|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj | |
Pcsm100
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
|
2. sorudaki dis macunu degil dis firçasi olacakti yanlis yazmisim.
Peki siz sistein soku ile maksimum koku üretimine baktiginizda sonuçlari diger insanlara göre yüksek çikan kisilerin neden öyle oluyor? |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Soru için tesekkür ederim
Bazi insanlarin agizlarinin ekolojisi (biyolojik yapisi) koku üretmeye megillidir, isteklidir, hazirdir, koku üretme bakimindan kapasitesi yüksektir. Sistein soku ile bunu ortaya çikarmak teshis koymayi saglar Statik agiz kokusu bulunmuyor olsa bile bireyin kapasitesi yüksek ise bu sahis Tip 1 agiz kokusu vakasidir |
||
![]() |
||
Pcsm100
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki bu biyolojik yapida bizim müdahale edebilecegimiz neler var?
bu arada dis firçasinin el sabunu ile yikanip durulanmasnda bir sorun varmi? |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selamlar
Murat Hocam kan degerlerinden bilrubin degerinin normalin üzerinde çikmasi gözlemlenen kisilerde nefes kokusu beklenir mi? bir baglanti varmidir net bir bilgi varmidir ayrietten görüsleriniz nedir , saygilar. |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
* Bakteri ve besin tutunacak yzüeylerin ortadan kaldirilip cilali yüzeyler haline getirilmesi ekolojiyi islah etmektir. * Her uzak kösenin oksijen alabilecek sekilde agiz ortamina temas ediyor olmasini saglamak agiz ekolojisini islah etmektir. * Köprü gövdelerinin alti, salyanin ulasmadigi girinti ve oyuntularin ortadan kaldirilmasi ekolojiyi islah etmektir. * Dislerin Düzenli firöalanmasi * Dilin düzenli fiçalanmasi ekolojiyi islah etmektir. * Agizin kapali tutulup slayanin biriktirilmesi ekolojiyi islah etmektir. * Alkolden ve alkollü ürünelrden uzak durmak akolojiyi islah eder daha bir sürü önlem alinabilir... Bunlar yapilamdikça alkali diyet yapsak ne yazar, biyoenerji yapsak ne yazar, kandida diyeti veya probiyotik alsak ne yazar, diger okuspokuslari yapsam ne yazar. Dis firçasini el sabunu ile temizlemeye gerek olmaz. Ama istiyorsaniz yapin. Zarari olmaz. Dis firçalari kuru muhafaza edilmelidir. -M |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Konjuge olan veya olmayan bilurubin farklidir. genel bilgi vereyim: Bilurubin eritrositlerin yikim ürünüdür. Yükselemsi anemi sarilik veya safra yolu darligini isaret eder. Kendisi özellikle tip 4 agiz kokusu sebebi olduguna iliskin elimizde delil yoktur. |
||
![]() |
||
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tip 1 vakalari için dil sirtina lazer tedavisi çalismaniz vardi, acaba suan ne durumda bu uygulamayi yapmaya basladiniz mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Masallah ne güzel hafizaniz var :-) Evet dogru. Kendime bir laser cihazi yaptim. Kullanmaya basladim. Fakat dünyada yeteri sayida dil sirtina laser kullanilmasi ile ilgili bilim çalismasi bulunmadigi için insan üstüne uygulamaya çekiniyorum. Bilim çalismasi yapilmis, denenmis ve uluslararasi uygulamaya izin verilmis bölgelerde kullaniyorum simdilik. -M |
||
![]() |
||
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tam olarak hangi bölgelere kullaniyorsunuz ? biraz daha açar misiniz
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, sekeri kesince agiz kokum gidiyor ama bi kac gün sonra sekeri yine yiyince o koku yine basliyo.yani bakteriler tam ölmüyo.koku olmasada.ama sizce bi kac ay sekerdiyeti yapsam bu bakteriler tamamen öldürür mü yani koku tamamen gidermi.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Sekerli gidalari kendinize yasaklayinca (varsa)agiz kokunuz kaybolmaz.
Sekeri terk edince hiç bir bakteri ölmez. Hiç bir diyet agiz kokusunu etkilemez -M |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ozaman bakteriler nasil ölür ? Napmamiz lazim ? Dis fircalakmaktan dili temizlemekten, probiotik, antibiotik kulanmaktan.hepsi bir cözüm degil.hepsini denedim.ve koku dildeki bakterilerden geliyo.ozaman cözüm ne olabilir ? Lütfen yardim edin bize
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben sizin veya belirli bir kisinin agiz kokusunun nasil giderilecegi konusunda kisiye özgün bilgileri bilemiyorum, bilemem zaten. Fakat Genel bilgiler sorarsaniz dilim döndügünce yanitlarim. Antibiyotikler, mikrop öldürücüler, antiseptikler hamam böceklerini etrlikle kovalamak gibidir. Bir hamam böcegi gördügümüzde terlikle hamam böcegi öldürebiliriz. Ama onlardan kurtulmus olmayiz. Kirli bulasiklar ortadan kaldirilirsa, terlik ile vurmaya gerek kalmadan hamam böceginden kurtulmus oluruz. -M |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam sizun dediklerinizden anladigim ozaman bu bakteriler hic ölmezmii?? Hic kurtulamicazmi
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Agzimizin içerisindeki bakteriler daima bulunur ve bulunacaklar. Asla ve kesinlikle kaybolmazlar. Bizler öldükten sonra bile orda olacaklar.
|
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Yani nu agiz kokusundan kurtulamicazmi ?? Hocam kusura bakmayin eger biyerde yazdiysan ama ben bulamadimm. Bu kötü bakteriler yok etmek icin neler tavsiye edersiniz.20 senedir agiz kokum var. Ve kesinlikle dildeki bakteriden geliyo hatta kücük cocumdada var yani benden ona bi sekilde gecti.onda dil fircasi yariyo.ama birgün kulanmasam yine koku geliyo onda.bende dil fircasi tek bi 5 dakka yariyo okadar
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben agzimizdaki mikroptan kurtulamayacagiz dedim. Agiz kokusu ve mikroplari baska seyler olarak düsünün.
Anne karnindaki bebek mikropsuzdur. Dogum sirasinda agzina mikroplari dogum kanalindan alir ve ömrünün sonuna kadar mikroplari agzinda tasir. 1 santimetreküp salyada 1.000.000 (bir milyon) bakteri hücresi vardir. Bu sayi saglikli insan içindir. Böyle olmasi gerekir. Neden kurtulalim ki? Saglikli bireyde lazim bu mikroplar. Ayrica kötü bakteri iyi bakteri ayirimi da yoktur. Bütün bakteriler kötüdür. Bunun iyisi olmaz. Umarim bu kavramlari yerine oturmaya baslayinca beklentileriniz normale inecektir. -M |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Cok tesekür ederim hocam ama ben yinede cevabimi alamadim :( bu agiz kokudan nasil kurtulcaz? Hangi yöntemle
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba hocam iyi günler iyi çalismalar dilerim. Kalbin triküspit kapaginda orta seviye yetersizlik ve pulmoner arterde 45mmHg seviyesinde bir basinç agiz veya nefes kokusu olusturabilir mi? böyle bir hasta ne yapmali? yanitlarsaniz çok sevinirim
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kapak kaçagi ile agiz kokusu mekanizmalari arasinda herhangi bir iliski gösterilmemis
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam pab a hiç deginmediniz. Pab ile agiz/nefes konusunda bir çalisma sanirim bulunmuyor, bu konuda fikriniz nedir acaba? Saygilar iyi aksamlar olsun. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben "pab"in ne oldugunu bilmiyorum.
Bir seylerin kisaltmasi olabilir. Böyle bir firma, hastalik, ilaç, anatomik lokasyon, veya kimyasal madde hatirlamiyorum. Grubumuzda bu kisaltanin açilimini bilen birisi varsa yazarsa ögrenirim ve sorunuzu yanitlamaya çalisirim |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 395 |
![]() ![]() ![]() |
|
Pulmoner hipertansiyon demekmis hocam |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
pulmoner hipertansiyonun bas harfleri "p-a-b" ile örtüsmüyor
Para amino benzoik asit olsa paba demesi gerekirdi Gama amino butirik asit olsaydi "gaba" demesi gerekirdi. Wikipedia'ya baktim. Pablo Picasso diyor Ben yardimci olamayacagim, bilemiyorum. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Pulmoner arter basinci demek sanirim. Agiz kokusu ile nasil bir iliski kurdunuz? |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 395 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben degil @bazenhissediyor rumuzlu arkadas sormus soruyu. Yukarida mesaji var |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Pardon @tospik yanlislik olmus. Zaten @bazenhissediyor da bir bag kurmamis.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Nasil mi bir bag kurdum? Sonra da nasil mi bir bag kuramamisim? En ciddi akciger ve sag kalp hastaliklardan birisidir pulmoner hipertansiyon. Pulmoner hipertansiyon akcigere gönderilen kirli kanin atardamari olan pulmoner arterde meydana gelen basinç, yani akcigere kirli kan daha zor, yavas ve az geliyor. Murat hocamin tip4 diye siniflandirdigi grupta bu hastalikla ilgili nefes kokusuna dair bir arastirma bulgu var mi yok mu merak ettigim buydu ve gözümün üstünde neden kas var diye bir soru sordugumu sanmiyorum gayet mantikli ve basit bir sordum ama neden alay eder gibi cevaplar yazilmis anlayamadim açikcasi |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Sayin hocam "pab ne demek" "pab neden olusur" "pab nedir tip" vb sekilde aratilinca çikiyor. Ilk sorumda zaten pulmoner arterde 45 mm basinç diyerekte pabin açilimini yazdim. Siz hekim oldugunuz için illa kelimeye asinasinizdir diyerek kisaltma ile sormustum. Pulmoner hipertansiyona bagli olarak kronik sekilde pulmoner arterde görülen basinç akcigeri ilgilendirdigi için netes kokusu yapar mi bununla ilgili çalismalar ve tespitler va mi sadece bunu merak etmistim |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Okudugunu anlamadan bana soru sorma. Bu çirkin üslupla cevap da alamazsin.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Size kim nerede ne soru sormus? size veya baskasina çirkin bir üslup kullanan da göremedim. Siz bu konuda soru sorulmaya deger bilgi ve ehliyete sahip misiniz? size kim böylesine ciddi bir soruyu sorsun ki? Asil lütfen siz okudugunuzu anlamadan yazi yazmak için yazmayin. Yorum geçmisleri ortada çok komik bir durumdayim basit bir soruma cevap alamadigim gibi mânasizca yanitlarla tahrik ediliyorum
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Yoksa siz Murat hocanin hesabi misiniz? ben Murat hocadan baska kimseye soru sormadim? nasil yani çok ilginç siz doktor musunuz veya bu konuda bilgili bir arastirmaci mi? Cidden kafam çok karisti ayrica çirkin üslubu tarif eder misiniz? Hangi yorumumdaki cümle, tümce veya kelimelerim çirkin bir üsluba isaret etti? Aydinlatirsa yetkili birileri memnun olurum. |
||
![]() |
||
![]() |
||
Tospik
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam, Bu soruyu atladiniz sanirim, cevabiniz var mi buna? |
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |