|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
melisa01
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2021 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2021 Saat 22:12 |
19 yasindayim 10 seneden beridir agiz kokusu sorunum var çok fazla çektim çocuklugumu hiç yasayamadim sayisiz doktora gittim sinüzit farenjit kemik egriligi alerji denildi bir çok ilaç fis fis antibiyotik gargara ne varsa denedim hiçbiri etki etmedi antibiyotik agiz kokumu hiç azaltmadi hatta bazen daha fazla oldugunu hissettim kokunun özellikle peynir yogurt süt tükettigimde asiri koku oluyor sabahlari koku oluyor ve dilim bembeyaz oluyor disimi firçalasam 10 dakika sonra tekrar ayni burnuma tuzlu su çekmeyi denedim ama bi etki göremedim ada çayi gibi bir çok bitki denedim ise yaramadi ne yapacagimi hiç bilmiyorum buradaki abilerim ablalarim bana yardimci olun benden çok daha fazla bilgiye tecrübeye sahipsiniz hayatim zehir oluyor
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
Laktoz intoleransin olabilir süt ve süt ürünleri tüketme. Bagirsaklarina odaklan bi doktora görün bagirsakta sikinti olabilir
|
|
![]() |
|
melisa01
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2021 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Ben KBB den kaynaklanan sorun olarak düsünüyorum burun deliklerimden bir tanesi sürekli kapali geniz akintisi var bide yutkununca takili kalan bisey var mife veya bagirsak sorunum yok ama olabilir
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
Sebeb Geniz akintisi ve alerji bagirsaklar onemli zaten alerjiyi tetikleyen bagirsaklar , sut urunlerini tükenince artma sebebide mikrobiyotan güçlü olursa alerjiyi azaltabikirsin ama %100 azalmaz alerji genellikle genetik oluyor o da zamanla azaliyor 30 lara dogru sonra 40ta tekrar basliyor cok ilginç ama öyle. Tip bir çaresini bulamadi ya da bulmak istemiyor c vitamini alabilirsin bogazdaki mukusu atamiyorsan yardimci olabilir. |
|
![]() |
|
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
Kardesim, dislerini özellikle dilini firçala dile uygun dil firçalari var dil kaziyicilardan bahsetmiyorum, dil firçasi. Bide sunu sakin unutma senin kendinde hissetigin koku normal fizyolojik koku da olabilir bi çok insan bu koku konusunu çok kafaya taktigi için fizyolojik kokuyu da agiz kokusu da saniyor bende öyledim bunun farkina vardigin zaman çok rahatlarsin.
|
|
![]() |
|
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
Ben yaklasik 11-12 saat dil dis firçalamadim yolculuk yaptigimdan dolayi. Sonra murat hocaya muayene olmaya gittim koku ölçümü yapildi normal degerin altinda çikti ben kendim dil dis firçaladiktan 30dkka 1 saat sonra koku aliyordum, ki 11-12 saat sonra normal degerin altinda çikmasi beni sasirrti , aldigim koku fizyolojik kokuymus onu farkettim.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
öncellikle süt urunlerinin geniz akintisi agiz kokusunu arttirmasinin en buyuk nedeni bademciklere yapisiyolar bir bademciklerde genizden gelen biriken akinti varsa onu daha kötu kokutuyor ve en en buyuk nedense sut urunlerinin kendisinin kazein denilen vucuttta iltihap yapan proteine sahip olmasi bagirsakta minik minik delikler aciyor en cok gluten yani ekmek seker ve süt urunleri kazein ve gluten vucutta en cok inflamasyon(iltihap) yapan urunler bunlar direk geniz akintisi yapar agzi kokutur bizim geniz akintimiz kokulu onu arttiyor kokuda artiyor yer fistigi biber domatesde yapar bunlarda genelde alerji yapan sebzeler bakliyatlarda yapiyor ama 1 gun suda bekletirsen beklettigin suyu 2 3 kere bosaltip duzgun pisirirsen yanina guzel zeytinyagli bi salata yaparsan agiz kokusu yapmaz digerleri gibi eger geniz akintisini azaltmak istiyorsan histamin nedir onu bi ogren
https://saglikliolalim.com/histamin/ burdan bakabilirsin vucuda zararini biraktim bizdeki sorun burnumuzun agiz kokusu yapmaya cok musait olmasi herkes bunlari yiyor iciyor sen onceden antibiyotik cok kullanmadiysan bagirsagin cok kötu degilse antibiyotik bagirsagi mahvediyor ben et sut ekmek yumurta tum hayvansal urunler ve ekmek seker yiyemiyorum cok artiyor koku yersem bagirsak floram berbat durumda gecmiste cok antibiyotik kullandim suc bende degil doktorlar verdi kullandik bilmiyorduk sorgulamadik eskiden agiz kokum yoktu iyi hatirliyorum.o yuzden antibiyotik az kullanan yada hic kullanmiyan arkadaslar benden 10 0 öndeler suanda bu forumda. histamini dusuren seyler ilk once magnezyum takviyesi alcaksin magnezyum sitrat al gunde 2 tablet sabahlari ac karna ic gunde 2 ogun ye ilk ogunu 8 de yersen diger ogunu oglen 4 gibi ye arada 6 8 saat olsun o arada cay kahve içme cayi iciceksen cok açik ic kahveden uzak dur bunlar akintiyi cok arttirir bitki caylari serbest yedigin seyler yagli olsun hayvsansal yag degil zeytinyagi veya hindistan cevizi yagi yedigin ogunleri yagla beraber ye emilimi arttirsin. gecmiste 3 4 defadan fazla antibiyotik kullandiysan ve antibiyotik kullanimindan sonra 6 ay gectiyse bak cok onemli 6 ay gecmediyse kullanma bu sure gectiyse ntbiotic marka probiyotik al bunun 1 kapsulunde 45 milyar probiotic bacteri var bunlar bagirsagi korur kulllandigin sure boyunca bunlari sadece ac karna ic etkisni gormek istiyorsan gunde 3 defa 1 kapsul yada sabah 2 kapsul yatmadan 1 kapsul gibi ac karna icme kosuluyola. bu takviye bu sekilde kullandiktan 1 ay sonra etkisini gostermeye baslar hemen etki gostermez corek otu histamini dusurcek baska seyde soguk sikim ozellikle sadece soguk sikim corek otu yag en ucuz satan 250 ml olarak sisede ben aliyorum zadevital marka onu alabilirsin sabahlari 1 tatli kasigi iciyorum bu dedigim tavsiyeler 1 gunde seni duzeltmez yada sempomlar bir gunde azalmaz zamanla sinuzitsin belki farkinda degilsin koku varsa ya bademcigin cok kötu durumda yada sinuzitsin bu net o akintiyi bi sekilde azaltman gerek sinus kit cok yararlidir bu arada ben her gun kullaniyorum bu aralar aksattim hep evde oldugum icin kullanmiyorum marketten iyotsuz tuz aliyorum ozellikle iyotsuz tuz diger sofra tuzu burnu yakiyo 1 tatli kasigi ceyrek su bardagi kaynar suda eritiyorum ustune ilik su koyup siseye dolduruyorum kullaniyorum cok rahatlaiyor dil fircasi al tung marka bogazana kadar dilinin en arka tarafina kadar supurge hareketiyle dili iyice sil once biraz macunu islat dil fircaisnin ustune koy dil fircalamak ilk adim bu olmadan olmuyor eger birde dis macunu ekstra mentol naneliyse bogazda ferahlik veriyor ve sinuslerindeki akinti seyrelip bogaza akiyor yani akintidan da kurtuluyosun gece biriken ozellikle sabahlari cok akinti oluyor bende mesela cunku benim bagirsaklar asiri asiri cok kötu durumda cok fazla antibiyotik kullandim et bile az histaminli et bile akintiyi cok arttiyor nedeni su ilthihap yapan zararli bakteriler cok cogaldi antibiyotikleri iyi olanlarin hepsini öldurdu cogunu yani bu kötu bakterilerde proteini cok seviyor ve histamin uretiyor histaminde geniz akintisi demek aklima baska oneri gelmiyor bunlar yapabilceklerin benim deneyimlerim dogrultusunda yaptiklarim. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
hayvansal urunler yemedigim icin b12 hapi aliyorum cunku bitkisel besinlerde yok ve vucudun buna ihtiyaci var hayvansal urunlerede dogal olarak yokmus onu ogrendim hayvanlara igneyle vuruyolarmis dogal degilmis yani.
|
|
![]() |
|
melisa01
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle dikkate alip cevap verdiginiz için çok tesekkür ederim çok iyi anlatmissiniz ben baya antibiyotik kullandim KBB gittigimde antibiyotik verip verip yolladilar protein ya da bakliyat yiyince kokunun arttigini farkediyorum özellikle sabahlari kalktigimda bogazim sis oluyor ve koku daha fazla oluyor bazen protein agirlikli yesem de koku az oluyor dilimi her fün firçaliyorum bol su içiyorum forumda daha önce meyve yiyerek çözüm bulanlarin okudum protein karbonhidrat olmadan 1 gün deneme yaptim ama %20 %30 Bi koku kaldi hep böyle devam da etmek istemiyorum zaten zayifim iyice zayiflamak da istemiyorum bu kadar seyi yapacak gücü kendimde görmüyorum ögretmenlik okuyorum ilerde nasil olacak insanlarla nasil iletisimim olacak düsününce çok üzülüyorum
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
et yumurta kokuyu arttirmiyorsa bagirsak floran son raddeye gelmemestir ye bisey olmaz bunlair ancak deneme yanilma yontemiyle ogrenebilirsin baska turlu olmaz vucudunu tanimanf gerekyor
|
|
![]() |
|
melisa01
![]() ![]() ![]() |
Et yumurta yiyince koku oluyor ama ben antibiyotik kullanmadan önce basladi koku gerçi ne yesem 1 saat sonra kokmaya basliyor midem de yanma da oluyor genzimden de koku geldigini hissediyorum
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
Inception
![]() ![]() ![]() |
Et yumurta yiyince koku arttigini nasil anliyorsunuz yedikten hemen sonrami koku artiyor. Siz psikolojik olarak arttigini düsünüyorsunuz bence.
|
|
![]() |
|
melisa01
![]() ![]() ![]() |
Inanin psikolojik olmasini çok isterdim ama konustugumda o kokuyu aliyorum hafif Bi koku da degil uyaran olmadi bu konuda ama ben aliyorum kokuyu agzim hiç ferah olmuyor firçalasam bile
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
melisa01
![]() ![]() ![]() |
Ve genzimden koku geldigini hissediyorum bazen takili takiliyor bisey rahat nefes de alamiyorum burnumun bir deligi sürekli kapali
|
|
Mylrdrm
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |