Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Sinüse kaçan kök Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Konu: Sinüse kaçan kök
    Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2020 Saat 19:54
Murat hocam size bir soru bir disim sinüs bosluguna girmis ve diste agri oldugunu farkederek bulundugum sehirde doktora gittim bir kanala giremediler, bu disin kökü sinüs boslugunda, bir dis hekimi içini bosaltalim kanali çikaralim belki sinüsteki akinti da bosalabilir dedi, bir digeri de sinüs kaldirma gibi bir sey söyledi ben çok kararsiz kaldim görsel atsam bir de siz fikir verir misiniz??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2020 Saat 07:21
Olur peki röntgen yollayiniz. Fakat cümlelerinizden pek bir sey anlasilmiyor.

Disiniz sinüs bosluguna durduk yere hareket ederek giremeyecegine göre siz sunu mu söylemek istediniz: röntgende disiniz kökü sinüs boslugunun içinde görünüyor. Yoksa dis çekimi sirasinda disin kökü hareket ederek mi sinüse girdi?

Kanala giremediler derken sunu mu kast ettiniz?
Bir disinize kanal tedavisi yapilirken disin kök kanallarindan bir tanesi dardi ve alet girmiyordu

içini bosaltalim derken neyin içini bosaltmayi teklif etti? disin mi sinüsün mü?

sinüs lift operasyonu teklif edildi derken sunu mu söylemek istediniz: bu disin çekilip implant yapilmasi mi teklif edildi? Bu sirada sinüs lift op yapilmasi önerildi.?

IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2020 Saat 10:39
Filmde dis kökü sinüs boslugunda gözüküyor, dil çekimi yapilmadi, kbb doktoru önce bu disi halletmen lazim dedi, çünkü kökün bulundugu sinüs enfekte ve dis te aylar önce agri olmustu doktora girmistim kanal tedavisi yapmislardi ve bir köke giremediklerini söylediler, ben de simdi o dise ne yapilabilir onu netlestirmeye çalisiyorum çünkü dis hekimleri farkli görüs bildirdiler. Bir de buraya görüntü nasil ekleniyor bilmiyorum.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2020 Saat 10:40
Disin içine bosaltalim dedi bir dis hekimi bir öyle izleyelim dedi sonra çekilirse çekeriz dedi.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2020 Saat 04:52
Ethic dis olayini naptin var mi bir gelisme
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2020 Saat 09:27
Disi çektircem bir kaç görüs aldim bir kaç tane hekimden bu haftasonu çektiriyorum. Ama dis ile primer alakali oldugunu düsünmüyorum kokunun, yalniz rahatlaticagina eminim. Foruma fotonun nasil eklendigini bilen varsa sizlere de göstermek adina atmak isterim filmi ama bilmiyorum nasil atildigini 🤷🏻♀
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2020 Saat 01:06
Sag üstten yeni baslik secenegi var tikla orda agaç resmî var ordan yüklersin
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2020 Saat 20:33
Görsel boyutu yüklememi engelledi ancak disimi çektirdim 4 gün oluyor anlayamadigim sey hocam size de sormak istiyorum bt de dis kökü sinüs içinde gözüküyor ancak disi çekince sinüs açilmadi, bu nasil oluyor??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2020 Saat 22:10
Bilmiyorum. Görmek lazim
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2020 Saat 19:48

Hocam daha önce sormustum soruyu tekrar hatirlatayim, KBB doktoru sinüs içerisinde kök var o disten kurtul ve 2 ay sonra tekrar gel demisti. Disin görüntüsü bu, bu dis çekildi ancak sinüs boslugu olusmadi çekimden hemen sonra. Bunun sebebi ne olabilir? Ikinci sorum ise sinüs görselde oldugu gibi biraz sivi barindiriyor, diger sinüste de ayni sekilde dis kökü var ama sivi yok, bana bu dislerimin kökü yapabilecegi ihtimali mantiksiz geldi. Nitekim dis gitti ama kökü hala yani yogunlukta sinüsten gelmeye devam Ediyor.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2020 Saat 19:50
Kökü klavyenin azizligi koku halen devam ediyor. Bu arada arkadaslar üzülerek söyleyeyim sizin de sorununuz benimki gibi sinüs kaynakli ve uzun süre devam eden koku ise üzgünüm bir tedavisi bulunmamakta ancak kafatasimizin degismesi lazim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2020 Saat 20:30
"bu dis çekildi ancak çekimden hemen sonra sinüs boslugu olusmadi" diyorsunuz. Bunu tam olarak anlamadim. Sinüsünüz zaten bostu. Neden bosalmasini bekliyordunuz? Kökü çekince sinüs nasil bosalacak? Dolu muydu?
----------
Heralde ucu sinüste bulunan kök parçasinin çekiminden sonra agiz kokusunun geçmesi beklentiniz vardi. Çekimden sonra agiz kokunuz geçmedi neden geçmedi diye soruyorsunuz. Agiz kokunuzun sebebini bilmiyorum bu sebeple bir fikir yürütmem yaniltici olabilir.

sol tarafinizdaki kökü görebiliyorum röntgende sag tarafi kesmissiniz göremiyorum.

Bu röntgene bakarak söylüyorum: maksiller sinüs tabaninda kök ucu infeksiyonuna bagli olarak sinüs mukzoasinda kronik inflamasyon bulunuyor. Buna bagli olarak mukoza kalinlasmasi baslamis. Kökün çikarilmasi çok isabetli olmus.

Sinüs kavitesinde sivi görünmüyor. Dis çekimini takiben inflamasyon iyilesecektsr, geçecektir fakat mukoza kalinlasmasi orda kalir. Eger doktorunzu operasyon sirasinda mukoza kalinlasmalarini kaziyarak yerinden uzaklastirdiysa ancak o durumda geçecektir. Aslini isterseniz mukoza kalinlasmalari yerinde kalabilir hiç bir mahzuru yoktur. Birakin kalsin

IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2020 Saat 09:53
Ben o kalin tabakayi sivi gibi düsündüm ve dis çekilince agiz ile sinüs arasinda bosluk olusur sandim. Ama olusmadi ona sasirmistim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2020 Saat 19:59
Evet bosluk olusabilir. Bu delige "oro-nasal sant" deniyor. Hemen operasyon sirasinda dikilip delik kapatilmis olmalidir. Aksi halde yeyip içtikleriniz burnunuzdan gelir. Sinüsünüz iltihaplanabilir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu