![]() |
Ge�meyen koku .. |
Yanıtla
|
| Yazar | |
mehmet15
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Ge�meyen koku ..Gönderildi: 05-Ekim-2013 tarihinde 19:07 |
|
�ncelikle merhaba kader ortaklarim ,
14 yasina kadar �ok sosyal , g�nl�k 3 litre su i�en , s�rekli hareket halinde ve �ok �ok konusan ve g�len birisiydim. sicak soguk demez s�rekli gezer hareket ederdim. agiz kokum sadece sabahlari olurdu o da normal , sabahlari agiz kokum olurdu ama kafama takmadigmdan dolayi kendim hissedemezdim hohlama huhlama olmazdi . 14 yaslarimin sonunda yatili okula gittim ve okulda hareketsiz , az su i�en , az g�len ve konusan ve �ok yemek yiyen birisi olmaya basladim. ardindan sabah 7.30 kahvalti , 13.00 �gle yemegi vakitleriydi ve uzun s�re a� kalinca agzimin koktugunu farkettim , gittigim yerde hamama girerdik havuza girerdik. daha sonra agiz kokumu kafaya taktik�a taktik�aa daha da artmaya basladigini farkettim , evde kendi kendime dururken kafama takmiyorum ve yok gibi oluyor ardindan birisi geldiginde aklima geliyor ve kabus basliyor. elimi hohladigimda kokuyu alabiliyorum. benim tespitlerim sunlar: 1-Hareketsiz yasama ge�tikten sonra olmaya basladi , 2-Mideeye bagli refl� vb. 3-bademcik (aldirdim fakat devam) 4-burun ( sin�zit,kemmik egriligi ve et ameliyati oldum )ge�medi 5-bagirsak mantari. 6-�zg�ven eksikligi benim fikrim hareketsiz yasama bagli olarak gelen �zg�ven eksikligiyle birlikte oldugu. bu yaziyi yazdiktan sonra spora ve m�this bi g�vene sahip olacagim , bagirsak mantarina gelirsek yakin �evrem b�y�k tuvaletimin ve gazin �ok k�t� koktugunu s�yl�yorlar , bunun i�in kendim bagirsak mantari tedavime basalyacagim. bal ve zeytinyagli kudret nari hazirlayacagim , bi �gretmen komsumuz da ayni sorunu esiyle birlikte �ekmis ve en son bununla kurtulmus . umarim tedavinin karsiligini alirim ve sizlere de mutlu haberler getiririm. bu dediklerimden sonra da birsey olmaz sa o havuza girdigim zamanlarda kulagimin ve ortakulagimin iltihaplandiginiu d�s�n�p onu doktora soracagim. l�tfen g�r�slerinizi paylasiniz |
|
![]() |
|
hasta31
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Durum: Çevrimdışı Puan: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2017 tarihinde 22:26 |
|
Bu tip kokuyu son zamanlarda genelde hafif a� oldugum zaman hissediyorum.. A�lik kokusu deil ama koku hani balona �flediginizde bazen agzinizdayken hava ka�irir ve bi koku gelir.. o t�r kokuyu aliyorum son zamanlarda..
Ben sadece a� oldugum zamanlarda aliyorum belki de her zaman bu koku vardir kim bilir.. Bu kokunun kaynagi akciger falan olabilir mi. Hani nefesin geri tepmesi sonucu olysuyor (balona gore konusursam) Her neyse daha fazla uzatmadan bana a�iklama yapabilir misiniz hocam? |
|
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2017 tarihinde 15:55 |
|
Balona giren agiz+nefes gazlaridir.
Agzin �ok g�zel yikanip hi� beklemeden balon sisirilirse agiz gazlarinin %5 oraninda nefes gazlarini kirlettigini �l�t�m tespit ettim. tek basina ve sadece Buna bakarak bir sey s�ylemek m�mk�n olmayabilir. -M |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2017 tarihinde 23:36 |
|
refl� varsa koku yapar. yas ka� ? endoskopi ol baksinlar koku yapan var mi diye. proton pompasi kullan kudret filan ugrasma. proton ile azaltiyorlar asiti su an kullaniyorum mesela sonra yemene i�mene dikkat edeceksin ge�er refl�.
kilo ver. boy 180 ise kilon 70 olsun.bagirsak mantari i�inde probiyotik al dost bakteri kazan. probien markasi var n11 de. bak kullan takviye yani ila� degil. bak bende bademcik oldum sonra burun oldum. en son bogaz refl�s� kokunun kaynagini �grendim. azaldi su an . seninde bundandir. |
|
![]() |
|
hasta31
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Durum: Çevrimdışı Puan: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2017 tarihinde 13:06 |
|
16 yasima girdim.. a�ik�asi mide i�in gitmeye korkuyorum endoskopi falan yaparlarsa diye.. ama bunaldim ayni zamanda -_- n'apacagimi bilmiyorum..
|
|
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
Burazin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2017 tarihinde 15:07 |
|
ahmetmehmet1 arkadasim boy kilo iliskisinin agiz kokusuyla veya refl�yle bir alakasi var mi?
Ya da herhangi bir hastalik ile Tecr�ben veya bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim He bir de boyum 1.88 kilom 70 Beklemedeyim... |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Kasim-2017 tarihinde 00:18 |
Kilolu insanlar g�begi olacagi i�in ve midesini dolduracagi i�in refl� ve mide hastaliklarina daha yatkindir. bug�n doktora refl� gastrit gittignide dedikleri kilo ver. yeme i�meni d�zelt. sogan sarimsak domates i�ki sigara filan yeme i�me. ila� tedavisi ile basliyorlar tedaviye. boy kilo iliskisinin agiz kokusu ile iliskisi bence yok. ama kilolu insanlarin sagliksiz v�cutlari oldugu i�in �ogu hastalik buluyor onlari. seker hastaligi filan. seker hastaligida agiz kokusu yapar. en iyisi boy ile kilo arasinda -10 fark olsun. |
|
![]() |
|
isimsizgenc
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Aralik-2019 tarihinde 01:01 |
|
Merhaba, yillardir agiz kokum var ve, dildeki dil pasindan kaynaklandigini d�s�n�yorum hatta eminim. Dilde beyaz pas var ve cok para harcadim hep dil kaziyicilari, Dil fircasi, Dil fircasi icin Dil jeli, Gargaralar, Agiz kokusu gideren sakiz, �zel dil fircasi + dil temizleme fisfisi, agiz kokusu giderici fisfis,
T�m bunlari almama ragmen dilimdeki beyaz pas gitmiyor ve piskolojik bir sey degil. Resmen ezik bir insana d�n�s�cem artik. 15 yasindayim ve kimsenin yanina yaklasamiyorum ve derslerimide cok etkiliyor. Sanki bakimsiz pis agzi kokan bir cocuk gibi saniyordur herkes beni. Ama kim biliyordur ki sinfdaki herkesden daha cok bakim yapdigimi. Neyse b�yle giderse artik hayatim boyunca kiz arkadasim bile olmaz. Simdi piskolojik olmadigini kanitlar seyler dicem: �rnek: 2 sene �nce arkadaslarim sinifta agzimin koktugu icin aralarinda konusup benden uzaklastilar sandalyelerini benden uzaklastirdilar diger �rnek: sagimda ve solumda oturan arkadaslarim agiz kokum y�z�mden benden nefret etmeye basladilar ve onlarin yaninda oturmalarimi bile istemiyorlar, veya sinifca sinemaya gitmistik 2 g�n �nce ve arkadasim beni konusturtmamisti bile, siniftada konusturtmuyor ve konusmasam bile o agiz kokusu cevreme yayiliyor. Yaw ben bunu haketmedim daha cok sey yasadimda hatirlamiyorum. Mesela: bu yaz bi kizla disari cikmistim. Disarda Yan yana oturdum ve kiz agactan yaprak alip kokunun gitmesini saglamak istedi resmen kendince r�zgar yapmaya calisti. Ve bana dicekti agzimin koktugunu sanki ben bilmiyormusum gibi belli etmeye calisti. Ben yurtdisinda okudugumdan almanlar var o almanlar hic bir seyden utanmazlar o yuzden ben sinifa gelmedigimde ogretmene dersin icinde benim agzim koktugunu s�ylediginden eminim c�nk� ogretmen ve digerlerinin konusmalarindan anladim �rnek bana �gretmenin agiz kokumun acliktan oldugunu sanip sinifta 20 tane kucuk cikolata vermesi felan.. Neyse almanyada 3 senedir yasamama ragmen dogru d�zg�n almanca ogrenememe sebebim bu agiz kokusudur ve kurtulmak istiyorum bu lanet olasi seyden. Tek sorunum dildeki o beyaz sey gitmesi. Artik dilimi bile fircalamiyorum t�m umutlarim t�kendi. Agzindan nefes alma dicek olanlar vardir, burnumdanda nefes alsam ayni agizdanda. Insanlardan kaciyorum, nefesimi tutuyorum, �zg�venim neredeyse kalmadi ezik birine d�n�s�yorum. Neyse cidden ne yapabilirim c�z�m ariyorum. Dildeki pas gitse sorun c�z�lcek. |
|
![]() |
|
anonymous
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Aralik-2019 tarihinde 22:37 |
|
Bence kesinlikle ailenden kendine en yakin oldugunu hissettigin ve muhakemesine g�vendigin birisi ile paylasmalisin. Annen, baban, abin, vs. Almanya gibi bir yerde mutlaka bir �are vardir diye d�s�n�yorum; olmadi Avrupa'da baska bir sehirde ��z�m arayabilirsin. 15 yas hen�z �ok gen� bir yas ve yazdiklarindan anladigim kadariyla hen�z hi�bir tedavi ya da ��z�m aramamissin. Ben bile T�rkiye'de �are bulamazsam artik Avrupa'da ya da Amerika'da bir yerleri denerim diye �mit besliyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Aralik-2019 tarihinde 11:58 |
|
�ok �z�ld�m kardesim offf
Dilini kazima fir�ala o tabaka bitene kadar fir�ala. G�receksin yavas yavas koku azalacak. Tabiki eger koku Kbb kaynakli ise gitgide azalir. Daha yolun basinda gibisin ama umudunu yitirme kardesim. Ve y�rekten dua et Tanriya ama y�rekten. Ozaman cevap alacaksin. |
|
![]() |
|
ofbe01
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2020 tarihinde 01:15 |
|
15 yasindayim, Her g�n bu agiz kokusu sebebi ile olaylar yasiyorum, �stteki 15 yasindaki yazan benim zaten, �rnek bugun yasadigim olaylar:
�rnek d�n disciye gittim dislerimde sorun yokmus, neyse bugun yine her zamanki gibi Dilimi �zel macunlar ile ve �zel dil fircalari ile fircaladim , ve disimi fircaladim ama her zamanki gibi yine gecmedi agiz kokusu ve okulda �rnek bugun yasadiklarim: Siniftayim, yanimda olan arkadasimin ders sonu ogretmenle konustugunu duydum dialog buydu: oturdugu Sirasini degistirmek istiyordu yanimda oturan ve �gretmen neden diyince cevap verememisti ben varim diye. Neyse ders bitti otob�s� bekliyorum, okul tam sehirin ortasinda oldugundan otob�sede sehirin en b�y�k otob�s duraginda binmemiz gerek t�m okullar o otob�s duraginda bulusuyor herkes var t�m tanidiklar zaten sehir biraz k�c�k yani bir kasabada oturuyorum Almanya'da, 2 yillik okul arkadasimin normal yanina gittim, �n�nde duruyordum ve, Git! diye bagirdi Almanca olarak, ve sebebi ise g�ya snap cekiyormus snapchat da. D�zg�nce kenara cekilebilir misin diyebilirdi. Rezil oldum herkese cok sesli bagirdi biraz kafasinda sorun var herhalde normal biri b�yle yapmaz bir insana ve bu olayi yasamamin sebebi ise yine agiz kokusu. �rnek bu arkadasimin yaninda sesli konusmustum, agiz kokusu y�z�nden(anladim bu sebeble oldugunu) ve yine git dedi bana 1 ay �nce. Yani satin almadigim sey kalmadi toplam 300 euro harcamisimdir gecmedi. Hannover sehrinde tedavi olucam yakinda umarim d�zelir. Insanlardan kaciyorum, �zg�venimi bitiriyor bu agiz kokusu, Insanlar benden soguyor, Almancayi daha c1 sekilde �grenemedim 3 yildir agiz kokusu sebebiyle, gecen yil okula bile gitmedim bu sebeb ile ve notlarim cok k�t� geldi, full gecen sene nefesimi tuttum resmen beni �z�rl� sandilar. Neyse.. Tedavi olunca sonucu yazicam konu acip. Umarim gecer. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2020 tarihinde 20:25 |
|
�ok ge�mis olsun kardesim ya 😔
Biran �nce tedavi ol ve bize de bildir s�reci. Hi� umutsuzluga kapilma ve bence bu durumu ailenle paylas utanma! Insanin ailesi insani utandirmaz rahat ol. Senin tedavin sonucunda belki bir �ok arkadas i�in bir yol a�ilir, �are olursun kim bilir! Sevgiyle kal kardesim devam et l�tfen 🙏🏾 |
|
![]() |
|
sekerportakali
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2020 tarihinde 12:16 |
|
@ofbe01, canim �ok ge�mis olsun. Ben de senin yasinda ayni seyleri yasadim, hatta bir kere lisede hoslandigim �ocuk demisti ayy agzin igren� kokuyo diye. Ne kadar �z�ld�g�m� anlatamam ama inan hepsi ge�iyor.
Sana direkt biri agzin kokuyor dedi mi? O kismi tam anlayamadim. Emin olmak i�in kendini yakin hissettigin biriyle bunu paylasmak faydali olabilir. Varsa da ailenle paylasmak tedavini hizlandirir diye d�s�n�yorum. Bagirsak diyetiyle ilgili bir yazini okudum, tabi sebebi bu olabilir bilemem ama bi ablan olarak sana tavsiyem bence bir dis doktoruna daha git tekrar, bazen doktorlarin g�z�nden ka�abiliyor ya da �nrmsemeyebiliyor. Dislerini ve dilini d�zenli fir�aliyormussun sanirim bu �ok g�zel, murat hocanin gargarasi bayagi etkili onu kullanabilitsin ekstra olarak. Bu arada seninki agiz kokusu mu nefes kokusu mu? Ona g�re bi tedavi plani olusturursan daha iyi olur 🙏🏻 Bu forumdan bi arkadasin yillar �nce kokuyu baskilamak i�in bol parf�m siktigini okumustum. Buna benzer bir seydi. Aynisini denedigi�de kendimden g�zel koku geldigini hissettigimde iyi hissetmistim. Brlki sana da faydali olur :) Son olarak kendine �ok y�klenme l�tfen, kimin basina gelse buna benzet seyler hisseder senin de bunlati hissetmen ve hayatini etkilemesi normal. Daha �n�nde kocaman bi �m�r var, almanca da �grenirsin derslerini de ge�ersin. tedavisi olan bir hastalik emin ol. Sadece nedenini bulmak biraz yoruyor. �ok ge�mis olsun tekrardan sevgiler canim |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |