Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

5 yildir koku yok

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: 5 yildir koku yok
    Gönderildi: 29-Haziran-2020 tarihinde 01:35
Arkadaslar foruma uzun s�redir girmiyodum. Ama hala ��z�m bulamayan insanlari g�r�nce �z�ld�m a�ik�asi ve bir zamanlar ben de sizin gibi oldugum icin sizi benden daha iyi kimse anlayamaz sanirim. Size kisaca hikayemden bahsediyim. Ka� yaslarindan beri koku vardi hatirlamiyorum ama ortaokuldaki hatirladigim bir animdan dolayi sanirim 12 yasindan beri kokudan muzdariptim. Lise yillarimin bu y�zden kabus gibi ge�tigini hatirliyorum. �ok basarili bir ogrenci olmama ragmen �niversite egitimimi yarim birakmaya kadar gitti bu s�re�.(Allah'tan sonradan tamamlayabildim kokudan kurtulunca). Sonu� olarak 5 yildir koku felan yok. Size biraz kokunun tipinden bahsediyim. Baslangi�ta sadece agiz kokum vardi. Agzimin icini hi�bir zaman ferah hissetmemisimdir sanirim(ge�ici ��z�mlerin ise yaramasi disinda). Koku zamanla katlanarak artti ve burundan da gelmeye basladi. Zaten beni tamamen ��kerten s�re� bununla basladi. Neden ��nk� sadece agiz kokunuz olsa konusmazsaniz bi nebze rahatsiniz ama koku eger burundan da geliyosa yapacak pek bisey kalmiyo anca nefes alip vermemeniz lazimki koku disari �ikmasin bu da imkansiz tabiki. Ka� kez otob�ste inmeye yakin nefesimi tuttugumu bilirim. Inanilmaz zor zamanlardi simdi d�s�n�nce. Bu arada kokunun siddetinden bahsedecek olursam sabahlari odama girmek herhangi biri i�in iskence olabilirdi deyim siz anlayin. �zelikle kokunun burundan da gelmeye baslamasiyla kokunun siddeti inanilmaz artiyordu. Simdi size denedigim ��z�mlerden kisaca bahsedicem. Akliniza gelebilecek her t�rl� alternatif tip �r�n�n� denemisimdir sanirim. Hepsi ge�ici ��z�mden ileriye gidemedi. Kokuyu bir s�re kesti ve v�cut alisinca koku tekrar geldi. Bu hi�bir zaman degismedi. Bademcik ameliyati oldum. Ise yaramadi. Refl� ameliyati oldum ise yaramadi. Antibiyotikler kullandim bazilari ise yaradi bazilari yaramadi zaten ilaci birakinca koku geri geliyo malumunuz. Aydin hocamizin gargarasi yine ayni sekilde basta ise yaradi sonra yine yaramadi. Burun temizleme kitleri, probiyotikler, bilumum yaglar, otlar hicbiri kalici etki g�stermedi. Hep ge�ici ��z�m sundu bana. Koku sanki bagirsaklarimdan geliyodu �yle hissediyordum ve bende s�yle bisey var belki inanamayacaksiniz. Bagirsaklarimi ovusturunca burnum aciliyo ya da karnima herhangi bir yag s�r�nce yine daha rahat nefes aliyorum. Bir ara karnima zeytinyagi s�rm�st�m ve sak diye burnumdan gelen kokuyu kesmisti(yine ge�ici ��z�m tabiki sonra bu y�ntem de ise yaramamaya basladi). Ne alaka bilmiyorum ama bagirsaklarimla burnum arasinda cozemedigim bir iliski var. Peki nasil kurtuldum gelelim asil meseleye. Istemeye istemeye son �are gittigim psikolog sayesinde kokudan kurtuldum. Bana yazdigi 2 ila� benim hayatimi degistirdi. Basta �ok fazla ila�la basladik tedaviye ama sonra yavas yavas biraktim onlari. Bu arada dedigim ila�larin hepsi antidepresan. Peki neden 2 ila� dedim baska ila�lar da kullanmama ragmen. ��nk� bu 2 ilaci halen kullaniyorum. Diyeceksiniz ki iyilestigin halde neden kullaniyorsun. ��nk� inanir misiniz bu 2 ilaci kesmeyi birakin dozajini azaltigimda bile koku geri d�n�yor.Yillardir belli bir dozda kullanmaya sabitledim kendimi ve koku tam 5 yildir yok. Adeta bir mucize bu benim i�in. Evet belki ila�siz iyilesemedim ama yine de �ok s�k�r iyilestim. Bu arada ila�lari birakamama nedenimi ben suna bagliyorum. Bu ila�lar beyindeki bazi az �retilen hormonlarin (kisiden kisiye bu �retim farklilik gosteriyo sanirim) seviyesini normal seviyeye �ekiyor ve v�cudu dengeye sokuyor. Bosa en �nemli organimiz beyin demiyolar. Benim bagirsaklarimda sorun olsa dahi bunun temeli sinirsel sisteme yani beyine dayaniyor bu s�re�te ben bunu anladim. Mesela �ogu hastaligin sebebi stres diyolar. Kesinlikle dogru. Stres, sinir sisteminizi alt �st ediyor ve degisik degisik v�cudun tepki vermesine yani hastaliklara sebep oluyor. Demem o ki eger sinir sisteminizi duzeltirseniz b�y�k ihtimal �ogu hastaliginiz da ortadan kalkacaktir. Zaten arastirirsaniz bagirsak hastaliklariyla stresin ne kadar iliskili olduguna dair bilimsel makaleler bulabilirsiniz. Bu arada benim tip5 e girdigimi iddia edebilirsiniz. Ancak s�yle bir durum var. Tip5 de aslinda ortada bir koku yoktur hasta bunu var zanneder. Ancak Murat hocam isterse tip5 hastasi olmadigimi kendisine kanitlayabilirim. Yani bildigim kadariyla Murat hocamda agizdan ve burundan gelen gazlari �l�en bir alet var. Bu sayede kisinin ger�ekten agiz kokusu var mi yok mu teshis koyabiliyor. Bir g�n onun yanina gidip �nce ila� kullaniyorken �l��m yapariz sonra bir de ila�larimi birka� g�n birakip �l��m yapariz. Eger ikisinde de sonu� ayni cikarsa derim ki ben haksizmisim olmayan kokuyu var saniyormusum tip5 hastasiymisim. Ama size garanti verebilirim ki ila� kullanirken �l��m yaparsak saglikli, ilaci biraktiktan sonra �l��m yaptigimizda halitosis hastasi cikicam. Eger kendisi uygun g�r�rse su korona olayi azaldigi zaman kendisinin yanina giderek denek olmaya hazirim. ��nk� anca tip5 hastasi olmadigimi bu sekilde ispatlarim ve belki de benim gibi bu durumdan muzdarip kisilere yeni bir tedavi imkani sunulur kim bilir...
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2020 tarihinde 12:41
Kesinlikle tip 5 ain arkadasim, hangi ilaci kullandin peki.. senin kendi duydugun koku agiz kokusu degildir, eger disaridan bir uyari varsa agiz kokun vardir ya da �l�t�rd� isen, senin ifadelerin hep kendi algilarina y�nelik. Ama yine de ge�mis olsun.
Başa Dön
afaff Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Haziran-2020 tarihinde 16:33
Disaridan tepki almadigimi nereden biliyosun herkesin i�inde rencide olacak kadar tepki aldim merak etme. Ilacin ismini yazmam dogru olmaz ��nk� bana fayda veren ila� size fayda verecek diye birsey yok ancak Murat hocam merak ederse ona ila�larin ismini �zelden yazabilirim. Ayrica dedigim gibi tip5 olmadigimi gerekirse Murat hocanin yanina giderek kanitlayabilirim. Ila�lari biraktigimin 2 veya 3. G�n� koku yavastan geri d�n�yor ��nk�. Bu arada iki ila� birlikte kullanilinca ise yariyor bende birinin dozunu azaltmayi denesem bile koku geri geliyor o y�zden yillardir ikisini de sabit dozda kullaniyorum. Ama �nyarginizi anliyorum ben de zaten umutsuz bir sekilde son �are psikiyatriste gitmistim ve verdigi ila�larin ise yarayacagina gram inancim yoktu ama dedigim gibi bu ila�lar eksik �retilen sinirsel hormonlarin yeteri kadar �retilmesini sagliyor bu da vucuttaki dengesiz olan durumun d�zelmesini sagliyor bu y�zden fayda veriyor diye d�s�n�yorum.
Başa Dön
Nerdengeldim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Nerdengeldim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Agustos-2020 tarihinde 08:49
Ilacin ismini verir misin? Psikiyatrise gidip agzim kokuyor diyemeyecek insanlar var sonucta
Başa Dön
chipset Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı chipset Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Agustos-2020 tarihinde 22:29
İlk gönderen: afaff afaff yazdı:

Arkadaslar foruma uzun s�redir girmiyodum. Ama hala ��z�m bulamayan insanlari g�r�nce �z�ld�m a�ik�asi ve bir zamanlar ben de sizin gibi oldugum icin sizi benden daha iyi kimse anlayamaz sanirim. Size kisaca hikayemden bahsediyim. Ka� yaslarindan beri koku vardi hatirlamiyorum ama ortaokuldaki hatirladigim bir animdan dolayi sanirim 12 yasindan beri kokudan muzdariptim. Lise yillarimin bu y�zden kabus gibi ge�tigini hatirliyorum. �ok basarili bir ogrenci olmama ragmen �niversite egitimimi yarim birakmaya kadar gitti bu s�re�.(Allah'tan sonradan tamamlayabildim kokudan kurtulunca). Sonu� olarak 5 yildir koku felan yok. Size biraz kokunun tipinden bahsediyim. Baslangi�ta sadece agiz kokum vardi. Agzimin icini hi�bir zaman ferah hissetmemisimdir sanirim(ge�ici ��z�mlerin ise yaramasi disinda). Koku zamanla katlanarak artti ve burundan da gelmeye basladi. Zaten beni tamamen ��kerten s�re� bununla basladi. Neden ��nk� sadece agiz kokunuz olsa konusmazsaniz bi nebze rahatsiniz ama koku eger burundan da geliyosa yapacak pek bisey kalmiyo anca nefes alip vermemeniz lazimki koku disari �ikmasin bu da imkansiz tabiki. Ka� kez otob�ste inmeye yakin nefesimi tuttugumu bilirim. Inanilmaz zor zamanlardi simdi d�s�n�nce. Bu arada kokunun siddetinden bahsedecek olursam sabahlari odama girmek herhangi biri i�in iskence olabilirdi deyim siz anlayin. �zelikle kokunun burundan da gelmeye baslamasiyla kokunun siddeti inanilmaz artiyordu. Simdi size denedigim ��z�mlerden kisaca bahsedicem. Akliniza gelebilecek her t�rl� alternatif tip �r�n�n� denemisimdir sanirim. Hepsi ge�ici ��z�mden ileriye gidemedi. Kokuyu bir s�re kesti ve v�cut alisinca koku tekrar geldi. Bu hi�bir zaman degismedi. Bademcik ameliyati oldum. Ise yaramadi. Refl� ameliyati oldum ise yaramadi. Antibiyotikler kullandim bazilari ise yaradi bazilari yaramadi zaten ilaci birakinca koku geri geliyo malumunuz. Aydin hocamizin gargarasi yine ayni sekilde basta ise yaradi sonra yine yaramadi. Burun temizleme kitleri, probiyotikler, bilumum yaglar, otlar hicbiri kalici etki g�stermedi. Hep ge�ici ��z�m sundu bana. Koku sanki bagirsaklarimdan geliyodu �yle hissediyordum ve bende s�yle bisey var belki inanamayacaksiniz. Bagirsaklarimi ovusturunca burnum aciliyo ya da karnima herhangi bir yag s�r�nce yine daha rahat nefes aliyorum. Bir ara karnima zeytinyagi s�rm�st�m ve sak diye burnumdan gelen kokuyu kesmisti(yine ge�ici ��z�m tabiki sonra bu y�ntem de ise yaramamaya basladi). Ne alaka bilmiyorum ama bagirsaklarimla burnum arasinda cozemedigim bir iliski var. Peki nasil kurtuldum gelelim asil meseleye. Istemeye istemeye son �are gittigim psikolog sayesinde kokudan kurtuldum. Bana yazdigi 2 ila� benim hayatimi degistirdi. Basta �ok fazla ila�la basladik tedaviye ama sonra yavas yavas biraktim onlari. Bu arada dedigim ila�larin hepsi antidepresan. Peki neden 2 ila� dedim baska ila�lar da kullanmama ragmen. ��nk� bu 2 ilaci halen kullaniyorum. Diyeceksiniz ki iyilestigin halde neden kullaniyorsun. ��nk� inanir misiniz bu 2 ilaci kesmeyi birakin dozajini azaltigimda bile koku geri d�n�yor.Yillardir belli bir dozda kullanmaya sabitledim kendimi ve koku tam 5 yildir yok. Adeta bir mucize bu benim i�in. Evet belki ila�siz iyilesemedim ama yine de �ok s�k�r iyilestim. Bu arada ila�lari birakamama nedenimi ben suna bagliyorum. Bu ila�lar beyindeki bazi az �retilen hormonlarin (kisiden kisiye bu �retim farklilik gosteriyo sanirim) seviyesini normal seviyeye �ekiyor ve v�cudu dengeye sokuyor. Bosa en �nemli organimiz beyin demiyolar. Benim bagirsaklarimda sorun olsa dahi bunun temeli sinirsel sisteme yani beyine dayaniyor bu s�re�te ben bunu anladim. Mesela �ogu hastaligin sebebi stres diyolar. Kesinlikle dogru. Stres, sinir sisteminizi alt �st ediyor ve degisik degisik v�cudun tepki vermesine yani hastaliklara sebep oluyor. Demem o ki eger sinir sisteminizi duzeltirseniz b�y�k ihtimal �ogu hastaliginiz da ortadan kalkacaktir. Zaten arastirirsaniz bagirsak hastaliklariyla stresin ne kadar iliskili olduguna dair bilimsel makaleler bulabilirsiniz. Bu arada benim tip5 e girdigimi iddia edebilirsiniz. Ancak s�yle bir durum var. Tip5 de aslinda ortada bir koku yoktur hasta bunu var zanneder. Ancak Murat hocam isterse tip5 hastasi olmadigimi kendisine kanitlayabilirim. Yani bildigim kadariyla Murat hocamda agizdan ve burundan gelen gazlari �l�en bir alet var. Bu sayede kisinin ger�ekten agiz kokusu var mi yok mu teshis koyabiliyor. Bir g�n onun yanina gidip �nce ila� kullaniyorken �l��m yapariz sonra bir de ila�larimi birka� g�n birakip �l��m yapariz. Eger ikisinde de sonu� ayni cikarsa derim ki ben haksizmisim olmayan kokuyu var saniyormusum tip5 hastasiymisim. Ama size garanti verebilirim ki ila� kullanirken �l��m yaparsak saglikli, ilaci biraktiktan sonra �l��m yaptigimizda halitosis hastasi cikicam. Eger kendisi uygun g�r�rse su korona olayi azaldigi zaman kendisinin yanina giderek denek olmaya hazirim. ��nk� anca tip5 hastasi olmadigimi bu sekilde ispatlarim ve belki de benim gibi bu durumdan muzdarip kisilere yeni bir tedavi imkani sunulur kim bilir...

Dediklerinize %100 katiliyorum, sikayetlerim ve yaptiklarim sizinkine �ok benzer, bende sorunu bagirsaklarda oldugunu d�s�n�yorum, yillar �nce �ok �aresiz kalip bende psikologa gitmistim, o d�nem bana d�s�k doz antidepresan vermisti, belki inanilmayacak ama koku epey azalmisti, hatta o d�nem ilk defa sevgilim bile olmustu, stresli olunca kokunun arttigi bir ger�ek, �rnegin biraz alkol alinca koku bende nerdeyse sifirlaniyor, dediginiz gibi bir baglanti olduguna bende inaniyorum, ila� isimleri hakkinda burdan veya �zelden isim vermenizi rica edecegim, en azindan psikologa gittigimde bunlari s�ylerim, dozaji vs kendisi belirler.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2020 tarihinde 03:51
Psikiyatriste gitmeden bu ilaclari alamazsin ki zaten ��nk� re�eteli satilan ilaclar. Psikiyatriste gidip agzim kokuyor demek zorunda degilsin bunu daha farkli ifade edebilirsin. Mesela ben burnumda k�t� bir koku algiladigimi s�ylemistim. Bu veya buna benzer seyler s�ylenebilir eger utaniliyorsa. Ila� ismine gelince psikolojik ila�larda birine iyi gelen diger kisiye iyi gelecek diye bisey yok genelde ilaclar kisiye �zel oluyor ve diyelim kullandigin ila� fayda etmedi hemen vazgecmemelisin doktoruna bunu s�ylediginde b�y�k ihtimal ilacini degistirecektir bu sekilde sana fayda eden ilaci bulabilirsin. �zelden ilacin ismini yaziyim ancak dedigim gibi bana fayda etti diye sana da fayda edecek diye bisey yok. Psikiyatride genelde ila�lar kisiye �zel oluyor.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2020 tarihinde 07:30
afaff isimli arkadasimiz �ok isabetli yaklasiyor konuya. S�ylediklerini kulak ardi etmeyiniz. Bu yazida yer alan bilgileri uygularsa iyilesecek �ok sayida agiz kokusu hastasi aramizda bulunuyor diye tahmin ediyorum.

Psikiyatriste gitmeden bu ilaclari alamazsin ki zaten ��nk� re�eteli satilan ilaclar. Psikiyatriste gidip agzim kokuyor demek zorunda degilsin bunu daha farkli ifade edebilirsin. Mesela ben burnumda k�t� bir koku algiladigimi s�ylemistim. Bu veya buna benzer seyler s�ylenebilir eger utaniliyorsa. Ila� ismine gelince psikolojik ila�larda birine iyi gelen diger kisiye iyi gelecek diye bisey yok genelde ilaclar kisiye �zel oluyor ve diyelim kullandigin ila� fayda etmedi hemen vazgecmemelisin doktoruna bunu s�ylediginde b�y�k ihtimal ilacini degistirecektir bu sekilde sana fayda eden ilaci bulabilirsin. �zelden ilacin ismini yaziyim ancak dedigim gibi bana fayda etti diye sana da fayda edecek diye bisey yok. Psikiyatride genelde ila�lar kisiye �zel oluyor.
Başa Dön
chipset Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı chipset Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2020 tarihinde 09:01

Dediklerinizi �ok iyi anladim, peki size iki tane verilmesinin sebebi neydi, ��nk� birini almadiginizda kokunun arttigini belirtmissiniz, bu iki ila� birbirini mi tamamliyor, aslinda ila� ismi derken bu tip bir �zellikten bahsetmistim.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Agustos-2020 tarihinde 13:30
Aynen iki ila� birbirini tamamliyor doktorun dedigi yanlis hatirlamiyorsam biri dopamini digeri de seratonini artiyordu. Bu iki hormon arasinda nasil bir iliski var bilmiyorum. Belki bende ikisi de d�s�kt�r ikisi de yeterli miktarda artinca koku ortadan kayboluyodur bilemiyorum.Bu arada bana basta 2 ila� degil 4 ila� verildi sonra 2 sini biraktim en etkili 2 ilacin bu ikisi oldugunu farkettik benim i�in ve bunlari kullanmaya devam ettim.
İlk gönderen: chipset chipset yazdı:

Dediklerinizi �ok iyi anladim, peki size iki tane verilmesinin sebebi neydi, ��nk� birini almadiginizda kokunun arttigini belirtmissiniz, bu iki ila� birbirini mi tamamliyor, aslinda ila� ismi derken bu tip bir �zellikten bahsetmistim.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2020 tarihinde 10:41
�ok sevindim adiniza. Ve verdiginiz bilgiler i�in de kendi adima tesekk�r ederim 🙏🏾
Peki bu ila�lari uzun s�re kullanmak ne derece saglikli?
Yani doktor ne diyor bu konuda? Ve sanirim siz bu ila�lari hayatiniz boyunca kullanmaya devam edeceksiniz, degil mi? Eger dogruysa, bu sizin kendi karariniz mi, yoksa doktorun uygun g�rmesi mi?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2020 tarihinde 13:58
Bu konuyu ben de merak edip doktoruma sordum ve ila�larin uzun kullanimda dahil bir zararinin olmayacagini s�yledi bana. Zaten ben de simdiye kadar yararindan baska bir zararini g�rmedim. Tek yan etkisi ben de uyku oluyor. Yani normalden daha fazla uyumak istiyorum. Onun i�in de takviye edici gida kullaniyorum ve o sekilde sorunu ��zd�m. Arada doktor kontrol�nde azaltmaya gidiyorum ila�larimi eger etkisi azalirsa tekrar y�kseltiyoruz dozaji. Yani arada denemeler yapiyorum. Bir g�n azalttigimda koku olmamaya devam ederse tabiki birakirim ila�lari. Yoksa �m�r boyu kullanmaya devam.
Başa Dön
anjamerkez06 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı anjamerkez06 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2020 tarihinde 05:22
Afaff kardesim Allah rizasi i�in o iki ilacin ismini yazar misin �ok makbule ge�ersin �ok
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Aralik-2020 tarihinde 00:47
Arkadaslar, antidepresanla agiz kokusu ge�er mi? Afaff kardesimiz tip5 olmasa da belki aklina gereginden fazla takiyordu, ila�lar sayesinde rahatladi. Psikiyatriste gitmekten zarar gelmez, ben de baska nedenle gittim bana da iki ila� yazdi birini biraktim birini h�l� kullaniyorum. Yine agiz kokusu sebebiyle tepki aliyorum ama hi� umursamiyorum. �nceden bir tepki alinca olusan ates basmasi gibi olan, yer yarilsa da i�ine girsem duygusu artik yok. Sadece bir an bosluk hissediyorum, muhtemelen o bosluk duygusu da antidepresanin etkisinin utan� duygusunu bastirmasi nedeniyle olusuyor.

Psikolojimizin bozulmamasi zaten m�mk�n degil. Okulda, iste hatta evde bile tepki aliyoruz veya tepki almamak i�in asosyal bir yasam s�r�yoruz. Bu maske arti antidepresan beni adeta baska biri yapti. Is kariyerimde y�kseldim, insanlarla iletisimim artti. Imkanim olsa sonsuza kadar maske ile dolasirim. Allah'a b�y�k gelmesin maskeye muhta� etmesin orasi ayri.

Afaff, �nceki mesajlarima bakarsan seninle ayni sorunlari yasadigimi g�r�rs�n. Sadece nefes kokum degil v�cut kokum var diye d�s�nd�m, yillarca ugrastim ve h�l� buna inaniyorum. Yine de antidepresanin etkisiyle de olsa rahatim. En azindan aksam eve geldigimde g�n i�inde olan olaylari d�s�n�p durmuyorum, kendi kendime tekrar tekrar ayni utanci yasamiyorum. Evin i�i bana cehennem olmuyor. Herkese tavsiye ediyorum mutlaka bir psikiyatriste gidin, bana yazdigi ila� pahali da degil. Yazilan ilacin sigortanizda, is yerinizde vs. g�r�nmesini istemiyorsaniz re�eteye yazdirmayin, doktora fiyatini sorun ila� b�y�k ihtimalle maddi k�lfet getirmez.

Tip5 degilim ��nk� Murat Hoca'ya da Aytug Altundag'a da muayene oldum. Aytug Bey'e Covid-19 �in'de yeni �iktigi zananlarda gitmistim. Yani bir yil falan oldu. O da �zellikle psikolojik olmadigini kokuyu aldigini vurguladi.

Bendeki kokunun farkina varmadan da i�e kapanik biriydim, koku belasini fark edince daha da i�e kapandim. Psikiyatristin verdigi ila� beni bile bu kadar rahatlatiyorsa siz de �ok daha iyisini yapabilir.

Not: Psikiyatriste randevu almak, hastaneye gitmek, i�eri girip derdini anlatmak hepsi sirat k�pr�s�nden ge�mek gibi geliyor biliyorum. Allah'in izniyle bir aya kalmaz ger�ekten mutlu olacaksiniz.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Aralik-2020 tarihinde 00:59
Sitede bir mesaj vardi, whatsapp grubu kurulmustu. Basliklara baktim ama g�remedim. O arkadas buraya tekrar yazabilir mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Aralik-2020 tarihinde 12:19
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Sitede bir mesaj vardi, whatsapp grubu kurulmustu. Basliklara baktim ama g�remedim. O arkadas buraya tekrar yazabilir mi?

Kimliklerinizi gizleyebildiginiz bu forumun varligi vatsap grubuna gerek birakmaz.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 04:36
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Arkadaslar, antidepresanla agiz kokusu ge�er mi? Afaff kardesimiz tip5 olmasa da belki aklina gereginden fazla takiyordu, ila�lar sayesinde rahatladi. Psikiyatriste gitmekten zarar gelmez, ben de baska nedenle gittim bana da iki ila� yazdi birini biraktim birini h�l� kullaniyorum. Yine agiz kokusu sebebiyle tepki aliyorum ama hi� umursamiyorum. �nceden bir tepki alinca olusan ates basmasi gibi olan, yer yarilsa da i�ine girsem duygusu artik yok. Sadece bir an bosluk hissediyorum, muhtemelen o bosluk duygusu da antidepresanin etkisinin utan� duygusunu bastirmasi nedeniyle olusuyor.

Psikolojimizin bozulmamasi zaten m�mk�n degil. Okulda, iste hatta evde bile tepki aliyoruz veya tepki almamak i�in asosyal bir yasam s�r�yoruz. Bu maske arti antidepresan beni adeta baska biri yapti. Is kariyerimde y�kseldim, insanlarla iletisimim artti. Imkanim olsa sonsuza kadar maske ile dolasirim. Allah'a b�y�k gelmesin maskeye muhta� etmesin orasi ayri.

Afaff, �nceki mesajlarima bakarsan seninle ayni sorunlari yasadigimi g�r�rs�n. Sadece nefes kokum degil v�cut kokum var diye d�s�nd�m, yillarca ugrastim ve h�l� buna inaniyorum. Yine de antidepresanin etkisiyle de olsa rahatim. En azindan aksam eve geldigimde g�n i�inde olan olaylari d�s�n�p durmuyorum, kendi kendime tekrar tekrar ayni utanci yasamiyorum. Evin i�i bana cehennem olmuyor. Herkese tavsiye ediyorum mutlaka bir psikiyatriste gidin, bana yazdigi ila� pahali da degil. Yazilan ilacin sigortanizda, is yerinizde vs. g�r�nmesini istemiyorsaniz re�eteye yazdirmayin, doktora fiyatini sorun ila� b�y�k ihtimalle maddi k�lfet getirmez.

Tip5 degilim ��nk� Murat Hoca'ya da Aytug Altundag'a da muayene oldum. Aytug Bey'e Covid-19 �in'de yeni �iktigi zananlarda gitmistim. Yani bir yil falan oldu. O da �zellikle psikolojik olmadigini kokuyu aldigini vurguladi.

Bendeki kokunun farkina varmadan da i�e kapanik biriydim, koku belasini fark edince daha da i�e kapandim. Psikiyatristin verdigi ila� beni bile bu kadar rahatlatiyorsa siz de �ok daha iyisini yapabilir.

Not: Psikiyatriste randevu almak, hastaneye gitmek, i�eri girip derdini anlatmak hepsi sirat k�pr�s�nden ge�mek gibi geliyor biliyorum. Allah'in izniyle bir aya kalmaz ger�ekten mutlu olacaksiniz.

Kelime yani fiziksel bir kokunun antidepresanla ge�mesi inanmasi zor bir durum tabiki biliyorum ancak ilaci biraktigimda kokunun geri gelmesi ilacin ise yaradigini g�steriyor bu arada bazen hani yedigime ictigime �ok dikkat etmezsem (bu yedigime ictigime �ok dikkat ettigim anlami tasimasin herseyi yiyorum Allah'a s�k�r) koku olabiliyor ama sana durumu s�yle anlatiyim �nceden ne yersem yiyim �ok faydali olan bisey de yesem zararli bisey de yesem 10 dk sonra burnumdan koku gelmeye basliyordu ve agzimda �ok k�t� bir tat hissediyordum su an ne yersem yiyim Allah'a s�k�r �yle bir durum asla yok bu arada t�rk kahvesinin bende �ok ise yaradigini farkettim onu i�tigim an hani bazi g�nler farkettigim koku da resmen sifirlaniyor yalniz kahveyi sekersiz i�iyorum bunun da etkisi var sekerli olunca tam etkisini g�stermiyor sonu�ta agizdaki bakterler sekeri sever biliyorsunuz. Bu arada antidepresanla kendini toparlamana sevindim kelime. Yalniz s�yle bir durum var her antidepresan herkeste ayni etkiyi g�stermiyor. Mesela doktorum da benim i�in ise yarayan antidepresan(lar)i bikac denemede buldu. Yani hangi antidepresan olursa olsun i� kokudan kurtul diye bir durum yok. Ise yarayan ilaci bulmak dedigim gibi herkes i�in zaman aliyor. Mesela su an sana iyi geldigini iddia ettigin bir antidepresan var ama sen kokuyu kestigi i�in degil utanma duygusunu bastirdigi i�in iyi geldigini s�yl�yorsun. Benim de demek istedigim bu mesela o ila� seni psikolojikman rahatlatirken baska bir antidepresan ise kokuyu tamamen kesebilir. Sadece dedigim gibi zahmetli bir s�re� doktor ve hastanin sabirli olmasi gerekiyor.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 04:40
İlk gönderen: anjamerkez06 anjamerkez06 yazdı:

Afaff kardesim Allah rizasi i�in o iki ilacin ismini yazar misin �ok makbule ge�ersin �ok

Dedigim gibi her ila� herkeste ayni etkiyi gostermeyebiliyor malesef bana iyi gelen bir ila� sana iyi gelmeyebilir ya da sana iyi gelen bana iyi gelmeyebilir bu iste sabirli olmak gerekiyor sadece. Yol g�stermesi a�isindan sana �zelden yaziyim ila�larin adini ancak seni iyilestirecek ila� belki de farkli bir antidepresandir bilemeyiz.
Başa Dön
Cchfz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cchfz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2020 tarihinde 16:47
Merhaba bende bu dertten muzdaribim. Yazdiklarinizin �ogu ayni bende de. Rica etsem o 2 ilacin adini verir misiniz? Bir d�nem bende baska sebeplerden psikolojik ila� kullandim ama simdi o d�nemi d�s�nd�g�mde koku da etkisi olmamisti. Ama anlattiklariniz bana mantikli geldi. Doktora bu ila�lari s�ylerim uygun g�r�rse belki bana da yazar. Tesekk�r ederim.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.