![]() |
Doktor "refl�" oldugumu s�yledir |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Doktor "refl�" oldugumu s�yledirGönderildi: 19-Kasim-2013 tarihinde 11:01 |
|
Herkese merhaba,
Bug�n �zel bir "KBB" hastanesine gittim. Doktora yaklasik 10 tane sikayetimi saydim. Bunlar; +Sin�zit +Burundan akintinin �ok az olmasi/olmamasi +Bu akintinin genze gitmesi (geniz akintisi) +Bogazimda bir sey takili hissi +�ikmayan, s�rekli balgam gibi koyu bir m�k�s tabakasi +Agiz kokusu +Burnumun tek tarafindan nefes almam, bir tarafin (degisken) s�rekli tikali olmasi +Uzun s�ren �ks�r�k durumu +Deviasyon Keske birde sogan yedigim zaman koku 24 saat ge�miyor ama normalde diger insanlarda 1-2 saat arasinda ge�iyor diye sorsaydim. Her neyse, doktor kulagimdan, burnumdan, agzimdan i�eriye bir alet sokup her yere bakti. Bana herhangi bir iltihapli durum olmadigini s�yledi. Deviasyonun normal oldugunu vs. s�yledi. Ameliyata gerek yok dedi. Bu arada ben agiz kokusunu �steledim. S�rekli bir agiz kokum var, ancak nidazol ve oksijenli su gargarasi ile �n�ne ge�ebiliyorum dedim. Bu da agiz degil nefes kokusu dedi. Bunlarin refl�n�n yaptigini s�yledi. Bakalim 1 ay boyunca kullanacagim, tekrardan gidecegim. Hepinize saygilar LFR belirtileri nedir; Sik�a bogaz kazima Uzamis bogaz tahrisi Uzayan �ks�r�k ses kisikligi Asiri koyulasmis m�k�s Yutma g��l�g� Bogazda devamli bir sey varmis hissi Yiutulmus gidanin geri gelmesi Geniz akintisinda artis Islik �alan solunum Agizda k�t� tat ve koku vs Bunlarinda %85-90 i bende var. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Kasim-2013 tarihinde 00:35 |
|
Bende yutulmus gidanin geri gelmesi ve islik �alan solunum disinda hepsi var. Ama sanirim bu belirtilerde son noktasi. Refl� muhakkak var zaten aylar �nce endoskopi de refl� baslangici �ikmisti zamanla ilerlemistir tabi ama refl� daha yeni �ikan bir durum oysaki agiz kokusu yillardir var. Bu y�zden ben kendi a�imdan refl�yle bagdastiramiyorum kokuyu. Hani son 3-4 yilda ayyuka �iksa bir nebze ihtimal dahilinde derim. Ama 15 yasindan bu yana kokuyla basi dertte olanlar i�in sonradan �ikan ve kokuya neden olabilecek bir hastaligin
pek bir �neminin olmadigi d�s�ncesindeyim. Ha belki koku 5 �zerinden 4 ise refl� de bunu 5 yapiyordur. Ve tedavi edilirse koku azabilir ama zaten refl� tamamen tedavi edilebilen bir hastalik degil. Bir �l��de aza indirilirse diyelim belki koku da azalma olabilir. Ama bence ��z�m degil sadece ��z�m asamalarindan biri. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Kasim-2013 tarihinde 20:47 |
|
refluye bagli 'nefes kokunun' oldugunu soyluyorsa bunun icin farkli muayeneler yapmaliydi. kbb degil de gastro doktorana gidip refluye bagli nefes kontrolleri yaptir bnce. kbb doktoru ezbere konusuyo gibi geldi cnku cogu bu teshisi koyuyor. reflun olabilir ama bunun agiz kokusi yaptigini olcum yaptirmadan bilemezsin. sinuzit kaynakli akintinin mide kapakcigina zarar verdigide biliniyor. sinuzit olmadigini nasil buldu doktor? ben cidden anlam veremiyorum bu ise her agiz kokusu sikayeti olana reflu deniliyor. ozaman yillardir refluyuz biz ??? mehmet goz bozuklugun var mi merak ettim..
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Kasim-2013 tarihinde 20:54 |
|
Valla sifa kardesim; islik �alan solunum bende var. Az bir sey dilimi fir�alasam hemen kusmaya basliyorum azar azar yani hi� dayanamiyorum. Demek ki bende senelerdir bu var. �zellikle diyete dikkat etmek gerekiyor. Ben baharatli seyler yedigimde mesela; adana d�r�m, kokuda inanilmaz bir artis oldugunu g�zlemledim. Hatta oksijenli-su ile 5-6 saat ge�en koku, bu tarz yiyeceklerden sonra oksijenli suyun etkisini yari yariya indirgiyordu. Biliyorsun yapacak �ok bir seyimiz yok. Ben sizi tedavi s�recim hakkinda bilgilendiririm. Insallah iyi gelir bu diyet ve ila�lar.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Kasim-2013 tarihinde 16:07 |
|
2 g�n olmus hala onaylanmamis mesajim!
Bug�n 2 g�n oldu, yaklasik 5 saattir bir sey yemiyorum ve agiz kokum sanki �ncekine nazaran daha iyi durumda. Tabi size saglikli bilgi verebilmem i�in en az 10 g�n s�re ge�mesi ve refl�m� ila�lar ile kontrol altina almam gerekiyor. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Kasim-2013 tarihinde 20:10 |
|
Refl�m yok ama belirtilerini okuyunca, insan refl� oldugunu anlar gibime geliyor. Sanci, gaz, yanma, mide asidi vs g�zden ka�acak belirtiler degil.
Sifa, refl� iyilesen bir hastalik. Diyetle kontrol altina aliniyor; �ok sikinti yaratiyorsa ameliyatla ��z�lebilecegi s�yleniyor. Bence �ogu kiside kokunun baslama yasi 14 - 15 degil. O yasta ergenlik �agina girip aklimiz basimiza geldigi i�in �evredekilerin tepkisini dikkate aliyoruz ve kokuyu anliyoruz. Bende k���kl�kten beri agiz kokusu vardi ama ilk ciddi uyariyi lisede aldim. O bile saka yollu uyariydi. Orta birde de s�yleyenler olmustu ama utanmamistim bile g�l�p ge�mistik. Belki de �ocuklukta agiz kokusu �ok siddetli olmuyordur. Ben hi� agzi kokan �ocuk g�rmedim. Mehmet, sin�zit ve geniz akintin varsa bunlar b�y�k ihtimale agiz kokusu yapar. Onlari ��zecek bir doktor bulman gerekiyor. http://www.agizkokusutedavisi.com/index.php/makaleler/73-agiz-kokusu-reflu-iliskisi.html |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2013 tarihinde 18:58 |
|
yarin saat 10:00 itibariyle bi endoskopiye daha girecegim. doktordan �zellikle dikkat etmesini isteyecegimiz noktalar nelerdir? tekrar hatirlayalim...
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Kasim-2013 tarihinde 23:12 |
|
Ben 14-15 yaslarinda basladigini baskalarinin tepkilerinden degil de kendim kokuyu almamdan biliyorum. Simdi ki kadar �ok degildi beni rahatsiz etmiyordu ama vardi. Misal a�ken ayyuka �ikiyordu yada �ikolata gibi sekerli �r�nler yedigimde hissediyordum. Ve ayni durumu su anda 15 yaslarinda yegenimde g�zlemliyorum. �ogu zamani birlikte ge�irdigimizden ne yedigin de koku artiyor yada ne zaman yok fark ediyorum. Ayni benim o yaslarda yasadigim durum gibi. Misal �ikolata yediginde koku hemen ortaya �ikiyor rahatsiz ediyor yada a�ken ama normal yemek yediginde aradan uzun bir zaman ge�se de rahatsizlik vermiyor. Ve ayrica ben agzi kokan �ocuk g�rd�m. 4-5 yaslarinda bir kiz �ocugu. Onu da kirmizi et yedigi zaman, �ikolata yedigi zaman fark ettim ha tabi bizim ki gibi fazla degil ama rahatsiz edici derece de var. Ama her zaman degil iste belli basli �r�nleri t�kettiginde ortaya �ikiyor. Belki de bizim de vardi o yaslarda ama hatirlamadigimiz i�in bilemiyoruz.
