![]() |
tip3 |
Yanıtla
|
| Yazar | |
blck
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: tip3Gönderildi: 29-Haziran-2012 tarihinde 15:46 |
|
hocam tip3 agiz kokusunda sitenizde b�le bir yazi var
''Bu tip agiz kokusunda mide ile yemek borusu arasindaki gastro�zefajial kapak gevsemisse daha fazla �irkin kokulu gaz agiza dolacaktir.'' benim sorum su bu kapak gevsek olmasaydi yine de bu gazlar agiza y�kselebilir miydi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Haziran-2012 tarihinde 16:51 |
|
Normalde 0.6 ml /dak gaz mideden agiza sizar.
Mideleri isaretli CO2 ile doldurulan saglikli g�n�ll�lerde agiza y�kselen isaretli karbon atomu sayilarak yapilan �l��mler bu kapakta kesin bir sizdirmazlik bulunmadigini g�stermektedir.
|
|
![]() |
|
blck
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2012 tarihinde 01:01 |
|
cvbiniza tesekk�r ederim ayriyeten hocam orda bi sizinti olmasa bile gazlarin kana karisip akcigerden nefes yoluyla �ikma ihtimali de var degil mi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2012 tarihinde 22:59 |
Evet tabi var. Bravo.
Fakat o zaman Tip 4 agiz kokusu adini alir.
�st sindirim kanalinda en sik rastlanan sebep erozif gastrit ve erozif olan b�t�n lezyonlardir.
H.pylori tasiyan bireylerin mide suyu incelenmis. Erozif gastriti olanlarin mide suyunda 8.5 ppm H2S tespit edilmis. Bu, epey y�ksek bir konsantrasyondur. Bu gaz kapak sizintisi var ise Tip3, yok ise Tip4 agiz kokusu sebebidir.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2012 tarihinde 14:05 |
|
Yanlislikla silinen bir soruyu cevapliyorum:
Yemek borusunun mideye baglanan yerindeki kapagin a�ikligi durumunda koku agizdan gelir. Tespit edilmesi kolaydir. Toklukta koku bulunur. Buz ile durmaz, eforlaninca kaybolur.
Silinen bir soru daha vardi.
Hem Tip 2 hem de Tip 4 burundan gelir. Sisirilen balonun kokusunu �l�erek ve bazi sorularin cevaplarina bakarak birbirinden ayirimi yapilabilir.
|
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Temmuz-2012 tarihinde 21:42 |
|
Hocam buz ve balon �rneklerinde oldugu gibi, sorunun kaynagini �grenmemize yardimci olacak evde uygulayabilecegimiz y�ntemleri yazar misiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Temmuz-2012 tarihinde 20:16 |
Su kitap�iga buna benzer seyler yazdim:
http://www.kitapsan.com.tr/fo/Product.asp?id=274970 Burdan okuyabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
kutluhan2017
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Kasim-2012 Konum: Erzurum Durum: Çevrimdışı Puan: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2012 tarihinde 17:01 |
|
Hocam ilginiz i�in tesekk�r ederim.
Size mail atmistim hocam. Mide kapak�igi gevsekligi s�z konusu ben de. Bundan daha da emin olmak i�in ph metre testi yaptirdik. Ayrica yemek borusundaki basinci �l�mek i�in de bir test yapildi. Sonu�: 24 saat i�erisinde 80 defa refl� oldu. yemek borusundaki basin� ise biraz d�s�k �ikti. Doktor bey (isim vermek yanlis degildir umarim Prof. Dr Ahmet G t�rk�apar) ameliyat yanlisi olmadigini ve ameliyat olursam agiz kokusunda %60 d�zeyinde bir azalma olabilecegini s�yledi. Hocam kafam karmakarisik. Düzenleyen: kutluhan2017 - 26-Kasim-2012 tarihinde 17:04 |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Temmuz-2013 tarihinde 15:05 |
|
Hocam bu kapak�igin gevsek olmasi sebebiyle ortaya �ikan agiz kokusu nasil engellenir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Temmuz-2013 tarihinde 16:06 |
|
Gastrocular kapali ameliyatla d�zeltiyorlar.
Nasil emin oldunuz b�yle bir durum bulunduguna bilmiyorum ama bu, teshisi �ok zor bir durumdur. -M |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Temmuz-2013 tarihinde 16:44 |
|
Bildigimden degil hocam, diger ihtimallerden ��z�m �ikmazsa aklimda olsun diye sordum.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |