Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Gerçek aiz kokusunun yarattigi psikolojik sorunlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Konu: Gerçek aiz kokusunun yarattigi psikolojik sorunlar
    Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2021 Saat 08:22
Agiz kokusu sadece fiziksel degil ayni zamanda psikolojik bir sorun. Insanlarla konusamamak, okulda iste sürekli içine kapanmak, insanlardan kaçmak bu kokunun psikolojik boyutu.

Psikologa gidince agiz kokum geçecek mi diye düsünmeyelim, agiz kokusunun yarattigi ruhsal sikintilar azalacak ayrica bize agiz kokusu çözümünü arastirmak için güç ve enerji verecek. Birçogumuzda "Bu kokudan kurtulamayacagim." düsüncesi olustu. Agiz kokusu tedavisi için olsun günlük yasam için olsun istegimiz bitti enerjimiz kalmadi.

Psikologa gidip agzim kokuyor diyemeyebiliriz ama "Hayattan zevk almiyorum, asosyal oldum, evden çikmak istemiyorum." diyebiliriz. Psikolog sizi rahatlatacak ilaçlar -sürekli uyutacak, deli gibi güldürecek 'ilaçlar' degil!!!- yazacaktir. Ilk ziyarette veya daha sonraki ziyarette sikintinizin agiz kokusu oldugunu söyleyebilirsiniz.

Dogru yöntem en basta psikologa derdinizi açikça söylemek. Emin olun, psikolog için bu durum tepki verecegi bir sey degil. Her gün ne hastalar görüyorlar.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2021 Saat 18:50
benim fikrime göre, psikolog kurtarici degildir. kokuyu çözdükten sonra gitmek daha iyidir.

IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2021 Saat 20:48
Bence de öyle. Ben de bu sebeple gitmekten vazgeçtim. Psikolog kokuyu geçirmeyecek sonuçta
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2021 Saat 20:56
Ben gitmeyi düsünüyorum aslinda bende sizin gibi düsünüyordum ama psikiyatrik ilaçlarla gecen çok kisi duydum nedenini bilmiyorum ama aslinda gitmek lazim gibi duruyor
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 21:01
Direk içimden gelerek yazacam ,eylül ayinda tip fakültemi dondurdum yardima muhtacim diye baslik açtim 6 yillik ünüversiteyi 7 yillik yaptim bir çare bulabilmek için gitmedigim doktor kalmadi herhalde toplam hi 20k ödedim fakat hiçbir sekilde çözüm bulmadim deviasyon oldum konka oldm disler temizlendi mideye bakildi akcigerleri bakildi seker orani yine iyi sorun alerji idi geniz akintisi koku yapiyordu belki akinti iltihapsiz idi mukus atilmiyor orda yapismis hertulu dogal yöntemi denedim o balgam cikmadi azaldi mi evet ama tamamen gitmeliydi , yararli olarak okaliptus var yapragi kaynayip baharini çekiyorum ya da az sudan alip buhar makinesine koyuyor yardimci oluyor sorunu olan denesin ama tamamen çözücü olmuyor. Cözüm yok gibi gittigim prof. Bir KBB ci vardi ayni sorun bende de var dedi alerji tedavisine basladik her hafta gidiyorum bir ara erkenden gittim o yoktu cekmeceye bi baktim sakiz deposu:D o günden sonra artik gitmedim yani çözüm yok alerjisi olan dostlarim çözüm ne yazik ki yok bosuna paranizi harcamayin evet çok zor ben en agirini yasadim yasamaya da devam edecem saglikciyim ,stajlar baslar nasil olacak hic bilmiyorum ünüversite zor geçecek orasi kesin çok kötü bir lise hayatim oldu ondan herhalde derslere asildim ama yapacak bir sey yok her seye ragmen yasamaliyiz ben aptalik ettm uniyi dondurdum keske gideydim hayati erteledim ertelemeyin bu hayati yasamaya hakkimiz var gerekirse herkes içinde afin agiz spreyini sikin belli edin ama yasayin çünkü bir gün 50 li yaslara gelince büyük bir pismanlik duyacagimizdan eminim . Hayat daha da zor olabilir di hayati tekerlekli sandalyede de geçirebilirdik çözüm arayin aramayin demiyorum ama her seye ragmen yasayin 1 saatlik geçici çözümlerle yetinin yeter ki bu 20li yaslari bos geçirmeyin ve benim gibi aptalik edip ünüversiteyi dondurmayin. Yaptiginiz geçici çözümler varsa da yazabilirsiniz en azindan ondanda yararlaniriz. Umarim her sey gönlünüzce olur.
IP
Arda
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Arda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2022 Saat 23:29
Aynen öyle benim genç yasta (18) saçlarim döküldü kel kaldim.Dislerim çeneme göre çok küçükler güldügümde gözükmezler çogu insan disim yok sanar.Kulaklar kepçe he bide agiz kokusuda var anliyacagin özgüven sifir bence sadece agiz kokunuz olduguna sükredin.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 34
Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 01:31
Sins rinse kiti devamli defaatle kullanmani tavsiye ediyorum. O yapiskan balgami azaltiyor ve inanilmaz bir rahatlama oluyor. Bu dedigimi daimi yaparsan sonuç aliniyor. Burnun kuruysa bir de nazalnem öneririm. Bu ikisi yapildiginda iyi sonuçlar alinabilir
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 21:41
Orjinalini yazan: Marsss

Sins rinse kiti devamli defaatle kullanmani tavsiye ediyorum. O yapiskan balgami azaltiyor ve inanilmaz bir rahatlama oluyor. Bu dedigimi daimi yaparsan sonuç aliniyor. Burnun kuruysa bir de nazalnem öneririm. Bu ikisi yapildiginda iyi sonuçlar alinabilir

Rinse kiti kullanmistim burundaki mukusu atiyor fakat bogazdaki icin bir sey konusmak çok zor 1 aydan uzun bir sure kullandim cok faydasini görmedim isin dogrusu bi burnum tikandiginda açiliyordu, tekrar alip deniz tuzu ve karbonat ile denerim kaya tuzu kullaniyordum belki ondandir.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2022 Saat 00:48
Güzel kardesim benim zaten bogazdaki mukus da burundan inen mukus.. ilk önce daha bogaza inmesen temizleyip attiginda mantiken bogaza da inmemis oluyor
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2022 Saat 13:32

Güzel kardesim benim zaten bogazdaki mukus da burundan inen mukus.. ilk önce daha bogaza inmesen temizleyip attiginda mantiken bogaza da inmemis oluyor

Evet biliyorum :S, benjm farkli bir burun yapim var burnu temizledim mi yada sicak su ile bogazi tak diye yeniden mukus üretiliyor rinse ile burundaki mukusu temizlesemde 10dk sonra hersey yeniden tekrar ediyor. Sanki orda birseyler var da mukus burnu ve bogazi koruyor mukus bogazda ve burunda varsa dahada artmiyor oyle kaliyor temizledim mi hemen yeniden burun üretiyor ondan fayda etmiyor dedim. Doktor alerjiye bagliyor. Ya da benle dalga geçiyorlar. Is8n sonu ben kbb ci olup hu isi kökten çözecem. Ya da sinusleri aldiracam ama o daha çok zarar verecek. Bir gün hersey son bulur zaten zaman geçtikçe azaliyor bunu fark ettm. Umarim hepimiz sagligimiza kavusurx.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2022 Saat 19:05
Bu dertten muzdarip bi kardesimizin kbb bölümünü seçip bu ise yogunlasmasi ya da burundan kaynakli kokulari çözmesi inan ki hepinizi çok mutlu eder. Senin bilgilerinden bizde istifade etmeye çalisiriz. Bu yolda sana basarilar diliyorum
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2022 Saat 20:36

Bu dertten muzdarip bi kardesimizin kbb bölümünü seçip bu ise yogunlasmasi ya da burundan kaynakli kokulari çözmesi inan ki hepinizi çok mutlu eder. Senin bilgilerinden bizde istifade etmeye çalisiriz. Bu yolda sana basarilar diliyorum

Tesekkür ederim. Inan bana ailemizin neredeyse tamami doktor . Öz amcam kbbci ege den mezun fakat hiç bir halt bildigi yok . Bircok kbbci bu sekil . Doktora yapip prof unvanini alan kbbci benle ayni sorunu yasiyor cekmeced3ki sakiz deposunu görünce gitmeyi biraktim neden hiçbir doktor cabalamamis bilmiyorum ne engel oldu onlara ayni sorunu hepimiz yasadik onlar yapmazsa biz yapariz isin pesini birakmaya niyetli degilim. Kim bilir. Gidebildigim kadar. Ama kesin kararliyim bu sorun bu hayati yasamama engel olmayacak hepimiz öyle olmaliyiz ne kadar zor olursa olsun yasamaliyiz. Asosyal olmamaliyiz. Hayat hep var ve orada. Son olarak alerjisi olan birileri varsa cidden parasini bos harcamasin ne tr de ne de dünyada çözümü yok simdilik :) olay genlerle alakali hosunuza paranizi harcamayin.
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2022 Saat 18:16
Kbb alaninda Atilla Sengör hocayi uzun zamandir takip ediyorum ve basarili da buluyorum. Imkanim yok suan Istanbula gitmeye. Ankaradayim ben. Ilk firsatta gitmeye calisacagim. Imkani olan arkadaslar sorununuzun kbb kaynakli oldugunu düsünüyorsaniz ve Istanbuldaysaniz bu hocayi öneririm. Biraz arastirin dedigimi anlarsiniz zaten
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2022 Saat 18:22
Ben et yemeyi biraktim ve sindirim enzimi kullaniyorum bi deneyin ne kaybedersiniz.. Mideye yöneldim alerji ilacini ve spreyi biraktim hata ettim hemen faranjit laranjit sinüzit mahvoldum antibiyotik kullaniyorum suan. Alerji ilaç ve spreye tekrar basladim ömrü billah kullanicam. Bi midede problem diyorum bi kbb puzzlein parçalarini yerine koyuyorum ama resim bütünlesmiyor. Suan koku yok ama insan anliyor ben iyilesmedim o sinsi koku çati katinda saklaniyor 😔
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 00:23

Kbb alaninda Atilla Sengör hocayi uzun zamandir takip ediyorum ve basarili da buluyorum. Imkanim yok suan Istanbula gitmeye. Ankaradayim ben. Ilk firsatta gitmeye calisacagim. Imkani olan arkadaslar sorununuzun kbb kaynakli oldugunu düsünüyorsaniz ve Istanbuldaysaniz bu hocayi öneririm. Biraz arastirin dedigimi anlarsiniz zaten

Ayni ünüversiteden mezun olan bir doktorla görüsmüstün Atilla hocam ile ayni bana alerjinin genetik oldugunu söylemisti güçlü bir antihistamini vermisti . Fakat geçmedi genetik oldugu için çözümü genlerde sakli sorun tamamen agiz kokusuna odaklanilmali.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 09:36
Orjinalini yazan: Isimsizdunya

Evet biliyorum :S, benjm farkli bir burun yapim var burnu temizledim mi yada sicak su ile bogazi tak diye yeniden mukus üretiliyor rinse ile burundaki mukusu temizlesemde 10dk sonra hersey yeniden tekrar ediyor. Sanki orda birseyler var da mukus burnu ve bogazi koruyor mukus bogazda ve burunda varsa dahada artmiyor oyle kaliyor temizledim mi hemen yeniden burun üretiyor ondan fayda etmiyor dedim. Doktor alerjiye bagliyor. Ya da benle dalga geçiyorlar. Is8n sonu ben kbb ci olup hu isi kökten çözecem. Ya da sinusleri aldiracam ama o daha çok zarar verecek. Bir gün hersey son bulur zaten zaman geçtikçe azaliyor bunu fark ettm. Umarim hepimiz sagligimiza kavusurx.

alerji için en iyi kökten çözüm igne gibi gözüküyor.
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 14:56
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

igne mi? Biraz açarmisiniz lutfen
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 19:01

Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

igne mi? Biraz açarmisiniz lutfen

Alerji asilari (immünoterapi), saman nezlesi vs için.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu