Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: OKSIJENLI SU Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 114
Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Konu: OKSIJENLI SU
    Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:39
Merhaba arkadaslar. Bende 20 yildir bu derdi çeken biriyim. Foruma birkaç kez üye oldum ama hep tekrar giris yapinca sorun yasadim tekrar giris yapiyorum su an.
2013 yilindan beri forumu takip ediyorum nerdeyse söylenen birçok seyi denedim ve doktora gittim ama sonuç alamadim hep geçici oldu sonuçlar maalesef. Acaba diyorum baska insanlar agzinin kokmamasinin bu kadar büyük bir nimet oldugunun farkinda mi.. Agzi kokmayan her istedigini yiyen insanlara çok özeniyorum. Gelelim yaptigim tedavilere ve sikayetlerime
DIS, KBB, GASTROENTEROLOJI, DAHILIYE, GENEL CERRAH HEPSINE DEFALARCA GITTIM. ENDEOSKOPI yapildi midede gastrit, reflü, mikrop çikti.Mide koruyucular, antibiyotikler, suruplar ne mide agrilarimi geçirdi ne de kokuya etki etti. Sadece helipak setini kullaninca ilk pakette ilaç bitene kadar koku yoktu sonra herkes gibi geri geldi. KBB bogazda enfeksiyon var dedi antibiyotikler kullandim. Disçi birkaç disimi çekti ve defalarca dis temizligi yaptim. YOK YOK YOK ETKI YOKTU. Bununla beraber ilaçlar yan etki yapti ve vitamin degerleri düsük, günese alerjisi olan, tansiyonu düsüp bayilan ve zaten çocukluktan beri çok zayifken daha da zayif olan güçsüzolan kafasini kaldiramayan hayattan bezmis biri oldum. Psikiyatriye de gittim tabi durumun psikolojik dediler ama hiç alakasi yoktu. Hayatim ne kadar zor ve stresli olsa da fiziksel bir hastaligim vardi ve ilkokuldan itibaren günümüze kadar çokça dislandim, sen kokuyorsun denilerek travma yasadim. Psikolojik ve maddi olarak tüm imkansizliklara ragmen hep çözüm aradim. Buldum mu hayir.. Neyse sonra dogal tedavilere yöneldim. Karaciger, bagirsak durumu iyi degilmis zaten bu çokça sebep. Murat hocam alkole deginiyor ya hani alkol almasak dahi çok büyük bir yanlis yapiyoruz o da su ki meyveyi veya tatliyi yemekten sonra yiyoruz bu da besinlerin mide ve bagirsakta mayalanmasina ve tipki alkol almis gibi karacigeri tahrip etmeye sebep oluyor maalesef. Bu tedavide perhiz çok önemli ve bir o kadar da zor. Iltihap yapan birçok seyden uzak durmamiz lazim önce çünkü çogumuzun geniz akintisi var.
GELELIM SIKAYETLERE:
Geniz akintisi, dilde sari tabaka, burun egriligi, burun tikanikligi, midede mikrop, reflü, gastrit, asiri zayiflik, böbrek agrisi, yemekten sonra uyku, halsizlik, dis firçalamakla geçmeyen yogun diski gibi küf gibi kokan bir agiz.

DOGAL TEDAVI OLARAK GÖRDÜGÜM HER SEYI DENEDIM AMA MIDE SIKAYETLERIM GECSE DE KOKU YINE GECICI GECTI
Açlik, kürler, sarimsak limon kürü, sarimsak kürü, kombucha mantari gibi birçok sey.
GEÇICI OLARAK NE ZAMAN KOKU GEÇIYOR ONA GELELIM:
ILTIHAP KURUTUCU BIR SEY IÇINCE (AHMET APA IKSIR GÜNDE 6 KASIK KULLANINCA ILTIHAP KURUYOR VE GEÇIYOR AMA UZUN KULLANIM VEYA DOZ DÜSÜRÜNCE KOKU GERI GELIYOR. SARIMSAK LIMON ZENCEFIL ZERDECAL KÜRÜ YAPINCA ILTIHAP KURUYOR VE KOKU GIDIYOR AMAA BIRAKINCA TEKRAR EDIYOR.)

Simdi bir de ben glutenli veya sekerli (meyve bile olsa) bir sry yiyince kokunun siddeti artiyor.

LAVMAN YAPINCA(Açliktan sonra ya da karaciger temizligi yapinca veya perhiz yapip sabahina dogal içerikli lavman yapinca (klordioksit solüsyon veya suya az limon ve zeytinyagi koyarak) DILDEKI PAS gidiyordu ama agzima bi sey koyup yiyince koku geri geliyordu ben anliyordum ki gercekten bagirsak önemli.

3 günlük bir program yaptim 3. gün koku gitti ama sonra yine tekrar etti. Bu da yine bagirsak temizligiydi. Kabak çekirdegi ve magnezyum sülfat kullanmistim.

Sonra bir doktorun tedavisine basladim dogal ve resmi satis yaptigi bagirsak temzigi ürüne koku için daha etki etmedi ama çalismadigim için bir daha tedaviyi devam ettirme sansim yok su an.

dildeki arka tabakadaki pas metal, diski gibi bir koku. Yemek deger degmez agiz kokusu oluyor. Bagirsak esas olsa da geniz akintisi ve dil kokusu yogun.

OKSIJENLI SUYA GELECEK OLURSAK:
Yine bu forumda gördüm. Sulandirarak gargara yapiliyor diye okudum aldim denedim ama direk 1 YEMEK KASIGI olarak. 1. dnemede geçmedi koku ama agiz içindeki dildeki yapisik iltihaplar kalkti adeta.
2.kasik oksijenli suyla gargara yaptim ve koku yoktu.

Bu arada disimi artik uzun zamandir dogal içerikli killi dis macunuyla firçaliyorum, zeytinyagi ile oilpulling yapmaya çalisiyorum. Misvagi yumusak olanini islatip disimi, dis etimi, dilimi firçaliyorum.
Oksijenli su dili temizledigi için baya fark ediyor kokuya ama hemsire bir arkadasim sürekli kullanirsam agiz içini yakabilecegini söyledi.

Bu arad oksijenli suyu dil mantarini arastirirken buldum. Agiz kokumun sebebi sindirim sistemi kaynakli olsa da dil mantari çok büyük oranda etkili. Çünkü bir ara sirkeyle de gargara yaparken agiz içindeki mantarlar nasil kalkiyordu ama sürekli kullanmadim çok asidik oldugu için. Gerci ben sulandirmadan içmistim.

Tuzlu su, nane yagli su, kekik suyu falan da çok denedim.
Kekik suyu da kullaninca koku azalmisti bi köylüden almistim devam edemedim yine. Onun da iltihap kurutucu özelligi var.

PERHIZ OLARAK DA:
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERI
ACI, EKSI BAHARAT
UN
SEKER
GLUTENLI ÜRÜNLER
SIGIR ETI
HAZIR PAKET GIDA

Ama insan bazen yiyor tabi çünkü maddi durumu kötü bir ailede olunca gercekten yicek bisey bulamiyor insan. Sürekli sebze tek basina güçsüz düsürüyor. Mecbur bulgur da yiyorum.

Benim hikayem bitmedi ama insaAllah hepimiz sifa buluruz. Çünkü mutlu ve saglikli bireyler olmayi hepimiz çokça hakediyoruz. Arkadas, aile, evlilik hepimiz için sadece hayal gibi çünkü insanlar yaninda kokan birini istemiyor.
Allah hepimize sifa versin. Tedavimiz nerdeyse bizi oraya yönlendirsin Rabbim. Ben o kadar agliyorum ki anlatamam her sabah yeni bir umutla uyandigim güne tekrar kokarak uyumak, rencide edilmek, maddiimkanlari zorladigin halde bir yerde tikanmak, hastaligin asil sebebinin bir türlü bulunamamasi, her defasinda umutlarimin heba olmasi, ailemin destek olmamasi... Bu liste uzar gider de burasi sikayet yeri degil çözüm yeri. O kadar doldum ki derdimi size haykirdim resmen. Hepimizin buraya iyilestim yazmasini çok isterim.

Unutmadan burun egriligi ve tikanikligi için burada paylasilan aparati alip kullaninca koku gitmedi ama kullandigim sürede koku alabiyordum biraz.

Meyve yenilen yöntemi de yaptim olmadi
karbonatli suda ise yaramadi.

Yani ben her türlü yolu denedim. Hiçbir yol digerinden üstün ya da asagi degil her yol mübah tedaviye götüren ama yorucu. Denemeden bilemeyiz. Ama hangi doktora gitsem sen zaten her yolu denemissin diyor ayni ilaçlari yaziyor.

Bu arada pankreas hiç baktirmadim ama instGramda yine agiz kokusu ilr ilgili arastirma yaparken bir ablaya denk geldim. O da endoskopi yapiyor ve midesinde reflü, mikrop çikiyor. 3yil çekiyor. Boluda bir doktora gidiyor o pankreasa bakiyor enzimleri yüksek çikiyor, bir ilaç veriyor ve koku gidiyor.

Bu sekilde hikayemin bir kismi, aklima geldigi kadariyla..

Murat hocam oksijenli su düzenli ne kadar kullanilabilir sizce zarari olur mu yani ya da sonra yine diger ilaçlar gibi etkisini yitirir mi?
Agiz içine zarar verir mi..
Sulndirarak yapinca etki etmedi bu arada..

RABBIM HEPIMIZE ACIL SIFA VERSIN
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:51
Bu arad oksijenli suyu söyle yapiyordum.
Burun tikanikligim da oldugu için yari yariya suyla önce burun içi temizligi sonra agiz içine oilpulling sonra dis fircalama sonra günde birkaç kez oksijenli suyla gargara
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:53
Vitamin degerlerim de düsük hala özellikle DVIT ama bunun kokuya direkt etki edecegini düsünmüyorum. Ama dolayli olarak bagisiklik sistemine veya vücut direncine etki edebilir
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:56
Ayni zamanda her defasinda hayalkirikligi yasamak bende duygusal yeme bozuklugu ortaya çikadi. Aslinda midem ve sindirim sistemi için az yemem gerekiyor ama aciktigimi veya doydugumu hiissetmeden sadece yemek için yemek yiyorum taki karnim sisip bana dur tikanicaksin diyene kadar.
VE EN ILGINCI BEN ÇOK YEMEK YIYINCE BURNUM TAMAMEN TIKANIYOR.
Her sabahta tikanik bir burunla uyaniyorum, koku almiyorum
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 22:57
Agzimdaki tat eksimsi, balgamli ve diski kokulu bazen metal kokusu gibi bazen kuru bir agiz gibi ama daha farkli
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 23:03
Candida mantari ve parazit belirtileri yogun.
Fakat ondan da sonuç alamadim
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2021 Saat 23:19
Su içsem de agiz kurulugu oluyor
IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 08:55
Aklima geldikçe ekliyorum sikayetlerimi. Mide agrilarim coktu benim bir ara. Su ics bile agriyordu. Her sey dokunuyordu. Simdi dikkat etmesem yine agri ve yanma oluyor.
Yogun bir ter kokusu sikayetim var.Bulundugum oda birkaç saat havalanmazsa odaya yayiliyor agiz kokusu herkes burasi çok kötü kokuyor diyor. Diski kokusu da çok yogun
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 19:31

Orjinalini yazan: SIFAARIYORUM

Vitamin degerlerim de düsük hala özellikle DVIT ama bunun kokuya direkt etki edecegini düsünmüyorum. Ama dolayli olarak bagisiklik sistemine veya vücut direncine etki edebilir

D vitamini baktirip düsük buluyorsaniz inanmayin. Düsük degildir.

D vitamini satan firma ayni anda test kiti de satiyormus. Böylece herkeste D vitaminini eksik gösterip bütün ülkeye D vitamini satmis. Saglik bakanligimiz bu vurgunu ögrenince D vitamini bakilmasini rutinden kaldirdi.

Ben bu sayfayi çok önce hazirlamistim:
https://drmurataydin.com/D-vitamini.html

IP
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı SIFAARIYORUM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2021 Saat 20:05
Tesekkür ederim hocam. D vit 6 veya 4 çikiyor normal mi?
Oksijenli su ile ilgili forumda uzun kullanimi zararli demissiniz hala arastirmalar bu yönde mi acaba ya da suladirarakta ayni yolu mu sagliyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2021 Saat 20:19
Orjinalini yazan: SIFAARIYORUM

....... çok büyük bir yanlis yapiyoruz o da su ki meyveyi veya tatliyi yemekten sonra yiyoruz bu da besinlerin mide ve bagirsakta mayalanmasina ve tipki alkol almis gibi karacigeri tahrip etmeye sebep oluyor maalesef.

Yazdiklarinizda bu konuya itirazim var düzeltmek istiyorum. Meyveler alkol etkisi uyandirmazlar. Bol bol meyve yeyiniz. Sifadir, güzel beslenmis olursunuz.
Diger konulari düzeltmeyecegim.

Oksijenli su en çok 1 haftadanm uzun kullanmak sakincalidir. Kanser yaptigi söylenir. Mümkünse Oksijenli suyu hiç kullanmayiniz

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu