal ondan 6 damla damlatmamiz gerekti, ben ise yaramaz diye �r�n ilk gelince denemedim bile, sonra gargarayi yapinca yine gecmedi, g�nde 3 kere yapmam gerekmis, ayrica bu bir kil gargarasiymis agiz kokusu icin, 2 g�n yaptim ve yapinca dilde o topragin altindan cikartilan kum gibi seyin kalintilari kaliyor onu dil fircasiyla fircaladim ve bakteriler gittigini farkettim, 2 g�nde toplam 5 kere yaptim ve dilimdeki bakteriler %95 gitti. Her sey dildeki bakterilerle alakaliymis sanirim. dilin arkasinda cok cok daha cok birikiyor bakteriler, ama ne kadar fircalasamda dilimi tahris etsemde asla gecmemisti, bu agiz kokusu gargarasi gecirdi. Suan agzim kokmuyor, kokarsada acken %5 oranda ama devam kullanirsam bakteriler tam yok olunca s�per olucak. Suan canim bile istemiyor garara yapmam c�nk� gecti ama yineden biraz bakteri kalmissa diye yaparim bugun 1 kere. normalde g�nde 3 kere yapilmasi gerekti �r�n adi vermiycem reklam sanilmasin diye, ama bazi insanlari intihardan bile kurtarabildigi icin mesaj atarsaniz s�ylerim �r�n ismini, ve l�tfen reklam sanmayin �r�n ismini bile vermiyorum, adminler, eger bu sitede ki eski yazilarimi okursaniz benim neler cektigimi anlarsiniz eskiden. Moderat�r�n notu: �r�n ismi vermek serbesttir. Düzenleyen: aydinmur - 13-Mart-2020 tarihinde 09:04 |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2020 tarihinde 14:10 |
|
|
Kardes �r�n�n adini bana atarmisin senden ricam.Inan �mr�m�n sonuna kadar minettar kalirim.
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mart-2020 tarihinde 18:48 |
|
|
Ben de merak ettim �r�n�
|
||
![]() |
||
hope44
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Haziran-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2020 tarihinde 21:07 |
|
|
Yazim biraz uzunca oldu ama sonuna kadar ne yollari izleyip nasil kurtulabileceginize yardimci olmak istedim. 19 yasindayim Bende yaklasik 5 senedir agiz kokusu sikayeti �ekiyorum. Son 1 senedir inanilmaz takinti boyutuna geldi. Insanlarla konusurken terler d�k�yorum acaba kokumu aliyor mu diye. Bu gidisle nasil evlenecegim diye bile d�s�n�yordum: (
Dahiliyeye,mide doktoruna ve kbb'ye gidip �areyi bulamayinca internette bisey bulurum diye arastirirken bu forumla karsilastim gece yarisi bunlari okuduktan sonra sabaha kadar agladim. Aklima k�t� seyler geldigi halde inan�li bir insan oldugum i�in bunun bir imtihan oldugunu d�s�nerek ve peygamberimizin "Ey insanlar tedavi olunuz.��nk� y�ce allah sifasini vermedigi hi�bir hastalik yaratmamistir" diye buyurdugu hadisi bildigim i�in �z�lsem de bi �aresi muhakkak vardir diye aramaya koyuldum. Dentaydinda halitosis �l��m�n�n yaplidigini duydum ve oraya gittim �l��m yapildi midemde h.b.pylori �ok y�ksek miktarda �ikti. mide doktoruma kagit yazdi 15 g�nl�k helipak tedavisi i�in kullan gel dedi. Kosuyolunda �zel bir hastanede mide doktoruma gittim. ilacim bitti �zerinden 1 ay ge�ti tekrar dentaydina gidip halitosis testi yaptim yine �ok y�ksek �ikti. Ki o antibiyotikler �ok kuvvetlidir bir kez kullanip ge�meyince bir daha o bakteriler ila�la zor ge�ermis. Bu d�s�nceye internette arastirmalarim sonucu ulastim ve yikildim t�m �midim oradaydi. Dentaydinda ki doktorum kendine 2 ay sonra yeni muayenehane a�acagini s�yledi bana asistaninin numarasini verdi ona ulas yerimiz a�ilinca tedavine oradan devam ederiz dedi. Onlarin yerinin a�ilmasini beklerken bir g�n ecazci komsumuz bize gelmisti ablaya i�imi d�kerken ablasinin fonksiyonel tip egitim almis tecr�beli bir diyetisyen oldugunu bi g�r�smeye gitmemi s�yledi belki yardimci olur dedi. (Hacettepe mezunu, tv programlarnia �agirilan ve instagramda takip�isi y�ksek biriymis arastirdigimda �grendim) Ablasina g�r�smeye gittim her seyi bastan sona anlattim. (son 1 senedir roll-on'la perdeleyemeyecegim kadar ter kokmaya ve 2-3 aydirda kapali ayakkabiyi g�n boyu giyince ayak kokusu da olusmaya baslamisti) Bana candida mantari ve sizdiran bagirsak sendromu oldugunu s�yledi eger yapabilirsen zor olacak bi diyet var dedi. (ki arkadaslar ben murat hocamiza sordugumda ter kokusuda varsa muhtemelen Tip 4 yani nefes kokusu olabilir demisti. Bende istanbulda yasadigim i�in bir �mit bu diyet iyi gelir diye ilk deneme firsatini buna vermek istedim. nefes kokusunuda arastirmalarima ve diyetisyenimin anlattigina g�re kisaca �zetleyecek olursam; bagirsak duvarlariniz zarar g�r�p aralari a�ilmissa i�indeki besinler zararli maddeler, toksinler vb. kan gazlarina karisir ve otomatikmen b�t�n v�cudunuz kokar (agiz kokusu, ter kokusu, diskinin k�t� kokmasi, ayak kokusu, kafanizin bile yani sa�larinizin terleyince normalden daha k�t� kokmasi vb.) yani kisacasi kendinizi direk paketleyip ��pe atma ihtiyaci hissedersiniz. diyetisyenim bana 40 g�nl�k seker,ekmek,un,s�t �r�nleri,meyve ve kurubaklagilsiz bir diyet hazirladi �ok zor olacak dedi defalarca yapabilirmiyim diye sordu bende tabi canima minnet kabul ettim. 21 G�n yapabildim sonra bozdum "olsun bu diyet i�in bu bile yeterli" dedi. Inanamadim ama artik agzim kokmuyordu. Normalde hi� ara vermeden devam etmem gerekirdi ��nk� yasakladigi seylerin her hafta birini ekleyerek diyetimi a�icakti Ramazana 5-10 g�n kalmisti bende biraz ara verip ramazanda baslayayim dedim bir t�rl� baslayamadim ramazanin 3.g�n� gibi tekrar agzimin kokmaya basladigini hissettim hala diyete kaldigim yerden baslayamadim ama bug�n yarin insallah basalayacagim bana bunlardan tamamen kurtulmamin 6-7 ay s�recegini s�yledi o y�zden biraz baslamak zor geliyor. Ama su an agzim kokuyor olsa gibi eskisi gibi bunu dert etmiyorum ��nk� �aresini buldum sadece kurtulmak i�in hazir hissettigimde baslamam gerekiyor o y�zden �ok mutluyum. Umarim bu dert y�z�nden hayata k�sm�s herkes yazimi okur ve bu sikintidan kurtulur.Bundan sonra sadece azim ve iradeye ihtiyacimiz var. Ve d�s�ncenin g�c�ne inanin okudugum alaninda �ok iyi psikiyatristlerden biliyorum ki d�s�nce g�c�yle kendinizi iyilestirebilirsiniz de, hasta da edebilirsiniz. Ve tabiki en �nemlisi bol bol dua edin. Ve son olarak belirtmek istiyorum benim kbb'lik sin�zit vb. biseyim yoktu, midemde h.b.pylori vardi ve hafif gastrit, agiz i�i olarak da agiz kokusu yapmaya sebep olacak bir sikintim yoktu. Bagirsaklar i�in v�cutta ikinci beyin denir ve bagirsaklarin islevini bozmasi yani bagirsaklarla ilgili rahatsizliklar stresle �ok ilgilidir. Malum bizim durumumuzda olan insanlar i�inde stres ka�inilmazdir. benim diyetimde aromaterapi, stres koklamalari, vitamin takviyeleri ve manevi destek vardi. fonksiyonel tip egitimi almis doktorlara, diyetisyenlere gidip detayli birsekilde sorununuzu anlatip kurtulacaginizaza inancim tam. Forumda doktor, diyetisyen �nerisi yapilip yapilmadigini bilmedigim i�in isim yazmiyorum eger murat hoca izin verirse �nerebilirim. velev ki izin olmasa bile internette ve instagramda fonksiyonel tip egitimi almis doktorlari arayip bulabilirsiniz iyilesirseniz beni de dualarinizda unutmayin saglicakla kalin |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2020 tarihinde 21:44 |
|
|
Hakkinda iyi bir sey s�yleyeceginiz her ismi forum i�inde yazabilirsiniz. K�t� bir sey s�yleyecekseniz sahisin ismini vermeyin l�tfen.
Bu g�ne kadar �ok sayida okus-pokus ve hurafe yazildi bu forumda. Fonksiyonel tip, tamamlayici tip, b�t�nleyici tip, geleneksel tip, yardimci tip, g�m�s suyu, kandida diyeti, alkali diyet, hacamat, karbonhidrat diyeti, �l�m orucu, karaciger detoksu, beyni bagirsagi birbirine karistiranlar, gluten diyeti, biyorezonans, s�l�k, kupa �ekmek, fitoterapi, hidroterapi ... Bir tane fazla olsa fark etmez. -M |
||
![]() |
||
hope44
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Haziran-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2020 tarihinde 22:17 |
|
|
Hocam sizin g�r�sleriniz benim i�in �ok �nemli. Benim bahsettigim �niversitede tip egitimi almis ancak bir alana y�nelmek yerine bedeni bir b�t�n g�rerek yaklasim sergileyen doktorlardi. Hacamat�i vb. gibi birini �nermeyi s�ylememistim. fitoterapi eczacilik y�ksek lisansinda da veriliyor bunlar yanlis seyler mi
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2021 tarihinde 17:11 |
|
|
Simyaci yazdiklarini umuttla okudum. Suan ne durumdasin. Koku tekrarladimi. Ben helicobakteri tedavisi g�rd�m. En son 2 hafta �nce gaita testi verdim ve negatif cikti ayrica kil kurdu vs de yok. Sin�sler ve alerjik rinit i�in de tedavi g�rd�m. Antibiyotik kullandim aylarca. Hi�biri etki etmedi. 1 ay sonra bademcigimi aldiracagim C�nk� bademcik tasim var. Umarim bu ��z�m olur tek umudum bu kaldi elimde. Burunda hafif egrilik var ama sikinti yaratmaz dedi doktor. Islem gerektiren bir durum yok dedi
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2021 tarihinde 20:28 |
|
Fitoterapi �agdas farmakolojinin anasidir. Fakat bu g�n okuspokuscularin elindedir. Ayrica Bitki yiyerek bir kimyasal maddeyi saflastirmadan ve mikroptan arindirmadan, dozu belli olmadan v�cudumuza almaktansa ben kontrollu sekilde v�cudumuza almayi, yani �agdas terapiyi tercih ederim. Fitoterapi tam bir hurafe sayilamaz, bilim dayanaklari vardir fakat saflastirilmis, dozu belli olan, tertemiz paketlenmis digitalis var iken neden y�ks�k otu yiyelim? |
||
![]() |
||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2021 tarihinde 00:17 |
|
Merhabalar. �r�n�n adini �grenebildiniz mi? |
||
![]() |
||
Cihangir
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ekim-2021 tarihinde 17:07 |
|
|
�r�n� s�yler misin
|
||
![]() |
||
subib
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2022 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2023 tarihinde 16:24 |
|
|
ofbe01 size nasil ulasabilirim lutfen arkadas olalim
|
||
![]() |
||
Brt16
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 08-Mart-2023 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2023 tarihinde 01:54 |
|
|
Kanka ilacin ismini s�ylermisin
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |