![]() |
Burun |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: BurunGönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 15:20 |
|
Bu forumda burun ameliyatindan sonra iyilesen hi� kimse yok mu? Olmak istiyorum ama b�y�k endiselerim var. Bende ki sikayetler: kronik sin�zit, deviasyon, geniz akintisi ve burunda kuruluk . Problem olan da geniz akintim diye d�s�n�yorum. Sin�s rinse kit kullaniyorum iki senedir doktor tavsiyesi ile. �ok b�y�k oranda rahatlatti beni ama kullanmadigim bir g�n bile olsun burnum kuruyor geniz akintim �ogaliyor vs. Var mi benimle ayni dertten muzdarip?
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 16:08 |
Alerjin varsa sikinti + olarak sinuzitin varsa da problem sin�zit zamanla kendilinden geceliyor keza alerjide soyle benim 6 yasimdan beri sinuzitim vardi 17 18 gibi ge�ti deviasyonuda 19 da oldm ama 16 17 yaslarinda alerjim basladi konka alerhi ile geniz akintisi basladi bir g�n buda sona erecek ama ne zaman kim bilir etrafimda bircok insanin deneyimlerine bakarak konusuyorum alerjik varsa ilk ona odaklan ameliyat �okta bir ise yaramiyor ama alerjin yoksa direk ol ameliyati. Her sey sona erer. Umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun. |
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 16:19 |
|
Dostlar anlamadigim bir sorun var biz tip2 ler geniz akintililar neden bizim akintimiz kokuyor. Bircok tanidigim insan yesilimtirak balgam atiyor ama agizlari gram kokmaz . Akciger kaynakli balgam oluyor bizzat hocamda balgam attigini g�r�r�m bilerek �zel soru soruyordum fakat agzi kokmazdi amcamda ayni durumda bizde sin�s kaynakli balgam mukus beyazimsi oluyor saydam ve koku yapiyor sebebi nedir bir bakteri mi yoksa iltihap mi? (bitkisel �r�nler satan bir dayi vardi iltihap i�in ilaci oldugunu s�yledi 5 gunde iltihabi kurutugundan bahsetti 300 lira gibi bir fiyat istedi ise yaramadigi takdirde fiyati iade edeceginden bahsetti ki sorun iltihap mi bilemiyorum adaminda hakki girmek istemiyorum ) Yada sorunumuz bakteri mi bakteri ise onu yok etmenin bir yolu yok mu? Murat hocam sizinde g�r�slerinizi merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:17 |
|
Sin�s rinseyi alerjik rinit teshisiyle recete etmisti doktor. Ama test filan yaptirmadim. Nazosterle de konka k�c�ltmeyi hedefledi. Biraz k�c�ld� de. Baska bi doktor da geniz akintisi sikayetiyle gittigimde alerjiktir deyip 1 aylik bi ilac verdi. Hapi g�nde bir tane iciyodum. Sadece azaltmisti o da gecirmedi.
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:46 |
Hocam alerji ge�mesi �ok zor oluyor. Aslinda 10 kisiden 7 si bu alerjiye muzdarip dr �yle demisti fakat bu 7sinden sadece 3'�n�n agzi kokuyordur. Gercekten ilgin�. |
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:50 |
|
Hemfikirim bu konuda. Bir �ok alerjisi olan insanin agiz kokusu yok. Doktorlarda basarisiz oldugu bi alanda su�u alerjiye atiyor. �ok bi sey bildikleri yok onlarinda. Burdaki insanlar sansa kadere iyilesiyo. Deneme yanilmayla, kendi cabalariyla..
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 19:09 |
Aynen �yle hocam, sorunumuz mukustan su balgamdan kaynaklaniyor. Bir ara adini hatirlamamakla beraber kutu (ila�) �zerinde b�y�k L harfi vardi yesil kullandigimda a desem -balgam beyaz saydam-�ikiyordu ve agiz kokusu yok oluyordu. Hersey o genizdeki mukustan kaynaklaniyor alerjisi olupta genizinde yine balgam barindiranlar var ama onlari kokmuyorken bizimki kokuyor . Sorun bu mukus i�inde birseyler gizli ama ne oldugunu bilmiyorum iltihap mi bakteri mi? Bir yakinimda benle ayni soruna sahipti bi 15 sene fln �ekti sonra koku azaldi hissedilmeyecek kadar durduk yere yok olmasi ilgin�. Ama alerjisi devam Murat hocam nezle ilacindan damladan bahsetti bi i�eriklerini anlayabilsek Murat hocamin damlasinin. D�nya �zerinde bu konuda �okta kafa yorup Murat hocam gibi ila� �reten yok mu die cok aradim sanirim onlarda yasalar geregi sikinti olmus, yani o kadar gargara nasil kazanacak hocam bize bizden baskasi yardim edemez ben saglikcym okuyorum bir g�n bunun �aresini bulacagim. Her ne olursa olsun bug�n ya da yarin... |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 20:14 |
|
Asagidaki yazi alintidir.
sin�s kit degil, yasam kiti resmen. ge�tigimiz yillarda g�nde 1 kere basladigim operasyonu bug�nlerde g�nde 12 defa ile s�rd�r�yorum. 2017-2018 kis d�nemi i�in sag tarafi bosalttim ama sol �ok katilasmis. ihmallikten sol taraftaki mukuslar bordo bereli halini almis. hen�z ��zemedim. �alismalarim s�r�yor. yeni baslayanlar i�in kullanim rehberi: *kullanirken basinizi 45 derecelik a�iyla tutun. *agzinizi a�mayi unutmayin. *�ok tazyikli sikmayin kulaklarinizda hisirdama olusur. *kulaklarinizin hisirdadigi yerde temizligi sonlandirin. *mutlaka dayanabildiginiz �l��de sicak su kullanin. bordo bereli mukuslari yerlerinden s�ken tazyik degil suyun sicakligidir, unutmayin. mukuslari taniyalim: *burundan �ikan mukuslar koyu yesil-kanli bir durumdaysa uzun s�redir yer eden sin�sleriniz var demektir. biz onlara bordo bereli diyoruz. onu oradan s�kebildiyseniz basarinizi kutlayabilirsiniz. *koyu yesil olan ama kanli olmayan mukuslar yine mevsimler boyu oraya ��reklendigini g�steren mukuslardir. *a�ik yesil renkte mukuslari temizliyorsaniz ge�en ay yediginiz soguk sonrasi olusan mukuslari temizliyorsunuzdur. *eger beyaz seffaf renkte mukuslar �ikiyorsa burnunuzdan d�n ya da bu sabah kafanizi yikayip disari �ikmaniz sonucu yeni olusan, ama yilanin basini k���kken ezdiginiz mukuslardir. oraya ��reklenmesine ve ciddi bas agrilari olusturmasina firsat vermediginiz i�in bu mutluluk sizin. *temizleme sirasinda artik mukus gelmiyorsa sin�sleri bosaltmissiniz demektir. aldiginiz nefesi beyninizde hissederek keyif yapabilir, o elinizdeki majezikleri yakarak etrafinda haka dansi yapabilirsiniz. �nemli notlar: *kronik sin�zit hastaliginiz varsa mukusun gelmedigi zaman tedaviyi tamamen sonlandirmayin. soguk yemeseniz bile oturdugunuz koltukta sin�slerinizin beyaz seffaf renkli mukuslar yapmaya devam edecektir. sin�s kiti her g�n yapin ve mukuslarinizin bordo bereli haline d�n�smesine izin vermeyin. *kronik sin�zit hastaliginiz varsa ve burnunuzda mukuslarin akmasina engel olacak bir yapi bozuklugu s�z konusu degilse ameliyat olmayin. kronik sin�zit ameliyatla ge�en bir hastalik degil. *buhar odasi olan hamamlara giderek, saatin seyrek oldugu bir zamanlarda g�revliden rica ederek buhar makinesine kuru papatyalar atabilir, 20-30 dk'lik solumayla bordo bereli mukuslarinizi pokemon haline getirebilirsiniz. sonra kite falan da gerek kalmiyor, teslim oluyorlar. |
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 23:38 |
|
Hah iste o beyaz mukus yemek artiklariyla birlesince genize yapisinca bir de sosyal ortamda onu cikaramayip yutunca koku oluyor. Ben evdeyken hi� agzim kokmaz ��nk� �ok rahat bir sekilde balgam �ikariyorum sin�s rinse yapiyorum ve burnum kurumuyor. Ama disariya �iktigimda �zellikle klimali ortamlar beni mahvediyor. Sorunum a�ik ve net ama ��z�m yok..
Bu yakininizinda mi geniz akintisi vs. vardi? Ya da burnunda kroniklesmis bir sorun? |
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 23:39 |
|
Evet bende bu sekilde kullaniyorum
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2021 tarihinde 11:22 |
Yok hocam, sinus rinse kit neymis diye arastirinca eksi'deki yazilara baktim, ilgin� seyler yazmislar. Bir de o kitteki sol�syon bitince sakin musluk suyu kullanmayin, kadinin birinin beynini amipler yemis. Eczaneden 500 cc izotonik serum suyu alip kullanmak �ok �ok daha ekonomikmis. tikla_1 ve tikla_2 |
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2021 tarihinde 11:25 |
|
Yok ben hazir su kullaniyorum. Hi� kullanmadim musluk suyu..
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |