|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2021 Saat 16:25 |
Oruç tutan arkadaslarim varsa, ramazanda bu kokuyla bas edebiliyor musunuz. Ben hiç edemiyorum napmam lazim bilmiyorum. Dis firçalarken macunu yutmazsam orucun bozulmayacagi söyleniyor. Ben de yutmuyorum ama içim de rahat degil. Bu kokuyla da insan içinde duramam
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba. Ramazan ayi basladi ve agiz konum açken ciddi derecede gün içerisinde agirlasiyor konusamiyorum bile nasil maskelicem hiçbir fikrim yok yaptiginiz bir uygulama varmi günü kurtarmak icin
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
gargara yapmak disinda çare yok. adaçayi gargarasi olabilir. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
Ayni soruyu benzer konu basligi altinda ben soracaktim. Öncelikle çözüm olarak dil temizligini öneririm. Arkadaslar oruçken diliniz normal zamanlara nazaran daha bembeyaz pasli bir hal aliyor mu soylerseniz sevinirim
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Adaçayi gargarasi onerisi için tesekkürler uyguladigim bir yontemdi geçmiste çok faydasini görememistim. Ben dil temizligini her dis fircalamada yapiyorum ve dediginiz gibi oruçluyken yani açken benimde dil çok asiri beyazlasmaya basliyor normal günlerde bu kadar olmuyor. Kardesim mesela sahura kalkmaz dis fircalamadan yatar tüm gün aç yinede agiz kokusu diye birsey yok ben bir sürü ritüeller yatmadan önce ona ragmen kalktigimda koku var
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocama soralim, hocam oruçken dilde pas artisi gözlemlenmesi tüm insanlar için mi geçerlidir, yahut herkeste varolan bir durum mudur. Açken ne oluyorda dildeki pas artiyor. Tükürük salgisinin yavaslamasi dil pasi olusturur mu? son olarak dil pasina karsi firçalamak haricinde daha kalici çözümler var midir? Saygilar
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
yahut agizkokusu hastalarinda mi olur diye düzeltiyorum dalginlikla yanlis yazmisim |
|
![]() |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Kendi tecrübeme göre de uzun süre açlik ve susuzluk sonrasi tükürük azalmasi yasiyor ve kuru dil neticesi pasli görüntü ve agiz kokusu ortaya çikiyor. Merak ettigim herhangi bir insaninda ort 6, 8 veya 10 saat ve uzeri aç ve susuz kalmasi durumunda ayni sonucu yasayip yasamadiklari
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Melina
![]() ![]() ![]() |
Herkesin dilinde bu beyazlik olusmuyor ben dedigim gibi kardesim 2 gündur disini bile fircalamiyor ne kuruluktan ne kokudan eser var. Bu dildeki beyazlik vücuttaki toksinlerin atilimi ile ilgili olabilir mi oruçluyken bünyeye yiyecek içecek vs. Girmedigi için vücut kendindeki bozukluklari tamir ediyor olabilir mi? Bu yüzden bizdeki toksin miktari diger insanlara göre fazla olup bizde böyle etkisi olabilir mi? Bu toksin fazlaligi agiz kokusu sebebi olabilir mi?
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Iste merak ettigim bu toksin fazlaliginin nedeni ve varsa çözümü? çözümü yoksa yine neden çözümünün olmadigi :/ |
|
![]() |
|
![]() |
|
Selen123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 37 |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik tasi olanlarda dilde beyazlik oluyo arkadaslar bademciklerimiz alinsa bile derinlerde olusmaya devam ediyor tükurukle birlikte de beyazlik yapio dilin üstu kirec gibi bi tabakayla kaplaniyor
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |