Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bu sefer kesin ��zd�m.

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bu sefer kesin ��zd�m.
    Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 11:58
Herkese merhaba uzun s�re buralarda takildim hatirlayanlariniz olacaktir. Ge�miste buldum diye �ok sey yazdim ama yanilmisim ge�miste yazdiklarimi bir kenara birakarak okuyun. Ben sorunun ne oldugunu biliyorum artik ve bunu yazmak boynumun borcu. Stresle kokusu artan ya da ortaya �ikanlarlar yani benim durumumda olanlari ��zd�m. En son iyilestim yazmistim ama iyilesmemisim ge� olmadan farkettim takintili bi insan oldugum i�in bunu ya ��zecektim ya ��zecektim.

Anlamiyoruz ya hani konu bagirsak mi kbb mi diye konu bagirsak ve bu kbb sorunlari da yaratiyor. Hastaligin adi sibo. Simdi size olayin mekanizmasini anlaticam. Stresle kokunuz artiyorsa bilin ki sibonuz var.

Sibo ince bagirsakta asiri bakteri �remesi. Baska nedenleri de var ama en b�y�k nedeni midede asit azligi. Midede asit az olunca bakteriler tamamen yok edilmiyor midedeki asitin g�revi gidalardaki mikroplari �ld�rmektir. Bu mikrobu �lmemis besinler ince bagirsaga ge�ince orda olmamasi gereken bakteriler bu gidalari t�ketiyor ve k�t� kokulu gazlar ortaya �ikiyor. Bu da yemekten sonra siskinlik hazimsizlik falan yapiyor ayrica bakteriler bizden �nce t�kettigi i�in vitamin demir eksiklikleriniz olabiliyor. Mide girisinde ve �ikisinda 2 kapak sistemi var. Bunu bakteriler mi yapiyor yoksa �ikis kapagi mi problemli bilmiyorum ama strese girince mide �ikis kapagi saliyor kendini ve oradaki kokulu gazlar yukari y�kseliyor mide giris kapagi belli bi basinca kadar dayaniklidir o gazlar basin�la mide kapagini da gevsetiyor kokmaya basliyorsunuz. Bu koku les bi koku ��p kokusu. Diyeceksiniz ki kbb ile ne alakasi var. Sabah uyandiginda les gibi agizla uyanan g�n i�inde a� kalinca kokusu �ok artan bir sey yediginde kokuyu biraz bastirabilenler genzinde bitmeyen seffaf akinti olanlar bunun sebebi bagirsaginizdaki o bakteriler bademcige yerlesti orada yine kokusturmaya devam ediyolar. Geniz akintisinin sebebi v�cut o bakterileri s�p�rmeye �alisiyor o y�zden s�rekli bi akinti �retiyor. G�n i�inde bi nebzede bastirabiliyoruz ama aksam uyuyup sabaha kadar yatinca o biriken koku �ok �ok fena oluyor. Ben bu koku olayinin �st�ne d�smeye basladigimda bademciklerimi aldirmistim ve bu sabahki koku ve g�n i�inde s�rekli bogazdan y�kselen koku ge�misti sasirmistim bademcik tasim falan yoktu. Sunu da net hatirliyorum tepki almaya basladigimda bu durum uzun s�rm�sse geniz ve burun akintim asiri artiyordu su gibi geliyordu ��nk� o bakteriler bogaza yerlesmeye �alisiyor v�cut geniz akintisiyla savunuyor. Bademciklerimi aldirdigimdan beri tekrar yerlesmedi o koku o y�zden bademciklere yerlestigini d�s�n�yorum.

Hani flagyl kullaniyosunuz kokunuz ge�iyor ama sonra yine basliyor ya sebebi bu iste. Siz siboya neden olan problemi d�zeltmedigniz i�in ince bagirsakta yine bakteri �r�yor ve kokutmaya kaldigi yerden devam ediyor.

Bu yazdiklarim kendi Internetten buldugum bilgiler degil sadece. Doktor bi akrabam var aldim karsima b�t�n derdimi anlattim 2 saat boyunca konustuk bu mekanizma i�in m�mk�n dedi bir �ok sorumu cevapladi. Eger sormak istediginiz bir sey varsa cevaplamaya �alisirim.
Başa Dön
subib Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı subib Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 13:22
merhaba diloy seni forumda gordugume sasirdum cunku iyilesmistin tekrarlamasina uzuldum benimde agzim boyle kokuyor ve geniz akintim var beklomil sprey kullanmistim agizm kokum gecmisti fakat uzun sure kullanilamiyor daha sonra tekrar kbb ye gittim okyanus suyu sprey ve rinoclenil yazdi onuda 5 ay duzenli kullandim geniz akintisini hic hissetmiyordum ama burnumu yara yapti burnumda agladigimda bile sumuk akmamaya basladi burnumu kuruttu umursamadim ama en son burnumdan yaniga benzer bi koku gelince g*t korkusundan ilaci biraktim simdi sinus rinse kit kullaniyorum 1 aydir ama ilac kadar faydali degil galiba suan gribim dun markete gittim 2 kisi benden kacti cok kotu durumdayim
Başa Dön
Ilkay Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilkay Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 15:34
Merhaba. 2010 dan beri Murat hocayi ve forumu takip ediyordum. Ben de sizler gibi her b�l�me gidip ��z�m bulamayanlardandim... Akliniza ne gelirse iste KBB, dis, endoskopi.. en son bagirsaklara baktirmak i�in arastirma yapiyordum ki Aytug hocaya denk geldim...
Bu bagirsak olayi forumda yillar evvel �ok kere tartisildi.. Yok kandida diyeti yok sirkeli su karbonatli su vs. Vs.. her seferinde de mantiksiz bulup geri �ekilmistim ama sanirim bir�ogumuzun sorunu bu olabilir....
Bagirsak sorunu olup nefesi kokmayanlar da �ok fazla ama iste herkese demekki farkli yerden etki yapiyor...

Aytug hocaya 1 ay evvel gittim.. 1 ay sonra da kontrol�m var tekrar. Aslinda buraya kontrolden sonda yazacaktim ama diloy arkadasin su yazisini g�r�nce dayanamadim....

Kendi basimiza su diyeti bu ilaci kullanmamiz dogru degil Murat hocamin da dedigi gibi.. Ama s�yle bakiyorum bu olaya, seker hastaligi gibi iste. Bizlerin de bagirsak veya mide sorunu varsa doktor kontrol�nde bunu kontrol altina alabilirz belki. Veya sekerden arpadan uzak durmamiz gerekiyorsa uzak durcaz.... Bunu denemeden bilemeyiz...

Midemde eskiden hplori vardi sonraki de tertemiz �ikti. Alerjik rinitim de var. Yani alerji disinda v�cudumdaki her sey normal zannederdim... Afedersiniz g�nde 1 kere diski yapiyordum ve normal geliyordu ama bu ila�larla birlikte yaptigim diyetten sonra v�cudum hi� normal degilmis onu anladim.. normal sandigim diski bile anormalmis. Su an kalp �arpintisi disinda her sey normal. Kalp �arpintim da ila�lardan olabilir bilemiyorum veya v�cut beslenme sekline h�l� alisamadi belkide...

Aytug hoca tabiri caizse b�t�n tuslara basiyor:) mideye de bagirsaga da bir b�t�n olarak yaklasip diyet ve ila�lari ona g�re veriyor...

Ilk muayenede dili tertemiz yapiyor zaten. Ondan sonra da s�ylediklerini uygulamaniz lazim.. mesela forumdan bi arkadas, dilim pembe olmadi diye gidemedim demisti... Dilini normal fir�aladiginda �zerindekiler temizlenmiyor, mutlaka gazli bezi i�me suyu ile islatip �st�nden ge�mek lazimmis. Ilk hafta �g�rmek istemedigim i�in ben gazli bez kullanmadim ve dilimde h�l� plaklar lekeler vardi. Gazli bezi kullandik�a tertemiz oldu cidden.. diger insanlar gazli bez kullanmadan da dillerini temiz tutabiliyor evet ama bizim sorunumuz farkli demek ki... Seker hastalari misali iste. Biz de onlar gibi farkli uygulamalarla yasiycaz....

Neyse gelelim iyilesmeye. Ilk g�nden itibaren lokum gitti. Bunu agzimdaki �amur tatdan anlayabiliyordum. 2 hafta sonra kontrole gittigimde ise �ok az bi koku �ikti. Bu sefer flagy verdi ve flagy bitince bile agzim �ok hafifti. Yani 20 yildan fazladir belki. Agzimdaki o k�t� tat gitmisti ila� bitince bile.... Eskiden kamufle etmek i�in insanlarla hep b�y�k mesafeli diyalog kurardim. Sakizla bile agzim kokuyordu anliyordum bunu.... Simdi ise digerleri gibi normalim �ok ka�miyorum:) ve tepkileri de hi� olmadi..

Insanoglu iste... 2 ay disimi siksam sonucu daha net g�rcem belki ama d�n dayanamadim... Arkadasima gittim ve b�rek yapmisti. 1 dilim yedim ve sonra o eski k�t� tat geldi agzima.. sok oldum.. sadece b�rekde oldu bu. Su an iyiyim. Yani ��zmeye �alisiyorum. Biz de seker hastalari gibi bir �ok gidaya tepki mi veriyoruz acaba? V�cudumuz bir�ok gidaya karsi b�yle mi yapiyor acaba?

Neyse 1 ay sonra kontrole gidince belli olacak. Koku sifirlanmamis olsa bile su an rahatim ve gerekirse mecburen hayat boyu dikkatli olcaz seker hastalari gibi napalim....

D�zenli isi olanlar bence bu muayeneyi de bir denesinler. Elimizde su an 3 doktor var galiba bununla ilgilenen. Kim hangisine yakinsa onu denesin bence ... Ama diger arkadas gibi yarim birakmayin;) diyet ve uygulama olarak ne denirse uygulayin. 2 ay sikin disinizi.. bir de ila�lar agir biraz. Herhangi rahatsizlik varsa doktora s�yleyin.. maliyete gelince. Evet bize g�re asiri fazla olabilir ama par�a par�a verdiklerimiz daha fazladir bence...
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 20:12
İlk gönderen: Diloy Diloy yazdı:

Herkese merhaba uzun s�re buralarda takildim hatirlayanlariniz olacaktir. Ge�miste buldum diye �ok sey yazdim ama yanilmisim ge�miste yazdiklarimi bir kenara birakarak okuyun. Ben sorunun ne oldugunu biliyorum artik ve bunu yazmak boynumun borcu. Stresle kokusu artan ya da ortaya �ikanlarlar yani benim durumumda olanlari ��zd�m. En son iyilestim yazmistim ama iyilesmemisim ge� olmadan farkettim takintili bi insan oldugum i�in bunu ya ��zecektim ya ��zecektim.

Anlamiyoruz ya hani konu bagirsak mi kbb mi diye konu bagirsak ve bu kbb sorunlari da yaratiyor. Hastaligin adi sibo. Simdi size olayin mekanizmasini anlaticam. Stresle kokunuz artiyorsa bilin ki sibonuz var.

Sibo ince bagirsakta asiri bakteri �remesi. Baska nedenleri de var ama en b�y�k nedeni midede asit azligi. Midede asit az olunca bakteriler tamamen yok edilmiyor midedeki asitin g�revi gidalardaki mikroplari �ld�rmektir. Bu mikrobu �lmemis besinler ince bagirsaga ge�ince orda olmamasi gereken bakteriler bu gidalari t�ketiyor ve k�t� kokulu gazlar ortaya �ikiyor. Bu da yemekten sonra siskinlik hazimsizlik falan yapiyor ayrica bakteriler bizden �nce t�kettigi i�in vitamin demir eksiklikleriniz olabiliyor. Mide girisinde ve �ikisinda 2 kapak sistemi var. Bunu bakteriler mi yapiyor yoksa �ikis kapagi mi problemli bilmiyorum ama strese girince mide �ikis kapagi saliyor kendini ve oradaki kokulu gazlar yukari y�kseliyor mide giris kapagi belli bi basinca kadar dayaniklidir o gazlar basin�la mide kapagini da gevsetiyor kokmaya basliyorsunuz. Bu koku les bi koku ��p kokusu. Diyeceksiniz ki kbb ile ne alakasi var. Sabah uyandiginda les gibi agizla uyanan g�n i�inde a� kalinca kokusu �ok artan bir sey yediginde kokuyu biraz bastirabilenler genzinde bitmeyen seffaf akinti olanlar bunun sebebi bagirsaginizdaki o bakteriler bademcige yerlesti orada yine kokusturmaya devam ediyolar. Geniz akintisinin sebebi v�cut o bakterileri s�p�rmeye �alisiyor o y�zden s�rekli bi akinti �retiyor. G�n i�inde bi nebzede bastirabiliyoruz ama aksam uyuyup sabaha kadar yatinca o biriken koku �ok �ok fena oluyor. Ben bu koku olayinin �st�ne d�smeye basladigimda bademciklerimi aldirmistim ve bu sabahki koku ve g�n i�inde s�rekli bogazdan y�kselen koku ge�misti sasirmistim bademcik tasim falan yoktu. Sunu da net hatirliyorum tepki almaya basladigimda bu durum uzun s�rm�sse geniz ve burun akintim asiri artiyordu su gibi geliyordu ��nk� o bakteriler bogaza yerlesmeye �alisiyor v�cut geniz akintisiyla savunuyor. Bademciklerimi aldirdigimdan beri tekrar yerlesmedi o koku o y�zden bademciklere yerlestigini d�s�n�yorum.

Hani flagyl kullaniyosunuz kokunuz ge�iyor ama sonra yine basliyor ya sebebi bu iste. Siz siboya neden olan problemi d�zeltmedigniz i�in ince bagirsakta yine bakteri �r�yor ve kokutmaya kaldigi yerden devam ediyor.

Bu yazdiklarim kendi Internetten buldugum bilgiler degil sadece. Doktor bi akrabam var aldim karsima b�t�n derdimi anlattim 2 saat boyunca konustuk bu mekanizma i�in m�mk�n dedi bir �ok sorumu cevapladi. Eger sormak istediginiz bir sey varsa cevaplamaya �alisirim.

�ncelikle ge�mis olsun senin adina �ok sevindim. S�ylediklerinin �ogu aslinda hepimizde var. Bende sindirim sistemi bir hastaliktan kaynaklandigini d�s�n�yorum. Senin ��z�m�n tam olarak ne oldu orasini anlayamadim yani bademcik ameliyatiylami kurtuldun ve nekadar s�redir gitti koku. Yanitlarsan �ok sevinirim. Dilerim birdaha d�nmez. Sevgiler😊
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 21:26
Daha iyilesemedim sadece mekanizmayi ��zd�m :)
Bademcikleri aldirinca bogazdaki koku ge�ti ��nk� o kokunun sebebi ince bagirsaktan bademcige yerlesen bakterilerdi. Bademcik tasiyla alakali degildi bu koku. Bayadir tepki almadim ama biliyorum hala koku var i�eride bu kokunun kaynagi ince bagirsak.
Gastroenterolojiden randevu aldim sibo testi yaptiricam. Suan betain takviyesi kullaniyorum mide asidini arttirmak i�in. Ayrica antidepresan kullaniyorum o biraz takintimi t�rp�leyip stresimi azaltti. Sibonun tedavi asamasi su sekildeymis ince bagirsaktaki bakterilerden kurtul mide asidini arttir tetikleyici gidalari hayatindan �ikar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2022 tarihinde 23:31
İlk gönderen: Diloy Diloy yazdı:

Daha iyilesemedim sadece mekanizmayi ��zd�m :)
Bademcikleri aldirinca bogazdaki koku ge�ti ��nk� o kokunun sebebi ince bagirsaktan bademcige yerlesen bakterilerdi. Bademcik tasiyla alakali degildi bu koku. Bayadir tepki almadim ama biliyorum hala koku var i�eride bu kokunun kaynagi ince bagirsak.
Gastroenterolojiden randevu aldim sibo testi yaptiricam. Suan betain takviyesi kullaniyorum mide asidini arttirmak i�in. Ayrica antidepresan kullaniyorum o biraz takintimi t�rp�leyip stresimi azaltti. Sibonun tedavi asamasi su sekildeymis ince bagirsaktaki bakterilerden kurtul mide asidini arttir tetikleyici gidalari hayatindan �ikar.

Gastroentrolojiye randevu almakla iyi yapmissin benimde gitme planim var. Gelismeleri bizim i�in yazarsan �ok seviniriz. Simdiden iyi sanslar 😊
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2022 tarihinde 21:46
Hemen bilgilendirme ge�eyim o zaman arkadaslar, ben 2 hafta �nce yaklasik 5 bin TL vererek sibo testi yaptirdim ve pozitif �ikti. Hidrojen ve metan gazlarina bakiliyor. Bu hafta fonksiyonel tip Hekimi ile diyete baslayacagim. Ben tam anlamiyla bundan kaynaklandigini d�s�nm�yorum tip 2 de var ayrica. Ama yine de deniycem belki azalir. Deneyimlerimi sizinle paylasirim.
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Kasim-2022 tarihinde 20:43
Ethic1 bende sibo testi yaptirdim nerede yaptirdin hangi hekimle basliyorsun Istanbul'da mi ayni yere mi gidiyoruz acaba
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Kasim-2022 tarihinde 07:08
Istanbulda synevo da yaptirdim, dr filiz g�kaslan la �alisicam.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Kasim-2022 tarihinde 18:22
Anladim. Bende �zg�r karakuzu ya gidiyroum daha test sonucum belli degil. Bende istanbuldayim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Kasim-2022 tarihinde 21:40
Sibo i�in devlet hastanelerinde test yok mu arkadaslar. Gastroentrolojiye gitsek mesela? �zele gitmeden olmaz mi ?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Kasim-2022 tarihinde 22:01
Bildigim kadariyla yok bende baktim da bulamadim �zelde ben 1950 TL ye yaptirdim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 00:17
Yok arkadaslar devlette yurt disina gidiyor alinan numuneler bence test yaptirmaya gerek yok, sibo pozitif diye d�s�n�p kendinizi 6 hafta fodmap diyet yapabilirsiniz bir diyetisyen tanidiginiz varsa yardim alabilirsiniz.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 00:22
Aytug hoca size helixobacter plori testi yapmadan 3 m� antibiyotik veriyor bu inanilmaz zararli bir eylem 1, ikincisi biraz hizmet pazarlamak I�in de flagly orderliyor bu var olan floranizi d�zeltmenizin tamamen �n�ne ge�iyor 2, ve daha flagly dozu yeni bitmisler kontrole �agirip bir s�r� para alarak �l��m yapiyor, antibiyotik kullanirken zaten koku azaliyor ve hastalar bu mekanizmayi bilmediginden bak kokunda azalma var diyor. Inanilmaz tehlikeli islemler arkadaslar bunlar. Uzun yillar bu durumdan muzdaripseniz beslenmeye y�nelmek zorundayiz.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 20:27
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Bildigim kadariyla yok bende baktim da bulamadim �zelde ben 1950 TL ye yaptirdim

sibo testi dediginiz testi bana anlatir misiniz l�tfen
nasil yaptilar * diski* biyopsi* kan*
nerden numune aldilar, raporunuzu g�rebilir miyim*
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 20:44
bu test i�in hastaya seker i�irilir ve 5 dakka aralilarla nefeste hidrojen �l��l�r.

/veya ikinci bir y�ntem: endoskopi ile jejenyumdan biyopsi yapilir/

nadir ihtiya� duyulan donanim gerektiren bir testtir. bu g�ne kadar 3-4 defa ihtiya� duydum ve yaptim. baska yerde yapildigini bilmiyordum.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 20:54
Evet hi�bir test yapilmiyor sadece nefes �l��m testi ki oda bir halttan anlamiyor. Anlasa neden herkese ayni ila�lar yazilir ki? Ve ben daha �ncesinde endoskopi yapmistim ve helikobakter yoktu. Internette g�r�p gittim, yazilar hep sanki tamamen bitirecegi, kesin tedavisi varmis gibiydi e bende muhta�tim gittim iste�

İlk gönderen: Ethic1 Ethic1 yazdı:

Aytug hoca size helixobacter plori testi yapmadan 3 m� antibiyotik veriyor bu inanilmaz zararli bir eylem 1, ikincisi biraz hizmet pazarlamak I�in de flagly orderliyor bu var olan floranizi d�zeltmenizin tamamen �n�ne ge�iyor 2, ve daha flagly dozu yeni bitmisler kontrole �agirip bir s�r� para alarak �l��m yapiyor, antibiyotik kullanirken zaten koku azaliyor ve hastalar bu mekanizmayi bilmediginden bak kokunda azalma var diyor. Inanilmaz tehlikeli islemler arkadaslar bunlar. Uzun yillar bu durumdan muzdaripseniz beslenmeye y�nelmek zorundayiz.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2022 tarihinde 21:33
Hocam dediginiz gibi sekerli sivi galiba onu iciriyorlar sonra belli araliklarla bir torbaya ufleniyir o nefesten numune aliyorlar. Hidrojen ve metan gazkarina bakiyorlar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Kasim-2022 tarihinde 21:45
Aynen sekerli bir sivi i�iriyor, 12 saatlik a�likla gidiyorsunuz. Sonra nefesten �l��m aliyor benim hem hidrojen hem de metan gaz sinirin 2 kati d�zeyde �ikti.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Kasim-2022 tarihinde 22:21
Ethic1 benimde hem metan hem hidrojen �ikti tedaviye basladi mi?
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 02:38

Aynen sekerli bir sivi i�iriyor, 12 saatlik a�likla gidiyorsunuz. Sonra nefesten �l��m aliyor benim hem hidrojen hem de metan gaz sinirin 2 kati d�zeyde �ikti.

İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Ethic1 benimde hem metan hem hidrojen �ikti tedaviye basladi mi?

Ben buraya sibo ile ilgili video linkleri koymustum. Orda dr un bir ifadesinde "sibo hastaligi kiminde ishalimsi kiminde kabizlik seklinde devam eder. Kabizlik olanlarda metan, digerinde hidrojen gazi baskin �ikar testlerde" diye bir sey hatirliyorum (tam tersi de olabilir)

Belki de sorun iste budur, normal sibo hastasinda bu gazlarin sadece birisinin baskin olmadi lazimken sizde ikisi de olmasi gerekenden fazla anladigim kadariyla. Biz de test yaptirsak muhtemelen bizde de aynisi �ikacak.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 20:59
Tedavisi nasil acaba. Bizimlede paylasirmisiniz
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2022 tarihinde 21:42
İlk gönderen: kaderarkadaslar kaderarkadaslar yazdı:

Tedavisi nasil acaba. Bizimlede paylasirmisiniz

�ncelikle Fodmap diyeti uyguluyorlar. Eliminasyon diyeti yapiyorlar yani yediklerinizi eleye eleye size ne iyi ne k�t� geliyor bunu buluyorlar. Internette arastirilabilir ne menem bir sey oldugu. �rnegin beni s�t �r�nleri perisan ediyor. Kimine dokunmuyor da olabilir, mandalina bana dokunurken portakal dokunmuyor. Herkes kendisinin doktoru olmak zorunda.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2022 tarihinde 18:42
Tedaviye bende doktor 6 haftalik d�s�k fodmap diyeti ile basladi. Tabi bir de destekler var. Yazarim hepsini size. Ilk hafta pozidox, ocean 5htp ve zymes kaps�l i�iyorsun. 2. Hafta bovelox, omega 3 ve nac ekliyor, 3. Hafta magnimore ve d3k2 4. Hafta ise megaspore prebiyotik. D�s�k fodmapta sebzeler, tavuk, hindi, dana eti neredeyse her sey var. Sivi yag yok, s�r �r�nleri ve gluten y�k. Ben normal diyetimden sadece gluten seker ve s�t �r�nlerini �ikarmis oldum. 2. Haftaya giriyorum bu hafta en ufak kokuda bir degisiklik yok. Pek faydali olacagini d�s�nm�yorum arkadaslar ben. Ve �ok masrafli o megaspore prebiyotik bile 800 k�s�r TL.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2022 tarihinde 18:47
Murat bey ben sibo raporumu size mail atabilirim. Melina sen de sonucun �ikinca hekimimde diyet �nerilerini karsilastirabiliriz, bakalim nasil bir yol izleyecek sende.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2022 tarihinde 21:22
Bir de oldu diyelim peki eski yeme d�zenine ge�ince geri gelme ihtimalide y�ksek. Bende o nedenle dietle olacagina pek ihtimal veremiyorum.

Tedaviye bende doktor 6 haftalik d�s�k fodmap diyeti ile basladi. Tabi bir de destekler var. Yazarim hepsini size. Ilk hafta pozidox, ocean 5htp ve zymes kaps�l i�iyorsun. 2. Hafta bovelox, omega 3 ve nac ekliyor, 3. Hafta magnimore ve d3k2 4. Hafta ise megaspore prebiyotik. D�s�k fodmapta sebzeler, tavuk, hindi, dana eti neredeyse her sey var. Sivi yag yok, s�r �r�nleri ve gluten y�k. Ben normal diyetimden sadece gluten seker ve s�t �r�nlerini �ikarmis oldum. 2. Haftaya giriyorum bu hafta en ufak kokuda bir degisiklik yok. Pek faydali olacagini d�s�nm�yorum arkadaslar ben. Ve �ok masrafli o megaspore prebiyotik bile 800 k�s�r TL.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Aralik-2022 tarihinde 21:33
Doktor degilim, tipla en ufak ilgim de yok bilgim de ama ben bu isin sorumlusunun bagirsaklar oldugunu d�s�n�yorum. :)

Hemen hemen hepimizin ortak noktasi bagirsaklar bir sorun olmasi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Aralik-2022 tarihinde 16:25
kaderarkadaslar a katiliyorum, ge�ecegini bilsem �m�r boyu yaparim diyeti ama yemiyorum i�miyorum hala berbat yemek yedikten 15 dakika sonra agzimin tadi bozuluyor dilim acimaya basliyor ve ardindan tuhaf bir koku iste. Ge�miyor hi� bir t�rl�.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2022 tarihinde 00:36
Sen yinede tedavine devam et. Geri gelse bile biz ugrastik�a hafifliyor en azindan
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilkay Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2022 tarihinde 21:31

kaderarkadaslar a katiliyorum, ge�ecegini bilsem �m�r boyu yaparim diyeti ama yemiyorum i�miyorum hala berbat yemek yedikten 15 dakika sonra agzimin tadi bozuluyor dilim acimaya basliyor ve ardindan tuhaf bir koku iste. Ge�miyor hi� bir t�rl�.

Sizin diyetinizde olan gidalari yedigimde bende de aynisi oluyor. Mesela elma yedigimde agzimda k�t� tat oluyor. Sebebi galiba sekerli oldugu i�in...... Yani fodmap diyetindeki bir s�r� gida bize yasak. Bize derken aytug hocanin verdigi diyete g�re konusuyorum. Ve test ettigimde bu belli oluyor. Mesela muz ve elma yedigimde agzimdaki k�t� tat geri geliyo. Bu �rnekti bunun gibi bir�ok fodmap gidasi �yle yapiyo......

Tospik arkadasinda dedigi gibi galiba bir �ogumuzun sorunu bagirsak olabilir. Ve yanlis ila� veya diyet uyguluyor olabilirz. Sakin pes etmeyin. Fodmap uymuyorsa baska diyet deneyin. Bana verilen diyet bana uydu ve kendimde denemeler yaptim. V�cudunuzu taniyin. Diyette elmadan sonraki tat nasil oluyor veya baska sebzeden sonraki tat nasil oluyor? V�cudumuzu dinleyelim. Ona g�re devam ederiz. �m�r boyu s�recekse �m�r boyu diyet yapcaz mecburen seker hastalari gibi. Ama yillardir v�cudun alistigi sistemi bozdugumuz i�in kolay olmayacak ve belirli bir s�re sonra bence bu kati diyet degisecektir. O y�zden dogru diyetle pes etmemek lazim.

Birde su var. Ilk baslarda dis gargarasi falanda vermisti bana. K�pr�lerim var ve dilimi degdirince dislerimdede tat aliyordum. Suan dislerimde hi� bir tat yok gayet normal. Eskiden �nemsemezdim simdi gece yatarken ve sabah fir�alayiroum. Ve dilim �yle bi alismiski o pis tabakaya 1 g�n dilimi fir�alamasam hemen tabaka olusuyor. Yani 40 yilin vermis oldugu aliskanlik bir anda gitmez. Az �nce dil macunu i�in trendyola girdim ve m�sterinin biri doktor �m�r boyu kullan dedi diye yazmis. Oysaki bizim eczanelerde dil macununu kimse sormuyomus �ok sasirmistim. Herkesin v�cut yapisi farkli arkadaslar. Hi� bir zaman karamsar olmayin. Elma yemezsek �lmeyiz napalim. Biz de elma yemeyiz. Biz de �m�r boyu dil fir�alariz veya baska seyler yapariz napalim:(((
Doktorun verdigi gargara olayi bitti dislerde temiz ama 2 ay sonra k�pr� altindan tat ve koku geldi. Bende bikarbonat aldim 3 g�nd�r gargara yapiyorum ve yine disler tertemiz oldu tat olarak. Yani bir b�t�n olarak bakmak lazim. Hatta 2 aydir dis ve dil fir�aladiktan sonra gazli bezi islatarak dilimi siliyorum. 1 g�n silemezsem tabaka geri geliyor gibi oluyo.

Bug�n kontrole gittim ve degerler sifira yakin �ikti. Hatta doktor muayene ederken dediki koku yok. Ilk geldiginde lagim gibiydi dedi.
3 ay sonrada tekrar kontrole �agirdi. Ticari bi amaci olsaydi sen iyilestin derdi ve takip etmezdi. Yillardir bir s�r� doktora gidiyoruz hangisi b�yle takip etti? Hangisi bizi kaale aldi? 3 ay sonrada muayene �cretsiz. Sadece gaz �l��m parasi veriyormusuz. Bunu �n yargi yapmayin diye s�yl�yorum.

Hatta doktor bagirsak �nemini �ok vurgu yaparak anlatti. B�t�n d�nya suan bagirsaklara y�neldi gibi seyler s�yledi.

Dis gargara ve bakimini yapin. Diyetinizide aksatmadan yapin l�tfen.2 aydir kendi yemegimi ayri yapmaktan biktim ama sonucu ger�ekten m�kemmel.
Artik kendim olarak yasiyorum. Kisit yok kamufle yok. �zg�r yasiyorum ve eskisinden daha �ok mutluyum. Hatta diyorumki allahim �lecek miyim acaba ben hi� b�yle mutlu olamamistim:((( Hi� bir tedavi kolay degilki bizimkisi kolay olsun.

Koku geri geliyor diye bir s�r� mesajda var forumda ama dedigim gibi belkide �m�r boyu diyet yapmamiz lazim ve bu geri gelen arkadaslar diyeti bitirdigi i�in koku gelmistir. Benim ila�lar 1 ay �nce bitti ve hala koku yok. Eski yeme d�zenime d�nersem benim de geri gelebilir diye d�s�n�yorum. Ama arkadasinda dedigi gibi. B�yle olacaksa �m�r boyu diyete raziyim.....

Birde burdan bayan arkadaslarla canli g�r�smek isterlerse g�r�smek isterim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilkay Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2022 tarihinde 21:54
Bi arkadasim agiz tadi degissin diye �ikolata yerdi ve agzi kokmaya baslardi. Agiz tadim degisti ve temizim dsye d�s�n�rd� hatta bana da uzatirdi �ikolatadan:) halbuki �ikolata yemeden �nce agzi kokmazdi. �ikolatan sonra feci kokardi.... bir diger sahit oldugum da tatli bi sey yediginde o an yedigi sey kokardi agzi k�t� kokmazdi. ..... yani hepimizin florasi farkli galiba. Buda fikir olur diye yazmak istedim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2022 tarihinde 23:49
Fodmapta elma yok yalniz, muz da y�k. Yesil olmamis muz var sadece.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2022 tarihinde 23:51
Yalniz size antibiyotik de vermistir aytug hoca kullaniyorsaniz agiz kokusunun olmamasi normal zaten.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilkay Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2022 tarihinde 08:45
Googledan bakmistim diyete. Demekki googledakiler dogru degilmis. 1 aydir ila� kullanmiyorum. Neyse bekleyip g�rcez.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Aralik-2022 tarihinde 11:20
Yav arkadas bu tip denilen sey koca bir yalandan ibaretmis. Bakiniz tedavisini bulamadiklari hastaliklara kronik hastalik adini takmislar.

Kalp damar hastaliklari, diyabet, y�ksek tansiyon, romatizmal hastaliklar, solunum yolu hastaliklari (koah, astim, bronsit vs), kemik erimesi, kulak �inlamasi. Daha geriye ne kaldi ki?

Gribin de �aresi yok. Tibbin asilar hari� yani koruyucu hekimlik hari� bi halta yaradigi yok. Anca cerrahi islemlerde basarililar.

Onda da t�m�r� falan yok edemiyorlar kesip atiyorlar. Bagirsaklarin yillarca anormal hareket eder, huzursuz bagirsak sendromu derler, sibo derler. Lan bulsana ilacini bunun. Kanserler de ayni.

�s�t�rs�n, �ksgr�k, aksirik, tiksirik, ates doktora gidersin ates d�s�r�c� ve antibiyotik verir yollar, 10 g�nde anca kendine gelirsin, o ila�lardan i iyilestin yoksa v�cut kendi kendini mi tedavi etti bilinmez.

Dis hekimligi de �yle. Tedavi edici bir s�re� yok. Disin ��r�r, �ek. En iyi ihtimal dolgu.

Kanal tedavisi denen sey zaten disi �ld�rme islemi. Diseti iltihabin olur, yillarca disetlerin kanar, sert dis fir�asi kullanirsin, ila� alirsin yine ge�mez. Yok mudur dis ��r�g�n� engelleyecek bir ila�? 75 yasinda g�nde 20 bardak sekerli �ay i�en tanidiklarim var, h�la kendi disleri duruyor agizlarinda, tek bir ��r�kleri bile yok. Haftada 1 ya fir�a deger ya degmez agizlarina. Biz fir�alariz, agiz suyu, dis ipi kullaniriz daha beter ��r�r.

Neymis efenim genetikmis, bu t�k�rd�g�m�n genetigi bir tek bizde mi bozuk?

T�m bunlara bakinca agiz kokusuna ila� mila� bulunacagini d�s�nmeyin arkadaslar. V�cudumuz kendi kendini tamir etmeli ve sorunu ��zmeli, yoksa isimiz yas.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Aralik-2022 tarihinde 00:09
Arkadaslar bir sey g�rd�m instadan flora nakli diye, bir do�ent yapiyor bunu, flora nakil dernek baskani insta da var. Bir baksaniza. Saglikli bireyin agiz, gastrointestinal sisteminden florayi alip hasta bireye kolonoskopi endoskopi ile veriyorlar. Sikintisiz bir islem (yani s�reci) tedavi sonrasi hakkinda video yok. Hatta Instagram sayfasinda flora bozuklugu ve agiz kokusundan da bahsetmis.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Aralik-2022 tarihinde 20:47
Ben aradim o doktoru 6 bin ile 8 bin euro arasinda fiyat verdi. 120 bin lira falan yuh yani.

Bu arada ben sibo testi yaptiramadim bulamadim bi dr yapan. Antidepresani biraktim 6 ay falan kullandim anksiyetemi artirdigini farkettim artik.

Son durumun ne derseniz ben utaninca koku oldugunu bildigim i�in utanmamaya �alisiyorum :D ne kadar zalim bi hastalik utaninca kokmak.. Ben eminim bana ne olduguna artik utaninca pilor kasim gevsiyor ince bagirsagim koktugu i�in koku oradan y�kseliyor. Her sabah sirkeli su i�iyorum betaine devam bu sekilde ge�ecek hayatim kabullendim artik. Kendinizin dru olun drlardan �are yok ka� dra gittim hepsi diyor psikolojik biz koku almiyoruz ama iste bu �yle bisi degil diye anlatinca deliymisim gibi bakiyorlar..
Başa Dön
subib Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı subib Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2022 tarihinde 01:17
benimde evde kokmuyor okulda les gibi kokuyor bana da deli muamelesi yapiyorlar okuldaki insanlar defalarca suratima soylediler agzimin koktugunu istersen telegram gurubuna gelebilirsin sibo hastaligi olanlar var grupta
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2022 tarihinde 19:15
Aslinda ��z�lmesi gereken o pilor kasinin strese girince a�ilmamasi. Ben sibonun sebebinin de bu oldugunu d�s�n�yorum strese girince kas a�iliyor yeterince sindirilmemis gidalar ince bagirsakta bakteri �retiyor. Benim teorim savas ya da ka� tepkisinde v�cudumuz fiziksel olarak bu tepkiyi veriyor sindirim tamamen duruyor buna safra �retimi salinimi da dahil. Siboyu tedavi etsen de bu mekanizma b�yle oldugu s�rece yine sibo olacak. Stresi tedavi etmek lazim. Stres dediysem de genel hayatin i�indekileri degil tabii stressiz hayat m�mk�n degil. Hangi duygu sizi savas ya da ka� tepkisine sokuyor? Bunu Belirleyip o duygudan ka�inmaya �alisin. Her yemekten yarim saat 45 dk sonra falan sirkeli su i�in bagirsaktaki kokuyu baya azaltir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Aralik-2022 tarihinde 19:26
Arastira arastira hepimiz �eyrek doktor olduk, sibosundan pilor'una, flagyl'ine, nasal deviasyondan �lseratif kolona, irritabl bagirsak sendromundan ��lyak'a, �e�e sineginden sin�zite, gluten intoleransindan laktoz alerjisine, dil papillalarindan meyank�k�ne �grenmedigimiz denemedigimiz sey kalmadi.

Ben de sorunun bagirsak kaynakli oldugunu d�s�n�yorum.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.