![]() |
Dildeki pas |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Holmes
�ye
Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dildeki pasGönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 15:44 |
|
Sevgili hocam size bir sorum olacak. D�n bilgisayarda eski kisisel fotograflarima bakarken bir sey dikkatimi �ekti yaklasik 1 sene , koronadan kisa bi s�re �nce cekilmis , arkadaslarimla eglenceli bir g�nden kalma dilim oldugu gibi disarda �ekildigim bir fotografa denk geldim. Hocam dilimde ne bir �atlak ne bir pas, sarilik beyazlik vs hi� bir durum yok fotograf da olduk�a net dilim �ok saglikli g�r�n�yor. Zaten ge�en sene koku duydugumuda hi� hatirlamiyorum. Suan ise fir�alasam bile herg�n yine hemen olusuyor. Ben ge�en yil sabahlari sadece dislerimi fircalardim.. Hayatimda ilk defa sizi izledikten sonra bu koku problemiyle birlikte dil fir�alamaya basladim yani demek istiyorum ki 1 sene �ncesine kadar benim hi� b�yle bir problemim yoktu. Geniz akintim ge�en yilda vardi. Agiz bakimim ge�en yil daha k�t�yd�. Dis tasim yine vardi. Bu kadar kisa bir s�rede b�ylesine bir degisime b�ylesine bir sikintiya ne sebep olmus olabilir hocam aklim almiyor. Bir �ng�r�de bulunmak m�mk�n m� sizce hocam? Tesekk�rler, iyi g�nler.
|
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 15:46 |
|
S�ylemeyi unuttum hayatimda alkol kullanmisligim yok tadini dahi bilmem hani bu kadar net keskin bir sekilde ne sebep oldu buna aklim almiyor hayatim mahvolmus gibi karantina bitmesin istiyorum resmen.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2021 tarihinde 12:04 |
Hahaha:-) Kokuya ben sebep olmus olabilirim. Bazen bir insanin dikkatini belirli bir noktaya �ekmemek lazimdir. Sizin farkindaliginiz artinca koku korkusu baslamis olabilir. Halitofobi. Ya agzim kokuyorsa kalibina uyuyor. |
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2021 tarihinde 14:49 |
|
Hocam evet korku �ok arti evet maske takiyorum disari �ikarken s�rekli kokuyu �l��yorum var yani. Bunu sadece kendim alsam takinti derdim ama yakin �evremde de sordum ve onayladilar. Anlattigim gibi dilde ge�en sene hi� bir problem yoktu kokuda yoktu ben almiyordum baskasida s�ylemiyordu. Ama birden bire yukarda yazdigim gibi oldu dildeki bu beyazlikta, kokuda. Merakim ne olduda bu birden b�yle oldu nasil olabilir hocam
|
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2021 tarihinde 14:51 |
|
C�mlenden sanki dediginiz gibi komik bir anlam cikiyor evet hocam ama zaten bu okay basima geldi arastirmaya basladim direk sizin videolariniz denk geldi dil fircalamaya basladim demek istiyorum ama eskiden brn b�yle biseye ihtiya� duymuyodum dilim gayet saglikliydi eskiden dedigim cok degil 10-12 ay �nce hocam. Tesekk�rler :)
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 08:11 |
Agiz kokusu etyolojisine g�re su sekilde siniflaniyor http://drmurataydin.com/agiz-kokusu.html |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 10:10 |
|
Yani tip 1 den haric, hepsi olabiliyof? Tek tip 1 de mi dilde pas oluyo?
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 10:57 |
|
Ben tip 1 oldum kesin ve hep dilde pas var.koku ve o irenc tadi ben kendim algilabiliyorum.sma dildeki komple temizlenirse yada sekeri komple kesersersem dilim rertemit pembe oluyo.ozaman kokuyu algilamiyorum ve agzimda ferah.ama annem diyoki yinede cok agir bi koku var ve uzaktanda hissediliyor yani 2 metre uzaktan.oy�zden bende 2 cesit agiz kokusu olmasi lazim.ama o uzaktan hissedilen koku ne oldunu bilmiyorum hangi tip olabilceni :(
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 10:58 |
|
Rertemit yazmisim termemiz demek istedim
|
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 11:08 |
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2021 tarihinde 15:57 |
Soruyu �ok iyi anlamadim ama : sadece tip 1 dildeki pastan meydana gelir. Dildeki pas sadece tip 1 agiz kokusu yapar |
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2021 tarihinde 19:28 |
|
Sevgili hocam �nceden cevapladiginiz mesajda oxyfreshin iyi oldugundan bahsetmissiniz. Hocam bu oxyfreshin suan piyasadaki �r�nlerinin i�inde alkol i�ermez yaziyor ve �nerdiginiz gibi �inkolu lakin i�erigime detayli baktigimda ksilitol var bu alkol degil midir hocam sizde bir zarari var midir, yinelemis olacagim belki ama oxyfresh iyi midir kullanilabilir mi? Kronik agiz kokusu tedavilerinde de kullanildigi yazilmis �r�ne. Faydasini g�rmemiz m�mk�n m�?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2021 tarihinde 14:15 |
Ben oksifres �nermiyorum. I�inde alkol var Nerde yazmissam k�t�n�n iyisi olabilir anlaminda yazmisimdir. Ben T�rkiye'den 8 gargarayi yanyana koyup agiz kokusu ani etkilerini karsilastirip uluslar arasi bir dergide yayinladim Yaptigim incelemede en etkili agiz kokusu gargaralari (en etkiliden en etkisize dogru) su sekilde siralanmaktadir Halitosil Oderol Oksifres OralB Listerin Signal expert CB12 Colgate plax Bunlarin bazilari agiz kokusu yapma ihtimali vardir. Mesela CB12 gargarasinin kendisi 52 ppm organik gaz, 3.6 ppm amonyak gazi , 2057 (yanlis okumadiniz iki bin elli yedi) ppm H2 gazi salmaktadir. Bu gazlar agiz kokusu hastasinin agizina girsin istemeyiz. �alismamin orjinal metnini g�rmek isteseniz buradan indirebilirsiniz: https://drmurataydin.com/halitosis-mouth-rinse.pdf |
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2021 tarihinde 20:56 |
|
Hocam �ok tesekk�r ediyorum. Bir sorumda su y�nde tip1 oldugumdan eminim dislerimdeki t�m sikintilari giderip d�zenli dis fir�alayip dil fir�alayip ve bu durumu kalici hale getirmek i�in tip 1 tedavisi i�in baska ne yapabiliriz pastil, antiseptik vs? Tesekk�rler
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2021 tarihinde 08:51 |
Tedavi, beklentinin kirilmasiyla baslar. Daha sonra gargara temizlik vesaire gelir. Beklentinizi ayarlayin. Az miktarda fizyolojik agiz kokusunun bulunacagini ve asla engellenemeyecegini iyice bilin ve i�sellestirin. Bunu i�inizde yerlestirin. Sonra agzinizi,dis ve dilinizi fir�alayin. Antiseptik �nermiyorum. ��nk� s�rd�r�lemez. |
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2021 tarihinde 12:43 |
|
Hocam sabahlari kalktigimda bogazim acayip sekilde kurumus oluyor. Agzimdan nefes almiyorum ama burnum sismis gibi tikali bir sekilde uyaniyorum dakikalarca lavaboda genzimi ve burnumu temizliyorum. K���kken ge�irdigim kazadan dolayi burnumda kirik olusmustu. Dis g�r�nt�s�nde de egrilik var. S�rekli tekrarlayan franjitim var. Sizden �grendigim ,okudugum yanitlarla bu franjite de agiz kokumada burnum sebep oluyor olabilir. Tomografi �ektirsem fikrinizi alabilir miyim hocam? Neler yapabilecegim hususunda.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2021 tarihinde 20:14 |
Herkesin sabah uyaninca bogazi kuruyabilir. Burnu sismis gibi hissedebilir. Bu bir hastalik degildir. Bunun i�in doktora gidilmez. Tekrarlayan farinjit i�in doktora giderseniz tomografi �ekilirse g�r�nt�leri (raporu degil) g�rmek isterim |
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2021 tarihinde 20:17 |
|
Hocam s�rekli g�n i�inde genzim de akiyor bu nedenle sormak istedim. Tesekk�r ederim
|
|
![]() |
|
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2021 tarihinde 20:19 |
|
Hocam normal bir tomografi g�r�nt�s� yeterli olur mu?
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |