Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dil fir�asi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı perin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dil fir�asi
    Gönderildi: 01-Ekim-2012 tarihinde 23:30
Hocam iyi geceler dilerim..
Dil fircalari ve dil macunlarida ayristirilmis..
Sizin onerdiginiz dis fitcasi ve macununu edindim..
Sizce dil fircasi ve dil macununda ayristirmaya gidilmeli mi ?
Tesekkur ederim..
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ekim-2012 tarihinde 20:08
Disinizi hangi fir�a ile fir�aliyorsaniz dilinizi de ayni fir�a ile fir�alayabilirsiniz.

Asil �nemli olan yumusak fir�adan uzak durmaktir. �abuk yumusayan pahali fir�alardan uzak durunuz. Fiyati y�ksek diye iyi fir�a oldugunu zannediyorlar.

Marketlerde �ifti 1.5 liraya satilan m�kemmel orta sert fir�alar g�r�yorum. Begeniyorum.
Başa Dön
perin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı perin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ekim-2012 tarihinde 23:19
Ayni zamanda dil fircalarken bulanti refleksini durdurmanin bir yolu var mi hocam?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Ekim-2012 tarihinde 22:38
Bulanti �st�ne gidince kaybolan bir histir. Bu sebeple bulanti oldugunda kisa bir s�re sabrederseniz azaldigini g�receksiniz.

Bir y�ntem daha �greteyim:
Nefes verirken fir�alayin ve nefes vermeniz bitince fir�alamayi durdurun, fir�agi agzinizdan �ikarin. Sonra yeniden nefes alin ve nefes verirken dil fir�alamaya yeniden baslayin.

Başa Dön
Ilyaha Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilyaha Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 22:51
Murat Hocam merhabalar,

Ben dislerimi �nceden g�nde 1 kez ve en fazla 1 dk s�re kadar fir�alardim. Simdi son 2-3 haftadir �nerdiginiz sekilde, g�nde 2 kere ve en az 3 dk. boyunca fir�aliyorum. Sonrasinda da agiz bakim suyu kullaniyorum(listerine zero). Dis fir�amin sertligini hatirlamiyorum ama ya orta sert ya da yumusak. Kesinlikle �ok sert degil. Son g�nlerde dislerimi fir�aladiktan sonra dis etlerim tahris oluyor ve yemek yerken zorluk �ekiyorum. Ayrica dis etlerime zarar verecegim diye �ekiniyorum. Bu sekilde devam etsem zamanla alisir mi? Yoksa biraz dinlendirmeli miyim?

Simdiden tesekk�r ederim.

Saygilar...
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Aralik-2016 tarihinde 11:05
İlk gönderen: Ilyaha Ilyaha yazdı:

Ben dislerimi �nceden g�nde 1 kez ve en fazla 1 dk s�re kadar fir�alardim. Simdi son 2-3 haftadir �nerdiginiz sekilde, g�nde 2 kere ve en az 3 dk. boyunca fir�aliyorum. Sonrasinda da agiz bakim suyu kullaniyorum(listerine zero). Dis fir�amin sertligini hatirlamiyorum ama ya orta sert ya da yumusak. Kesinlikle �ok sert degil. Son g�nlerde dislerimi fir�aladiktan sonra dis etlerim tahris oluyor ve yemek yerken zorluk �ekiyorum. Ayrica dis etlerime zarar verecegim diye �ekiniyorum. Bu sekilde devam etsem zamanla alisir mi? Yoksa biraz dinlendirmeli miyim?

G�zel sorular i�in tesekk�r ederim
Dis fir�alama ile ilgili olarak ihtiyaciniz olan bir �ok detay burada vardir. Kullanilmasini �nerdigim dis firasinin markasi ve fotografi da asagidaki veb sayfasinda mevcuttur.
http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html

Ben orada yazmayanlari cevaplayayim
Deri disaridan gelen mekanik kuvvetlere karsi koymak i�in keratin ismi verilen sert bir proteini biriktirebilir. B�ylece deri kuvvetlere karsi koyabilir. �rnegin dirsegimizdeki deri en fazla heratin toplamis deridir ve dirsegimizi masaya yasladigimizda deri saglamligini muhafaza edebilir.

Agizdaki deri (mukoza) da b�yle davranir. Fir�asiz kaldigi veya yumusak fir�a kullandiginiz aylar-yillar boyunca keratinini kaybederek zayifladiysa siz orta sert dogru fir�aya basladiktan sonra keratin toplayincaya kadar biraz hassasiyet g�sterebilir. Bu �ok normaldir.

Fir�anizi caninizi yakmayacak kadar bastirin. Ama dis fir�alarken 3 dakikanin altina d�smeyin. Bir ka� g�n i�erisinde dis etleriniz keratinize olacak ve artik hassasiyet yapmayacaktir. Normale d�necektir.

Dis etleri saglikli kalmak i�in keratinize olmak zorundadir. Keratinize olmayan dis etleri kanar, �ekilir, siser, kizarir, veya infekte olur.

Kullandiginiz agiz gargarasi veya agiz yikama suyunu her hangi bir seye faydasi bulunmadigi sebebi ile terk etmenizde fayda g�r�yorum.
-M
Başa Dön
Ilyaha Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ilyaha Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Aralik-2016 tarihinde 12:07
Cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim Murat Hocam. Tavsiyelerinizi uygulayacagim. Bu agiz bakim suyunu ise aciliyetten almak zorunda kaldim. Suan icin agiz kokusunu engelliyor. Sizin onerdiklerinizi internetten siparis ettikten sonra bunu terk edecegim.
Başa Dön
denizedogru Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Aralik-2016 tarihinde 08:40
Hocam bu ara saglam dislerim sallaniyor. Dis etleri icin onerebileceginiz bir sey var mi
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Aralik-2016 tarihinde 13:06
İlk gönderen: denizedogru denizedogru yazdı:

Hocam bu ara saglam dislerim sallaniyor. Dis etleri icin onerebileceginiz bir sey var mi

Sallanan dis kemik kaybini g�sterir. Bu hale geldigine g�re epey fir�asiz kalmis olmali.

Sallanmayi tatmin edici sekilde durdurmak pek m�mk�n olmayabiliyor. Hedef artmasini durdurmaktir. Bu ama� ile:

1- Bundan sonra daha g�zel fir�alayin
2- Dis temizligi yaptirin ve peryodik olarak devam edin

-M
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2020 tarihinde 12:35
hocam antibiyorik kullandim bittikten hemen sonra dis dil fir�alasam agiz florasi bozulur mu
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2020 tarihinde 13:46
Hocam ekstra olarak h2 gazi agiz kokusunun sponsorudur demistiniz h2 bagirsak kaynakli midir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2020 tarihinde 20:01
İlk gönderen: Murat880 Murat880 yazdı:

hocam antibiyorik kullandim bittikten hemen sonra dis dil fir�alasam agiz florasi bozulur mu

Antibiyotigi terk ettikten 4-6 saat sonra agiz mikroplari �nceki haline geri d�nmeye baslar. En ge� 1-2 g�n i�inde b�t�n mikroplar eski sayi ve y�zdelerine geri d�ner.
Bunun dil fir�alamakla bir iliskisi yoktur.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2020 tarihinde 20:07
İlk gönderen: Murat880 Murat880 yazdı:

Hocam ekstra olarak h2 gazi agiz kokusunun sponsorudur demistiniz h2 bagirsak kaynakli midir?

Bilmiyorum.

B�yle isporta olarak bu soruyu cevaplamak zordur. ��t�g�n�z yere g�re farkli anlami olabilir. Hidrojen gazini nerden �l�t�n�z? Yaninda hangi gazlar vardi? Ka� birimdi? Bireyin sikayeti nedir? Ka� yildir ka� koku duyuyor? Laktoz intoleransi varmi? kadin mi? Ka� yasinda? Sigara i�mis mi? Diski tutuyor mu? D�zinelerce soru sormam lazim.
Ben nerden bileyim hidrojen gazinin sebebini. Bir sey s�ylemek kehanet olur. �ok sayida bilgi sentez edilince teshise gider. B�yle tek basina bir anlami yoktur.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2020 tarihinde 21:03
saolun hocam
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.