Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Sorunum ne? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
MMMM
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı MMMM Cevaplabullet Konu: Sorunum ne?
    Gönderim Zamanı: 30-Agustos-2013 Saat 18:12
Dondurma, asitli içecekler, buz agiz kokumu %90 azaltiyor.
Geniz akintim yok.
Dilimin arka bölgesinin bir kismi beyaz ve oraya parmagimi degdirip kokladigimda koku var.
Burnumun içinde koku artarsa agiz kokum da artiyor, azalirsa agiz kokumda azaliyor.

Kemik ameliyati olmami tavsiye eder misiniz Murat bey?
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2013 Saat 12:05
Kokunun burnunuzla es zamanli olarak azalmasi veya artmasi sorunun kemik egriligi veyahut burun iç bölgesiyle alakali oldugunu gösterebilir ancak buna doktorlar bile kesin bu sekildedir gözüyle bakamaz bakmiyor da zaten. Onlar sadece sorun bundan kaynakli olabilir derler eger sizinde cesaretiniz ve gücünüz varsa bu riski göze alirsiniz. Velhasil bu karari verecek olan sizsiniz. Ama koku disinda burun tikanikligi, nefes alma güçlügü gibi problemler çekiyorsaniz deviasyon ameliyati olmaniz için birden fazla sebep var demektir. Ha sadece koku içinse yine bir sey kaybetmezsiniz bence. Sadece zaman, para, sonunda olmazsa hayal kirikligi ve tekrar basa dönüs gibi psikolojik sorunlar yasayabilirsiniz ama bunlari her zaman yasayacagiz zaten. Kaldi ki bunlari göze almadan bu yola çikmakta pek akil kari olmaz.
IP
MMMM
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı MMMM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Agustos-2013 Saat 13:32
Disimi firçalayip yakin arkadasima zar zor da olsa sordum. Dis macunu kokuyor dedi :) Benim problemim agizda. Ama kendi kokumu aldigim zaman dilimin arkasi da öyle kokuyor. Yani galiba bende dis taslarindan kaynakli bir koku var bir de dilimin arkasindaki beyazlik sebebiyle bir koku var degil mi? Çünkü Listerine kokuyu sifirliyor, mis gibi kokuyor agzim :)

Disler kolay halledilir de bu dilimin arkasindaki beyazlik burundan mi baska birseyden mi tam emin olamiyorum.
IP
aslan49
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı aslan49 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2013 Saat 00:15
Kemik ameliyatini ben oldum ve konkalari yaktim...Sorun aynen devam...Bana sadece yarari gözlerim aciyorr ve yaniyordu simdi yanmiyor daha rahat nefes aliyorum...
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2013 Saat 21:19
ben de konkalari yaktirdim ve kisa dogru ameliyat düsüyordum ki aslan49' un yazdiklarini görünce; yine mi basa dönecegiz diye düsündüm. aslan bundan sonra ne yapmayi düsünüyorsun?
IP
rifki
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı rifki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2013 Saat 11:48
bende de kemik egriligi vardi ve konkalar büyümüstü ameliyat oldum her ikisi içinde burnum düzeldi fakat nefes alisverisim de fark edilebilir bir degisiklik olmadi , sorun aynen devam ediyor. ameliyat sonrasinda 1-1.5 ay arasi koku olmuyor ama sonra tekrar yerlesiyor , ve sunu da belirtmek istiyorum ben burnuma çok darbe aldim burnuma aldigim darbeler sonrasinda 1 hafta süreyle koku yine kayboluyor fakat sonrasinda geri geliyordu anlayabilmis degilim.
IP
Peri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 4
Alıntı Peri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2017 Saat 22:56
Benim dilimin arkasinda beyazlik var ve bu diski gibi kokuyor. Ama Colgate agiz calkalama suyu kullandim ve baska birine test ettirdigimde agzimin kokmadigini soyledi. Bu ne anlama geliyor? Diger agiz calkalama sulari da kokuyu kesiyor.
IP
Peri
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Peri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2017 Saat 18:46
Colgate agiz calkalama suyunda cinko var ve alkol yok. Dr. Aydin'in gargarasi ile esdeger anlamina gelir mi?
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2017 Saat 19:52
Orjinalini yazan: Peri

Benim dilimin arkasinda beyazlik var ve bu diski gibi kokuyor. Ama Colgate agiz calkalama suyu kullandim ve baska birine test ettirdigimde agzimin kokmadigini soyledi. Bu ne anlama geliyor? Diger agiz calkalama sulari da kokuyu kesiyor.

Murat hocaya sordugumda bunun tip1 kaynakli oldugunu söylemisti ayni durum bende de söz konusu.Pharmol zn ve listerine uzun süreli kesiyor listerine bir zaman sonra koku yapiyor lakin pharmolu dogal oldugu tadindan tuzundan belli agzi baya temizliyor.
He tip1 konusuna ben çok sicak bakmiyorum buradaki herkesin dis ve dil temizligi az çok iyi lakin cevabi hocadan duymak istersen sana söyleyecegi bu olur.
IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 12
Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2017 Saat 18:50
Kendimi bildim bileli agiz kokum var. Hep bir sekilde geçistirdim ama daha fazla bu sekilde yasamak istemiyorum. Çogu zaman gün içinde azaliyor ama hep var. Yedigim seyin kokusunu hissediyorum hep agzimda. Ve yutkundugumda bogazimda igrenç bir tat hissediyorum bazi sabahlar uyandigimda sanki bogazimda bir seyler varmis gibi oluyor. Benimle ayni durumu yasayan var mi? Mesela su içtigimde falan net bir sekilde bogazimdaki igrenç tadi hissediyorum. Tüm dolgularimi yaptirdim, dis eti tedavisi oldum. Bildigim kadariyla herhangi bir mide rahatsizligim falan da yok. Zaten gün içinde koku zaman zaman azaliyor ama elinde sonunda geri geliyor. Ne yapmami tavsiye edersiniz? Lütfen yardima ihtiyacim var
IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2017 Saat 19:02
Ayrica dilimin üstünde igrenç bir koku var onu da fark ettim su an. Zaten çogu zaman dilimi firçaladigimda ferahliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 09:53

Colgate agiz calkalama suyunda cinko var ve alkol yok. Dr. Aydin'in gargarasi ile esdeger anlamina gelir mi?

Colgate agiz calkalama suyunda alkol vardir

Zaten sisenin üzerinde "Etanol (Etil Alkol) içermez" yazar. Diger alkollerden mevcuttur.

Biliyorsunuz alkoller etanoldan ibaret degildir. sonunda -ol eki bulunan bütün kimyasallar birer alkoldür. Metanol, etanol, butanol, pentanol, propanol, sorbitol, mentol, ökaliptol, glycol, benzol, timol...

Alkollerin hepsi koku yapicidir, agizi kurutur, bakterilerin pek azini öldürüp geride kalanlari korur, besler, büyütür. Koku yapar. Alkolün kanser yapici oldugu gösterilmistir. CB12'de ve listerin'in bütün modellerinde alkol bulundugunu söylemek yanlis olmaz.

Benim bildigim kadariyla ülkemizde 3 tane agiz kokusu gargarasi mevcuttur:

Oderol
Oxyfresh
Pharmolzn

-M

IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 21:17
Arkadaslar merhaba.forumu yeni kesfettim. Bakin kendi sikintilarimi paylasayim benimle ayni durumda olan ya da bir fikri olan yardimci olabilirse çok mutlu olurum.

-kendimi bildim bileli yani küçüklügümden beri agiz kokum var.
-eskiden beri hep yutkunurken, su içerken bogazimda igrenç bir tat hissederdim. Burayi okumaya basladigimdan beri bu durumu ciddiye almaya basladim.
-dislerimi firçaladigimda-ki kokunun kaynagi kesinlikle disler degil çünkü tüm dolgularim kanal tedavilerim yapildi hatta dis tasi bile temizlendi- ve dilimin ustunu pamukla temizledigimde koku azaliyor hatta yok denecek kadar az aliyor. Fakat sabah kalktigimda yine ayni les koku.
-agzim koktugunda dilimde de ayni koku mevcut fakat dis yüzeylerimden bu koku gelmiyor.
-nefes kokum yok. Öyle yazilanlar gibi bir ortama girdigimde o ortami rahatsiz edecek bir koku da yok. Koku kesinlikle bogazimdan yukari dogru yükseliyor.
- agzik kurulugu yapiyor dilimin ustu hafiften beyaz.
-simdi bu bogazimdaki igrenç tadin nedeni ne olabilir? Bademciklerim delikli mi, bademcik tasi mi var yoksa yemek borumda cepler olabilir mi?

Henüz doktora gidecek medeni cesareti kendimde bulamadim. Bildigim kadariyla herhangi bir sindirim yolu rahatsizligim yok. Sizden yardim istiyorum. Ayrica murat hoca'nin tavsiye ettigi gargaraya alip kullanacagim en yakin zamanda.

Ve sabah kalktigimda bazen bogazimda sanki bir seyler varmis gibi oluyor. Ayrica bogazimda bir kuruluk ve hafif bir aci oluyor sanki hastaymisim gibi.

Deneyimli arkadaslar lütfen sadece okumayin...gerçekten yardima ihtiyacim var...
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 22:51
Merhabalar.Kokunun asil bogazdan geldigini hissettiginizi yazmisiniz bunu varsayarak sorununuz büyük ihtimal sindirimle alakali ve yüksek ihtimalle de bagirsak.Yani benimde sindirimle alakali teshisi koyulmus bir hastaligim yok ama sindirimden kaynakli olduguna emin gibiyim,beslenmeme dikkat ettigim zamanlarda koku da farkedilir derece de azalma oluyor çünkü.Sizde beslenmenize bir süre dikkat ederek kokuda degisiklik olup olmadigina bakmanizi tavsiye ederim.Birkaç gün sadece meyve-sebze hatta zorlanmazsaniz sadece meyve-sebze suyu içerek beslenin ve koku üzerindeki etkisine bakin, egerki azalma hissederseniz koku yüksek ihtimal sindirimle alakali.
Hocam bi konuda da size danismak istiyorum.Ben belli bir zamandir özellikle bagirsaklardaki etkisini gözeterekten sarimsak yutuyorum ve bu koku üzerinde inanilmaz derecede azalma yapiyor.Sarimsagi ezmeden, çignemeden sadece kürdanla birkaç noktasindan delerek yutuyorum ve kokunun yogunlugunu farkedilir derece azaltiyor, yutmadigim zamanlarda yine o yogunluk hissedilir düzeyde artiyor.Bu konuyla ilgili bir bilginiz var mi?
IP
Peri
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Peri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 23:58
Orjinalini yazan: aydinmur

Colgate agiz calkalama suyunda alkol vardir

Zaten sisenin üzerinde "Etanol (Etil Alkol) içermez" yazar. Diger alkollerden mevcuttur.

Biliyorsunuz alkoller etanoldan ibaret degildir. sonunda -ol eki bulunan bütün kimyasallar birer alkoldür. Metanol, etanol, butanol, pentanol, propanol, sorbitol, mentol, ökaliptol, glycol, benzol, timol...

Alkollerin hepsi koku yapicidir, agizi kurutur, bakterilerin pek azini öldürüp geride kalanlari korur, besler, büyütür. Koku yapar. Alkolün kanser yapici oldugu gösterilmistir. CB12'de ve listerin'in bütün modellerinde alkol bulundugunu söylemek yanlis olmaz.

Benim bildigim kadariyla ülkemizde 3 tane agiz kokusu gargarasi mevcuttur:

Oderol
Oxyfresh
Pharmolzn

-M

Pharmolzn beni kesinlikle iyilestirir o zaman. Daha dogrusu kokuyu maskeler. Peki pharmolzn agzimizdaki agirligi gideriyor mu? Agiz kokusu olmayinca agzimi hafif hissediyorum. Colgate agiz kokumu maskeledi ama agzimi hafifletmedi.
IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2017 Saat 15:46
Mesela bugün nerdeyse hiç yoktu koku. Çünkü sabah güzelce dilimi sildim dün aksam da silmistim. Ama bogazimda zaman zaman yutkunurken hissediyorum o igrenç tadi. Bu durumun geniz akintisindan bademcik tasindan ya da yemek borusundaki ceplerden kaynaklanabilecegini düsünüyorum. Hocamizin tavsiye ettigi gargarayi aldiktan sonra bence sorunum kesinlesecek. Belki de dilden kaynaklaniyor ve çok dikkat etmemiz gerekli. Deneyimlerimi paylasacagim. Bu arada nefes kokum yok. Agiz kokum var. Geniz akintim da yok galiba..
IP
north
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı north Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2017 Saat 15:54
Belki de dediginiz gibi bagirsak kaynakli ama. Ondan kay naklanan kokunun belirtilerini okumustum hiçbiri ben de yok. Ayrica narli propolisin iyi geldigini okumustum bir yerde. Denediniz mi? Benim sorunum zaman zaman yutkundugumda hissettigim o igrenç tat. Belki bu hepimizde var? Yutkundugunda bazen kötü bir tat hissedenler oluyor mu?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2017 Saat 16:46
Bilgisiz kardeslerim türkiyemizde okadar burnu egri kemigi egri laz tipi burunlu kanca burunlu agzina giricek burunlu insanlar mevcut ve sinifimdada birçok var hiçbirini agzi kokmuyor abuk subuk yerlerde problem aramayin , sizin yaptiginiz suna benziyor mideniz bulaniyor mide ilaci almak yerine gözlük takiyorsunuz belki midem düzelir diye .
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2017 Saat 16:48
tamam bende cahilim bu konudada bukadarda degil ya , su forumu taratin edin 1000000 defa bu burun egriligi kemik ergirli geniz akintisi cart curt görüyoruz hiçbiri geçmiyor geçmiyor çünkü onlarin sorunla baglantisi oldugunu düsünmüyorum çünkü bu rahatsizligi olan herkes bunlari engelledigi halde geçmiyorsa demekki geçmiyecek demekki bunla baglantisi yok ha geçenleri varsa ne mutlu onlara harika bi haber
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Berta
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı Berta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2022 Saat 19:35
Murat hocam merhaba, benim agiz kokumun kaynaginin bogazdan geldigini dusunuyorum, kardesim kokunun bogaz iltihabi gibi koktugunu söyledi, ben cok kolay üsütüyorum ve zaten normalde de cok üsüyen biriyim ve hemen bogazlarim agrimasa bile iltihapli bi tat aliyorum, ve koku oluyor hatta sirf bu yüzden kislari camlarimi bile acmiyorum. KBB'ye gittim belki kokunun kaynagi bademciklerdir diye doktor bademciklerimin saglikli oldugunu söyledi kokuya sebep olacak bi durum olmadigini söyledi, universite hastanesine gittim onlarda saglikli oldugunu ama yinede istersem ameliyatla alabileceklerini ama kokunun yinede gecmeyebilecegini söylediler. Koku her zaman olmuyor yemek yiyince azaliyor, aç olunca artiyor, agzim hep kuru, sabah burunlarim hep tikanik ve özellikle sabahlari agiz kokum oluyor fircalayinca koku daha da yogunlasiyor gibi gargara kullaninca icindeki alkolden sanirim agzim daha da kurudugundan daha da kuruyor ve koku daha da artiyor. Mideden kaynakli olabilecegini dusundum doktora gittim, doktor midemde sorun olabilecegini söyledi, endoskopi yapilacak daha randevuyu bekliyorum. Genetik olarak gastrit var bizde, bende teshisi konulmadi daha endoskopiyi bekliyorum ama kokunun sebebi mide degil de bogaz gibi hissediyorum cunku dedigim gibi o iltihapli tati hissediyorum yutkundugumda. Ailemde de gastriti olan kardeslerim var onlarda hic koku sorunu yok yani bence mideden degil. Forumda acilan bi baslikta okudum kronik faranjit belirtisine cok benzettim, orada da reflü veya sinüzitin faranjiti tetikledigi yaziyordu ne kadar dogru bilmiyorum fakat reflüm de olma ihtimali var cunku cok sik mide yanmasi oluyor ve mide suyum agzima kadar geliyor bazen. Bu belirtilere bakarak sizin yorumunuz ne olur hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2022 Saat 21:30
Berta hanim/bey
Genellikle mideden agiz kokusu gelmez
Gastritin genetigi olmaz
Reflü'nin faranjiti tetikledigi ispatlanmamis bir iddiadir. Daha dogrusu hipotezdir.
Diger sorulariniz için Kisinin sikayetlerine özel bir yorum yapmak zor olabilir. Bilmiyorum

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu