![]() |
Gaita da LDH |
Yanıtla
|
| Yazar | |
RoyalAlbert
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Gaita da LDHGönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 02:40 |
|
Selam Arkada�lar akl�ma tak�lan bir konuyu sizinle payla�mak istedim ben deviasyon ve konka ameliyat� olmadan �nce birs�r� testler vs yap�ld� bende bu testleri saklad�m bug�n bi g�z gezdireyim ded�m.Gaita testinde LDH diye bir b�l�m var benim ki normalin �st�nde ��km��.netten ara�t�rd�m bu k�sm�n yuksek c�kmas� karaci�er de s�k�nt� olab�leceg�ne dair yaz�lar var normalde 125-243 aras�nda olmas� gerek�rken ben�m k� 311 c�km�s acaba kara c�gerler�mden oturu mu kurtulamad�m d�ye kend� kend�me sordum s�zlerden de amel�yat olanlar var acaba testler� duruyormu duruyorsa s�z�nde ben�m k� g�b� degerler� yuksek m� b� soray�m ded�m ...Bazen hi� alakas�z noktalara bile tak�l�p kalab�l�yorum belk� de buda onlardan b�r�s�d�r..
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 05:21 |
|
Karaci�er ya�lanm�� da olabilir. Alkol t�ketiyorsan�z ondand�r. Veya son zamanlarda ila� kullanm��san�z ondan da olabilir.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 12:09 |
|
LDH (Laktat DeHidrogenaz) , laktat'tan hidrojen kopar�p laktik asite �eviren bir enzimin ismidir. Katabolizman�n �ne ge�ti�i y�k�m durumlar�n� i�aret eder. Kanda bak�l�r.
|
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2013 tarihinde 09:51 |
|
Te�ekk�rler hocam Allah raz� olsun ben alkol kullanm�yorum ama dedi�iniz gibi o d�nemde �ok fazla nidazol kulland�m demekki o y�zden olmu�
|
|
![]() |
|
Camur
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Temmuz-2016 tarihinde 21:16 |
|
Hocam burasi ile alakasiz ama cevaplarsaniz �ok sevinirim yani sa�ma bulacaksiniz belki ama gitmedigim hi�bir brans kalmadigi i�in bunlara y�neldim yillardir ge�meyen folik�lit(kil k�k� iltihabim var) ve s�rekli geniz akintim var ge�meyen bagirsaklarda tuvaletten bile hemen sonra var olan gaz sikintisi var bu ���n�n ortak noktasi ayni bakteriye �ikiyormus staf aureus siz bu konuda ne d�s�n�yorsunuz?ne yapmam gerekir kime danismam gerekir yoksa bunlar tamamen alakasiz bende bulunan hastaliklar midir?
Ayrica koku antibiyotik kullandigimda ge�misti malesef geri basladi ama aklima s�rekli bu ��l� takiliyor sin�slerim sis befes almakta sikinti yasiyorum hepsi buna �ikiyor bisey buldugunu sanip bos yere sevinmisde olabilirim g�r�s�n�z benim i�in �ok �nemli Eklemeyi unutmusum �z�r dilerim ayni sekilde bakteriden s�phelememin nedeni gaitada da kesif bir kokunun olmasi yani kesinlikle normal olmayan bir koku �ok terledigimde onunda kokusu degisiyor (kullanicinin yazdigi 3 mesaj birlestirilmistir) Düzenleyen: aydinmur - 28-Temmuz-2016 tarihinde 06:43 |
|
![]() |
|
siyah06
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mayis-2023 tarihinde 16:51 |
|
Murat hocam bir dahiliye doktoru olmadiginizi biliyorum ama yine de bu konuda bir g�rg�n�z, bilginiz vardir diye sormak istiyorum. G�nde 3-4 kez diskilamak bir insan i�in normal midir? Tabii ki �ncesinde doktora gidip durumu anlattim ve bana dicetel adli ilaci verdi.. kullandim bitene kadar ama sonu� degismedi. Sonrasinda bu durum degismezse kolonoskopi olmam gerektigini s�ylendi vs. Tabii ki doktoru da dinler, tedavinin baslangici bu y�nde ise gerekeni yaparim ama sizin de yorumunuz benim i�in �nemli..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Mayis-2023 tarihinde 20:43 |
Sik diskilamak, su tutulmasi, infeksiyon, parazit, hareket artisi veya alerji, k�t� beslenme gibi sebeplerle olabilir. Diskinin renk kivam ve kokusu bazen fikir vericidir fakat En saglam tani kolonoskopi ile konuyor. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |