|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
agabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Mart-2021 Saat 22:01 |
rinse kit geniz akintisina iyi geliyor mu? kullansam geçer mi
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Evet akintiyi baya azaltir yalniz içinden çikan küçük tuzlar çok bi ise yaramaz markete git ogutulmus iyotlu deniz tuzu al sofra tuzu degil seçerken dikkatli ol yarim su bardagi kaynar suya 1 çay kasigi tepeleme tuzu at karistir az bisey karbonatta katabilirsin Yarim çay kasigi kadar mesela . Lavaboya dogru egil kafani hafif yana çevir su diger burun deliginden rahat çiksin sonra diger burundan uygula
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
Kaynar suya tuz attip karistirdiktan sonra ilik su ilave et dönüs köye koy su burnunu yakindaki kadar sicak ilik arasi olmali kendine göre ayarla sinus kiti kullanmadan önce karistir tuz suyla tamamen karissin
|
|
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bir makalede okudum kronik rinosinüzitte bir damla jhamsons baby bebek sampuani ile günde 2 kez 2 hafta burnu yikamak ( sinüse rinse KIT aparati ile) biyofilm tabakasini azaltiyor. Ben birinci haftadayim belirgin düzeyde azaldi.
|
|
![]() |
|
agabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
biyofilm tabakasi nedir |
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Bakterilerin koruma kalkani biofilmi yok edersen savunmasiz kaliyorlar
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Buna da direnç kazandi 3 gün sonra yikasam da koku ve akinti asla geçmiyor. Sanirim ilk etaplarda yapmak gerekli ben gibi 13 yildir bu sorunu yasayanlarda etkili olmayabilir.
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
bende uzun süredir var ve ise yaradi aslinda 2 günde bir yapiyorum
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
ethic ve forumdaki geniz akintisi kaynakli agiz kokusu olan tum arkadaslarim bakin duzgun bi kbbye gidin tomogrofi ceksin baksin egrilik vs halledilsin devisyon olan taraftan tikaniklik halen devam ediyorsa burun etlerini de mudahele ettikten sonra halen devam ediyorsa burunla kafayi bozmayin kacinci defa soylicam bilmiyorum yanlis anlamayin kendim bi kac tavsiye vericem uyup uymamak sizlere kalmis kokulu geniz akintisi benim tum ailemde var agiz kokusu problemi cekmis olan bi tek ben oldum nedeni antibiyotik kullanimi sonrasi oldu nedense onceleri hatirlamiyorum ki herkesle rahat konusuyordum.omuz ameliyatindan sonra agir bir antibiyotik(1000mg) ve agri kesici kullandiktan sonra 1 2 yil icinde kardesim beni bi kac kez uyardi yani her sey ondan sonra basladi geniz akintisi bu kadar yogun degildi her seyi yiyip iciyordum sorun olmuyordu.biliyorum ne doktorlara paralar doktunuz hep husran ayni seyi deneyip deneyip farkli sonuc beklemek cok zor sorun bagirsak arkadaslar elbette geniz akintisinin kokulu olmasi normal degil ama koku yapicak duzeye geldiyse burunda bir sorun gozukmuyorsa bagirsakflorasi testi yaptirin görun ne var ne yok verecekleri beslenme programina uyun tedavi olun her sey on numara 5 yildiz oldukta sonra halen koku devam ediyorsa o zaman gercektende burunda sadece sorun vardir.su sinavlar bi bitsin yazin ben yaptiricam direk deneyimli birine gidicem her yerde olmuyor ankarada ve alanyada Bakteriyel Disbiyozis (Pütrifikasyon disbiyozisi) konusunda bilgili doktorlar buldum.yazin tedavi olmayi dusunuyorum.sizde öyle yapin vakit kaybetmeyin sinus kit burun temizligi agiz temizligi bunlara devam edin eyvallah ama sadece bunlar yeterli gelmiyorsa artik baska yerlerede yonlenmenizin zamani gelmis
|
|
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
Ben kbbye çocuklugumdan beri gidiyorum hiçbir çözüm olmadi ve benim geniz akintim kokulu degil burnumu süpürünce falan koku gelmiyor bunun kokulu olup olmadigini nasil anliyorsunuz bilmiyorum. ben kücüksügümden beri çok fazla antibiyotik kullandim sanirim bagirsak florami bozdum bu yüzden de koku oluyor fakat tekrar doktora gidip antibiyotik yazmasini istemiyorum. karbonat suyu ve dil temizligi beni gün içinde tutuyor uzun süre dil temizligi yapmazsam (12-13 saat) koku olusuyor yani üst üste ögün yersem falan gibi. sorunun hala nerde oldugunu anlamadim ama doktora da gitmek istemiyorum çünkü ilaç yazip yollamaktan baska bir sey yapmiyorlar |
|
agabe
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Öyle süpheleniyorum ki:
1- Agiz kokusu geniz akintisini baslatiyor olabilir 2- organizma agiz kokusunu yikamak, kokulu gazlari uzaklastirmak, kokulu gazlardan kurtulmak amaci ile genizdeki salgiyi artiriyor olabilir. 3- Yani geniz akintisi agiz kokusu yapmiyor olabilir. Tam tersine agiz kokusu geniz aintisi yapiyor olabilir. 4- Simdi soru belirdi: geniz akintisini durdurmali miyiz? Artirmali miyiz? |
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
burada yeni bir soru çikiyor agiz kokusu geniz akintisindan degilse neyden? |
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Hocam çok degisik bir yaklasim dogruluk payi var.
Ekstra tetikleyen olay kesinlikle bagirsak florasi ben ameliyattan önce herkesle yakin mesafe konusuyordum geniz akintisi hissetmiyordum |
|
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Aga be ishal sorunun yoksa zirid 50 mg al eczaneden günde 3 kere yemeklerden 10 dk önce iç nefes kokun varsa bu bir kaç kullanimdan sonra keser
|
|
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
ilaç kullanmak istemiyorum çünkü düzenli ilaç kullanmak hiç saglikli degil bunu düzeltmenin dogal bir yolu yok mudur? ben bitkisel bir ilaç kullandim midemde sorun varsa gitsin diye hiç ise yaramadi yani sorun midede degil tek elimde kalan bagirsak. Florasini nasil düzeltebilirim bilmiyorum. Karbonatli su ise yariyor ama her ögünden sonra dil firçalamam gerekiyor falan yani yine de buna da sükür
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Bunu düzenli kullan demesinler bu kabizligi ve mide sorunlari için veriyorlar 1 hafta kullan sorun gerçekten ortami gör diye diyorum
|
|
|
|
![]() |
|
agabe
![]() ![]() ![]() |
tamam deneyecegim tesekkürler
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam benim genzimde beyaz koyu akinti var. Sinüs rense ile burun ve genzimi temizledigimde yaklasik 1 saat bu beyaz akinti kayboluyor. Ve akinti yok iken agiz kokumda yok denecek kadar azaliyor. Ancak 1 saat sonra vücut tekrar bu beyaz akintiyi üretmeye basladiginda koku tekrar geri geliyor. Geniz akintisinin koku yapma/yapmama konusunda halen soru isaretleri oldugunu biliyorum ama ben akintiyi temizleyince kokunun kayboldugunu hissediyorum. Bende geniz akintisi yapabilecek herhangi bir anatomik bozukluk yok, alerji yok, sigara vs yok. Eger bu asiri geniz akintisi vucudumuzun ürettigi bir sey ise; bu akintiyi seyrelticek ya da azaltacak sinüs rense harici ne yapabiliriz ? Mesela beslenme düzenimizi mi degistirmeliyiz ? Sizin önerileriniz nelerdir hocam ? |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
burunda yoksa bagirsakta kolonda mast hucreleri var bunlar histamin uretiyor histamin geniz akintisi demek histamin inteloransi olmustur bendeki gibi antibiyotik kullanimi sonrasi benim cok artti malesef histamin demek geniz akintisi demek bende bagirsak florasi bozuklugu oldugu icinde hayvansal urun yemiyorum anca oyle rahatliyabiliyorum nefes kokusu olmuyor bi tek geniz akintisi var ama cccooook azaldi yani bazen hissetmiyorum burnumda egrilik ve burun etleri olmasina ragmen
söyle yapmayi deneyin eczaneden aferin forte alin 1 haftadan uzun sure kullanmayin uzun sureli ciddi yan etkileri oluyor kalici kareciger hasari vs kisa sureli kullanimda sorun yok bu histamin seviyelerini dusuruyor soguk aliginligi ve sinuzit icinde birebir sinus rinse ile birlikte bunun kullanin ogunlerin arasinda en az 5 saat olsun su icmeyi ihmal etmeyin koyu cay kahve ve alkol icmeyin bunlar geniz akintisini ccooook arttiriyor.bunlari yapin sonuclari yazin |
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Hiç bir diyet hiç bir agiz kokusunu iyilestirmez. Caniniz ne isterse yeyip içiniz. (Bir kaç çesit tip 4 nefes kokusu hariç) Geniz akintisinin en sik rastlanan sebebi alerji ve burun pasaji deformiteleridir. |
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam peki hangi çesit tip4 nefes kokularini diyet iyilestirir?
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
kendimde denedigim seyleri söylsyeyim ben bu tarife uyuyorum aklinizda bir fikir olussun bende hem geniz akintisi hem tip 4 var tip 4 kabizlikla seyrediyor yani haftada maksimum 2 3 kez cikiyordum oda maksimum yani her gun cikabilmeye kadar gitti suanda kabizlik icin bol su evet iyi ama herkeste ise yaramiyor maden suyu kabizlik icin cok iyi ben her gun cikabiliyorum artik safra ve enzim salgisini arttiriyor kabizlik kalmiyor haftada 5 7 arasi cikiyorum artik ve nefes kokumda azaldi geniz akintisida azaldi onceden sinus kite 1 cay kasigi iyotsuz deniz tuzu + az karbonat koyduktan sonra burnu temizledigimde geniz akintisi yine gecmiyordu koku burundanda geliyordu suan geniz akintisi asiri azaldi ve nefes kokusu gitti az bisey geniz akintisi kaldi ben bakteriyel flroa bozuklugu oldugu icin hayvansal hic bir urun yemiyorum seker yemiyorum kepekli pirinc normal pirinc nisastasi yuksek hic bir sey yemiyorum baklagiller cig kuruyemis ve sebze patates vs yiyorum bende safra polibide oldugu icin hayvansal ve bitkisel yagli yemekler yemiyorum aslinda hem bagirsak icin hem safra kesesi icin boyle besleniyorum yani kabizlik sorunu kalmadi (maden suyu asiri faydali oldu kabizlik icin ayiretten minarel deposu)
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Diyet, trimetilaminüri, intolerans ile seyredenler, pürin metabolizmasi hastaliklari, protein tozu sebebiyle meydana gelen tip 4 nefes kokularini kalici iyilestirmez ama siddetini azaltir/artirir. |
|
![]() |
|
Maybeoneday
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Kasim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam o zaman ibs veya geçirgen bagirsak sendromuna bagli nefes kokusu yasiyorsak ki bunlar gida intoleransiyla baglantili diyet ile bir nebze azaltabiliriz diyebilir miyiz?
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Murat880 beslenme önerin için tesekkür ederiz ama herkes farkli tipte agiz kokusuna sahip olabilir. Tip 2 lerde beslenmenin etkili oldugunu düsünmüyorum ki ben denedim. Ayrica bogazda olusan o yapiskan beyaz sey de gerçekten kokmuyor. Murat hocama katiliyorum, biz tip 2 lerde bence bogaz ya da burunda olusan enfeksiyonu temizlemek için bu salgi fazlaca saliniyor.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Bu Arada benim farkettigim nokta da su; agiz kokusu henüz akintisina neden oluyor dedik ama antibiyotik kullanim sürecinde yani mikroorganizmalar baskilandiginda da henüz akintisi devam ediyor. Açikçasi kafam bu konuda çok kafam karisti.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Azalacagini ancak temenni edebiliriz. Ayrica böyle bir hastalikta hastaya neyi kisitlayacagimiza dogru ve etkin bir karar veremeyebiliriz. Neyi kisitlayacagimiz belli degil yani. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |