|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2020 Saat 08:19 |
hocam benim safra kesemde polipler var ve bu belirtileri yasadim zamaninda ve son zamanlarda daha sik olmaya basladi eskiden hic olmazdi gibi bisey cok nadir ama bu son 3 4 senedir oldu ben üsüttüm saniyordum üsütücek biseyde yapmamistim belirtileri sunlarmis
Sarilik. Ciltte ve göz beyazinda sararma Mide bulantisi kusma, sindirim problemleri Karin agrisi Üst sag karinda agri(her zaman olmasa da arada) Yag sindirimi olmamasi: Vücutta yag sindiriminde aksama oldugu durumlarda diski üzerinde su olmaktadir. sarilik ciltte goz beyazinda sararma bunlar var mi bilmiyorum diger beliritiler hepsi net bi sekilde var o bulanti ve karin agrisi özellikle. Sarilik vs bilmiyorum var mi, mesela aileyle fotograf cekiyoruz tenim asiri solgun fotografada fark ediliyor ztn sanki vucudumda toksin yigini var gibi gegirdigimde bi koku aliyorum ve yutkununca agzim kapali olsada burnumdan agzimdan cikiyor koku sinuzit yok dendi kucuk egrilik var bide hocam sunu fark ettim nedense bazen 2 burnumda aciliyor bildiginiz derin derin nefes alabiliyorum alerji oldugu cok açik ben beslenme tarzindaki bozukluktan oldugnu dusunuyorum bazen kötu besleniyorum bazen iyi tutmuyor bagirsaklarimda gaz birikmisesi oluyor bazen hissediyorum her gun kramp girmiyor ibs hastalari gibi ama gaz birikmesi olduguunu dusunuyorum zaten ibs hastalarininda hepsindede agir belirtiler yok bazilari farinda bile degil duzensizlik var galiba hocam polipleirn boyu 1cm ulasti benim cok hizli buyuyor yasim daha genc.tek tedaviside safra kesesini aldirmakmis fakat emin degilim aldirsam daha kötu olabilir gibi 2 cm ulstiginda her turlu aldirmak lazimmis yoksa kanser yapabilirmis bu arada ultrasondan kontrol ettirdim bobrekler icni gitmisim kum vardi orda tum organlara baktilar fikrinizi almak istiyorum unutmamak icin burayada yazdim alt alta yaziyim bari karismasin 1)tip3 kokuda koku sadece agizdan mi gelir yoksa bogazda biriktigi icin yutarken burundan da mi gelir ? 2)safra kesesi poliplerinden koku olur mu? olursa safra kesesi ameliyatindan sonra duzelme olur mu yoksa daha mi kötu olur? 3)reflum ve antral gastritim var belki o surede ulserde olmustur bu aralar mide agriyor gegirdigimzde kötu kokmasi geniz akintisinin kokulu olup bogazda birikmesinde dolayi mi olabilir yoksa mideden mi? 4)yaglari duzgun sindiremememk nefes kokusu yapar mi ? yemek yerken kokunun artmasi bu yuzden midir? 5)yagli yiyecekleri sindirmede sorun oluyormus polip varsa mantik olarak safra salgisi az olmasi lazim cunku tikiyor engelliyordur safra enzimi olan bi takviye alsam denesem yaglari sindirmede faydali olur mu hocam ? biliyorum bunlar sizin uzmanlik alaniniz degil belki geçmis tecrubelerden bilginiz vardir diye soruyorum tesekkürler |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Safra kesenizde polip oldugunu nerden bildiniz?
Ultrasonografi veya MR da polipler göründü mü? Elinizde rapor var mi? Raporu gruba yollarsaniz görebilir miyim ? Yoksa siz kendi teshisinizi dr gogiL'dan bakarak mi koydunuz? Diger sorularinizi bunun cevabini ögrendikten sonra yanitlayayim. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
hocam bundan yaklasik 1 sene önce gitmistim belki daha uzun olmustur ultrasonda görunmustu mide bulantim vardi ara ara olurdu bazen yemek yerken midem bulanirdi yani soyle normalde o kadar mide bulantisi yok lokmayi yutunca agza atinca mide bulantisi olur 1 2 gune geciyordu bu neden bilmiyorum belkide mide tembelligim var endeskopi icin gittimde antral gastrit reflu demisti bi kac sey daha yaziyordu ama miden tembel felan demedi ve bobreklerimde kum onun icin gittigimi hatirliyorum lokmayi mideme attigim gibi midem bulanirdi bi yemegi yavas yavas 10 15 dakikada yerdim :D polip boyutunu hatirlamiyorum hocam 6 yada 8 mm diye hatilyiorum 1 cmde ztn 10 mm yapiyo sonradan ögrendim ben kucuk saniyordum aklimda kalmis uzun sure oldugu icin buyume oldugunu tahmin ediyorum corona var diye ultrasona gitmiyorum tekrar bakmak lazim buyumemistir insallah
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusu olayini unutun ve safra darligi olayini gidermek üzere arayis içerisinde olun. Bir yanda hayati ve saglik tehlikeis duruken agiz kokusuna mesai, enerji, finansman ve zaman ayirmayin. Safra yolu daralmasi daha önemli olabilir. |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
hocam bu arada safra tasi yok onuda belirtiyim
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
hocam bu soruyu çok merak ediyorum tip3 koku agiz ve burundan gelir mi ? sadece agiz mi yoksa
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiza yükselir. Ölçüm noktasi agiz boslugudur. (Birey manevra yaparsa buruna da gelebilir) |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
manevradan kasit yutkunmak gibi mi
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet. Yutkunmak, genizi yukari kaldirmak, bogazi temizlemek, burundaki sümügü içine çekerek temizleme hareketi yapma sonrasi yumusak damagin yükselmesi veya tanimsiz - kisiye özgün manevralar, tikler vesaire. Fakat bunlar degersizdir. Asil degerli olan agiz kavitesindeki gazin ne oldugu ve verdigi anamnezdir. |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
murat hocam bugun bisey fark etttim gerci bi kac kere dikkat ettim simdi emin oldum yemegi ornegin cigniyorum cigneme esnasinda burnumdan bi koku cikiyor yemegi yutmadan yemegi yutsamda cikiyor bu mide kokusu olabilir mi nefes kokusu vs hangi katogoriye girer bide sunu fark ettim midemin altinda antral gastrit tanim var ne zaman orda agri olsa agiz kokum artiyor bende safra polipleri var safra reflusu olabilir miyim alkelen reflu deniyor tabi hocam siz dis doktorusunuz ilk soruma bi yorum yaparsaniz tessekkur ederim bu arada ic hastaliklarina randevu alip en kisa surede gidicem suan randevu vermiyor
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
hocam ince bagirsakta ulser varsa yada yara tarzi bir sey bu mideye endoskopi yapildiginda görunur mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Hekim isterse endoskop kamerasini ince bagirsaga kadar ilerletebilir. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |