Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Sport ...

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Sport ...
    Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 13:05
Beyler, hanimlar, slm aleyk�m.

Fransiz vatandaSiyim, fransiz klavye ile mu mesaji yaziyorum, bazI halfler eksik ola bilir, ama insallah mesjIm okuyana bilecek.

Selam'lar.

Benim agiz ve burun kokusu artik 7 aydIr var.

Ben ergenlik �aGImInda aGzIm kokardI, lakin ne zaman fabrika iSe girdiyimde o aGIz kokusu iptal oldu.

20 sene boyunca, diSimi yIkasam'da yIkamasam'da hi� kokmazdi.

Lakin 1.5 senedir bilgisayar (yani masa iSi) baSladim, AgIz ve burun kokusu geri d�nd�, beyler �ok Seyi denedim hi� olmuyor.

Karim bile kokuduGumu s�yledi.

Ne zaman spora baSlasan, stresim ve aGiz koku iniyor.

Ama s�rekli erindiyimden sport yapamiyorum.

Ayni Sekilde fabrikada fizik iSlerde, vucuduma spor gibi gelip o hastaliGi iptal ediyor.

Su an 2 g�nd�r spor ediyorum (bugun etmedim zor geliyor), ama dilimde pas yok, bir ka� g�n sport etmesem geri d�ner (b�y�k ihtimal yarin gelicek), agiz kokusu ile.

O pasI yIkasam bile spor etmesem aGzim kokar.

Spor dedigim aGiz spor (1-2 saat aGir fitness), ama 8 saat fiziksel iS de yariyordu.

NasIl bu durum a�iklana bilir ?

O ara sedenter'li ile alaka olduGunu d�S�n�yorum, ama neden ? nasil ?

Tesekuller.
Başa Dön
Gececekinsl Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 13:56
Slm tuncay beide yurtdisinda kaliyorum viyanada .. sanirim dedigini birazda olsa anladim

Benim sahsi d�s�ncem su sen spora gittiginden veya depo su bu calistiginda cigerlerin aciliyor sonulum yollarin aciliyor ve spor veya agir intensiv Sonja Dusch yapinca koku azaliyor veya gidiyor ..

Bu darum bendede oluyor Dusch aldiktan Sonja agiz kokusu azaliyor dis fircalamada ayni sekil ama bakteriler hemen kisa s�re sonra yine cogaliyor ve agiz kokusu geri d�n�yor ..bu kein bakteri olmasi gerikiyor

Sana tavsiyem laboratorium a git burun ve bogazdan cubuk ile �rnek ver ama vermeden �nce 2 �nce dis fircalama gidecegin g�n y�z y�z yikama ve su icme ac karnina git doktorumun s�yledigi su Bild ictinmi bakterileri yok ediyorsun g�z�km�yor diyor ve �ylede oluyor gercekten

Bunu bi arastir ztn bazi laboratoriumlar parali olanlar rendern bile gerekmiyor Ben 14 Euro �dedim yaptir ve sonuca bir bak beleidigt bu bakteriler y�z�ndendir
Başa Dön
tuncay42 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 17:21
Slmlar hastanede �alisiyorum bilgisayarci olarak.

Laboratuara gittim, abi hi� bir Sey �ikmadi (standard agiz ekosystem yazili).

Diabet yok, renal sistemik problem yok, karaciger yok, diabet yok (kan analyze bakarak), doktor hekim bana psykojenik dedi, ama hanim bana psikojenik deyil harbi koku var LOL.

ciyer'lerime baktirmadim.

Fakat farkettim ki sport veya agir iS yaparkam toilet'im daha hizli geliyor ... (daha hizli si�im geliyor) ... acaba transit'te mi problem var.

D�s�ndu acaba toxik'ten mi. fransizlar emonctoire organe diyor'lar, ingilizcesi emonctory organ ... acaba ondan'mi.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7217398/

Ama, gene karaciyer detox hap kullandim enginar bitkisel yiyecekler gibi ama faydasI olmadi.

Neyse hadi ben yiyip kosucam.

HAyde bende gidip 30 dakika koSu yapicam.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 17:54
Okdir sen bi baktir ozm kendine grsz
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 21:16
İlk gönderen: tuncay42 tuncay42 yazdı:

Slmlar hastanede �alisiyorum bilgisayarci olarak.

Laboratuara gittim, abi hi� bir Sey �ikmadi (standard agiz ekosystem yazili).

Diabet yok, renal sistemik problem yok, karaciger yok, diabet yok (kan analyze bakarak), doktor hekim bana psykojenik dedi, ama hanim bana psikojenik deyil harbi koku var LOL.

ciyer'lerime baktirmadim.

Fakat farkettim ki sport veya agir iS yaparkam toilet'im daha hizli geliyor ... (daha hizli si�im geliyor) ... acaba transit'te mi problem var.

D�s�ndu acaba toxik'ten mi. fransizlar emonctoire organe diyor'lar, ingilizcesi emonctory organ ... acaba ondan'mi.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7217398/

Ama, gene karaciyer detox hap kullandim enginar bitkisel yiyecekler gibi ama faydasI olmadi.

Neyse hadi ben yiyip kosucam.

HAyde bende gidip 30 dakika koSu yapicam.

Tuncay kabizlik var mi? Kabiz olanlarin agzi kokarmis bak:

İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Kabizligi bulunanlarda agiz kokusunun 2.2 kat fazla oldugu g�sterildi. Kaynak:
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1752-7163/ad2213

Yillardir kabizlarda tip 4 agiz kokusu g�r�yordum   2 makalemde bu konuya yer vermistim. Simdi bu iliski �ok daha net bir sekilde ortaya konulmus oldu.

Yav bende de tam tersi kabizlik degil de olmasi gerekenden daha yumusak diskilama var. Koku olmamasi i�in demek ki tam kivaminda bir diski gerekiyor
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 21:48
Tospik ondan da degil ya sibo cok civik yapior renksiz soluk civik oda gecti bende bence bu bakteri sorunundan baska bisey kalmiyor herseye baktirdim sali g�n� tekrardab diski kan sidik ve cubuk muanesi var cocuklar hanim ve Ben onlarda cubuk �rnegi vermelilermis doktor s�yledi bu bakteriler geciciymis sonra antibiotik basliycam hayirlisi
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 22:38
Slm'lar,

Kabizlik yok (hissetmiyorum yani), fakat aktif olurken (ya iS'te (mesela inSaat, veya fabrika, ya bodybuidling spor'da mesela) sindirim sistemim hizlaSiyor onu fakat hissetiyorum, nasil ?

�rnek olarak, normal eski halimde, yidiyim 1 maximum 2 g�nde af edersiniz toilete bitiyordu, fakat, aktif olmadigim anda (Simdiki masa �st� iSimde spor yapmadan) bilmem ama daha uzun oluyor onu kesin hissediyorum.

Fakat kabuz deyilim yani gene �ikiyor, yani bloke olmuyor.

Ayretten su miktarIm t�ketim y�kseliyor aktif oldudugumda (mesela spor aninda veya IS (fabrika) 1 veya 2 litre t�kede biliyorum, ve hissediyorum ki yariyor), fakat hi� aktif olmasam, gene i�sem boS gibi geliyor (anlatamiyorum).

Aktif olmadigim anda sanki vucudum yavaslama gibi oluyor, kesin alaka vardir.

Aileten sinir ve stress'im iniyor aktif olmadiGim anda.

Ama aktif dediyim sadece y�r�y�S deyil harbiden aGir derecede aktif olmaliyim.

Baska bir ��z�m bulamiyorum, 20 senedir hi� diS problem olmadiGi anda bu 1.5 sene masa iSi tam 4 dis ��r�g� bullundu, allah'tan erken yakaradi ve diS�i onardi. benim belki farkli vucut yapitim var ki, mesela �rnek olarak fransada stresse dayanikli insanim, hele iS noktasinda, kandirilmadiGi y�k� (stress olarak) ben beceliyorum (diyer arkadaSlar olsa isyan edip, veya sinir olurlar). Fakat sanki aktifsizlik beni maf ediyor gibi.

eskiden sogan yirdim sikinti yok, simdi koku 1 veya 2 g�n durar, aGizim'da ve vucudumda gibi ... sanki eliminasyon sorunu var, neyse, dediyim gibi bir yavaSlanma var.

biliyorum ki fabrikaya veya aGir iSe d�nsem ��z�m'leSir, ama zanatIma, emeGime yazIk olur.

illahi ki d�nyada tek ben deyilim bu �esit reziliyi �eken lol (agiz kokusu tamam), ama daha �ok bu �eSit agiz kokusu.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 22:48
o ara, y�z�mde sivilci de y�kseliyor, aktif olduGum anda hi� sivilci olmaz'di (naGdir), ciltim bozuldu, zarten bu merretin y�z�nden �ogumuz depression'dayiz m�htemmelen.

aGiz'in kokusu 6 ay �nce depressyona girdiydim, kendimi boS hissetiyorum (aktifsiz'likten, hareketsiz'likten sedenter'den).
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 23:00
o ara tospik, bir alaka ola bilir nasil ?

o yavaslanmar, fermatasyon, ve "kabuzluk" gibi olay ola bilirmi acaba, ve t�m eliminasyon sistemi.

b�yle bir olay ola bilirmi ki acaba, normal insan'da eliminasyon okey.

Ama benim gibi insanda stimulasyon gerekir, aktif lik ki vucudu uyandirip, eliminasyon sistemi (kabuzluk dahil) a�ilmasi gerek.

Ama her oturan insan aGizi kokmaz lol.

Bir ay kendimi zorlayip, spora gidip denemeliyim, buraya haber vererim insallah.

Zarten baSka ��z�m buramadim.

inanin, eskide kahve, �ay, ne bok varsa affedersiniz t�ketiyordum agiz kokousu olmazdi, arkadaslarim g�llerek (espir olarak) benim midem ayni ��pl�k gibi diyorlar'di ... genel orarak herSeyi kaldiriyordum. Simdi imkani yok :laugh:

....
....

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tuncay42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 23:05
aha buldum (bunu da yukleme ola bilir).

https://www.bonum.lt/en/health/kaip-per-ilgas-sedejimas-veikia-jusu-zarnyna.html

....

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.