![]() |
psikolojik tedavi ile iyilestim |
Yanıtla
|
| Yazar | |
kullanici55
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: psikolojik tedavi ile iyilestimGönderildi: 13-Agustos-2020 tarihinde 16:01 |
|
Herkese merhabalar,
Bazilariniza yardimim dokunabilir diye burada agiz kokusunun psikolojik bir temeli olabileceginden bahsetmek istiyorum. Yaklasik 15 yil kadar �nce, azi dislerimden birinin �ekilmesi bende b�y�k bir �zg�ven eksikligine ve daha sonra kendini g�sterecek ve beni uzun s�reler ugrastiracak hayali bir agiz kokusu probleminin temeli olacak sekilde gelisti. Tam da �niversiteye giris yillarima denk gelmesi (yeni insanlarla tanisilan, karsi cinsi yakindan tanidigimiz d�nemler) bence olayin (kafamda) b�y�mesinin en �nemli etkenlerinden. Bu s�re�te diskida parazit testleri, farkli dis ficalari, macunlari ve gargaralar, sinus taramalari, gastroenteroloji randevulari, deneysel yeni diyetler gibi beni ugrastiran, tek baslarina �ok �ok k���k faydalari dokunan ama problemin k�k� ile ilisiksiz oldugu i�in problemi ��zmeyen denemelerim oldu. S�ylemem gerekiyor, kendi ailem dahil agzimin kokmadigini s�yleyen insanlara inanmayisim...geriye d�n�p bakinca komik geliyor suanda. Her neyse, biraz kisa kesmek gerekirse, takip eden s�re�te, agiz kokusu sikayetimden dolayi olmasa da, bir psikiyatr ile g�r�s�p bana uygun g�rd�g� tedaviyi 2 yil boyunca uyguladim. Tani su: tekrarlayan orta halli depresyon. �ok hafif, destekleyici t�rden ila�larin 2 yil d�zenli kullanimi sonucunda hayatimla ilgili bir�ok problem ile beraber agiz kokusu takintim da ortadan kayboldu. Bu anlattigim durum 7-8 yil �ncesini yansitiyor. Aradan ge�en s�re boyunca hayatimda hi�kimse agzimin koktugunu s�ylemedigi gibi ben de ne su anda ne de ge�miste hi�bir zaman agiz kokumun olmadigindan eminim. Hayatim boyunca hi� gargara kullanmadim. Dis macunu ve fir�asi disinda kullandigim hi�birsey yok isin dogrusu. Aradan yillar ge�mis, bug�n basit bir dolgu i�in muayene olurken aklima geldi, sizlerle de paylasmak istedim. Herkese saglikli g�nler diliyorum. |
|
![]() |
|
sekerportakali
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Agustos-2020 tarihinde 20:07 |
|
Merhaba kullanici55, senin adina cok sevindim, zamaninda almis oldugun bu cesur karardan dolayi tebrik ederim. Inanmayarak gidip tedaviye devam etmek kolay olmamistir eminim. Tekrar tebrik ediyorum 🤗
Yalnizca bu yazina kucuk bir not eklemek istiyorum, genel olarak ilac + psikoterapi daha etkilidir. Ilaca ek olarak duzenli terapiye gidenler daha cok bu surecten faydalanabilirler. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |