Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Reflü agiz kokusu nasil geçer Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 159
Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2021 Saat 15:39
Dün sok bi olay yasadim ve tip 5 ile alakam olmadigi kesinlesti.

Dün aksam 11den itibaren içki içmeye basladim koku hiç yoktu sabah 6ya kadar sohbet muhabbet neyse sonra bi tartisma yasandi gittim odaya 10 dk boyunca agladim erkek arkadasim odaya girdi yanima oturdu bi irkildi :) telasla hohlasana bi dedi hohladim tüyleri diken diken oldu ve far görmüs tavsan ifadesiyle sunu dedi "askim çok fazla var" soktan soka girdi girdi 15 dk öncesine kadar hiç koku yoktu birden agzimdan burnumdan koku gelmeye basladi hakliymissin sen dedi çünkü o da iyilestigimi ama psikolojik taktigimi düsünüyordu. Aldigin tepkiler kesinlikle dogru çöp suyu gibi bi koku ve suan baya yayiliyor falan dedi.

Uyaninca tekrar tekrar kontrol ettik dünden kalmalik alkol agzi kokusu vardi.

Alkolden koktum diye düsünmeyin ilk defa içmiyoruz. Simdi ne düsünmeliyim bilmiyorum..
IP
Kepli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı Kepli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2021 Saat 18:23
Murat hocam ne diyorsunuz bu konuya böyle bir sey nasil mümkün olabilir?
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2021 Saat 20:31
Çok ilginç.. Çok garip
IP
Efem
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Efem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2021 Saat 20:40
Diloy sen aģladin ya geniz akti diye koku olmustur belki
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2021 Saat 20:52
Yahu onca zamandir beraberiz neredeyse beraber yasiyoruz ilk defa aglamadim yaninda. Kokmuyordum ben onun yaninda o yüzden bana psikolojik sorunum var muamelesi yapiyordu sonunda aldi kokuyu soka girdi bu derece kokuyu görünce. Daha önce onun yaninda koktugum dönem sinüsümde anaerob bakteri enfeksiyonu olmustu onun kokusunu aliyordu o enfeksiyonun kokusunu bende aliyordum. Ameliyat oldum geçti o durum. Ama bu çok baska bir sey enfeksiyon falan degil bence. Asiri kokmasina ragmen naparsam yapayim alamadim o kokuyu çünkü nefes kokusuydu cigerlerimden geliyordu.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 34
Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 13:44
O kadar benzer ki belirtiler ve durumlar..Birden ortama yayilan bir koku ve kisinin kendisi bu kokuyu almiyor.. çildiricam..Is yerimde yasiyorum bu durumu ben de..
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 13:50
Orjinalini yazan: Marsss

O kadar benzer ki belirtiler ve durumlar..Birden ortama yayilan bir koku ve kisinin kendisi bu kokuyu almiyor.. çildiricam..Is yerimde yasiyorum bu durumu ben de..

Nasil ya konusmadiginiz takdirde vücudunuzdan kokumu yayiliyor. Ya da burundan hocam çok ilginç. Bende unuveristeye gitmekten vazgeçtim bu sene dondurdum bu konudan dolayi ama yani ne kadar çabalasakta geçmiyor ya kendilinden duracak ya hic durmayacak ailemde onceden benle ayni sorunu yasayanlar olmus 30 lu yaslarda koku gitmis. Umarim hepimizi en kisa zamanda iylesirix
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 14:11
Ben burundan yayildigini düsünüyorum. Çünkü sinüs ve geniz akintisi problemim var. Diloyla bir çok belirtimiz ayni. Bende de sürekli kesintisiz bir koku yok birden yayilan bir koku var ortama. Ve ben alamiyorum bu kokuyu. Daha dogrusu sinüs rinse kit kullanmadigim zamanlarda aliyordum bende. Son iki senedir onunla idare ediyorum rahatlatiyor. Burnumda kuruluk da oluyor benim. Daha önce de sormustum fakat görmemis olabilir. Diloy herhangi bir ürün kullaniyor musun? Burnun için rinse kit vs gibi?
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 15:55
Orjinalini yazan: Marsss

Ben burundan yayildigini düsünüyorum. Çünkü sinüs ve geniz akintisi problemim var. Diloyla bir çok belirtimiz ayni. Bende de sürekli kesintisiz bir koku yok birden yayilan bir koku var ortama. Ve ben alamiyorum bu kokuyu. Daha dogrusu sinüs rinse kit kullanmadigim zamanlarda aliyordum bende. Son iki senedir onunla idare ediyorum rahatlatiyor. Burnumda kuruluk da oluyor benim. Daha önce de sormustum fakat görmemis olabilir. Diloy herhangi bir ürün kullaniyor musun? Burnun için rinse kit vs gibi?

Bendede geniz akintisi ve sunuzit (vardi ama gecti) fakat burnumdan kotu bir koku yayilmiyor sadece agizdan bence sorununuz akciger kaynakli .
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 16:02
Bence senin sinüsünde anaerob bakteri enfeksiyonu var. Test etmek için derince sümkür önce sagi kapat sonra sol deligi kapatarak. Içeride bi koku hissedersen dedigim bakteri. Bu söyle de anlasiliyor grip olunca o bakteri çok daha belli ediyor kendini iltihap tadi agiza geliyor. Ilk ameliyattan sonra benim sinüsümde de olmustu dr yüzünden oradan biliyorum. Benim suanki durumumda durduk yere bi koku yayilmiyor. Bi duygu var onu yasayinca nefes kokusu olusuyor burnumdan çikan hava da kokulu oluyor yani. O duygunun ne oldugunu çözdüm ama benim karakterim geregi bunu yasamamam mümkün degil maalesef.. O duyguyu bir kere yasadim erkek arkadasimin yaninda onda da koktum...

Anaerobik bakteri enfeksiyonu oldugu dönem burnuma vicksin first defence diye bi ürününü sikmistim igrenç kokulu bi parça çikmisti böyle de deneyebilirsin.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 18:37
Yakin zamanda hasta oldum bronslarim tikanmis geçici astim teshisi koyuldu. Röntgen çekildi sadece antibiyotik kullandim farkli bir kaç hap ve ventolin kullandim. Kokuda bir fark olmadi
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 18:41
Ameliyat düsünüyorum sinüslerimden. Daha önce tomografi çekindim ama tekrar çekicek doktor eski bayagi. Ocak sonrasi için ameliyat tarihi almayi düsünüyorum bakalim
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 18:52
Nasil bir duygu o biraz tarif eder misin?
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 21:48
Orjinalini yazan: Diloy

Bence senin sinüsünde anaerob bakteri enfeksiyonu var. Test etmek için derince sümkür önce sagi kapat sonra sol deligi kapatarak. Içeride bi koku hissedersen dedigim bakteri. Bu söyle de anlasiliyor grip olunca o bakteri çok daha belli ediyor kendini iltihap tadi agiza geliyor. Ilk ameliyattan sonra benim sinüsümde de olmustu dr yüzünden oradan biliyorum. Benim suanki durumumda durduk yere bi koku yayilmiyor. Bi duygu var onu yasayinca nefes kokusu olusuyor burnumdan çikan hava da kokulu oluyor yani. O duygunun ne oldugunu çözdüm ama benim karakterim geregi bunu yasamamam mümkün degil maalesef.. O duyguyu bir kere yasadim erkek arkadasimin yaninda onda da koktum...

Anaerobik bakteri enfeksiyonu oldugu dönem burnuma vicksin first defence diye bi ürününü sikmistim igrenç kokulu bi parça çikmisti böyle de deneyebilirsin.

Diloy bu bakteri olayida ne oluyor benim sinüs tomografisinde yalnizca deviasyon ve konka çikti ameliyatta oldum. Fakat koku geçmedi sebebi alerjik rinit o bakterinin bende olup olmadigi nasil anlayacagim? Tesekkür ederim
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 21:52
Utangaçlik rezil olmak degersizlik onun gibi bi duygu karisim bir sey :)

Sinüslerimde enfeksiyon varken croxilex albitrol ve zyrtec sifirlamisti kokumu benim. Ilaçlar bitmeden ameliyat oldum bidaha da geri gelmedi ama su bilim kurgu filmi gibi kokudan kurtulamiyorum.

Bir yazi okumustum kisaca söyle diyordu vücut bütün bi mekanizma bi bölgede olan sikinti çok baska bölgede bi probleme yol açabilir. Hani suda bi dalga olusturursun o dalga karsiya kadar gider bi etki gösterir vücutta böyle. Yani kokunun kaynagi her yerde olabilir. Ben duygu durumumla alakali oldugunu biliyorum beynimde kimyasal bi bozukluk bence ama bozuk sindirim sisteminin de bu kimyasal bozukluga katkisi var diye düsünüyorum. Enzim takviyesine basladim bu da olmazsa psikiyatrik ilaç son çare.

Hep düsünüyorum zaten bir sey oldugu yok 😔
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 22:00

Utangaçlik rezil olmak degersizlik onun gibi bi duygu karisim bir sey :)

Sinüslerimde enfeksiyon varken croxilex albitrol ve zyrtec sifirlamisti kokumu benim. Ilaçlar bitmeden ameliyat oldum bidaha da geri gelmedi ama su bilim kurgu filmi gibi kokudan kurtulamiyorum.

Bir yazi okumustum kisaca söyle diyordu vücut bütün bi mekanizma bi bölgede olan sikinti çok baska bölgede bi probleme yol açabilir. Hani suda bi dalga olusturursun o dalga karsiya kadar gider bi etki gösterir vücutta böyle. Yani kokunun kaynagi her yerde olabilir. Ben duygu durumumla alakali oldugunu biliyorum beynimde kimyasal bi bozukluk bence ama bozuk sindirim sisteminin de bu kimyasal bozukluga katkisi var diye düsünüyorum. Enzim takviyesine basladim bu da olmazsa psikiyatrik ilaç son çare.

Hep düsünüyorum zaten bir sey oldugu yok 😔

croxilex albitrol (antibiyotik)ve zyrtec alerji ilaci antibiyotikten kaynakli kokun gecmis olabilir mi? Ben bir burnumdan sumkurdugum evet 1 2dk burnumdan koku geliyor ama mukustan kaynakli diye düsünüyorum sonra geçiyor fakat odaya koku fln bulasmiyor yakinlarimada koklatim agizdan gelen bir koku oldugu söyleniyor. Böyle bir bakteri tomografide veya ameliyat aninda görülme ihtimali yok mu + olrak burun endoskopiside yaptirdim bunlarda gorunme ihtimali varmidir?
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 22:14
@Isimsizdunya o bakteri varken sag tarafimdan derin sümkürdügümde solu kapatip, içeride bi koku hissediyordum arada konusurken genzimde gaz bulutu gibi hissediyordudum kokuyu. Genzimde hissettigimde tadini da aliyordum sonra dedigim ürününü kullandim vicksin yattim uyudum 2 saat sonra burnumdan igrenç kokulu büyük bi parça çikmisti.

Sonra asiri agirlasti bu koku midem bulaniyordu iltihaptan felaketti. Hafta sonuydu aglayarak acile gittim dedim hasta oldum kokuyorum falan diye anlattim. Halbuki bilmiyodum ameliyattan sonra oldu bu koku dr öyle bi ameliyat etmiski konka sinüsümü kapamis ama tam aksine ben iyilestim saniyordum böyle koku olunca mahvoldum. Dr genç bir seydi direk dedi anaerobik bakteri yapar böyle. Dedim flagyl kullaniyim yok o bagirsaklar için augmentin geçirir bu enfeksiyonu burnundaki dedi. Ben çok bilmis dinlemedim flagyl kullandim bi de macrol vardi evde 2 sini birden kullandim macrol hafifletmis kokuyu meger ben flagyl etki etti saniyorum. Neyse en son croxilex kullandim bu augmentinin muadili etken madde ayni amoksisilin klavulanik asit gerçekten de sifirlandi koku sonra ameliyat oldum iste tekrar geçti o durum.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 22:32

@Isimsizdunya o bakteri varken sag tarafimdan derin sümkürdügümde solu kapatip, içeride bi koku hissediyordum arada konusurken genzimde gaz bulutu gibi hissediyordudum kokuyu. Genzimde hissettigimde tadini da aliyordum sonra dedigim ürününü kullandim vicksin yattim uyudum 2 saat sonra burnumdan igrenç kokulu büyük bi parça çikmisti.

Sonra asiri agirlasti bu koku midem bulaniyordu iltihaptan felaketti. Hafta sonuydu aglayarak acile gittim dedim hasta oldum kokuyorum falan diye anlattim. Halbuki bilmiyodum ameliyattan sonra oldu bu koku dr öyle bi ameliyat etmiski konka sinüsümü kapamis ama tam aksine ben iyilestim saniyordum böyle koku olunca mahvoldum. Dr genç bir seydi direk dedi anaerobik bakteri yapar böyle. Dedim flagyl kullaniyim yok o bagirsaklar için augmentin geçirir bu enfeksiyonu burnundaki dedi. Ben çok bilmis dinlemedim flagyl kullandim bi de macrol vardi evde 2 sini birden kullandim macrol hafifletmis kokuyu meger ben flagyl etki etti saniyorum. Neyse en son croxilex kullandim bu augmentinin muadili etken madde ayni amoksisilin klavulanik asit gerçekten de sifirlandi koku sonra ameliyat oldum iste tekrar geçti o durum.

Yani croxilex kokunu geçirdi. Önceden ameliyat oldugunuda okumustum doktor isi berbat etmis anlasilan. Croxilex denemelimiyim sence? Kac gunde etkisini gösterdi?
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 23:25
2. Günde geçmisti. Geçmis mesajlarimdan bakarsan kokumu sifirlayan ilaçlari yazmistim. Dene bir sey kaybetmezsin. Ilaçtan ölünmüyor 5 aydir kullandigim ilacin sayisini unuttum bos beklemekten iyidir yapistir gitsin :)
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2021 Saat 23:51

2. Günde geçmisti. Geçmis mesajlarimdan bakarsan kokumu sifirlayan ilaçlari yazmistim. Dene bir sey kaybetmezsin. Ilaçtan ölünmüyor 5 aydir kullandigim ilacin sayisini unuttum bos beklemekten iyidir yapistir gitsin :)

Kaybedecek çok bir sey yok aslinda bi alerji tedavisi görüyorum o da bir halta yaramiyor her hafta ilaclara 200 ödüyorum her hafta ilac degistiyor doktorum biri tedaviye onay verck fln dio . Senin su ilaçlar mesajini bulamadim aratigimda + olarak aile hekimlerinden mi yazdiriuordun ne diyordun doktorlara yazmalari icin cunku antibiyotikler reçetesiz satilmiyor.
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 03:08
Ilk ameliyati oldugum dra gittim beni anlamiyorsunuz kokuyorum ne kadar az hava girisi olursa burnumun sag tarafina o kadar kokuyorum falan diye agladim. Dr anlamiyordu beni ameliyat yarasindan koku hissediyorsun falan diyordu aglanip sizladim erkek arkadasim da yanimdaydi o da anlatti kokunun nasil ciddi oldugunu. Dr da bana croxliex, albitrol, zyrtec, actifed yazdi. Içtim geçti koku. Sonra baktim bu drdan hayir yok baska dra gittim tomografilere bakti öncesi sonrasi dedi ameliyat yaparak daha kötü hale getirmis drun sunu yapicaz bunu yapicaz ameliyatta vs anlatti iyiki olmusum 2. ameliyati sag tarafim çok rahatladi ameliyattan sonra bi daha o koku olmadi.
Albitrol ve croxliex 12 saate bir, zyrtec günde 1, actifed günde 2 kullandim.
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 12:27
Bu arada forumdan bulustugumuz, bu problemi 15 yildir çeken arkadasim artik neredeyse tepki almadigini söylüyor. Geçmiste somut bir kokusu varmis disini çektirmis bademciklerini aldirmis bunlardan önce bilegimi yaladigimda les gibi kokardi ama bu operasyonlardan sonra o koku olmuyordu bilek testi yapinca demisti fakat hala asiri tepkiler almis bu zamana kadar. Bulusunca kokmadigini söyledim 2 saat falan oturduk dip dibe konustuk beynimize kokuyu bizim telkin ettigimizden falan konustuk ona da çok mantikli geldi geçmise dönüp bakinca. Simdi diyor hiçbir sey yapmadim ama senden sonra tepkiler çok çok azaldi çünkü yillardir sadece senin koku yok demene inandim. Sonuç olarak kokarca sendromu dogru :D
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 395
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 14:10

Bu arada forumdan bulustugumuz, bu problemi 15 yildir çeken arkadasim artik neredeyse tepki almadigini söylüyor. Geçmiste somut bir kokusu varmis disini çektirmis bademciklerini aldirmis bunlardan önce bilegimi yaladigimda les gibi kokardi ama bu operasyonlardan sonra o koku olmuyordu bilek testi yapinca demisti fakat hala asiri tepkiler almis bu zamana kadar. Bulusunca kokmadigini söyledim 2 saat falan oturduk dip dibe konustuk beynimize kokuyu bizim telkin ettigimizden falan konustuk ona da çok mantikli geldi geçmise dönüp bakinca. Simdi diyor hiçbir sey yapmadim ama senden sonra tepkiler çok çok azaldi çünkü yillardir sadece senin koku yok demene inandim. Sonuç olarak kokarca sendromu dogru :D
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 14:13
Bilegini yalayinca ama az ama çok herkesinki kokarmis, Murat bey demisti. Ben KBB doktoruna gidip açikça durumu söylemistim, bademcik tasindan olabilir demistim bu koku. Alalim badolarimi.

Adam anlayisli çikti, dikkatle dinledi beni, muayene etti. Dedi ki senin badolarini almaya gerek yok çünkü zaten olmasi gerektiginden daha küçükler. Ikincisi de agzini açtin, sana yaklastim, badolarini muayene ettim ama hiç bir kötü koku falan almadim???

Ben sok ben iptal.
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Aralik-2021 Saat 14:50
Tabii tükürük kokusu olur o normal ama önceden gerçekten çok kötü kokuyormus o bilek testini yapinca benim midem bulaniyordu falan dedi. Dis ve bademcigi halledince o igrenç kokuyu almamis bir daha hiç ama tepkiler girla.

Dr senden koku almamis bence sundan rezil olucam korkusu yasamadigin için ama sosyal hayatta bu duyguyu hep yasiyoruz beynimize sürekli agzimizin koktugunu söylüyoruz ve somut koku ortadan kalkmis olsa bile vücut kokuyor. Bu kokarca sendromunu yasamadan iyilesen birçok insan var ama bizim karakterimizden kaynakli bunu asamiyoruz kendimizi kokuya hapsediyoruz. Bize gamsizlik ve öz güven skilli lazim 😑
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Aralik-2021 Saat 20:13
Orjinalini yazan: Kepli

Murat hocam ne diyorsunuz bu konuya böyle bir sey nasil mümkün olabilir?

Olaylar uzun ve karisik. Takip edemedim.
IP
ali1111
Üye
Üye

Gönderilenler: 42
Alıntı ali1111 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 06:59
Arkadaslar özellikle açken (gece yatarken ve sabah kalkinca) mide ve bagirsaklarimdan gaz sesleri geliyor ve en önemlisi açken yutkundugumda yani tükürügümü yuttugum anda midemde hemen bi gaz sesi olusuyor bunun sebebi bakteriyel bi geniz akintisi olabilir mi?
IP
ali1111
Üye
Üye

Gönderilenler: 42
Alıntı ali1111 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2022 Saat 07:00
Mesela su da içerken su mideme girince midemde bi sesler bi gaz sikismalari oluyor
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2022 Saat 06:52
Orjinalini yazan: ali1111

Mesela su da içerken su mideme girince midemde bi sesler bi gaz sikismalari oluyor

Tipa tip aynisi olmasa da bende de her yeme içmeden sonra guruldama bazen hiçbir sey yokken de guruldama oluyor bununla birlikte siskinlik darlik karin çevresinde agri gibi belirtileride oluyor vallahi çözersen sebebini bulursan paylas, gastroentroloji hekimine gitmistim reflu ilaclari verdi tetkik yapmaadan kullaniyorum ama fayda rtmiyor belki tekrar gider fayda etmedigini anlatirim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Subat-2022 Saat 21:42
Orjinalini yazan: ali1111

Ali abicim; bu olayda hastalik, bunu hastalik zannetmektir.
herkesin midesine su girince bi ses gelebilir.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2022 Saat 05:20

Reflü, kabizlik, agiz/nefes kokusu üzerine :

tikla
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2022 Saat 20:06

Bizde hem mide asit azligi var hem de sindirim fonksiyon bozuklugu yani gastroperazi. Bu gastroperazinin sebebi burun deviasyon yani vücuda yeterli oksijen gitmemesi ve bakterili sinüs akintilarinin mideyi zamanla tahrip etmesi. O yüzden koku sikintisi çekiyoruz. Yoksa bir çok kiside reflü var ama kokmuyor üstüne mide sindirim yavasligi eklenince koku yapiyor. Sadece mide asidini arttirmak yetmez fonksiyonu da düzenlemek lazim. Bunlarin ikisi birlesince kötü gaz mideden yükseliyor sürekli o yapis akintiyi olusturuyor geniz gazlara karsilik ve dilde de pas olusuyor. O sindirilmemis, asitsizlikten yeterince temizlenememis gidalar da bagirsaktan kana geçip nefes kokusu olusturuyor. Stresten bu yüzden etkileniyor koku stres mideden en çok etkilenen organ. Stres direk sindirim sisteminin fonksiyonlarini etkiliyor.

Bana kizip forumu terk eden @diloy'un hakli oldugunu düsünmeye basladim.

Bugün ayiptir söylemesi manti yedim, saatlerdir sindiremedi midem, agzima aci sular geliyor hala. Mide asidi azligi var çogumuzda arkadaslar. B12 eksikligi de yaparmis bu, bende de var B12 eksikligi.

Yeteri kadar sindirilemeyen karbonhidratlar ve proteinler duodenum, ince bagirsaklar ve kalin bagirsaklarda kokusmaya devam eder. Kokusma sonucunda açiga çikan hidrojen gazi bagirsaklarda gurultu, siskinlik ve gerginlik yapar ve karin içi basincinin artmasina neden olur. Bagirsaklarin içindeki basincin artmasi da asagidan yukariya dogru mideyi sikistirarak reflünün artmasi için ikinci bir sebep olur. Bagirsaklardaki yetersiz sindirimden dolayi ortaya çikan hidrojen gazi emildikten sonra akcigerler yoluyla vücuttan atildigi için agiz kokusuna da sebep olur. Yapilan arastirmalarin sonucunda sindirilemedigi için emilemeyen 30 gr karbonhidratin kokusmasi sonucunda bir gün içinde 10 litre hidrojen gazi ortaya çikabilecegi belirtilmektedir. Sindirim sisteminin hacmini düsündügünüzde bu büyük bir miktardir.

Üsenmeyin okuyun lütfen :
tikla
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2022 Saat 14:21
Tospik paylasim için tesekkürler bütün bölümleri okudum. Çok mantikli seyler yaziyor aslinda kokuyla birlikte vücudumuzda görülen diger semptomlari da ayni sebebe baglamasi çok inandirici ve açiklamasi çok mantikli geldi. Burda olan çogu arkadasimizda karim gurultusu, sindirim bozuklugu, alerjiler, vücut kokusu vb. Sikayetlerde koku beraberinde var. Paylastigin yazida bunlarda mide asidi azligina baglanmis yani bir tasra birkaç kus. Diloy sanirim bunun için sindirim enzimi kullaniyordu baska bir sey kullaniyormuydu hatirlayamiyorum hatta bende ondan sonra sindirim enzimi ne baslamistim ama ise yaramamisti bende ben mide asidini dogal olarak arttirmak için neler yapilmali gibi arastirmalar yapiyorum. Umarim faydali olur
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2022 Saat 23:22
Orjinalini yazan: Melina

Tospik paylasim için tesekkürler bütün bölümleri okudum. Çok mantikli seyler yaziyor aslinda kokuyla birlikte vücudumuzda görülen diger semptomlari da ayni sebebe baglamasi çok inandirici ve açiklamasi çok mantikli geldi. Burda olan çogu arkadasimizda karim gurultusu, sindirim bozuklugu, alerjiler, vücut kokusu vb. Sikayetlerde koku beraberinde var. Paylastigin yazida bunlarda mide asidi azligina baglanmis yani bir tasra birkaç kus. Diloy sanirim bunun için sindirim enzimi kullaniyordu baska bir sey kullaniyormuydu hatirlayamiyorum hatta bende ondan sonra sindirim enzimi ne baslamistim ama ise yaramamisti bende ben mide asidini dogal olarak arttirmak için neler yapilmali gibi arastirmalar yapiyorum. Umarim faydali olur

Yazida ve baska yazilardan okudugum kadariyla mide asidi azliginin en büyük sebebi stresmis. Vücut sürekli stres altindaysa kendisini savas durumuna alip sindirim su an aciliyeti yok diye onu ikinci plana atip asit üretimini yavaslatiyormus.

Asit artirimi için her yemekten önce sirke içmek, limon suyu içmek vs öneriliyor ama stresle basa çikmak ögrenilirse sorun zaten ortadan kalkacak büyük ölçüde.

Mide asidi azligini basitçe ögrenmek için sabah aç karnina bir çay kasiginin yarisi kadar karbonati 1 çay bardagi suda karistirip içiyormusuz, 5 dk içinde gegirirsek asit yeterlidir gegirmezsek asit azdir deniyor.

Bir diger yöntem de pazardan pancar alip yemek. Ben ilk kez geçen yil yemistim ve o kadar kirmizi bir suyu var ki ellerine degdigi an elini de kirmiziya boyuyor. Yedikten sonra idrarin da kirmizi oluyorsa mide asidin az demekmis.

Mide asidi midedeki ve bagirsaktaki mikroplari öldürüyormus, KBB sorunu, sinüzit, dis çürükleri olmadigi halde kokusu olanlarin da muhtemelen bogaz bosluguna reflüye mideden gelen ve tam sindirilemeyen içi mikrop dolu yemek artiklardan süphelenmesi gerekirmis.

IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2022 Saat 10:10
Yani söyle aslinda çocukken çok stresli bir çocuktum zaten çocukluktan basladi ama suan gerçekten herseyi kafaya takan biri degilim stres yapiyorum elbette bazen ama her zaman degil. Su durum olabilirmi acaba bu hastalik sürekli devam ettigi için ister istemez bizi gün içerisinde farkli düsüncelere strese istiyor bundan dolayi geçmeyen bir durum olabilirmi yoksa diger konularda stres filan yaptigim yok sürekli bu hastaligi düsünüyorum o kadar.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu