|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
mutluhüzün
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Kasim-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2013 Saat 22:19 |
|
Merhaba,
Benim tam üç yildir agiz kokusu sorunum var.Artik biktim usandim bu durumdan.Ayni zamanda bogazimda yumru gibi bir sey yutkunmakta zorlaniyorum.Agzimda aci,metalik,pas gibi bir tat var devamli.Birçok doktora gittim bana reflüm oldugunu söylediler ve ilaç tedavisi uygulandi.Fakat hiçbir ise yaramadi.Artik insanlarla konusmak istemiyorum biktim bu kokudan.Ne yapmaliyim bilmiyorum.Reflüden mi kaynaklaniyor cidden yoksa baska bir durum mu var? Benim gibi olan var mi? Çok üzgünüm... |
||
![]() |
||
mutluhüzün
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Kasim-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar yemek yiyince bogazinizda bir sey takili kalir ya.O durum bende sürekli olarak var.Agzimda hep aci bir tat.Özellikle sabahlari uyaninca agzimin içi berbat oluyor.Agiz kokumdan biktim artik.Böyle sorunu olan kisiler varsa rica ediyorum yazsinlar.
|
||
![]() |
||
derdnz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Kasim-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende de bogazda takili bir sey varmis hissi sürekli oluyor. Sabahlari zaten en berbat hali kokunun.
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
Refluden kaynaklaniyorsa eger agiz kokun zeytinyagli kudret narini kullan gecer. Eger nedeni reflu degilse bir etkisi olmaz kokuya ama refluye iyi gelir ondan kurtulursun en azindan.
|
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Dislerimi firçaladigimda bile bu koku geçmiyor her an var. Çok kötüyüm insan içine çikamiyorum.
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
mutluhüzün, senin bu yasadiklarini eskiden bende yasyordum, bilmiyorum ama sende bademcik sorunu var olduguna inaniyorum. sen bunu iyice arastir bence aci,metalik ve pas tadi ise varsa bademcik sorunundn kurtulduktan sonra uzun bir zamn phormal zn veya onun gibi gargara kullanmani ve en önemlisi uzun bir zamn düzenli bir sekilde dis ipi kullanmni tavsiye ederim (dis ipi çok önemli gerçkten,ben dis ipini kullandiktan sonra bu sorunlarmdan kurtuldum diyebilirim) saglicakla… |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Üç yildan fazla bu durumu yasiyorum.Su ana kadar agzima hiç bademcik tasi gelmedi.Ama doktordan özellikle bakmasini isteyecegim.Dis ipi zaten kullaniyorum.Agiz gargarasi da kullanmistim ama aci tat hep var.
|
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Bu siteye uzun zamandir girmemistim. Ne yazik ki tam on bes yildir agiz kokusu sorunum devam ediyor. Eve kapattim kendimi, tüm herkesten uzaklastim. Kimseyle konusmuyorum. Depresyona girdim. Agzimda sürekli aci bir tat var. Yedigim seyler bogazimda kaliyor. Yediklerimin kokusu geliyor sürekli. Doktora defalarca gittim, endoskopi oldum, reflü ve gastrit çikti; ilaç kullandim ama fayda etmiyor. Kudret nari da kullandim hiç faydasi olmadi. Allah askina bir seyler söyleyin. Ne yapmaliyim? Yanlis tani mi konuluyor? Belki de reflü kaynakli degil. Istanbul'da önerebileceginiz çok iyi bir doktor var mi? Lütfen yardimci olun. Inanin çözer çözmez buraya yazacagim.
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 395 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dis ipi kullaniyor musunuz? Dis ipini özellikle arka dislerinizin arasina teker teker sokup kötü koku olup olmadigina öncelikle emin olun. |
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Dislerle ilgili sorunum yok. Dis hekimine de defalarca gitmistim. Hatta bir yil önce dis tasi temizligi yaptirdim. Hiç dis tasiniz yok dedi doktor. Agzimdaki aci tat ve agiz kokum hep var. Bir gün bile rahat edemedim. Ne yersem yiyeyim yediklerimin kokusu geliyor. Sabah uyandigimda aci sivi, tat ve koku daha da yogun oluyor ama gün içinde de devam ediyor. Aytug Altundag isimli doktoru yazanlar olmus. Gerçekten ise yariyor mu? Çok da pahaliymis ama gerçekten kurtulacaksam gitmek istiyorum. Lütfen nasil bir tedavi uygulandi? Gidenler ne durumda su an? Nüks eden oldu mu?
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 395 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aytug hocaya gidenler buraya yazmisti, dilinizi gazli bezle iyice temizliyor ve ikili üçlü antibiyotikler içiriyormus size, ilaçlar bitince koku da geri geliyormus, Sizin her yediginizin kokusunu almaniz baska bir sey, insanlarin size agzinizin koktugunu söylemesi ya da hissettirmesi baska bir sey. Hiç bunu söyleyen oldu mu? Murat hoca açiklamisti bazi insanlarin burundaki koku alici duyargalari (reseptör) dil kökünde de olabiliyormus ve dilinden de koku alabiliyormus, sizde de öyle bir durum olabilir ve agzinizin koktugunu sanabilirsiniz. |
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Maalesef birden fazla kisi eliyle burnunu kapatti benle konusurken. Agzimin koktugu da söylendi. Ben yemek yemesem de agzimda hep koku var. Zaten çok az yemek yiyorum. Yediklerime de çok dikkat ederim. Bir gün bile gitmedi su koku. |
||
![]() |
||
Gececekinsl2
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Subat-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 106 |
![]() ![]() ![]() |
|
Su koku dediginiz tam ne zaman cogaliyor ne zaman azaliyor dogru düzgün bisey yazmiyorsunuz ki karkilastiralim lac defa sordum hic biriniz yazmafiniz okumaktan baska Bisky yapmiyornusuzki ..
Kendimdekiyle karsilastormak istiyorum anlamiyorsunuz .. Mesela bogaziniz yaniyormu aci yediginizde akinti burun tikanikligi bogaz agrisi balgam ne bilim yorgunluk hic bin sey yazmiyorsunuz Bu Bogdan alerjisi ne onuda bilmiyorum sümsük ev Doktor Bisky bilmiyor yeme diyor ne olduguda Bellinzona degil .. Glutenmi bugday alejisi polenmi ne bilmiyorum ayin 16sinda büyük bir alerji testi yapticam o zaman tam neymis görcem .. Tespit ettiklwri beide bogazda enfeksion var Mode Doktor gastroskopie yapan dedi cigerci dedi kbb dedi ne yapam diyorum iki ayligina spray Verdi siskinlik kirmizilik gider dedi fakat bugday alerjisi siskinlik ve kirmizilik felan yapiormus hic bin fikrim yok hic biri bin sehe yaramiyor Doktorandin bitirip zertifikatalmislar iyi para kazanmak icin bu kadar baska bildikleri yok |
||
![]() |
||
Gececekinsl2
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Subat-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 106 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bak simdi suanki sorunlar bendeki olan sorunlar
Bogazda kirmizilik enfeksion bakteri ve ince bagirsak . Ince bagirsak yine eski haline döndü kafayi yiycem reimen soluk Sari diski ve gaz cikariyorum sürekli extrem kötü kokan metan gaz gibi koku saliyorum bu bugday alerjisinden oluyor bagirsakta sürekli bundan bogazdaki kirmizilik siskinlikte ondan olgudunu düsünüyorum .. Bakterien tetikleyen .. Simdi alerji Tests yaptircam tam nein yiyebilecgimi ögrenince ondan yiycem sonra Bakterien icin yazilan Antibiotika alcam ve ince bagirsak Antibiotika alcam önce ince bagorsak Antibiotika sonra Bakterien icin olanimi aliyim bilmiyorum daher doktora sorcam sikintilarimiz ayniysa oraya yüklencem ama kimse yazmiyor demiyor style style diye |
||
![]() |
||
Gececekinsl2
![]() ![]() ![]() |
|
Tekrardan baktim bulunan seylere ..
Bakteri türü klebsiella oxytoca bu arkadaslar Benim kafamda iki sey kaldi bir bu iki bugday alerjisi bugday alerjisi gulutenmi Oksa sadece bugdaymi Vera baska biseymi baktircam daha sonra bu bakteri icin yazilan 2 farkli ilac var evde duruyor antibiotik nasil yapacagimi doktora sorcam .. Bugday alerjisi son seviyede oldugu icin yedimmi kirmizilik sislik ve mide bagirsak problemleri yapabiliyormus .. Iki bu bakteri klebsiella oxytoca bununda syptonlarinda yazan öksürük balgam enfeksion ve Mode bagirsak problemleri . Ikiside mide bagirsak vuruyor ikiside birbine cok yakin seyler . Eger ikisinide atlatirsam bu hastalik son bulur sanki kokuda kalmaz.. Imkani olan arkadaslar gidip test yaptirin . Bakteri Tests uykudan Kalkar kalkmaz su dahi icmeden cubuk burundan agizdan örnek verin kantigen agzinizq bisey almayin Kalkar kalkmaz direkt gidip öernek verin .. Aksi taktirde su sakiz Vera yemek bakterileri kapliyor ve test basarisiz oluyor . Bide gida alerjisi testide yaptirabilirsiniz Eger imkaniniz varsa yüzdüm yüzdüm sonuna geldim sanki cok uzun sürüOe randevu is güc ama olsun bitecek inkl saglicakla |
||
![]() |
||
Gececekinsl2
![]() ![]() ![]() |
|
Buldum yaaa kesinlikle bu bakteri sorun yüzde yüz bu yav ...baska bisey olamaz
20 li yaslarda basima geldigini söLemistim size Ve o aralar cok cilgindim cok geziyordum ve bir gün Disco Club cikisi Bodyguard ile dövüsürken yanlis bir Virus yaptim ve bas parmagimi kirdim ve kücük ve yüzük parkagimi inciltmistim bir elim alci Alinmisti ve öteki elimde Plastik bisey takmislardi .. ve alci yenilemeye yine gittim hastaneye ve son kez yine gittim parmagimdan röntgen ve alciyi aldilar ise basladim ve bogaz enfeksionu oldum ve aonra mide enfeksionu iki kez hepsi bu bakteri yüzünden .. En cok hastanede bulasiyormus bu bakteri ve enfeksiona yol aciyormus kein bu ya baska bir aciklamasi olamaz .. |
||
![]() |
||
Gececekinsl2
![]() ![]() ![]() |
|
O günden sonra oldu ne olduysa bir hafta sonra bogaz enfeksionu oldum antibiotik gecti .. mide oldu bakteri cikti ve bu bakteri yok edilmesse nonstop enfeksionu maruz kalacagim kesinlikle bu kesinlikle hastanede bulasdi bana ondan önce hic birseyim yoktu ne olduYsa ist ondan sonra oldu kacke kez enfeksion oldum bu bakteri yüzünden
|
||
![]() |
||
mutluhüzün
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar agiz kokum için dilimi hep firçaliyordum ama dil kaziyicisi ile dili temizlemek gerekiyormus. O sekilde denedim. Dilimin üzerine bir miktar karbonat koyup dil kaziyicisi ile kökten uca dogru temizledim. Inanin su an agzimdaki aci tat ve kokuda azalma var. Tamamen geçmedi elbette ama uzun süredir böyle hissetmemistim. Yillardir aci tat ve yogun koku vardi. Dil kaziyicisi ile yapinca aci tat ve kokuda azalma oldu, çok sasirdim. Lütfen siz de deneyin. Dis firçasi ile olmuyor. Kaziyici olmasi lazim. Kalici olmadigi söylenmis ama denemeyen varsa denesin lütfen. Inanin kurtulur kurtulmaz burada sizinle paylasacagim.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil kaziyici degil dil firçasi kullanman lazim. En iyisi tung dil firçasi. Fiyati biraz pahali.
|
||
![]() |
||
Seagull
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dostlar, yarari olmasi açisindan bir deneyimimi ve aldigim sonucu paylasmak istiyorum. Ben tip 1 sorunumu dil kökünü dil temizleyici jel ve tug dil firçasi ile çözdüm diger yollari zaten biliyorsunuzdur Murat Hoca'nin söylediklerine uyunca o bölüm kolayca iyilesiyor. Ancak ara ara nükseden ve hiç bir sekilde geçmeyen bilhassa agzim kapali iken genizden aldigim çürük benzeri bir koku beliriyor bende. Belki denk geldiginden belki de gerçekten öyle oldugundan bilmiyorum ama daha çok sonbaharda kuru havalarda oluyor diye düsünüyorum. Düsündügüm bir diger neden ise süt, salep vs içtikten sonra olustugu yönünde.
Benim bademciklerim cepli yapida küçük ucu egri siringalarla ara ara temizlik yaparak içinde biriken kötü kokulu magma (tonsil taslarini) temizliyorum. Nadiren de cepler disindan sikarak temizliyorum. Bunu cep telefonu kamerasini video modunda flasli bir sekilde açarak aynadan da kontrol ederek yapiyorum. Hatta zoom yapinca çok daha rahat görülüyor bu yapilar. Ucu egri siringalar bu temizlik için ideal, ceplerin içine su basinca ne var ne yok temizleniyor içinden çikan magmalar gerçekten çok kötü kokuyor ve benim agzim kapali iken genizden aldigim koku ile birebir ayni. Bu temizligi yapinca aldigim koku biçak gibi kesiliyor. Benim bugün buraya yazmaktaki asil nedenim ise bir türlü geçmeyen ve kaynagini çözemedigim ayni kokuyu duymam ama ne yaparsam yapayim geçmemesi konusu. Bunu daha önceden de denedim ama emin olamamistim. Bugün tekrardan olunca ve görünce yüzde yüz emin oldum ve kendimce bir çözüm ürettim. Bunu sizinle paylasmak istiyorum çünkü günlerdir geçmeyen genizden aldigim koku biçak gibi kesildi. Bu bademciklerde olusan magma taslari galiba belirli araliklarla benim dil kökümde bir yerde kendine yer buluyor (dedigim gibi daha çok süt salep vs içince çok daha kolay olusuyor diye tahmin ediyorum) Yaklasik 10 gündür her seye dikkat ediyorum tertemiz agzim ne çürük var ne de baska bisey ama geçmiyor, agzim kapali iken net ayni kokuyu aliyorum. Bu sabah eskiden denedigim bir seyi bir daha denemeye karar verdim çünkü tam bogazimda batan bir sey hissettim ve tükürür gibi yaptigimda bir parça kopup geldi elime aldim ve aldigim kokunun belki on katiydi elimdeki magma. Öksürdüm gargara yaptim ama kalan parçayi çikaramadim. Zaten günlerdir antiseptik gargara vs çesit çesit kullandim ama ise yaramadi. Ben de bugün ilik (neredeyse sicak) bir bardak suya deniz tuzu (tarim kredi markette bulabilirsiniz çok uygun fiyatli) ve karbonati birer tatli kasigi olacak sekilde koydum karistirdim iyice ve gargara yaptim. Iki ya da üçüncü denememde koca bir parça genzimden kopup geldi ve alip baktigimda o kokunun kaynagi olduguna emin oldum çünkü o kokunun 10 kati bir kötü kokusu vardi. Gargaraya devam ettim birkaç parça daha koptu ve bahsettigim genzimden gelen koku biçak gibi kesildi. Kokunun kaynagini gözümle de görmüs oldum. Neredeyse iki üç mercimek büyüklügünde bir magmaydi. Böyle bir genizde batma ve agziniz kapali iken aldiginiz kokunuz varsa bence deneyin sonuçta ucuz ve zararsiz bir yöntem. Umarim birilerinin isine yarar bu yazdiklarim. Herkese kolayliklar dilerim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Içinizden birisi bu linki bana vermisti: https://www.trendyol.com/ecoform/dil-siyirici-dil-temizleyici-agiz-kokusu-giderici-dilsil-fircali-1-adet-mavi-p-77772574 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |