Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Oruçken agiz kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Konu: Oruçken agiz kokusu
    Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2021 Saat 16:25
Oruç tutan arkadaslarim varsa, ramazanda bu kokuyla bas edebiliyor musunuz. Ben hiç edemiyorum napmam lazim bilmiyorum. Dis firçalarken macunu yutmazsam orucun bozulmayacagi söyleniyor. Ben de yutmuyorum ama içim de rahat degil. Bu kokuyla da insan içinde duramam
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2022 Saat 19:24
Arkadaslar merhaba. Ramazan ayi basladi ve agiz konum açken ciddi derecede gün içerisinde agirlasiyor konusamiyorum bile nasil maskelicem hiçbir fikrim yok yaptiginiz bir uygulama varmi günü kurtarmak icin
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2022 Saat 21:39
Orjinalini yazan: Melina

Arkadaslar merhaba. Ramazan ayi basladi ve agiz konum açken ciddi derecede gün içerisinde agirlasiyor konusamiyorum bile nasil maskelicem hiçbir fikrim yok yaptiginiz bir uygulama varmi günü kurtarmak icin

gargara yapmak disinda çare yok. adaçayi gargarasi olabilir.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2022 Saat 23:07
Ayni soruyu benzer konu basligi altinda ben soracaktim. Öncelikle çözüm olarak dil temizligini öneririm. Arkadaslar oruçken diliniz normal zamanlara nazaran daha bembeyaz pasli bir hal aliyor mu soylerseniz sevinirim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 06:00
Adaçayi gargarasi onerisi için tesekkürler uyguladigim bir yontemdi geçmiste çok faydasini görememistim. Ben dil temizligini her dis fircalamada yapiyorum ve dediginiz gibi oruçluyken yani açken benimde dil çok asiri beyazlasmaya basliyor normal günlerde bu kadar olmuyor. Kardesim mesela sahura kalkmaz dis fircalamadan yatar tüm gün aç yinede agiz kokusu diye birsey yok ben bir sürü ritüeller yatmadan önce ona ragmen kalktigimda koku var
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 07:43
Murat hocama soralim, hocam oruçken dilde pas artisi gözlemlenmesi tüm insanlar için mi geçerlidir, yahut herkeste varolan bir durum mudur. Açken ne oluyorda dildeki pas artiyor. Tükürük salgisinin yavaslamasi dil pasi olusturur mu? son olarak dil pasina karsi firçalamak haricinde daha kalici çözümler var midir? Saygilar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 11:03
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Murat hocama soralim, hocam oruçken dilde pas artisi gözlemlenmesi tüm insanlar için mi geçerlidir, yahut herkeste varolan bir durum mudur. Açken ne oluyorda dildeki pas artiyor. Tükürük salgisinin yavaslamasi dil pasi olusturur mu? son olarak dil pasina karsi firçalamak haricinde daha kalici çözümler var midir? Saygilar

yahut agizkokusu hastalarinda mi olur diye düzeltiyorum dalginlikla yanlis yazmisim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 11:06
Kendi tecrübeme göre de uzun süre açlik ve susuzluk sonrasi tükürük azalmasi yasiyor ve kuru dil neticesi pasli görüntü ve agiz kokusu ortaya çikiyor. Merak ettigim herhangi bir insaninda ort 6, 8 veya 10 saat ve uzeri aç ve susuz kalmasi durumunda ayni sonucu yasayip yasamadiklari
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 15:20
Herkesin dilinde bu beyazlik olusmuyor ben dedigim gibi kardesim 2 gündur disini bile fircalamiyor ne kuruluktan ne kokudan eser var. Bu dildeki beyazlik vücuttaki toksinlerin atilimi ile ilgili olabilir mi oruçluyken bünyeye yiyecek içecek vs. Girmedigi için vücut kendindeki bozukluklari tamir ediyor olabilir mi? Bu yüzden bizdeki toksin miktari diger insanlara göre fazla olup bizde böyle etkisi olabilir mi? Bu toksin fazlaligi agiz kokusu sebebi olabilir mi?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 16:22
Orjinalini yazan: Melina

Herkesin dilinde bu beyazlik olusmuyor ben dedigim gibi kardesim 2 gündur disini bile fircalamiyor ne kuruluktan ne kokudan eser var. Bu dildeki beyazlik vücuttaki toksinlerin atilimi ile ilgili olabilir mi oruçluyken bünyeye yiyecek içecek vs. Girmedigi için vücut kendindeki bozukluklari tamir ediyor olabilir mi? Bu yüzden bizdeki toksin miktari diger insanlara göre fazla olup bizde böyle etkisi olabilir mi? Bu toksin fazlaligi agiz kokusu sebebi olabilir mi?

Iste merak ettigim bu toksin fazlaliginin nedeni ve varsa çözümü? çözümü yoksa yine neden çözümünün olmadigi :/
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 37
Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2022 Saat 08:51
Bademcik tasi olanlarda dilde beyazlik oluyo arkadaslar bademciklerimiz alinsa bile derinlerde olusmaya devam ediyor tükurukle birlikte de beyazlik yapio dilin üstu kirec gibi bi tabakayla kaplaniyor
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu