Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Bir sorum var yorumlariniz benim için önemli Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ali1111
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 42
Alıntı ali1111 Cevaplabullet Konu: Bir sorum var yorumlariniz benim için önemli
    Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 11:02
Büyük abdeste çiktigimda sürekli mukus yani bildiginiz tükürügüm oldugu gibi çikiyor çogu zaman ishal oluyorum özellikle az yemek yedigimde yani midem ve bagirsagim biraz bos kalsa ve arkadaslar özellikle tükürügüm bagirsaklarimda asiri gaz yapiyor bagirskalarimda sesli hareketler oluyor böyle ve gaz var çok fena disari da atamiyorum   (nefes kokusu sebebi ) keza midemde de öyle çünkü ne zaman yutkunsam midemde aniden bi gaz sesi bi sikisma oluyor bunun sebebi nedir yorumlariniz benim için önemli dostlar
1) tükürükte zararli bakteriler olabilir mi ?
2)mide asidi azligi tükürüge gerekli etkiyi yapamadigi için olabilir mi ?
3) veya sizin görüsleriniz nelerdir ?

IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 11:50
Sindirimle ilgili problemlere isaret sendeki sikayet bence benimde öyleydi çünkü yediklerie dikkat et sivilari ve tatlilari yemeklerden 2 saat önce veya sonra tüket ben birkaç gündür sindirim enzimi kullaniyorum iyi geliyor sanki daha iyiyim diskiyla gelen tükürük gibi seyde benim tahminimce iltihap olabilir çünkü bir ara benimde öyleydi ama sonra nolduysa düzeldi
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 395
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 13:24
Orjinalini yazan: ali1111

Büyük abdeste çiktigimda sürekli mukus yani bildiginiz tükürügüm oldugu gibi çikiyor çogu zaman ishal oluyorum özellikle az yemek yedigimde yani midem ve bagirsagim biraz bos kalsa ve arkadaslar özellikle tükürügüm bagirsaklarimda asiri gaz yapiyor bagirskalarimda sesli hareketler oluyor böyle ve gaz var çok fena disari da atamiyorum   (nefes kokusu sebebi ) keza midemde de öyle çünkü ne zaman yutkunsam midemde aniden bi gaz sesi bi sikisma oluyor bunun sebebi nedir yorumlariniz benim için önemli dostlar

Mide asidi azliginda yemekler sindirilemez, saatlerce midede kalir, bagirsaklara geçmesi uzun sürer, tam sindirilemedigi için bagirsakta da yeterince sindirilemeden geçirgen bagirsak sendrromuna sebep olup bagirsaklardan tam sindirilemedigi için patojen, hastalik yapici maddeler kana karisirmis.

Geçenlerde bunun videosu için baglanti adresi koymustum ama izlememissinsz sanirim.

Mide asidinizin yeterli olup olmadigini anlamanin en kolay yolu aksam yiyip içip en az 8 saat saat bir sey yiyip içmeden sabah kalkiyoruz. Yarim su bardagi suya çay kasiginin yarisi kadar silme karbonat ekleyip karistiriyoruz ve bu suyu içiyoruz.

Midemizdeki asit karbonatla birlesince tepkimeye girip karbondioksit gazi üretirmis. Eger midemizde yeterince asit varsa yani ph 1 ile 3 arasinda ise karbonatli suyu yuttuktan en geç 5 dakika içinde karbondioksit gazi olusarak gegirmemiz gerekirmis.

Eger gegirmiyorsak mide asidimiz yeterli degil demekmis.

Yemeklerle kesinlikle su içmiyoruz, yemekten 1 saat önce ve en az 2 saat sonra içmemiz gerekiyor ki mide sivisini sulandirip asitligi daha da düsürmesin.

Mide asidi azsa yediklerimiz tam sindirilemedigi ve gidalardaki mikrop, bakteriler de o asitle öldürülemedigi için terimiz, vücudumuz bile pis kokarmis
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2022 Saat 17:12
Orjinalini yazan: Tospik

Orjinalini yazan: ali1111

Mide asidi azliginda yemekler sindirilemez, saatlerce midede kalir, bagirsaklara geçmesi uzun sürer, tam sindirilemedigi için bagirsakta da yeterince sindirilemeden geçirgen bagirsak sendrromuna sebep olup bagirsaklardan tam sindirilemedigi için patojen, hastalik yapici maddeler kana karisirmis.

Geçenlerde bunun videosu için baglanti adresi koymustum ama izlememissinsz sanirim.

Mide asidinizin yeterli olup olmadigini anlamanin en kolay yolu aksam yiyip içip en az 8 saat saat bir sey yiyip içmeden sabah kalkiyoruz. Yarim su bardagi suya çay kasiginin yarisi kadar silme karbonat ekleyip karistiriyoruz ve bu suyu içiyoruz.

Midemizdeki asit karbonatla birlesince tepkimeye girip karbondioksit gazi üretirmis. Eger midemizde yeterince asit varsa yani ph 1 ile 3 arasinda ise karbonatli suyu yuttuktan en geç 5 dakika içinde karbondioksit gazi olusarak gegirmemiz gerekirmis.

Eger gegirmiyorsak mide asidimiz yeterli degil demekmis.

Yemeklerle kesinlikle su içmiyoruz, yemekten 1 saat önce ve en az 2 saat sonra içmemiz gerekiyor ki mide sivisini sulandirip asitligi daha da düsürmesin.

Mide asidi azsa yediklerimiz tam sindirilemedigi ve gidalardaki mikrop, bakteriler de o asitle öldürülemedigi için terimiz, vücudumuz bile pis kokarmis

mide asidi artirimi için ise yemekten sonra suya 1 tatli kasigi dogal elma sirkesi ile karistirip içmek yarar sagliyor. yemek öncesi de olur günde 2 defa.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2022 Saat 11:16
Agiz kokusu kadar sosyallesmeye engel olan ve dahiliyeciler tarafindan gözardi edilmis sebebi ve çözümü üzerine düsünülmeyen komplikasyon "KARIN GURULDAMASI" tipki dis hekimlerinin üzerine çalisma yapmadigi "AGIZ KOKUSU" gibi bu rahatsizliginda dahiliye gastro alaniyla ilgilenen cesur bir doktor tarafindan ele alinip sebep ve çözümlerin ortaya çikarilmasi gerekiyor. Yoksa biz zavalli hastalar kendi basimiza çare bulamayacagiz.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Selen123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 37
Alıntı Selen123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2022 Saat 08:55
Karin guruldamasinin bizlerde fazla olmasinin nedeni cok fazla sitrese maruz kalmamiz seker sakiz tuketmemiz yada kokuyu bastirmak icin yaptigimiz denegesiz ögünler vücudun normal isleyisini bozuyoruz bagisak ve midemizde haliyle tepki gösteriyor.Midemiz asitleniyo maalesef
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2022 Saat 06:31
Orjinalini yazan: Selen123

Karin guruldamasinin bizlerde fazla olmasinin nedeni cok fazla sitrese maruz kalmamiz seker sakiz tuketmemiz yada kokuyu bastirmak icin yaptigimiz denegesiz ögünler vücudun normal isleyisini bozuyoruz bagisak ve midemizde haliyle tepki gösteriyor.Midemiz asitleniyo maalesef

Guruldayan mide mi bagirsaklar mi ayirt edemiyorum. Evet stresin mutlaka etkisi var ama seker sakiz gibi seyler de kullanmiyorum. Tam gastro hekimine sira alacagim zaman daha dogrusu randevu zamansiz acil isler çikiyor sonra randevu bulunmamaktadir uyarisi ile aylarca bekliyoruz. Çare bulabilecek miyim süpheli ama bu isin uzmanlik alani buysa çare aranacak yerde orasi. Googleye karin guruldamasi neden olur diye yazin ilk sitede yemeksitesi diye bir sitede yazari ve kaynagi belirsiz bir tanim yapilmis. Bilim bu kadar mi kötü durumda. Alakasiz insanlarin açiklama yaptigi isin ehillerinin bir tane bile arastirma yorumda bulunmadigi bir sikayet olabilir mi vallahi hayretler içindeyim.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu