![]() |
Gaz Kromotografi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Abc123abc
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Temmuz-2021 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Gaz KromotografiGönderildi: 10-Temmuz-2021 tarihinde 14:15 |
|
Hocam �ncelikle saygilar
1-Metilmerkaptan 2-Dimetils�lfit 3-Hidrojens�lf�r Hocam yukarida yazdigim 3 gazin agiz kokusunun sebeplerinin %90' nini olusturdugunu okumustum/duymustum. �rnegin bademcik tasi kaynakliysa Metilmerkapatan veya mide kaynakliysa Hidrojens�lf�r (bunlar dogru degil salladim). FIS adli Japon bir bir firma buradan yola �ikarak Oral Chroma adli gaz kromotografi gelistirmis(halitometreden bir farki var mi bilmiyorum) ve agizdan alinan numune makinaya verildikten 4 dakika sonra sonu� veriyormus. Sonuca g�re tedavi i�in yol haritasi �izilebiliniyormus. Firmanin web sitesi: http://www.fisinc.co.jp/en/products/oralchroma.html https://www.youtube.com/watch?v=vlp9yBDQUhA : Cihazin kullanimini g�steren video https://www.youtube.com/watch?v=LltPUdiqPiw T�rk bir KBB doktorunun a�iklamasi 5:10 7:00 arasini izlemeniz yeterli olacaktir. Hocam sizce ne kadar dogru b�yle bir sey m�mk�n olabir mi? D�s�nceleriniz benim i�in �ok �nemli. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Temmuz-2021 tarihinde 20:48 |
|
soru i�in tesekk�r ederim
Bunlara s�lf�r familyasi gazlari adi verilir. Agiz kokusu 3400 den fazla gazdan olusur en baskin gaz grubu s�lf�r famnilyasidir. Fakat sadece organik gaz kokan ama hi� s�lf�r familyasi gazi bulundurmayan agiz kokulari da g�rd�m. Mesela tonsil taslarinda k�k�rtl� gaz azdir veya yoktur, ama azotlu gazlar y�ksektir. Oral chroma b�yle gazlari g�stermez. Astim, koah, karaciger yaglanmasi, iritabil kolon, asiri bakteri �remesi, tmau (trimetilamin�ri), alkol kullananlarin kokusu, pankreas enzim eksiklikleri gibi sebeplerle olusan kokulari oral chroma tespit edemiyor Agizda genellikle sadece h2s olusur. Diger 2 tanesi h2s in yikilmasi ile olusur. H2S yoksa diger ikisi yoktur. Bir agizda H2S fazla ise diger ikisi fazladir. S�lf�r familyasi gazlarindan Klinikte H2s disindakilerin hi�bir belirleyiciligi yoktur. Hangi gazin nerden geldiginin tam bir haritasi bulunmadigi i�in tek basina bu gazi �l�menin hi� bir teshis degeri yoktur. Bu sebeple oral chroma klinik bakimdan olduk�a degersiz ve aciz bir makinedir. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Temmuz-2021 tarihinde 20:52 |
|
Burada s�lf�r familyasi gazlari hakkinda ileri bilgiler bulacaksiniz
https://agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html |
|
![]() |
|
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2021 tarihinde 16:00 |
|
Hocam asiri bakteri �remesi derken neyi kastettiniz.Bagirsaklarda asiri bakteri �remesi nefes kokusuna yol a�armi.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2021 tarihinde 20:02 |
Evet �ok m�mk�n |
|
![]() |
|
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2021 tarihinde 00:02 |
|
Tesekk�r ederim hocam Allah sizden razi olsun.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |