Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Ağız bakterileri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Guest
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 49
Alıntı Guest Cevaplabullet Konu: Ağız bakterileri
    Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2025 Saat 12:43
Merhabalar. Hem Murat hocama hem de size sormak istiyorum.
Geçenlerde bir araştırma yayınlandı, alzheimer’a neden olan ağızdaki bir bakteriden bahsediliyor “porphyromonas gingivalis”. Bu bakterinin ağız kokusuna da sebep olduğu söyleniyor. Bu bakteriyi araştırırken bir tane daha bakteri türüne rastladım “ fusobacterium nucleatum”. Bu iki bakteri hem ağız kokusuna hem de diş eti hastalıklarına neden oluyormuş.

Bu bakterileri öldürmenin yolu illa ki antibiyotik mi? Ya da buna özel üretilmiş antibiyotikler var mı? Benim bildiğim kadarıyla yok. Mide ve bağırsaklara etki eden antibiyotikler var ama sırf ağız içi için üretilen bir ilaç yok mu?
Murat hocam flagl kullanınca ağız kokusunun geçmesini de buna bağlıyordu, ama diş etlerine yerleşen bakterilere özel üretilmediği için etkisi kısa sürüyor bana göre.

Siz ne düşünüyorsunuz? Acaba neden bu mu arkadaşlar, ağız kokumuzun sebebi bu ve bunu geçiremezsek ilerde alzheimer riskimiz de artacak mı?

Tamam hepimizin sindirim problemleri var, mide-bağırsak hastalıkları vs. Bu bakteri sebep oluyor olabilir mi acaba?
Size bir danışmak istedim.
IP
Guest
Üye
Üye

Gönderilenler: 49
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2025 Saat 12:44
Bu arada ben düzenli dişlerimi temizletmeye giderim, bu güne kadar ne çürük ne dolgu ne de herhangi bir diş rahatsızlığım oldu. Diş eti kanaması olsa doktorum farkederdi diye düşünüyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2423
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2025 Saat 12:23
Diş eti hastalığı yapan bu bakteri üzerine sayısız spekülatif yayın çıktı. Diyabet yapar diyen bile oldu. Hatta yeni doğan bebeğin kilosunun düşük olmasını bile bu bakteriye bağlayarak bir şeyleri olduğundan daha önemliymiş gibi gösterip buradan pirim prestij sağladılar ve belkide nemalandılar.

Ne diş eti hastalığını yapan yegane bakteri budur, ne ağız kokusunu yapan tek bakteri budur, ne alzehaymır yapan tek faktör budur. Antibiyotikle uzaklaştırmak ne mümkün ne gereklidir. Farz edelim ki uzaklaştırsanız bile ertesi gün yine gelecektir.

Mide bağırsak hastalıkları genellikle ağız kokusu yapmaz

P.gingivalis ile ilgili olarak okuduğunuz abartılı haberi göz ardı ediniz. Diş ve dilinizi fırçalamaya odaklanınız.

Not şimdi aklıma geldi. Sadece tek başına bu bakteri üzerine 1 saat ders anlatmıştım
videosu buradadır:
https://youtu.be/xkRrd6kUHUE
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2423
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2025 Saat 12:32
Orjinalini yazan: Guest

Bu arada ben düzenli dişlerimi temizletmeye giderim, bu güne kadar ne çürük ne dolgu ne de herhangi bir diş rahatsızlığım oldu. Diş eti kanaması olsa doktorum farkederdi diye düşünüyorum.

Dişlerinizi fırçalarken yanınızda olmadığı için Diş eti kanamasını diş hekimi bilemez.
Siz bileceksiniz.
Yumuşak eksik hiç ve ya kısa fırçalayanlarda diş eti kanaması yaygındır

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu