Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Sin�se ka�an k�k

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Sin�se ka�an k�k
    Gönderildi: 11-Eyl�l-2020 tarihinde 19:54
Murat hocam size bir soru bir disim sin�s bosluguna girmis ve diste agri oldugunu farkederek bulundugum sehirde doktora gittim bir kanala giremediler, bu disin k�k� sin�s boslugunda, bir dis hekimi i�ini bosaltalim kanali �ikaralim belki sin�steki akinti da bosalabilir dedi, bir digeri de sin�s kaldirma gibi bir sey s�yledi ben �ok kararsiz kaldim g�rsel atsam bir de siz fikir verir misiniz??
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Eyl�l-2020 tarihinde 07:21
Olur peki r�ntgen yollayiniz. Fakat c�mlelerinizden pek bir sey anlasilmiyor.

Disiniz sin�s bosluguna durduk yere hareket ederek giremeyecegine g�re siz sunu mu s�ylemek istediniz: r�ntgende disiniz k�k� sin�s boslugunun i�inde g�r�n�yor. Yoksa dis �ekimi sirasinda disin k�k� hareket ederek mi sin�se girdi?

Kanala giremediler derken sunu mu kast ettiniz?
Bir disinize kanal tedavisi yapilirken disin k�k kanallarindan bir tanesi dardi ve alet girmiyordu

i�ini bosaltalim derken neyin i�ini bosaltmayi teklif etti? disin mi sin�s�n m�?

sin�s lift operasyonu teklif edildi derken sunu mu s�ylemek istediniz: bu disin �ekilip implant yapilmasi mi teklif edildi? Bu sirada sin�s lift op yapilmasi �nerildi.?

Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Eyl�l-2020 tarihinde 10:39
Filmde dis k�k� sin�s boslugunda g�z�k�yor, dil �ekimi yapilmadi, kbb doktoru �nce bu disi halletmen lazim dedi, ��nk� k�k�n bulundugu sin�s enfekte ve dis te aylar �nce agri olmustu doktora girmistim kanal tedavisi yapmislardi ve bir k�ke giremediklerini s�ylediler, ben de simdi o dise ne yapilabilir onu netlestirmeye �alisiyorum ��nk� dis hekimleri farkli g�r�s bildirdiler. Bir de buraya g�r�nt� nasil ekleniyor bilmiyorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Eyl�l-2020 tarihinde 10:40
Disin i�ine bosaltalim dedi bir dis hekimi bir �yle izleyelim dedi sonra �ekilirse �ekeriz dedi.
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Eyl�l-2020 tarihinde 04:52
Ethic dis olayini naptin var mi bir gelisme
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Eyl�l-2020 tarihinde 09:27
Disi �ektircem bir ka� g�r�s aldim bir ka� tane hekimden bu haftasonu �ektiriyorum. Ama dis ile primer alakali oldugunu d�s�nm�yorum kokunun, yalniz rahatlaticagina eminim. Foruma fotonun nasil eklendigini bilen varsa sizlere de g�stermek adina atmak isterim filmi ama bilmiyorum nasil atildigini 🤷🏻♀
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Eyl�l-2020 tarihinde 01:06
Sag �stten yeni baslik secenegi var tikla orda aga� resm� var ordan y�klersin
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2020 tarihinde 20:33
G�rsel boyutu y�klememi engelledi ancak disimi �ektirdim 4 g�n oluyor anlayamadigim sey hocam size de sormak istiyorum bt de dis k�k� sin�s i�inde g�z�k�yor ancak disi �ekince sin�s a�ilmadi, bu nasil oluyor??
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2020 tarihinde 22:10
Bilmiyorum. G�rmek lazim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2020 tarihinde 19:48

Hocam daha �nce sormustum soruyu tekrar hatirlatayim, KBB doktoru sin�s i�erisinde k�k var o disten kurtul ve 2 ay sonra tekrar gel demisti. Disin g�r�nt�s� bu, bu dis �ekildi ancak sin�s boslugu olusmadi �ekimden hemen sonra. Bunun sebebi ne olabilir? Ikinci sorum ise sin�s g�rselde oldugu gibi biraz sivi barindiriyor, diger sin�ste de ayni sekilde dis k�k� var ama sivi yok, bana bu dislerimin k�k� yapabilecegi ihtimali mantiksiz geldi. Nitekim dis gitti ama k�k� hala yani yogunlukta sin�sten gelmeye devam Ediyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2020 tarihinde 19:50
K�k� klavyenin azizligi koku halen devam ediyor. Bu arada arkadaslar �z�lerek s�yleyeyim sizin de sorununuz benimki gibi sin�s kaynakli ve uzun s�re devam eden koku ise �zg�n�m bir tedavisi bulunmamakta ancak kafatasimizin degismesi lazim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2020 tarihinde 20:30
"bu dis �ekildi ancak �ekimden hemen sonra sin�s boslugu olusmadi" diyorsunuz. Bunu tam olarak anlamadim. Sin�s�n�z zaten bostu. Neden bosalmasini bekliyordunuz? K�k� �ekince sin�s nasil bosalacak? Dolu muydu?
----------
Heralde ucu sin�ste bulunan k�k par�asinin �ekiminden sonra agiz kokusunun ge�mesi beklentiniz vardi. �ekimden sonra agiz kokunuz ge�medi neden ge�medi diye soruyorsunuz. Agiz kokunuzun sebebini bilmiyorum bu sebeple bir fikir y�r�tmem yaniltici olabilir.

sol tarafinizdaki k�k� g�rebiliyorum r�ntgende sag tarafi kesmissiniz g�remiyorum.

Bu r�ntgene bakarak s�yl�yorum: maksiller sin�s tabaninda k�k ucu infeksiyonuna bagli olarak sin�s mukzoasinda kronik inflamasyon bulunuyor. Buna bagli olarak mukoza kalinlasmasi baslamis. K�k�n �ikarilmasi �ok isabetli olmus.

Sin�s kavitesinde sivi g�r�nm�yor. Dis �ekimini takiben inflamasyon iyilesecektsr, ge�ecektir fakat mukoza kalinlasmasi orda kalir. Eger doktorunzu operasyon sirasinda mukoza kalinlasmalarini kaziyarak yerinden uzaklastirdiysa ancak o durumda ge�ecektir. Aslini isterseniz mukoza kalinlasmalari yerinde kalabilir hi� bir mahzuru yoktur. Birakin kalsin

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2020 tarihinde 09:53
Ben o kalin tabakayi sivi gibi d�s�nd�m ve dis �ekilince agiz ile sin�s arasinda bosluk olusur sandim. Ama olusmadi ona sasirmistim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2020 tarihinde 19:59
Evet bosluk olusabilir. Bu delige "oro-nasal sant" deniyor. Hemen operasyon sirasinda dikilip delik kapatilmis olmalidir. Aksi halde yeyip i�tikleriniz burnunuzdan gelir. Sin�s�n�z iltihaplanabilir.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.