Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Et yemeyecek iyilestim

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Et yemeyecek iyilestim
    Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 12:29
Arkadaslar yillar sonra anladim ki ben eti sindiremiyorum o y�zden agzim kokuyor. Zaten mide ve bagirsak sagligim ne kadar bozulduysa kokum o kadar artmisti yillar ge�tik�e. Bosuna sin�s VS ameliyati oldum ve bahtsizligimdan tip2 koku sahibi oldum hatali ameliyattan dolayi. Tekrar Bi ameliyatla o durum ��z�ld� ama koku bitmemisti. Stresle direk iliskili oldugu i�in koku mideye y�neldim ve tesad�fen et yedigimde koktugumu anladim. 4 g�nd�r asla et yemiyorum her yemekte enzim tableti kullaniyorum ve koku ge�ti s�k�r. Ama tip5 in kralini yasiyorum o ayri mevzu.

Faranjiti olanlara sunu diycem bademcik ameliyatindan sonra Faranjit kaynakli kokum ge�ti. Benim eti sindiremedigim i�in bagirsak sagligim bozuk oldugu i�in bademciklerim �ok etkileniyordu. Bagirsak bademcik ne alaka diyeceksiniz ama bunu prof KBB s�ylemisti direk baglantisi varmis bademciklerin agriyorsa karnina bak, karnin agriyorsa bademciklerine bak demisti hatta.

Sonu� olarak et diyeti yaparak Bi deneyin ne kaybedersiniz...
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 12:32
https://www.google.com/amp/s/yemek.com/amp/etin-sindirilemediginin-isaretleri/
Başa Dön
Inception Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Inception Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 13:23
Sevindim senin adina.Koku ge�tiyse is bitmistir demektir.
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 16:55
Ilahi diloy, milletin a�liktan nefesi kokuyor eti nerden bulup yiyecek de agzi koksun. Yedigimiz en fazla kiyma onun da �ogu yag zaten, ucuz diye yagli kiyma aliyor millet k�fte yapmalik.

Senin adina �ok sevindim, hadi ge�mis olsun.
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 17:41
Diloy �ncelikle �ok sevindim bunada s�k�r. Ben bunca zaman �ok seyi yememeyi denedim ama et yememeyi hi� denememistim bende baslayip denicem. Bu arada kullandigin simdirim enzimi nedir nasil kullaniyorsun
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2021 tarihinde 17:42
Birde sadece et degilde proteinle ilgili olabilirmi durum
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 17:17
Diloy son durumun nedir bilgi ge�ebilirmisin rica etsem bende et yemeyi biraktim bug�nden itibaren sonu�larini merak ediyorum. Birde bazi kan gruplari eti sindiremiyor diye okudum kan grubun nedir alakasi varmi acaba ondan sormak istedim
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 22:51
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Birde sadece et degilde proteinle ilgili olabilirmi durum

evet

Eating a Low Carb Diet
Low carb diets affect the function of your metabolism. In other words, your body digests food differently. When you eat a large amount of protein, your body finds it difficult to digest. As a result, the body will release sulfurous gases which can cause bad breath, also known as Keto breath. To avoid this problem, consider not doing a low-carb diet and instead focusing on your calorie consumption while consuming the right macronutrients for your body.

https://www.columbuscosmeticdental.com/blog/smelling-bad-breath-behind-your-mask-heres-why/
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Aralik-2021 tarihinde 11:57
Murat hocanin da dedigini gibi tip3 �n nedenlerinden olan s�rekli ayni besinleri t�ketme sonucu ortaya �ikan agiz kokusunu engellemek i�in genis yelpazeli ve periyotsuz bi�imde beslenme gerektigi s�yleminin sahsen hi�bir kaynaga bakmadan bana �ok makul ve inandirici geliyor. Ancak et yemeyerek iyilesmenin ger�eklesmesi i�in �ncelikle ete karsi alerji veya toleransin varliginin ispati gerek daha sonra bu hastaliga sahip kisinin eti biraktiginda ne gibi olumlu degisiklikler yasandigi not edilerek somut olgularin a�iklanmasiyla iddianiz subjektif nitelikten arinip objektif olarak kabul edilir. Kaldi ki bu kadar kompleks bir hastalik i�in et yemeyerek iyilesen oldugunuz y�n�ndeki saviniz ispatlansa dahi y�z binde bir g�r�len vaka olma olasiliginiz pek muhtemel. H�lasa, kesinlesmemis, ispatlanmamis, akla uygunlugu s�pheli denemelerle bug�n proteini yarin karbonhidrati sonra da lifleri birakirsiniz. T�m g�n�n�z su i�mekle ge�er sonra su zehirlenmesi diye bir sey varmis o da agiz kokusu yapiyor diye birisi konu a�ar a�lik ve susuzluktan �lebilirsiniz Allah g�stermesin. Bu tarz yazilari okuyorum hi�bir yorum birakmiyorum bunun gibi y�zlerce konu var sigara i�tim agiz kokum ge�ti mandalin yedim boyum uzadi, saygi sevgi �er�evesinde elestiri mahiyetinde yorumumu birakiyorum. Tip5 olmanin en belirgin �rnegi de bilimle �elisen s�pheler tasimak diye d�s�n�yorum. Dilerim ki hepimiz iyilesiriz, sagligimiza kavusuruz. Herkese esenlikler dilerim, saygilar.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Aralik-2021 tarihinde 12:37
@bazenhissediyor    G�zel yorum.

Ge�en hafta forumda dolasirken bir basliga denk geldim ama simdi bulamiyorum onu. 4-5 yil �nce Murat hoca birisine cevaben yazmis ki "Dogru dis fir�alama teknigi yazisi ve videosu koydum ama bu forumdakilerin bile �ogu o yaziyi okumadi videoyu izlemedi. Halbuki sadece dogru dis fir�alama yazimi okuyup, uygulayip kokudan kurtulanlar var hi� bana gelmeden. Telefon a�ip bildirenler, tesekk�r edenler var"

Buna benzer s�zc�klerle anlatmisti Murat hoca. Ben de o yaziyi okudum, videoyu izledim. 1 haftadir en az 3 dakika olmak �zere dislerimi fir�aliyorum. Dilimi zaten fir�aliyordum. Dis ipi de kullaniyorum. Inanin �ok fark etti, ger�ekten disleri en az 3 dakika fir�alayinca ger�ek bir agiz temizligi yapliuormus.

�ogumuzun temel sorunu iyi bir agiz hijyeni olmamasi. Elbette dislerini �ok iyi fir�alayanlara s�z�m yok ama sizler de bi deneyin, koku azalsa bile k�rdir arkadaslar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Aralik-2021 tarihinde 20:55
estagfirullah, sag ol senin yorumun da g�zel
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Subat-2022 tarihinde 17:17
Diloy durumun nedir �ok aktif degilsin bu aralar koku tamamen gittimi g�ncel durum bildirirmisin rica etsem
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2022 tarihinde 20:54
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Murat hocanin da dedigini gibi tip3 �n nedenlerinden olan s�rekli ayni besinleri t�ketme sonucu ortaya �ikan agiz kokusunu engellemek i�in genis yelpazeli ve periyotsuz bi�imde beslenme gerektigi s�yleminin sahsen hi�bir kaynaga bakmadan bana �ok makul ve inandirici geliyor. Ancak et yemeyerek iyilesmenin ger�eklesmesi i�in �ncelikle ete karsi alerji veya toleransin varliginin ispati gerek daha sonra bu hastaliga sahip kisinin eti biraktiginda ne gibi olumlu degisiklikler yasandigi not edilerek somut olgularin a�iklanmasiyla iddianiz subjektif nitelikten arinip objektif olarak kabul edilir. Kaldi ki bu kadar kompleks bir hastalik i�in et yemeyerek iyilesen oldugunuz y�n�ndeki saviniz ispatlansa dahi y�z binde bir g�r�len vaka olma olasiliginiz pek muhtemel. H�lasa, kesinlesmemis, ispatlanmamis, akla uygunlugu s�pheli denemelerle bug�n proteini yarin karbonhidrati sonra da lifleri birakirsiniz. T�m g�n�n�z su i�mekle ge�er sonra su zehirlenmesi diye bir sey varmis o da agiz kokusu yapiyor diye birisi konu a�ar a�lik ve susuzluktan �lebilirsiniz Allah g�stermesin. Bu tarz yazilari okuyorum hi�bir yorum birakmiyorum bunun gibi y�zlerce konu var sigara i�tim agiz kokum ge�ti mandalin yedim boyum uzadi, saygi sevgi �er�evesinde elestiri mahiyetinde yorumumu birakiyorum. Tip5 olmanin en belirgin �rnegi de bilimle �elisen s�pheler tasimak diye d�s�n�yorum. Dilerim ki hepimiz iyilesiriz, sagligimiza kavusuruz. Herkese esenlikler dilerim, saygilar.

Arkadasim ne geveliyorsun ya bik bik..
�nce test yapacakmisim da iyilesince not edecekmisim de.. �st�ne �ikolata sos da ister misin?
Bir kisi daha okudum bu forumdan et yemeyi birakip iyilesen. Hatta agiz kokusu i�in gittigi dr bunu tavsiye etmis ve iyilesmis kisi. Ben de denedim tamamen ge�irmese de baya azaltti. Arada mide agrim tutunca koku oluyor onun disinda yok.
Insanlar yillardir bu lanet hastalikla ugrasiyor ise yarayabilecek en ufak tavsiyeye muhta� herkes. Sizin gibiler insanin sevkini kirmaktan baska bir ise yaramiyor. Deneme yanilmayla bi ��z�m�n� bulacak herkes dr dr gezip onlarca ila� kullaninca ��z�lm�yor bu durum g�r�ld�g� �zere. Ayrica ukalaca zitlasmak yerine biraktigim linki okusaydin bilimsel bi dayanagi oldugunu g�r�rd�n.
Ise yarayan bi y�ntem tavsiye ederken bir de tetkiklerle ispatini sunucam t�vbe yarabbim..
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2022 tarihinde 23:20
Gevelemek TDK'ya g�re;
MEC.
(bir s�z�) tam olarak ve a�ik�a s�ylememek, agzinin i�inde mirildanmak

Ukala TDK'ya g�re;

kendini akilli ve bilgili sanan, bilgi�lik taslayan (kimse)

- Alinti yaptiginiz yorumum da �st� kapali ya da g�� sekilde ifade edilmis bir d�s�nce yok.

- Bilimsel dayanak dediginiz sey yemek sitesinde yazari belirsiz paylasilmis bir niteliksiz yazi

- Ben cahil bir insanim, bildigim konularda da bilmiyor gibi yaparim. Sizi tanimam ben kendi fikrimi elestirimi h�r irademle yaptim. Dileyen sizin dediginizi yapabilir ama ben yapmayacagim. Eger ete karsi toleransim tespit edilirse karaciger yaglanmasi ge�irir diyet yapmam gerekirse, etlerde vir�s tehdidi g�ndeme gelirse ben de bir s�re et yemeyi birakabilirim onun haricinde et yemek beni daha uzun tok tutuyor fizyolojik a�lik agiz kokusunu engellemeye birebirdir diye biliyorum.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.