![]() |
murat hocama soru |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: murat hocama soruGönderildi: 05-Subat-2021 tarihinde 23:34 |
|
hocam ben dil temizliginden sonra 1 su bardagina 2 cay kasigi kaya tuzu koydugum agiz suyu ile gargara yapiyorum uzun vadede florayi bozar mi
|
|
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2021 tarihinde 14:31 |
Nasin ve kibar bakteriler sulandirilmis bile olsa tuz ile �l�r. Daha dayanikli olan Streptokoklar %9'a kadar Stafilokoklar %15 e kadar tuzu tolere eder. Siz tuz ile gargara yaparsaniz bakterileri bir elekten ge�irmis olursunuz. Tuza dayanamayanlar gider. Dayananlar kalir. Sayilari artar. meydani bos bulduklari i�in sayica �st�n hale gelirler. Giderek daha fazla beslenirler. Ve sayilari artan bu bakterilerin hi� birisi dostumuz degildir. Sayilarinin dengeli ve az olmasi arzu edilir. Kendi haline birakmak, dogal dengeyi ve dogal orani ve dogal y�zdelerini muhafaza etmek gerekir. Simdi siz s�yleyin: uzun s�re tuzlu su gargarasi sagliga uygun mudur? |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2021 tarihinde 17:10 |
|
�ok aciklayici olmus hocam tesekk�rler.
halitosil zn bu is icin cok uygun oyleyse peki s�yle soriyim son olarak halitosil zn disinda bir gargara oneriniz var mi alamiycak kisiler icin evde hazirliyabilecgimiz bir solisyon?= |
|
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2021 tarihinde 22:19 |
|
Murat880 s�rekli tuzlu suyla gargara yapmayi bende denemistim, hocanin a�ikladigi bilgilere ek olarak bende bir hafta yaptigimda (sofra tuzu ile) ayak bileklerim ellerim sisti �dem yapti biraktim uzun vadede tansiyonda y�kselir b�breklere de zarar verir.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2021 tarihinde 01:39 |
|
tessek�r ederim bilgi i�in bundan sonra yapmiyim o zaman
|
|
|
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2021 tarihinde 01:43 |
|
denize girmekte florayi bozuyor mu acaba yine denize giriyoruz tabikide bu sorunun cevabini ogrenmek isterdim
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2021 tarihinde 13:53 |
Iyi bir agiz kokusu gargarasi kokuyu ��kt�recek ve engelleyecek fakat mikroplari �ld�rmeyecek sekilde davranmalidir. Evde buna uygun bir sey hazirlamak zor olabilir. Kisa kullanim i�im tuzlu su ve oksijenli su d�s�n�lebilir. Fakat her ikisi de 1 haftadan uzun kullanilmamalidir ��nk� bunlar mikrop �ld�r�r. Kivi, ispanak, taze hurma, ve ceviz basta olmak �zere b�t�n �erezler tip1 agiz kokusunu azaltir diye bilinir. Hindistan cevizi yagi, koala yagi, badem yagi ve b�t�n benzeri yaglar agiz kokusunu dakikalar i�in azaltir sonra agiz kokusu yapar diye bilinir. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2021 tarihinde 18:38 |
|
hocam halitosil zn deki asit borik uzun sureli kullanimi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2021 tarihinde 19:18 |
Ne gibi? bu konuda bir hipotez mi var? |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2021 tarihinde 21:27 |
|
asit borikte genis sprekturumlu antibakteriyelmis ondan sordum uzun sureli kullanimi iyi mi olur k�tu mu olur o yuzden
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Subat-2021 tarihinde 19:49 |
Zayif antibakteriyel etkinligi vardir. Asil etkisi oksijenlendirmek seklindedir. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2021 tarihinde 15:54 |
|
Murat hocam, tip-2 i�in bir burun spreyi yapmistiniz, izin asamalari zordu. O spreyde bir gelisme var mi?
|
|
![]() |
|
Standartvaka
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Subat-2021 Konum: Usak Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2021 tarihinde 12:49 |
|
Sodium Bicarbonate, Aqua, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Xanthan Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, CI 77491. Hocam i�eriginde bunlarin yazili oldugu bir dis macunu sizce nasildir? Dis etlerine veya agiz hijyenine extra bir etkisi var midir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2021 tarihinde 20:31 |
Ben bu soruyu hen�z g�rd�m. Moderat�rl�g� kaldirdiktan sonra her mesaji g�rmyor bazilarini ka�iriyorum Burun damlasi projesi �ok sayida proje ile birlikte g�ndeminden tamamen silindi. Hi� bir firma T�rkiye'de yeni �r�n �retim ve yatirim yapmak istemiyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2021 tarihinde 20:36 |
Cocamidopropyl hari� b�t�n kimyasal maddeleri iyi taniyorum. Dis macunlari i�in kullanilan standart maddelerdir. Hi� bir �zelligi yoktur. Cocamidopropyl isimli maddeye vikipedyadan baktim. Sampuanlara kivam verici olarak kullanilan deterjan benzeri bir maddeymis. Agiz kokusu i�in ve hatta genel dis macunu i�in �zelligi olan bir form�l degildir. |
|
![]() |
|
Standartvaka
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Subat-2021 Konum: Usak Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2021 tarihinde 07:50 |
|
Hocam uzun s�reden sonra dis macunu degistirdim belki o y�zden farkli bir hissiyat vermistir bana. Kullanmaya basladigim ilk bir ka� g�n agiz i�imi daha temiz hissettirmisti fakat sadece bir ka� g�n. Hocam 1 soru daha sormak istiyorum; Kisinin su i�tigi esnada anlik olarak kokuyu daha siddetli ve yogun hissetmesi kisiye kokunun nereden kaynaklandigi hakkinda fikir verir mi? Sizin bu konuda bir fikriniz var mi? Tesekk�r ederim.
|
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Durum: Çevrimdışı Puan: 27 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2021 tarihinde 18:23 |
|
Murat hocam OXYD-8 hakkinda ne d�s�n�yorsunuz? Bana �ok mantikli geldi.
|
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2021 tarihinde 18:28 |
sunu yazmayi unutmusum Oxyd8: Nefesi ferahlatir, bademcikleri ve dili temizler ve agzi nemlendirir. Agiz kokusu, bademcik taslari veya dilde tortu var mi? Yoksa sadece disleriniz i�in en iyisini mi istiyorsunuz? Oxyd8 gargara, en az 400.000 incelemeye g�re Amerika'da arka arkaya 2 yildir en iyi gargara se�ilmemistir. K�t� nefesle kaynaginda savasir Bademcik taslarini �nler Dil �zerindeki birikintileri giderir ��r�kleri �nler G�nl�k kullanima uygun Alkols�z ve Yan Etki Yok Diger yikama maddelerinden farki nedir? Oxyd8 gargara, normal gargaralara kiyasla �esitli fakt�rlerde kendini g�sterir. �retici (Dr. Katz), agresif, asidik ve kostik kimyasallarla agzinizi rahatsiz etmemeniz gerektigini anlayan d�nyadaki birka� �reticiden biridir. Ne yazik ki, diger gargaralar hala alkol, s�lfatlar (SLS) ve k�p�k yapici maddeler gibi bilesenler i�erir. Bu bilesenlerin diste renk degisikligi, tahris olmus dokular, agiz kurulugu ve hatta daha k�t� nefes gibi uzun vadeli sorunlara neden oldugu bulunmustur. Oxyd8'in form�l� farkli. Agiz florasini bozmadan, en siddetli agiz kokusu formlariyla bile savastigi kanitlanmis% 100 agiz dostu bilesenlerden olusur. Oxyd8 ayni zamanda dil �zerinde bademcik tasi, ��r�k ve tortu olusumunu da engeller. Aktif OxyGen'in g�c� (oksijen) Oxyd8, aktif oksijen �zerinde �alisir. Anaerobik bakteriler en iyi hayatta kalabilecekleri yerlerde diski ve koku birakirlar. Bunlar bogaz ve bademcikler, sulkus ve dil dokulari gibi agzin korunakli ve anoksik bosluklaridir. Oxyd8 ile durulayarak ulasilmasi zor alanlara �nemli miktarda oksijen saglanir, bu da anaerobik bakterilerin par�alanmasi ve �ld�r�lmesi anlamina gelir. Ayni zamanda k�t� kokular n�tr bir kokuya d�n�s�r. Sonu�, saglikli bir agiz florasi ve �p�c�k kadar temiz bir nefestir. Daha fazla oksijenli gargaralar var mi? Evet. Ancak, elestirel olun. Diger bir�ok (daha ucuz) oksijen yikamasi da klorheksidin veya sodyum lauril s�lfat gibi k�t� i�eriklerle karistirilir ve �ok asidiktir. Aritilmis Su, OXYD-8 (Dr. Katz'in ClO2'nin patentli versiyonu), PEG-40 Hidrojene Hint Yagi, Tetrasodyum EDTA, Sodyum Bikarbonat, Sodyum Benzoat, Nane Esansiyel Yagi, Sodyum Hidroksit. I�erik 500 ML Alkol, Sakarin, Sodyum Lauril S�lfat, Klorheksidin veya Benzalkonyum Klor�r i�ermez |
|
![]() |
|
sincaramistico
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2021 tarihinde 18:30 |
|
Agiz kokusu, beyaz dil ve badem taslari i�in toplam ��z�m
Agiz kokusu, dil saldirilari ve bademcik taslari gibi sorunlari tedavi etmek bazen oksijenle yikamaktan daha fazlasini gerektirir. Asagidaki ipu�larinin, bu s�zl� sorunlari tamamen ortadan kaldirdigi kanitlanmistir. Dilinizi OraBrush veya Tung Brush ve antiseptik dil jeli ile fir�alayin. California Breath Nasal Sinus Drops ile bakteriyel mukusun burundan bogaza, bademciklere ve dile akmasini �nleyin Agzi ve bogazi, oksijene dayali ve kurutucu unsurlar olmadan antibakteriyel ve pH n�tr bir gargara ile �alkalayin. Bu nedenle OxyFresh veya Oxyd8'i se�in. En iyi etki i�in ayni dis macununu kullanin. Bol su i�erek ve meyve yiyerek ve �zel tablet veya sakiz emerek agzin kurumasini �nleyin. Ipucu: Dr. Katz Kuru Agiz Pastilleri, The Breath Co. Sakiz veya Kaux. California Breath Powerdrops Dil ve Retardex spreyi ile dili ve bogazi g�n boyunca temiz tutun. Yilda en az iki kez bir agiz bakimi uzmanini ziyaret edin. |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2021 tarihinde 13:25 |
|
Hocam her insan gegirirken yemek kokusu hissedermi?
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2021 tarihinde 17:21 |
|
Hocam bi sorum daha olucak: senelerdir biri tip 1se ama sonradan tip4 de olusursa bunu nedeni ne olabilr fikriniz varmi yani hangi organda hastalik olabilir? Yaklasik 20 sene tip1 dim sonradan tip4 de eklendi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2021 tarihinde 19:13 |
Bilmiyorum |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2021 tarihinde 19:14 |
S�phesiz evet. her insan gegirirken yemek kokusu hissedebilir |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2021 tarihinde 20:06 |
|
Tmm cevap icin tesek�r ederim.
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2021 tarihinde 09:13 |
|
Hocam tip4 kesinlikle kesintilimi olur nefes kokusu? Yada kesintisizde olabirmi? Ve vucut kokusu derken,komple vucutdemi koku olur yoksa tek karindan bogaza kadar koku olabilirmi?
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2021 tarihinde 23:09 |
|
Ve fruktoz intolerans de agiz kokusu(nefes kokusu) sebeb olabilirmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2021 tarihinde 20:28 |
|
ter ten kasik ayak nefes beden yatak elbise oda veya bunlardan bazilari olaya dahil olur hangisinin veya hangilerinin payi oldugunu ayirt etmek her zaman m�mkn olmaz. Hele lokasyon ayirt etmek hi� m�k�n olmaz. Sebebine bakarak kesinti profili olabilir.
Nerden buldunuz fruktoz testini? |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2021 tarihinde 23:02 |
|
Hocam streptekoklar koku sebebi olabilir mi??
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2021 tarihinde 00:04 |
|
Hocam nerden fructoz testini buldunuz diye sordunuz tam anliyamadim ama s�yle s�ylim ben testi almanyada yaptim.t�rkiyede yapilmiyomu yoksa?
Bende positiv cikti ve artik d�s�n�yorumki sebep fructoz olabilir diye c�nk� ben 2 g�n tek elma yedim.elmadan haric hicbisey yemedim.ve o 2 g�nde dilim asiri derecede beyazdi ve agiz kokum cok siddetliydi.yani �b�r g�nlerden daha cok. |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2021 tarihinde 00:11 |
|
Ama bu sitede fruktozla ilgili hicbi yazi bulamadim.bu nefes kokusu sebibimidir sizce hocam
|
|
![]() |
|
Belinda
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Durum: Çevrimdışı Puan: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2021 tarihinde 15:56 |
|
Yari g�mulu 20 lik disin cekilmesi gerekirmi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2021 tarihinde 21:09 |
Hi� bir bakteri tek basina agiz kokusu sebebi degildir. Agzi kokan veya kokmayan her insanda agizdaki bakterilerin neredeyse %20den fazlasi streptokoktur. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2021 tarihinde 21:27 |
�lkemizde fruktoz tolerans testi yapiliyor mu bilmiyorum. Ben nefesten bakiyorum. Kandan bakilan bir y�ntemi daha var. Fakat bu g�ne kadar hi� ihtiya� hissetmedim. Sizde neden s�phelendiler ki fruktoz intoleransina bakmislar? Iritabil kolon mu? 25 gr fruktoz i�eren bir su i�irdiler sonra nefesten mi kandan mi bakildi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2021 tarihinde 21:31 |
r�ntgen g�rmek lazim |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2021 tarihinde 22:53 |
|
Agiz kokum var diyince bana laktoz ve fructoz testi yaptirdi.evet nefesten yapiliyo burda.25 gram bisey icirdiler sonra nefesten �lct�ler.almanyada fructoztest hic kandan yapmiyolar.
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2021 tarihinde 22:59 |
|
Hocam bide ben cok tuaf bisey farkettim.unlu yemekler yiyince benim agiz kokum baya azaliyor.normalde burda okuduklarimdan cogularda unlu yiyecekler agiz kokularii artiyo diyolar
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2021 tarihinde 11:05 |
�ncesinde ne gibi testler yapildi neler incelendi nelere bakildi ki sonunda sira bu testi yapmaya geldi? Veya siz ne dediniz ki bu teste gerek duyulacak duruma geldiniz? |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2021 tarihinde 23:00 |
|
Dislerimde sorun yokmus dedim.kulak burun doktoruda bi sorun yok dedi.bide dedimki benim kokum nefesten geliyo dedim.disimi bile fircalasim saniyeler icinde dilimde beyaz tabaka hemen olusuyo dedim.yemek yinyince bile o anda bile agizim kokuyo dedim.3 metre felan uzaktan hissediliyor.ve ne yersem yada icsem hic bisey iyi gelmiyo.sekeri bide s�t� bile kestim dedim ama yinede koku oluyo ve ayrica vucut kokusuda var.ve kabizlik var.kabizlik basladiktan sonra agiz kokum daha cok siddetlendi dedim.�nce kabizligimi c�zmem lazim dedi onu c�zd�m lifli gidalar yedim ama yinede kokuda azalma yoktu.probiotik verdi oda hic fayda etmedi.sonra bana 2 g�n tek elma ye dedi.onu yaparken farkettimki dildeki pas �nceki halden daha cok pas olustu.ve agiz kokumda halen cok siddetliydi.sonra fructoz testi ve laktoz testi yaptim ve fructoz positiv cikti ve simdi 4 hafta boyunca fructozla ilgili hic bisey yemicekmisim.ve ilk defa agiz kokum baya azaldi bug�n 3.g�n�m.insallah sorunum gercekten budur🙏🙏
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2021 tarihinde 12:17 |
|
V�cut kokusu antibiyotikten sonra olduysa benim gibi hayvansal �r�nler y�z�nden oluyor protein seven bakteriler sebebiyle yani suan ben bitkisel baklagil sebze agirlikli yiyorum hayvansal �r�n yemiyorum su aralar .v�cut kokusu gitti
|
|
|
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2021 tarihinde 22:22 |
|
Bende v�c�t kokusu, agiz kokusuyla baglantisi var.agiz kokum kayboluysa ozaman v�c�t kokusuda olmuyo.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |