![]() |
agiz kokum |
Yanıtla
|
| Yazar | |
cansc1
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Amasya Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: agiz kokumGönderildi: 10-Kasim-2013 tarihinde 08:28 |
|
Arkadaslarim ve hocam oncelikle merhaba. Ben 18 yasimdayim ve d�rt yildir agiz kokusu sikayetim var. Bogazimda herhangi bir yanma vb olay yok. Fizyolojik koku olsa sorun olmaz ama dis ve agiz temizligime dikkat ettigim halde g�n i�inde tekrar tekrar oluyor ve ben bu kokuyu hissetmiyorum �evremdekilerin bakis duruslarindan seziyorum. Ilk baslarda nanele seker benzeri seyler kullandim ama bunlar daha �ok artiriyor gibimd geldi ve k�t� bir tat birakiyorlardi. Daha sonra kahve �ekirdegi �nerisini duydum ve kullanmaya basladim s�rekli etkili olmasada arada kullanmak iyi oluyor gibi ve ge�enlerde bunun nedenini arastirirken bi ka� yere ve buraya denk geldim. Bazi bitkisel �r�nlerden ve tedavilerden bahsediliyordu. Bu durum beni ve benim gibi bu sorunu olanlari �ok etkiliyor psikolojik ve sosyal alanlarda artik konusmak istemiyorum daha fazla kapandim umarim bu sorunumuza bir ��z�m bulunabilir. Selamlarimla ne yapmam gerektigi hakkinda yorumlarinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Kasim-2013 tarihinde 21:52 |
|
Foruma hosgeldin cansu. Oncelikle agiz kokusu hastaligindan emin olman lazim. Anladigim kadariyla sen cevrenin etkisiyle boyle dusunuyorsun. Bu yuzden halitometre cihaziyla bir olcum yaptir emin ol sonrada arastirmaya basla. Ardindan bir kac tane disciye git dislerini kontrol ettir curuk, kopru, dolgu vs. Baktir. Curuk bir disin yada gomulu disin veyahut 20lik dislerin bu.kokuya neden olduguna sahit olduk. Sonra yine birkactane kbb doktoruna git bogazinda cep olusumu, bademciklerinde tas, burnunda deviasyon, kulaklarinda iltihap vs varmi baktir. Bir sonuc alamazsan dahiliyeye git endoskopi ol midende reflu, gastrit vs olabilir. Yani bunun disinda bize kokuyla ilgili sahsin adina edindigin butun bulgulari anlat. Cunku burda biri bile seninle ayni nedeni paylassa cok faydasi olur. Gecmis olsun Allah sifa versin.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Kasim-2016 tarihinde 10:44 |
|
hocam ve degerli forum �yeleri aklima takilan bi durum tip5
kokumuzun olup olmadigini kendimiz nasil anlariz , sonu�ta her dil pasi her geniz akintisi her mide hyplorisi az veya �ok agiz kokusu yapar diye bi kural yok sanirim degilmi bu hastaligi olupta olmuyanlarda var degilmi bu y�zden merak ediyorum baskalarinin bunu algilamasi kokunun varliginin kesin tespitidir degilmi bundan baska mesela bizim agzimizda hissettigimiz tat �rnegin diski tadi bu tip5 olabilme ihtimali d�s�km�d�r yoksa ihtimali yokmudur , veya agizda hissedilen herhangi bi tat psikolojik tip5 olaylari olabilirmi yoksa ger�ekten disari �ikan kokuyla hissedilen koku aynimi bunu nasil anlariz? baska bi insana konusup kokunun gelip gelmedigini sormaktan baska? |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2022 tarihinde 11:41 |
|
Hocam size birsey sormak istiyorum. Ben tedavi oldugum s�re�te 2 �l��m yaptirdim. Ilk �l��mde H2S: 0 , CH3SH : 77 , (CH3)2S: 41 �ikmis. Daha sonra birs�rg antibiyotik ve mide ilaci kullandim ve 14 g�n sonra tekrar �l�t�rd�k. Bu sefer H2S: 90 , CH3SH: 5 , (CH3)S2: 65 �ikmisti. Doktor da memnun kalmadi bu sonu�lardan ve farkli bir antibiyotik ve mide ilaci verdi fakat ben kullanirken rahatsiz oldum ve biraktim. Simdi sonu�lara baktim bagzi degerler onca ilaca ragmen artmis hatta. Bu neden olmustur ne anlama geliyor. Bunlarin anlamini bilen arkadaslar bana anlatabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Eyl�l-2022 tarihinde 19:33 |
|
Bu sayilar 120 saniyede degisir.
1 defalik �l��mlerin tek basina bir teshis degeri yoktur. Baslangic degerinin artirildiginda ka�a y�kseldigi (12 kattan az mi �ok mu), d�s�r�ld�g�nde ka�a kadar d�sebildigi teshis i�in degerlidir. Burun i�i kokunun agiz i�inden az mi oldugu disardan verilen agiz kokusunu hangi esik degerde algiladiginiz falan filan.... |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2022 tarihinde 09:07 |
|
Sagolun hocam
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Eyl�l-2022 tarihinde 18:31 |
Aytug Altundag'a mi muayene oldunuz? Ikinci gidisinizde yine �deme yaptiniz mi? |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2022 tarihinde 00:19 |
|
Ben iki yil �nce gitmistim. Ilk gidiste �deme yaptim ve ikincisi 14 g�n sonraydi �deme yapmadim. Ama su an �deme nasildir hi�bir fikrim yok
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2022 tarihinde 11:10 |
|
Ben de 2020 Subat Mart gibi gitmistim. Pandeminin hemen �ncesinde. Tekrar �agirmisti ama sehir uzak oldugu i�in ve daha �nemlisi dilimdeki beyazligi ge�iremedigim i�in tekrar gitmedim.
Mide ila�lari, prebiyotikler, susam yagi hindistan cevizi yagi, sin�s rinse kit, dilde eriyen bir tablet vs yazmisti. Siz de mi ayni |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2022 tarihinde 13:43 |
|
ibs (irritabl huzursuz bagirsak sendromu) i�in internette arastirma yapiyordum ge�ende bi forum buldum. Herkes bu forum gibi sikayetlerinden ��z�m �nerilerinden falan bahsediyor, kimi s�rekli ishal kimi kabiz vs.
Neyse orda kullanicilardan birisi gastrocuya gittigini, msdesinde helicobacter pylori tespit edildigini ve dr un antibiyortik verdigini, onlari i�ince dilinde uzun s�redir var olan pasin ve agiz kokusunun ge�tigini ancak bagirsaklarindaki sorunun ge�medigini yazmis. |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2022 tarihinde 00:18 |
|
Gittigim d�nem 14 g�nl�k antibiyotik ve mide ila�lari sayesinde baya ge�ti gibiydi. 14 g�n sonra tekrar gittim �ok mutluydum ama testte ben anlamasamda degerler yine y�ksekti( test ettikleri y�ntemler dogruysa ) tekrar antibiyotik falan derken baya rahatsiz oldum biraktim bende ve sonrasinda yavas yavas geri geldi ( tabi dil siyirma bilincim oldu en azindan ) Bilmiyorum bana antibiyotik ve mide ila�lari ��z�m gibi gelmiyor. Bence daha da tahrip ediyor sonrasi i�in 😔
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |