Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Korona vir�s karantinasi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Korona vir�s karantinasi
    Gönderildi: 28-Mart-2020 tarihinde 13:17
hepimiz evimizde oturuyoruz degil mi?
Vir�s insan bulamazsa silinecek kaybolup gidecek. Ama insan buluyor ve �ogalip yasamaya devam ediyor
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mart-2020 tarihinde 23:16
Koronaya bile antepten ��z�m geliyor ama bizim bu kokumuza hala bir �are yok.
Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2020 tarihinde 02:12
Keske msjlari begen butonu olsa da @Ethic1 arkadasimin msja 12355678 bassam
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2020 tarihinde 11:36
Bizim hastaliqimizin tedavisi corona ile ayni. Aqiz maskesi takacagiz evden �ok gerekmedik�e �ikmayacagi ve gerekiyorsa 1 metre uzaktan insanlarla konusacaqiz hepsi bu ...
Başa Dön
birdenbasladi Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı birdenbasladi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2020 tarihinde 22:46
Evdeyiz hocam.
Başa Dön
Fayda Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2020 tarihinde 18:38
Murat hocam bir sey sormak istiyorum.Su g�nlerde maske kullanmak durumundayiz.Maske kullanirken konustugum anda kendi agiz kokumu az da olsa aliyorum.Bu normal bi durum mudur?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2020 tarihinde 21:43
Olabilir. Fizyolojik agiz kokunuzu duyuyor olabilirsiniz. Bu bir agiz kokusu hastasi oldugunuz anlamina gelmesin
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2020 tarihinde 22:08
Cevabiniz i�in tesekk�r ederim hocam.Bir de bir sey daha sormak istiyorum.Dilimi sabah ve yatmadan �nce fir�aladigimda neredeyse sabahki fizyolojik koku bile pek olmuyor diyebilirim.Kendimi �ok rahat hissediyorum.Ama dilimi fir�alamadigim zamanlar agzimi ferah hissetmiyorum.Mesela az �nce bir video izledim.Oradaki gen� bir �ocuk dil fir�alamaktan bahsediyordu ve kendisine uyguladiginda �ok ferah ve iyi hissettigini s�yl�yordu.Bu �ocuk agiz kokusundan sikayet�i degil tabi, sadece �ok faydali ve yapilmasi gerekilen bir sey oldugunu s�yl�yordu.Tabi biz bunu �ok �nceden sizden �grenmistik hocam dil fir�alamanin �nemini.Sormak istedigim �evremde dilini fir�alayan insan yok ama sikayet�i de degiller.Ben ise fir�alamadigim zaman koku hissediyorum, fircaladigimda ise �ok rahatim.Kendimi dil fir�alamayi bildigim i�in sansli mi g�rmeliyim, yoksa fir�alamaya mecbur bir hasta mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2020 tarihinde 22:46
Dilini veya disini fir�alamayanlarda agiz kokusu mutlaka vardir. Sadece sikayet�i degillerdir. Forum sitesinin giris sayfasinda en yukarda yazan c�mleyi buraya kopyalayayim: Agiz kokusu herkeste hep vardir, fakat hissedilirse ve hissedildiginde hastaliktir.

Dil fir�alamayi bildiginiz i�in sanslisiniz. �gretin. herkese �gretin. Ulasabildiginiz, yakalayabildiginiz, dinletebildiginiz, ulasabildiginiz herkese �gretin. Yumusak fir�ayi terk edip orta sert dis fir�asina baslasinlar. Dillerini fir�alasinlar.

Keske ilk �gretimde Bulgaristan'in y�z�l��m� yerine bunu �gretselerdi bizlere.

-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2020 tarihinde 02:41
Dil fir�alamayi sayenizde aliskanlik haline getirdim ve artik dilimi fir�alarken zevk bile aliyorum diyebilirim.Aklima bir sey takildi.Yukarida size bir soru sormustum:Maske kullanirken konustugumda bir koku aldigimi ve fizyolojik olabilecegini s�ylediniz.
Fakat simdi disimi ve dilimi fir�aladim maskeyi taktim ve deneme yaptim koku almadim.Bu durum da mi herkeste olan bir seydir hocam?Yani agiz kokusu hastasi olmayan biri maske halinde konusurken kendi fizyolojik kokusunu duyabilir, dilini fir�alarsa da koku sifirlanir ve fizyolojik kokuyu bile duymaz mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2020 tarihinde 10:59
Evet.
Agiz kokusu hastasi olmayan saglikli bir insan maske agizinda bulundugu sirada konusuyorken kendi fizyolojik kokusunu duyabilir, eger dilini fir�alarsa da koku kaybolabilir, ve fizyolojik kokuyu bile duymaz hale gelebilir.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2020 tarihinde 17:48
Hocam ben konusurken aniden konusmayi kesip, burnumla bir anda kokuyu almaya �alisiyorum ve kokuyu duyuyorum.Siz koku hissedilirse hastalik vardir demistiniz.Bu durumda agiz kokusu vardir diyebilir miyiz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2020 tarihinde 21:15
isterseniz bu kadar takinti yapmayiniz.

agiz kokusu g�n i�inde s�rekli dalgalanan bir seviye izler. herhangi bir anda herhangi bir islem sirasinda tek defalik koku duydunuz diye hastalik muamelesi yapmak dorgu olmaz
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2020 tarihinde 21:55
�ncelikle cevaplariniz icin tesekk�r ederim. Takinti yapmiyorum dersem yalan olur, bu durumu bayagi takinti haline getirdim.Yani bir koku aliyorum.Bu kokuyu sadece ben mi duyuyorum, fizyolojik koku mu bir t�rl� anlayamadim.Bunu bilsem her sey kolaylasacak gibi.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Nisan-2020 tarihinde 11:16
İlk gönderen: Fayda Fayda yazdı:

�ncelikle cevaplariniz icin tesekk�r ederim. Takinti yapmiyorum dersem yalan olur, bu durumu bayagi takinti haline getirdim.Yani bir koku aliyorum.Bu kokuyu sadece ben mi duyuyorum, fizyolojik koku mu bir t�rl� anlayamadim.Bunu bilsem her sey kolaylasacak gibi.

V�cudunuzun baska yerlerinde de koku bulundugunu d�s�n�yor ve o b�lgeleri de kokluyor musunzu? veya baskalarina sik araliklarla koklatiyor musunuz

Ne kadar zamandan beri b�ylesiniz?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Nisan-2020 tarihinde 13:38
Hayir hocam bunlari yapmiyorum, kimseye sormuyorum.Sadece kendi i�imde takinti yapiyorum.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Fayda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Nisan-2020 tarihinde 13:43
Diger sorunuzu cevaplamayi unutmusum.Yaklasik 10 seneden fazladir bu sikayetim var.�ogunlukla aklimin bir kenarinda duruyor, pek �ikmiyor.
Başa Dön
wolfscream Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı wolfscream Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Nisan-2020 tarihinde 02:51
Hocam coronaya bilerek yakalanmak istesem, viral hastalik oldugu i�in ayni anda halitosisi de tedavi ederler mi acaba? Kafamda deli sorular :D Kizmayin �aresizlik.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Nisan-2020 tarihinde 10:31
İlk gönderen: wolfscream wolfscream yazdı:

Hocam coronaya bilerek yakalanmak istesem, viral hastalik oldugu i�in ayni anda halitosisi de tedavi ederler mi acaba? Kafamda deli sorular :D Kizmayin �aresizlik.

Agiz kokusu viral hastalik degil.
Agiz kokusu tedavisi hastahanede yatarak yapilmiyor
Koronadan saglam taburcu olmak garanti degil
Bilerek korona pn�monisine yakalanmak �ok akillica olmaz :)

Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Nisan-2020 tarihinde 17:52
Hocam, benim de aklima tuhaf bir fikir geldi. Maskenin dis kismina kalici, g��l� parf�m siksak agiz kokusunu da maskeler mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Nisan-2020 tarihinde 21:00
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Hocam, benim de aklima tuhaf bir fikir geldi. Maskenin dis kismina kalici, g��l� parf�m siksak agiz kokusunu da maskeler mi?

Bunu esofmanli Sevket hocaya sormak lazim :-)
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Agustos-2022 tarihinde 10:22
İlk gönderen: Arayan Arayan yazdı:

Bizim hastaliqimizin tedavisi corona ile ayni. Aqiz maskesi takacagiz evden �ok gerekmedik�e �ikmayacagi ve gerekiyorsa 1 metre uzaktan insanlarla konusacaqiz hepsi bu ...

@Arayan buralarda misin, neler yapiyorsun?
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Agustos-2022 tarihinde 22:42
Evet buralardayim bu arada maske cikdi canim �ok sikkin bizim hastaliqin �aresi bu maskeydi ne g�zel rahatca konusuyorduk.Oda gitti ama kisin maske gelebilirmis.O bari iyi oldu.Espiri deqil corona �nlemleri bizim hastaliqimiza bire bir iyi geliyor yalanmi?Bill Gates e biri bizi anlatsin veya Ugur Sahin ve �zlem T�reci ye desinler ya s�zde asi buldular bizimde sifamizi bulsunlar .Sizce bunu yapacak g��leri varmi.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.