![]() |
Tip 1? |
Yanıtla
|
| Yazar | |||
Dexoa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tip 1?Gönderildi: 15-Subat-2023 tarihinde 13:29 |
||
|
Benim gofret yedikten sonra ge�en agiz kokum var. Bir�ok farkli dis hekimine gittim ama agiz kokum oldugunu s�ylemedim. Dislerimde problem olsaydi s�ylerlerdi diye d�s�n�yorum. Dis fir�alamayi sevmedigim i�in g�nde 1 kere fir�aliyorum. Dilimin arkasinda beyaz pas var ve parmagimi s�r�p kokladigimda diski gibi kokuyor.
Ekmek gibi sagliksiz yiyecekleri kesip 1 hafta diyet yaptim ve beyaz dil pasi y�zde 97 gitmisti. Ama parmagimi s�r�p kokladigimda yine diski gibi kokuyordu ama daha az kokuyordu. Ama agiz kokum gitmemisti. Gofret yedikten sonra da dil pasim gitmiyor ama agiz kokum gidiyor. Tip 5 olmadigima eminim ��nk� bu dediklerimi biri ile test ettim. Benim sorunum tip 1 mi oluyor? Nidazol kullandigimda koku y�zde 100 gidiyor. Murat Beye bir sorum olacak. Dislerimi g�nde 2 kere fir�alamaya basladim. Sizce bu kokuyu tamamen kesebilir mi? Utanarak s�yl�yorum ama babam dislerini haftada bir kere fir�aliyor ve agiz kokusu yok. Disleri de beyaz. L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok. Ben de muhtemelen bir sorun olmali ve ben bunu k�kten ��zmek istiyorum. Tabiki dilimi de fir�alayabilirim ama sorunu k�kten ��zmedigim i�in yine insanlara yaklasamam. |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2023 tarihinde 13:57 |
||
|
Dexoa kitabin tam ortasindan sormussun ��nk� zaten bizim de aradigimiz cevap tam olarak bu. Neden haftada bir fir�alayanlarda en ufak koku yokken, g�nde 2 kere dis + dil fir�alayan, dis ipi + gargara kullanan bizlerde koku oluyor.
Murat hoca dildeki durumu kulak salgisina benzetiyor. Kiminde azdir kiminde �oktur, bizdekiler �ok. Her g�n onlari temizlemek zorundasin. �aresi bulunana kadar yapabilecegin tek sey bu. Nidazol, flagyl vs tarzi ila�lari kullanip koku tamamen kesilenler oldu ama bunlari �m�r boyu kullanamayiz, bu bir. Ikincisi de bir s�re sonra o etken maddeye bagisiklik kazanana koku yapici bakteriler artik etkilenmeyecek ve yine koku yapmaya devam edecekler. Her ne surette olursa olsun dilini fir�alamalisin. Ben fir�ayi da ge�tim �ay kasigini sokabildigim kadar dilimin arkasina sokup �ne dogru kanatmadan hafif�e bastirip �ekiyorum, fir�aladigim halde yine de o pasli tabaka geliyor. Sorun su ki dil k�k�n�n sonuna kadar ulasmamiz m�mk�n degil ama dilin %80'ini temizlesek bile kokunun da dogal olarak o kadarini engellemis oluruz. |
|||
![]() |
|||
Mine
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2023 tarihinde 02:39 |
||
|
�L�tfen dilinizi de fir�alayin demeyin ��nk� ailemde dilini fir�alayan kimse yok ve agiz kokulari da yok.� Saskinliktan nutkum tutuldu su satirlari okurken saka gibisiniz. E dislerininizi de hafta da bir fir�alayin babaniz �yle yaptigi halde kokmuyorsa
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2023 tarihinde 10:14 |
||
Iki kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez: 1- Alkol kullanan 2- Dilini fir�alamayan |
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Subat-2023 tarihinde 01:55 |
||
Neden sasirdiniz ki? Eminim v�cudumuzda yolunda gitmeyen her neyse , yolunda gitse bizimde kokmazdi. Ben de hi� fir�alamayan ama kokmayan insanlar taniyorum. Derdi olmayanin dil fir�alamaktan haberi bile yoktur. Sonu�ta eskiden dis macunu fircasi mi vardi? Koku k�t� tat bunlar normal degil. Agiz tadi derler ya�. Bunu bir tek antibiyotik tedavisinde yasadim. Ah ne g�zeldi |
|||
![]() |
|||
Mine
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Subat-2023 tarihinde 15:39 |
||
|
Yolunda gitmeyen bir seyler oldugu apa�ik ama b�yle bir sikintisi olan birinin dislerimi fir�alamayi sevmiyorum dil temizligi hi� demeyin demek gibi bir l�ks� olamaz, bu kadar basit bir islem i�in neyin inadi bu?
Benim �evremde sanmiyorum ki bir kisi bile dil temizliginden haberdar olsun ama kimsenin agiz kokusu yok bu durumda ben de yapmiyorum o zaman diyemem, g�nde sadece 2 dakikami ayirip b�t�n g�n rahat ediyorum ve hayatimda ilk defa agzimin tadi hep yerinde. Tabii g�n�l ister ki k�kten bir ��z�m bulalim ama buna da s�k�r. |
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 00:21 |
||
Tabiki dogru s�yl�yorsunuz yapmaya mecburuz. Ama s�yle birsey de s�ylicem ben tedavi s�recindeyken s�rekli dilimi fir�aliyordum macunuyla beraber g�nde iki kez. Ve ablam da benden g�r�p dilini fir�alamaya basladi. Inanin bana aynen sunu s�yledi �� fir�aladiktan sonra s�rekli tabaka ve koku olustu �� bunu bende farkettim ablamda. Ve dil siyirmayi arastirirken birka� yorum da g�rd�m bu bu sekilde. �ok tuhaf bir durum hen�z neyden kaynaklandigini anlayamadik ama ger�ekten tuhaf ve zor |
|||
![]() |
|||
Mine
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 01:57 |
||
|
|||
![]() |
|||
Mine
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 01:58 |
||
Acaba dogru fir�alamiyor olabilir mi? Ben de Murat hocanin dil nasil fir�alanir adli videosunu izleyince �grendim ��nk� dogrusunu. Dil rengi pembe olana kadar iyice fir�alamak gerekiyor. |
|||
![]() |
|||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Subat-2023 tarihinde 21:51 |
||
|
Bilmiyorum ama onda �nceden koku yoktu zaten benden g�r�p fir�alama isine girdikten sonra oldu. Anlayamadim yani bu ne dilmis hayatimi mahvetti �zg�ven 0
|
|||
![]() |
|||
Dexoa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 19:57 |
||
Sorunu k�kten ��zmek istiyorum. Dil fir�alayinca tamamen yok olacagini bilsem yaparim. Dislerimi ve dilimi fir�alayinca agiz kokum gidiyor ama agzimda garip bir his oluyor. Sanki koku oradaymis gibi. Ama antibiyotik kullandigimda dislerimi fir�alamasam bile agzimi temiz hissediyorum ve kokmuyor da. Agzimi daha hafif hissediyorum. |
|||
![]() |
|||
Dexoa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 19:59 |
||
Augmentin antibiyotik ilacini kullaninca agiz kokum gidiyor. Buradan ne sonu� �ikarabilirsiniz? |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2023 tarihinde 21:18 |
||
Metronidazol dahil bir �ok antibiyotik agizdaki mikroplari �dl�rd�g� i�in koku kayboluyor olabilir. Nadiren baska odaklardaki mikropslari �ld�rd�g� i�in kullanildigi s�re boyunca antibiyotikler kokuyu bastirabilir. Ilaci kullanmayi birakinca daima eski haline geri d�ner |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2023 tarihinde 20:45 |
||
Murat hocam bunun bir sebebi olmali, neden bizim dil sirtimizda koku yapan mikroorganizmalar �r�yor da digerlerinde �reyemiyor? Bizi farkli kilan sey ne? Neden bu koku kimimizde 17, kiminde 25 kiminde 32 yasinda ve aniden basliyor? Bunun mantikli bir a�iklamasi olmali. Agiz kokularinin tip1 den tip5'e t�m �esitlerinin en �ok �yesi %90-95'le tip1 dil sirti grubudur diyen de sizsiniz. Belli bir yastan sonra bizim dilimize ne olmus olabilir ki koku �retiyor? Sizin bu konuda su an i�in bilimsel olarak ispatlayamasaniz bile s�phelendiginiz sey/swyler yok mudur? Syg. |
|||
![]() |
|||
Dexoa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2023 tarihinde 14:45 |
||
Ben babamin dil arkasina parmagimi degdirdim ve kokladim. Hi�bir koku yok. Ama kendi dilimin arkasi diski gibi kokuyor. Dil fir�alayinca da bu koku kaliyor. Sorunu k�kten ��zmeden ben rahat edemem a�ik�asi. |
|||
![]() |
|||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2023 tarihinde 16:10 |
||
Muhtemelen su dilin yakin �ekim g�r�nt�s�ndeki papilla denen tomurcuklar bizde �ok uzun ve sik, bi sekilde fazla b�y�m�sler ve ne yaparsak yapalim aralari tam temizlenmiyor da olabilir. |
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mart-2023 tarihinde 00:25 |
||
|
Merhaba, uzun zamandir girmedigim i�in yeni g�rd�m mesajlarinizi. Ben eski bir �yeyim yeniler bilmeyebilir.
Geniz akintisi miydi baska birsey mi bilemedim, pek doktora da gitmedim. Bu arada, amalgamli dislerimi amalgamdan temizletmistim yaklasik 5 yil �nce. Simdi, yaklasik 2 senedir iyiyim. Ben her macun degistirdigimde agiz kokum harika oluyor. Yani bir macun kullaniyorum ve bir ay sonra baska bir markaya ge�tigimde yeniden agiz kokusu iyilesiyor. Degistirmezsem bir tik tekrarliyor . Dilimi dil fir�asiyla fir�aliyorum kasik falan kullanmiyorum ve dilimi macunla degil, i�ine karanfil ekledigim suyla temizliyorum. Bilginize |
|||
![]() |
|||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |