![]() |
D�s�k Mide Asidi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
sifaas
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 01-Agustos-2018 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: D�s�k Mide AsidiGönderildi: 25-Nisan-2023 tarihinde 21:19 |
|
�ncelikle herkese selamlar.Uzun bir s�redir bu hastalik ile yasiyorum.8.sinifta insanlarin benden ka�masiyla basladi ilk baslarda pek anlam veremedim ama daha sonra bir arkadasim agzimin �ok pis koktugunu s�yledi.Liseye basladim ayni sorunlar devam etti pencere a�ilmadan ders islenmezdi.10.sinifta pik yapti koku o kadar yalnizlastim ki kafayi yemek �zereyedim.Psikolojik olabilir dedim bunun �zerine gittim ama her seferinde ayni seyleri yasadim ve psikolojik olma ihtimalini eledim.Herhangi bir arkadasimin yaninda oturuyorum hi� bir sey yapmadigim halde gaz mi �ikardin diye soruyorlardi ve bunu defalarca yasadim.Gelgelelim isin garip kismina aileme sonsuz g�veniyorum �ok �ok nadir durumlar disinda ailem koku olmadigini s�yl�yor(kardesim kusmuk kokusu aldigini s�ylemisti 2-3 kere)
annemle defalarca konustuk bu konuyu ikna edemedim dedemle doktora gittik kbb uzmani hi� bir koku alamadigini s�yledi ama bu yasadiklarim neydi diyorum yabanci insanlarin yaninda hafif stres yasasam direkt kokmaya basliyorum.3-4 ay �nce sehir disina �iktim biraz heyecanliydim yemekten sonra notere ugradim ve etrafi koku sardigini �yle bir anladim ki.Ben kokuyu alamiyorum ama insanlarin tepkilerinden gayet anlasilir maalesef ki zaten agzimin koktugunu s�yleyenler oldu.Stres-mide-sindirim iliskisi �zerinde duruyorum.Stres durumlarinda sindirim ikinci plana atildigi i�in sindirim bakterilere birakiliyor ve bakterilerin �rettigi gaz belirli bir basinci ge�ince gaz mide kapak�igindan yukari y�kseliyor.Mide asidimi arttirmaya ve rahat olmaya �alisacagim.Bir doktorla konusup sorunlarimi anlatacagim insallah tahminim dogruysa kurtulacagim.Allah'tan herkese sifa diliyorum. Not:Arkadaslar tip5 diyerek beni bir daha yaralamayin l�tfen.Ne yasadigimi ben biliyorum.Bu ihtimalin �st�nde o kadar �ok durdum ki maalesef tip5 degil. |
|
![]() |
|
subib
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Mayis-2022 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2023 tarihinde 22:20 |
|
merhaba tip 5 degilsin bende de boyle yasadiklarimiz benzer evde koku sifira iniyor belli bir ortamda cok agir betain hcl kullan asidi artirmak icin yemekten once sirkeli su icebilirsin sekeri gluteni birak bunlar mide asidinin artmasina yardimci olur
|
|
![]() |
|
sifaas
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 01-Agustos-2018 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2023 tarihinde 13:50 |
|
Bu s�yledikleriniz kokuyu azaltmada etkili oldu mu acaba?
|
|
![]() |
|
subib
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2023 tarihinde 17:15 |
|
ben simdilik teyit edemiyorum kokuyu kendim alamiyorum
|
|
![]() |
|
Nameless
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2023 tarihinde 10:28 |
|
Merhaba �ncelikle, bende de genelde rahat oldugum zaman koku �ok azaliyor hatta sabah uyandigim da bile �yle oluyor ama stresli oldugum zamanlarda inanilmaz artiyor. D�n mesela moralimi �ok bozan bir olay yasadim �ok �z�ld�m agladim ve birden pik yapti koku �ok uzaktan bile farkedilen bir siddetteydi. Su an rahatim ve yeni uyandim pek hissetmiyorum. Ayrica bende bagirsak problemleri de var s�rekli ya ishal ya kabizim aylardir. Bazen garip sesler geliyor bagirsaklarimdan. Doktora gidicem ama antibiyotik kullanmayi da �ok istemiyorum acaba direkt bu mide asidi olayina mi odaklansam veya gitsem mi bilemedim
|
|
![]() |
|
subib
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2023 tarihinde 14:31 |
|
kendi kokusunu alabilenler 5htp diye bir takviye edici gida var stresi dusuruyor ilac degil bunu kullanip sonucunu bizimle paylasabilirler trendyolda satiliyor
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2023 tarihinde 01:59 |
|
Ben hen�z kullanamadim yaa. Suan farkli bir rahatsizligim i�in tedavi g�r�yorum. Kullanip memnun olan varmi acaba ?
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Haziran-2023 tarihinde 11:12 |
|
Betain in tam etkisi ne kadar surede ortaya �ikar? Kullanan arkadaslar var ise bilglendirirseniz �ok sevinirim
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Haziran-2023 tarihinde 18:16 |
|
Ben ocean Betain Hcl+ Pepsin kullandim bir ay boyunca. Hi�bir ise yaramadi.
|
|
![]() |
|
Maybeoneday
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Haziran-2023 tarihinde 09:14 |
|
Hadi ya �z�ld�m :/
Ben de basladim birka� g�nd�r ama bakalim bilmiyorum ise yarar mi. Faydasini g�r�rsem yazarim buraya mutlaka. |
|
![]() |
|
marln
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2023 tarihinde 20:09 |
|
ge�mis olsun bende ayni sikayetten m�zdaribim. hatta yazinizi okurken benmi yazdim bunu diye isminizi kontrol ettim . sizi anliyorum benimde nefesimde gaz kokusuna benzer bir sikayet var. oldugum ortam malesef kokuyor bazen bende duyuyorum r�zgarda �zellikle. okadar b�l�m gezdim malesef ne bir ��z�m nede nedenini bulabildim isin garip yani doktorlar bile nefes kokusu nedir bilmiyor anlamiyor bana agiz kokusundan mi s�z ediyorsun diyor. Neyse sana farkettigim seyleri yazmak istedim belki isine yarar, benim kokum da lise 1 de basladi kokudan �nce veya sonra kaza hastalik ge�irmedim hi�birsey ortadan yokken basladi. �nce yanimdaki insan tek rahatsiz oluyordu ama 1 sene sonra artik ortama yayilmaya basladi. dahiliye gastro dis kbb g�g�s hast ne varsa gittim baktilar bisey bulamadilar antibiyotik sin�s rinse kit kullandim ameliyat dahi oldum ge�medi. sadece diyetten az bisey fayda g�rd�m ekmek ve �ayi kesmistim bir s�re sonra koku hafiflemeye baslamisti. baska bi aklima takilan seyde yazin k�ye gidince wc ye gitmeye utandigim i�in 10 g�n b�y�k abdeste �ikmamistim sanki ozamandan sonra yayilmaya basladi BILMIYORUM yinede. ben saten 3 g�nde bir �ikar normal zannederdim. meyve yesillikte fazla yemem onun disinda karnim s�rekli siskin +gaz sikintim var. umarim yanitimi g�r�rs�n banada sikayetlerini ilk basladigi zaman arttigi zamani yazarsan mutlu olurum. �aresi yok gibi keske sebebini bulabilseydik
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2023 tarihinde 21:14 |
|
@marln Tuvalete gitmeye utansaniz bile 10 g�n nasil �ikamayabilirsiniz ilgin� dogrusu. Muhtemelen sizinki de bagirsaklarla ilgili bir durum. Ge�irgen bagirsak sendromu denen bi olay var, bagirsak duvarindan diskidaki k�t� kokulu gazlar ge�ip kana karisiyor ve akciger yoluyla disari atiliyor, sizlerin bagirsak duvarinda sorun var sanirim,
Bizim koku sorunumuz agzimizda, yanimiza 20-30 cm yaklasilinca hissediliyor, bu forumda �yle seyler yazanlar var ki otob�se binince, odaya girince millet kapi pencere a�iyormus, eger bu dedikleriniz dogruysa bu kadar yogun bir koku ancak akcigerlerden gelebilir diye d�s�n�yorum. Is d�n�p dolasip bagirsaklara geliyor, muhtemelen Tip1 denilen agiz i�i kaynakli kokularin da sebebi muhtemelen bagirsaklar. |
|
![]() |
|
marln
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Agustos-2023 tarihinde 20:41 |
|
bende bagirsaklardan s�pheleniyorum ama sorun su ki ne yapsam ge�miyor tuvalete bazen her g�n �ikabiliyorum ama yinede ge�miyor veya azalmiyor
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |