![]() |
Sonunda buldum ama |
Yanıtla
|
| Yazar | |
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Sonunda buldum amaGönderildi: 02-Eyl�l-2012 tarihinde 21:21 |
|
Yillardir benim de denemedigim y�ntem kalmadi. Forumda bir arkadasin da dedigi gibi agiz bakimi yeterli yapilmazsa surec cok daha karmasik bir hal aliyor.
Sorunun mideden oldugunu d�s�n�p defalarca kez gastro doktoruna gittim. Ilk baslarda ciddi B12 eksikligi cikti. Bu da mide ve sindirim sorunlarini artirdigi icin gecici halitozise neden oldu. Sindirim sisteminin d�zg�n calismasi gerekiyor. Yoksa problem katlaniyor. Refl�m bu d�nemde arttigi icin bogaz enfeksiyonlari artti halitozis y�kseldi. b12 d�zelip midem iyilesmesine ragmen bu konuda israrci oldum. Doktorlara gitmeye devam ettim. Beni psikiyatriye y�nlendirenler oldu. 2 kez endoskopi yaptirdim. Sayisiz bitki k�r� kullandim. Bunlardan sagligim acisindan fayda g�rd�klerim oldu. Ama probleme care olmadi. Bu s�recte asla ilac kullanmadim. Esas konuya d�nersek, son bir iki yilda yasadigim s�recte 1) Prof KBB doktoru konka b�y�mesi var dedi. RF �nerdi. Deviasyonu cok abartili bulmadi. Ancak 2 muayenede de burun etleri cok soluk dedi. Ve bu konu daha cok dikkatini cekti. Ama ne ben o anda dogru sorulari sordum ne de o nedenlerini arastirdi. Burun etlerinin asiri soluk olmasi neye isarettir? 2) Gittigim diger uzman doktor septoptasti , rf �nerdi. 3) Sonuncu septoptasti (saga spur) , rf, konka b�lloz rezeksiyonu (sag) yapilirsa sorun %85-90 azalir dedi. Arada bir s�r� doktora gittim. Benzer ifadeler kullandilar. Ancak operasyonlar icin secim yapacagim doktor, anlasmali birkac �zel hastane ile sinirli. Devlet hastanesinde yaptirmak istemiyorum. Artik sona geldigimi d�s�n�yorum ama bir o kadar da tedirginim. Nerdeyse 2 aydir doktor arastirmasi yapiyorum ama bulduklarim ya emekli olmus yada sadece kulak ameliyati yapiyor. Murat hocama ve sizlere bu konuda danismak istiyorum. Ankara da burun ameliyatlari konusunda deneyimli bir doktor �nerebilir misiniz? Tesekk�rler. |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2012 tarihinde 23:43 |
|
Selamlar,
Benzer durumdayiz diyebilirim. Ben de yillarca sorunun sindirim sistemimden kaynaklandigini d�s�nd�m. Aynen senin gibi B12 seviyem �ok d�s�k �ikti. Endoskopi yaptirdim, H. Pylori ila�lari kullandim. Daha sonra KBB doktoruna gidip burun tomografisi �ektirdim, benim de nefes alirken hissettigim gibi saga dogru �ok ciddi deviasyon var. Ben de birka� haftadir doktor arastiriyorum. Gazi'de Doktor Kemal Findik�ioglu hakkinda �ok iyi seyler duydum onunla g�r�smeye �alisacagim bu yakinlarda. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Eyl�l-2012 tarihinde 20:40 |
|
Merhaba,
Aynen benim de saga deviasyon var. Aslinda yillardir ciddi sekilde �zellikle sabahlari burun tikanikligi sorunlarim vardi. Ama bu durum bende kendimi bildim bileli oldugu i�in bir sorun olarak algilayamadim bir t�rl�. Ama artik cok eminim. Doktor Kemal Findik�ioglu uzm. dr olarak g�r�n�yor ve estetik cerrah. Y�z nakillerinde yer almis. �ok basarili bir doktor olmali. Yalniz uzmanlik alani estetik g�r�n�yor. Bizimki farkli bir alan. (Emin olmayarak) bu t�r ameliyatlar yaptigini sanmiyorum. Benim birka� �zel hastane alternatifim de var. medicana, g�ven, fatih.. compor sizin sadece septopasti mi olacak yoksa konka b�y�mesi de var mi? Murat hocam sizin de fikirlerinizi bekliyoruz merakla. Ne kadar arastirirsam arastirayim hangi hangi doktoru se�ecegime karar veremiyorum. Düzenleyen: effect - 04-Eyl�l-2012 tarihinde 20:43 |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Eyl�l-2012 tarihinde 21:13 |
|
@Compor,
Estetik cerrahlar burun seklinde de bir degisiklik isteniyorsa ameliyata dahil oluyormus. Yani 2 dr ameliyat ediyor. Kemal bey sadece estetik yapiyor... |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Eyl�l-2012 tarihinde 01:13 |
|
Fatih Hastanesi'ndeki KBB uzmani konka b�y�mesinden bahsetmemisti. �zel hastanede septoplasti i�in bile ekstra �cret aliniyor diye biliyorum. 1000 lira civarinda birseyler olmasi lazim. Devlet hastanelerinde ise sadece estetik olursa ek �cret aliniyor.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2012 tarihinde 19:43 |
|
Septoplasti, konka b�lloza ve rf ten sonra hala devam ediyor.
koca bir hi� kaldi geriye. Bogazimda s�rekli takilma, s�rekli ses kisikligi devam ediyor. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ekim-2012 tarihinde 21:46 |
|
Sunu da belirtmeliyim ki burun egriligi tikanikliga o da geniz akintisinda artisa neden oluyor. Yani suan daha hafif seyirli durumda.
Doktor zaten geniz akintisi kesilmez, ona garanti vermiyorum demisti. Sin�zit �ikmadi ama geniz akintim var. sadece sag tarafta hissediyorum. bogazim da s�rekli "gicik" oluyor. ve s�rekli temizleme hissi olusuyor. sanki paket paket sigara i�iyor gibiyim.iste sorunum bu. bogazim s�rekli agriyor. sanirim faranjit deniyor buna. kortizon ignesi gibi ��z�mleri varmis. alerjik bir durum sanirim. simdiye dek doktorlara (kbb) gittigimde refl� (�yle tahmin ediyorlardi ama refl�m yok), burundaki egrilik, konka b�y�mesi dikkatlerini �ekiyordu ve asil sorunun �n�n� tikiyordu. simdi tek sorunun geniz akintisi oldugunu s�yleyecegim b�ylece asil konuya odaklanabilir, hem doktor hem ben. |
|
![]() |
|
perin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Eyl�l-2012 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ekim-2012 tarihinde 08:07 |
|
Efect merhabalar,Ankarada hangi kbb uzmani detayli dinledi ve inceledi?
Yardimci olabilir misin ? |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Kasim-2012 tarihinde 20:18 |
|
Tekrar merhaba herkese,
Karmakarisik birkac ayin ardindan yine sizlerleyim. Sorunumun ne oldugunu biliyorum ben ama c�zemiyorum. Burun tikanikligi ameliyatinin ardindan 1 ay hic koku olmadi, ama acele etmek istemedim sonuc icin. Cunku daha �nce de b�yle oldu. 1 ayin sonunda tekrar basladi. Burnum tikanik olmadigi halde (nefes almam rahat) �yleymis gibi hissediyorum. Yogun bir geniz akintisi var. Bogazimi s�rekli temizleme ihtiyaci, ses kisikligi var. Doktor alerjik rinit olarak yazmisti. Sonuc olarak ameliyat soruna ��z�m olmadi. Sadece nefes almam rahatladigi icin sorun daha hafif seyirli oldu. Tek tarafli geniz akintisinin nedeni ne olabilir, ne iyi gelir simdi t�m derdim bunu kesfetmek. Saglicakla. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2012 tarihinde 22:20 |
|
Aslinda en �ok merak ettigim ameliyattan sonrasi. Herkes �ok agrili, sancili bir ameliyat oldugundan dem vuruyor. Biraz bilgi verir misin?
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 20:16 |
Ameliyattan sonraki 4 g�n korkunc. Benim faydasi oldu halitozise ama gecmedi. Ameliyat olmadan da c�z�lebilirdi sanirim, artisi tikali burnum acildi iki tarafli nefes alabiliyorum, ki buda az sey degil. Doktora da gittim bu arada. �zel hastane.. cok ayrintili yapilir muayeneler. Anlattim durumu. Burnuma bakti ameliyat (bu doktor farkli) cok iyi gecmis dedi. "Burnunda hicbirsey yok, geniz akintin yok ", tomografime bakmak bile istemedi c�nk� gerek yok sin�slerin tertemiz dedi. "Biz bircok hastamimizi sizin bu durumunuza getirmek icin ugrasiyoruz" dedi. Ses kisikligi icin; kuruluktan olabilir dedi. Sonuc olarak; antihistaminik yazdi. Ise yarayacagini hic ummayarak...Aslinda dedigi gibi geniz akintim yok, aksine bogazimda kuruluk oluyor sadece sorunu bulamadigim icin en olasi ihtimali s�yl�yorum. Bu arada simdiye kadar yaptirdigim tetkikler; �re nefes-negatif helicobacter- temiz gayta-temiz idrar testi-temiz kan, vitamin, b12, enfeksiyon...-temiz endoskopi (2 kez) , cok temiz. 24 saatlik mide ph testi (burnundan hortum sallanip 24 saat bekleme) - temiz sin�s- temiz (o kadar anlattigimdan zoraki alerjik rinit yazdi) akciger-temiz |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 09:02 |
|
Re: effect
Selamlar, Murat hocaya muayene olduktan sonra septoplastiyi tekrar g�ndeme ald�m. Hangi hastanede hangi doktora ameliyat oldu�unu ��renebilir miyim? |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 10:12 |
Compor, �zelden cevap vereyim daha iyi olur san�r�m. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 10:49 |
|
Sorunum hakk�nda fikrim de�i�ti;
Her seferinde 1 ad�m daha yakla��yorum. Burun ameliyat� olduktan sonra o hayat� zehir eden yo�un koku ge�ti hala koku var ama insan icine c�kabiliyorum, ama zaman zaman eskisi gibi o koku tekrar geliyor. �zellikle protein ve karbonhidrat i�erikli beslenmede. Sirkeli su ile gargara yap�yorum iki g�nd�r. �lk g�n bo�az�mdan �ok yo�un k�vaml� affedersiniz balgam ��kard�m. Sirkenin balgam s�kt�r�c� �zelli�i var san�r�m. Normalde hi� bir �ekilde atam�yorum bunu. Ama sirkeli su i�e yarad�. (tuzlu su gargaralar� vs hi� i�lemiyor.) 3-4 g�nd�r yo�un s�ren koku bir anda kesiliverdi. A Asl�nda bendeki geniz ak�nt�s� de�il. Bo�az�mda bunun birikmesi ve at�lamamas�. Bademcik ameliyat�n�n yan etkisi de olabilir bilmiyorum, bo�az�mda s�rekli olarak geniz ak�nt�s� birikinti olarak kal�yor. ve burda biriken yiyecek art�klar� ile bakteriler �o�al�yor. Sadece bo�az�m� sirkeli su ile temizleyerek 2 g�nd�r sorunumu %70 azaltt�m. Ordaki mikroplara gargara filanda i�lemiyor. Bunun bo�az�mda yap�sal bir durum (yutkunurken sa� tarafta hissetti�im �i�lik) yada bademcik ameliyat�n�n hediyesi olabilece�ini d���n�yorum. Bo�az�mdaki durum a��z i�i floram� da etkiliyor ve di� f�r�alamak vs etki etmiyor. |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 13:58 |
|
Merhabalar oncelikli gecmis olsun burunda egrilik,solma oldugu nasil anlasiliyor ? Doktor ilk baktiginda goruyormu yoksa tomografi vs ilemi arastiriliyor
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 14:01 |
|
Ayrica effect mesaj kutunu bosaltmalisin mesaj gitmiyor
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |