Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bilek yalamak aldaticidir

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hümiyettin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bilek yalamak aldaticidir
    Gönderildi: 08-Aralik-2018 tarihinde 17:14
Herkese merhaba. Agzimin koktugunu d�s�n�yorum epeydir. Yalniz bu koku yalnizken yok ama sosyal ortamlara girdigimde olusuyor gibi hissediyorum. Yani strese girince agzimin tadinin acilastigini bile hissediyorum. Kimseye sormaya cesaret edemedim ama su bilek yalama testini uyguladim. Hi� k�t� koku alamadim. Agzimin kokmama ihtimali var midir yani bana �yle geliyor olabilir mi? Agiz kokusu kesin olan �yeler bilegini yalayip koklayinca k�t� koku aliyor mu?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Aralik-2018 tarihinde 15:19
Bilek yalamak ve kuruyunca bilegi koklayarak daima az veya �ok biraz k�t� koku algianir. Bu herkeste bu sekilde olur ve �ok normaldir.

Salya i�erisinde ��z�nm�s kokulu gazlar, salya buharlasip uzaklastiktan sonra bilekte serbest kalir ve kokar.

Bu sekilde tespit edilen kokulu gazlar emisyonu olmayan �evreye yayilmayan gazlardir. �evreye yayilmayan k�t� kokulu gazlar agiz kokusu hastaligi sebebi degildir.

�rnek vermek gerekirse: �zerindeki elbisesinin arasindan bir cismi koltuk altina veya g�bek �ukuruna veya kasigina s�rt�p sonra cismi koklamak durumunda belki biraz k�t� koku almak m�mk�nd�r. Herkeste her zaman bu koku az veya �ok bulunabilir. Bu durum bireyin hasta oldugu anlamina gelmez.

Saticilar bu y�ntemi bir seyler satabilmek ve insanlari agiz kokusu hastasi olduguna ikna edebilmek i�in gelistirdiler ve kullanmaktadir.

Bileginizi veya baska bir cismi yalayarak kuruyan salyanizi koklamayiniz. Agziniza veya baedmciginize parmak veya bir cisim sokarak koklamayiniz. Daima kokulu bulacaksiniz. Bu durum bireyin agiz kokusu hastasi oldugunu g�stermez.

Başa Dön
H�miyettin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hümiyettin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Aralik-2018 tarihinde 20:31
Hocam koku olup olmadigini anlamanin cihazla �l��m veya birine sorma disinda bi yolu var mi? �l��m yapabilen merkezlere ulasma sansim yok ve a�ik�asi arkadasima soracak sosyal cesaretim de yok. Evde ailemleyken herhangi bi olumsuz tepki almadim ama ne zaman is ortami veya baska sosyal bi ortama girersem ister istemez agzimin koktugu d�s�ncesi olusuyor ve agzimda acimsi tat olusuyor ve bu asamadan sonra insanlarin rahatsiz olduklarini fark ediyorum. Ama rahat oldugumda b�yle bisey olmuyor? Sizce ne yapmaliyim ve kokup kokmadigindan nasil emin olabilirim?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2018 tarihinde 08:14
Konusurken kendinizde koku almiyorsaniz, 3 veya daha fazla kisi siz sormadan sizde agiz kokusu bulundugunu kelimelerle s�ylemediyse ve bu durum iki ay devam etmemis ise bir agiz kokusu hastaligindan bahsedilmez.

Halitometre ile �l��mler teshis etmek i�in degildir. �l��mlere bakarak hi� kimseye agiz kokusu var yok denilemez.

�l��mler,
1- Dogrulamak
2- Karsilastirmak
3- Izlemek i�indir. Teshis i�in degildir.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hümiyettin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 09:26
Hocam �evremdeki insanlarin �ok naif, d�s�nceli insanlar olduklarini d�s�n�yorum. Bundan dolayi s�ylemiyor olabilirler. Mesela d�n �glen arabayla yemege gittik d�rt kisi. Bes dakkaligina inip bindigimde aracin benim tarafimda olan caminin a�ildigini farkettim. Ge�en hafta da arkadasimla arabayla gezerken eczaneye gitmek i�in inip geri d�nd�g�mde arkadasimin kendi tarafindaki kapiyi hafif araladigini ve ben binince bana belli etmeden kapattigini g�rd�m. Yine ayni arkadasim dis�iye gitmek gerektiginden, dis taslarinin zararli oldugundan filan bahsediyor mesela durduk yere. A�ik�asi bana s�yleyemediklerini d�s�n�yorum. Galiba en sonunda a�ik a�ik sormam gerekecek. Ha bi de normalde koku almiyorum ama mesela arabadan inip tekrar binince i�erisi havasiz geliyor rahatsiz edici bogucu bi hava var. Bunu ben bile hissediyorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 13:09
İlk gönderen: Hümiyettin H�miyettin yazdı:

Hocam �evremdeki insanlarin �ok naif, d�s�nceli insanlar olduklarini d�s�n�yorum. Bundan dolayi s�ylemiyor olabilirler.

Belki de alingan ve naif olan sizsinizdir.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hümiyettin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 19:12
�yle olmasini inanin �ok isterim hocam. Ama bazen dedigim gibi g�zardi edemeyecegim seyler yasiyorum. Birka� ay �nce bir is arkadasim karanfil uzatti mesela. Aramizda bir metre vardi �stelik kafede oturuyorduk. Tanimadigim birisi vardi yine bir metre uzakliktayken burnunu kapadi eliyle, hatta sonra geri �ekildi iyice belli ki baya rahatsiz olmustu. Yine de benim yanlis anlamalarim olabilir (ki �yle olmasini �ok istiyorum) ama t�m bunlar olurken de rahat olamiyorum hocam. Dediginiz gibi �inkolu macun kullaniyorum baya iyi geldi. Agzimin i�i ferahladi bariz bi sekilde. Dilimi fir�aliyorum ve dediginiz diger seyleri de uyguluyorum hocam, Allah sizden razi olsun. Bizlerle bu kadar ugrasip zaman ayiriyorsunuz.
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Aralik-2018 tarihinde 22:10
"H�miyettin"
Maalesef bu hastaliga sahip bi�ok arkadas kokuya alistiklari i�in bi zaman sonra kokuyu duyamiyorlar, bende dahil.Koku olup olmadigini anlamanin en keskin yolu seninde bildigin gibi aileden birisinden yada bir dostundan sorarak �grenmek maalesef tek yolu bu.Sakin ,�ekinecek birsey yok bu insani bi durum ve bunun hayatini etkilemesine izin vermemeye calis.Bicok zaman hassas olabiliyoruz birisine bunu sormak zor olabilir ama var yada yok dedikleri zaman ya tedaviye y�nelirsin yada olmadigina kanaat getirmek zorunda kalirsiniz.

'""Evde ailemleyken herhangi bi olumsuz tepki almadim ama ne zaman is ortami veya baska sosyal bi ortama girersem ister istemez agzimin koktugu d�s�ncesi olusuyor ve agzimda acimsi tat olusuyor ve bu asamadan sonra insanlarin rahatsiz olduklarini fark ediyorum. Ama rahat oldugumda b�yle bisey olmuyor? """

Yanlis anlama ama bili� altinda nefes kokusuna karsi asiri hassasiyet ,ince bir d�s�nce ,duygu oldugunu hissettim ve bende �yleyim dogrusu.24 sene bu ge�meyen nefes kokusu rahatsizligini yasadim ruhsal psikolojik etkileri �zerinde �ok agir oldu.Tedaviye yeni yeni kavusuyorum insallah ve su anda yakinimdaki insanlarin normal burun �ekme yada kasima ,kapali ortamlarda cam kapi acma gibi hareketleri bile nefesimin korkmadigini bildigim halde sinirlerimi bozuyor hatta o insanlara karsi i�imde kisa s�reli kin ve nefret olustugunu bile
hissediyorum ve sonra hemen atmaya �alisiyorum bu k�t� d�s�nceleri kalbimden.Bazen b�yle sa�ma seylerle ugrasiyorum .
.S�phe yada zan ile ele ge�en tek sey ruhsal yipranma oluyo
Insallah nefes kokusu rahatsizligin yoktur ,samimi oldugun birine sorarak emin olmaya �alis l�tfen!

Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hümiyettin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Aralik-2018 tarihinde 14:11
G�zel d�s�ncelerin i�in �ok tesekk�r ederim. En kesin y�ntem dedigin gibi birisine sormak. Muhtemelen ben de bunu yapacagim. Sonucu buraya yazarim. Tabi �ncesinde askere gidecegim d�n�nce ilk isim bu olacak. Umarim hepimizinki psikolojiktir ��nk� ger�ek agiz kokusunu yenmek �ok zor.
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2018 tarihinde 02:54
Maalesef ben �atlaya patlaya ,utana sikilada olsa en yakinimdakilere sorardim ve kirmamak �zmemek i�in yumusak cevaplar verirlerdi,biraz var olsun neolacakki vs.derlerdi Ben kendi kokumu bazi zamanlar duyardim ama duymadigim zamanlarda da sordugumda oldugunu s�ylerlerdi .Buludugum ortamlardaki tavirlar ,tepkiler,refleksler yumusak cevaplardan daha ger�ek�i olurdu her zaman .Buradaki bi �ok arkadasimiz bu ger�eklikle y�zy�ze maalesef. Yukarida bahsettigim tedavi psikolojik degil ger�ek tedaviydi 24 sene i�inde
4 ameliyat onlarca kutu ila� ve s�k�rler olsun simdi sordugumda yok diyorlar iste buna inanirim nefes kokusunu duyan insanlarin �ogunlugunun y�z auralarinda degisme oluyo az yada �ok ,,ve konusmaya basladiklari anda g�zlerinde olan isik koku duyuldugunda yerini saskin, bos bakislara birakiyor ve konusmalar �ok kisa kesliyor.Bunlar gibi s�rekli karsilastigim seyler artik nyok denecek kadar az olmaya basladi �ok s�k�r.

Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ocak-2020 tarihinde 07:15
Bilek yalama testinin neden ger�egi yansitmayabilecegini bu animasyon videosunda a�iklamaya �alistim

https://www.youtube.com/watch?v=wvY09apjv-4
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.