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Kasim-2013 tarihinde 12:04 |
|
bu g�n 3 nc� defa endoskopi yaptirdik, ayagimin tozu ile sonu�lari a�iklayayim.
�zofagus: k�b ve k�s 40. cmdeydi. tam kapanmiyordu. Minimal a�iklik vardi. Kardiya: normal Fundus: normal Korpus: Hiperemik �demli Antrum: Hiperemik �demli Hp i�in 1 adet bx alindi. Pilor: Devamli a�ik durmaktaydi. Bulbus: Hiperemik �demli. Duodenum ikinci kita: Normal Endoskopik Tani: Antral gastrit + K�s yetmezligi + Pilor disfonsiyonu. Bu bilgiler isiginda tashisimizi koyduk diyebilir miyiz? |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Kasim-2013 tarihinde 21:30 |
|
herkese konan teshis.. bana da kondu. doktorum ilac tedavsi vermsti. kokunun kaynagi mide degil bence demisti..
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Kasim-2013 tarihinde 23:48 |
|
Murat hocam bu konuda sizin g�r�sleriniz nelerdir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2013 tarihinde 07:50 |
Estagfurlah. Mide ve sindirim kanali boslugu kokmuyorsa reflu agiz kokusu yapmiyor. Bu ancak "diski sindirim testi" ile anlasilir. Bu testi dogru yapacak laboratuar bulmak zordur. Yanlis yapip bir seyin yok diyorlar. Dogrusu buradadir: http://agizkokusu.org/sindirim-testi.html Erozif degilse gastrit agiz kokusu yapmiyor veya pek az yapiyor. Erozif gastrit ise k�k�rtl� gazin yaninda azotlu gaz emisyonu ile isaret veriyor. Helicobacter pylori gastriti de bu kurala uyar. -M |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2013 tarihinde 16:12 |
|
Murat hocam, b�y�k tuvalet sirasinda normalden agir bi koku olusuyor ve baya bi kalici oluyor. Tuvalette gaz �ikarirken sanki �ok fazla antibiyotik kullanmisim gibi bi koku geliyor veya mide ya da kalin bagrisakta yara varmis da ondan geliyor gibi. yazin basinda nefes �re tesini ikinci defa yaptirmistim. sonu� negatif �ikmisti. ilk sonu� pzitif (grade 2)
saygilar... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2013 tarihinde 22:05 |
|
Antral gastrit + H pylori teshisi bana da konmustu. Ama doktor sadece h. pylori i�in ila� yazmisti. Hiperemik �dem de yaziyordu . Gastrit i�in hi�bir ila� kullanmadim. ��nk� mideyle ilgili yanma, agri, sanci gibi sorunlarim yok. Sadece bazen yattigim zaman yastiga agzimdan su akmasi oluyor. Aci su dedikleri sey degil, uyandigimda yastikta veya agzimin kenarinda islaklik g�r�yorum o kadar.
Asil sikintim; yattigim zaman asiri gurultu ve gaz olmasi. �niversitede yurtta kaldigim d�nemde bu gaz sikayetinden illallah etmistim. Kokuyla falan hi�bir sikayetim yokken sirf bu gaz i�in doktora gittim. O kadar asiri gaz oluyor yani. Kolonoskopi olduktan sonra " dispepsi " dendi. Diyet vermislerdi ama uygulamadim. Helicobacter, o dedigin tuvalet kokusu bende de olurdu. �iktiktan sonra bile bir s�re tuvalette o koku s�r�yordu. H. pylori i�in verdikleri ilaci kullaninca ge�ti gitti. Ila�la birlikte probiyotik falan kullanmistim, su i�meyi arttirmistim tuvalet kokusundan eser kalmadi. O d�nemde agzimin i�inde o kadar g�zel bir tat oluyordu ki kendi t�k�r�g�m agzimda sekerli bir tat birakiyordu. Doktorlar s�rekli "lifli beslenin " diyor; gastrit hastalari i�in pek dogru bir �neri degil. Mide, lifli besinleri tam sindiremiyor, bazen oldugu gibi geri �ikartiyorsun. Gastrit i�in bitkisel ila�lardan ve dikkatli beslenmeden baska ila� bulamadim.( H. pylori yok edildiginde �ogu gastrit ge�iyormus.) |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 09:50 |
|
son endoskopide mideden alinan par�anin patoloji sonucu;
intestinal metaplazi g�steren kronik atrofik gastrit. mide antrum mukozasi sydney: iltihap: 1+ aktivite: - atrofi : 1+ i. metaplazi : 1+ h. pylori : - bu sonu�lara g�re bisey diyebilir miyiz? g�r�s� olan arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 11:46 |
|
Metaplaziyi hi� sevmem. alkol kullaniyor musunuz? s�rekli kullandiginiz bir ila� var mi? Ka� yasindasiniz? sigara kullaniyor musunuz? daha �nce ge�irilmis hastaliklariniz nelerdir? eposta ile yanitlayiniz
-M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 11:49 |
|
Bir g�n gaviscon surup i�medim ve koku eski k�t�l�g�ne d�nd�. Demek ki; lansor dan daha fazla gavisconun etkisi oluyor en azindan kokuya. Ger�i bu ila�lar ile bile en fazla %20-30 etkili oldu kokuya karsi.
Geniz akintim devam ediyor. Secdeye egildigim resmen boguluyormusum hissi devam ediyor ve tamamen �st solunum yollarim tikaniyor. O doktor ile ilgin� bir m�nakasamiz olacak kontrol g�n�nde. Ben ona tek tek saydim sorunlarimi; tekrardan tek tek sayacagim ve hani bu tedavi bir tanesine bile iyi gelmedi diyecegim. �zel hastane oldugundan hasta hakki da olur herhalde... |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 13:40 |
|
rhinoscopie yaptir kamerali burnundan ! neye dayanarak reflu veya gastrit ilaci verdi sana fibroscopie yaptimiki gavicon verdi ?
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2013 tarihinde 20:29 |
|
Evian, KBB doktoru; burnuma, agzima ve kulagima kamerali bir cihaz soktu. Oralari inceledi. Ne cihaziydi bilmiyorum. Iltahap durumu yok dedi. Sanki LFR refl� oldugundan emin gibiydi. Su an da yorum yapmiyorum. 2 hafta sonra kontrole gittigimde bazi rahatsizliklarim ge�mezse yada iyiye gitme durumu g�r�lmezse o zaman ciddi bir konusma yapacagim doktorla. Ila� i�mekten nefret ediyorum ve g�nde 2 adet 30 mg lansor hap ve bir kere yatmadan gaviscon surup i�iyorum.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2013 tarihinde 21:57 |
|
gaviscon sorun olmaz ila� degil o bikarbonat karisimi gastriti yukari cikmasin diye ama lansor ne bilmiorum sende i�me konsultasyonu gecmeden ilaci
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Aralik-2013 tarihinde 23:29 |
|
lansor, pulcet bunlar mide asidi i�in ila�lar. hepsini uzun s�re kullandim ama sonu� bildiginiz gibi.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2013 tarihinde 17:34 |
|
arkadaslar tani �ok onemli !! benim kuzenim var 21 yasinda dort bes senedir oda ben gibiydi biz aramizda paslasiyorduk ben dedim kuzen ben gitmedigim doktor falan kalmadi sen gibi rahat olamiyorum dedim . ya dedi ben utaniyorum falan doktoru aradim randevu aldim gitti ila�larini onbes gun icti valla nerdeyse bir sene olucak mis gibi nefesi ge�ti
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Aralik-2013 tarihinde 21:19 |
|
Su an sok olmus durumdayim;
http://www.maranki.com/1387_Refluye-Su-ile-Cozum.html Arkadaslar yazinin i�erigini okudum ve d�n aksamdan itibaren uyguluyorum, koku % 85-90 oraninda ge�mis durumda. Bug�n koku sorunu yasamadim. Aksam yemegini yiyeli 3 saat oldu ve yemekte sarimsak soslu makarna yedim. Bilirsiniz, sarimsak yada sogan yedikten sonraki 24 saate kadar varan acikli durumu. Sarimsaktan sonraki normal duruma nazaran su an %70-80 daha iyi durumda agiz kokum. Aceleye getirmek istemem, 3-5 g�n s�resince belki yazmamam da gerekirdi ama dayanamadim 1.g�n�n sonundaki durumum bu. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2013 tarihinde 10:44 |
|
�ok ilgi g�rmemis sanirim kokudan kurtulmam :)
Refl� den veya diger mide hastaliklarindan dolayi olusan kokulari ge�irmek i�in �stte verdigim linkteki yaziyi okuyup uygulayabilirsiniz bende %85 ise yaradi. Simdi gelelim bug�n ki olaya. Kontrol ama�li tekrardan gittim doktora, burnuma ve agzima kamerali alet soktu gene. Burnumdaki durumu g�sterdi ve ameliyat sonrasi nasil olacagini anlamam i�in sprey sikti, ne oldugunu sormadim ama sanirim otravin miydi neydi o kortizonlu sprey. 10 dakika sonra tekrar baktik beraber, tabi bu arada rahat nefes almaya basladim, resmen burnumdaki o etlerin s�nd�g�n� ve genzimi g�rd�m! O ilacin etkisi ise ayni aci sogan yedigimde ki gibi yakti �st solunum yollarimi. Yani ameliyat olmam sart. Konkav bilmem nesi dedi. Yani o sismis konkalari yakacaklarmis. Su an da ilacin etkisi az da olsa devam etmekte yani burnum a�ik, ve sabahta her zaman oldugu gibi suyumu i�tim ve su an koku %95 oraninda (nidazollu zamana g�re) kaybolmus durumda. �ok rahatim :) Su ameliyati olmayi d�s�n�yorum. Insallah kurtulurum. Daha �nce olan var mi? |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Aralik-2013 tarihinde 01:21 |
|
Ameliyat sonrasi ne olacagini gorebilme sansi vermis olmasi buyuk bir durum bence. Sizde ona gore karar verirsiniz etkisi olup olmadigina. Her doktor bunu yapmiyor maalesef. InsaAllah ameliyattan sonra tamamen iyilesirsiniz. Bazen sessiz de kalsak takip ediyoruz mutlaka herkesin durumunu:-) ayrica verdiginiz linki inceledim uygulamaya basladim ama etkisini gormeden yazmak
istemedim:-) Zaten foruma tedavi amacli ne yazilirsa muhakkak deniyoruz, hepsi birikim oluyor doktora gittigimizde sunu sunu yaptim gecti yada sunlari denedim fayda etmedi gibi seylerle yardimci olabiliyoruz. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ocak-2014 tarihinde 20:30 |
|
Arkadaslar suyun faydasini g�rd�m ama sabah kalktigimda o yogun koku su i�sem bile belli bir noktaya kadar ge�iyor, kalan koku gene rahatsiz edici. Ge�en arabada akrabam agzin kokuyor dedi. Milleti yerin dibine ge�irecek hakaretlere artik o kadar alistim ki, dislerimi fir�alamayi unutmusum yada daha sa�ma bir bahane ile ge�istiriveriyorum. Artik sanirim kabullendim bu durumu. Su burun ameliyatini deviasyon ve konka yaktirmayi beraber yaptiracagim. Alerji ila�larini deneyecegim. Su pas tabakasi ve burun kapali oldugu i�in olusan havasiz ortam neden oluyor olabilir...
olmayabilir de. |
|
![]() |
|
Reisbey
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2017 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mayis-2017 tarihinde 21:51 |
|
Arkadaslar cuzum bulan yada cuzum arayisinda olan l�tfen banada yardimci olsun benimde agiz kokum var ve ne yapsam da ge�miyor artik biktim usandim hayatim mahfoldu.bana ulasmak isterseniz... [email protected]
|
|
|
29494929'
|
|
![]() |
|
denizedogruu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Haziran-2017 tarihinde 18:19 |
|
Ben alerjik rinit tedavisini dibine kadar g�rd�m fayda etmedi. Geniz akintisi ve burun tikanikligi devam ediyordu. Alerji ila�lariyla ge�meyince tablet formda antibiyotik yazildi. O da pek etkili olmadi sonunda antibiyotik igne yazildi bana �ok agir geldi acil birakmak zorunda kaldik ama geniz akintimi resmen kurutmustu igneyi birakinca da kokuda azalma oldugunu g�rd�m. Yani benimki kronik sin�zitmis ama basta sin�slerim temiz �ikmisti bilmiyorum....
|
|
![]() |
|
denizedogruu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Haziran-2017 tarihinde 18:20 |
|
Geniz akintisi olmayinca dil pasi da yoktu temizleme ihtiyaci bile duymadim. Dildeki sari tabaka sindirimle ilgili diyenlere gelsin :D
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2017 tarihinde 14:30 |
|
arkadaslar belki biraz iddali bir s�z olcak ama , bilimsel hi�bir dayanagim olmadigi gibi bir idda ortaya atiyorum eger bilimsel olarak ��r�tebilcek birileri varsa bu yorumuma kaynak belge ispatlariyla yanit yazarsa sevinirim ,
bence dil pasi agiz kokusu yapmiyor yapmaz |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Haziran-2017 tarihinde 00:51 |
|
Arkadasa katiliyorum agizkokusu pasa sindigi i�in pas koku yapiyor saniyoruz temizliyegince rahatlama oluyor ancak koku devam ediyor
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2020 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 18:53 |
|
Hocam simdi diyelim ki sindirim kanali boslugumuz kokuyor birde mide fitigimiz var hiatal herni yaziyor hafif bu sindirim kanali koktugu i�in kapakciktan koku siziyor eger amliyat olursak mide kapakciginda sorun kalmassa sindirim kanali koksa bile agiz kokusu mideden �ikmaz degilmi
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 19:36 |
|
Merhaba benim endoskopimde hiatal herni �ikti mide fitigi kapakcikta sorun var 15 yasindan beri hi� ge�meyen asiri agiz kokum var 19 yasindayim Disimi dilimi fir�aliyorum yinede ge�miyor karnim s�rekli sis gaz dolu Yediklerimin tadi agzimda kaliyor dil pasida var agzimin i�i zehir gibi geziyorum s�rekli hi� ferah degil hep koku ve bi sicak hava hissi mideden sizan hava olabilir mi 1 saniye ge�tigini g�rmedim bu fitik bu denli agiz kokusu yaparmi mideden geldigini hissediyorum yatinca azalma oluyor Ayaga kalkip y�r�d�g�mde genzime Gelen t�k�rgkte iyice kokmaya basliyor T�k�r�kte artis oluyor y�r�y�nce iyice artiyor asiri oluyor Koku iyice arttigi zaman midemden bi sicaklik hissediyorum sicak hava agzima geliyor Ama koku �ok fazla ve her saniye var ben mideden geldigini d�s�n�yorum kbb gittim bademcikleri de g�sterdim sorun yok sikayetlerimden siz ne d�s�n�yorsunuz �ogu kiside fitik var ama dediginiz gibi kokulu gaz yoksa yapmayabilir mide fitigi. mesela midedeki gaz kokulu gazsa benim yinede kapakcik ameliyati olsam koku sizmaz agiz kokum kaybolur mu hocam
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 19:39 |
|
Endoskopi sonucum
Mesaj : �ZOFAGOSKOPI �zofagus normal g�r�lerek ilerlendi. Duvar ve mukozasi normal. Polip, kitle, �lser, divertik�l, varis izlenmedi. Kardio��zofageal bileske 37. cm�de idi. Bileske �zerinde 3-4mm hiperemik 3 adet alan g�r�ld�. GASTROSKOPI Midede safra, taze veya sindirilmis kan, gida artigi yok. Mide normotonik ve normokinetik g�r�n�mde. Mide fundus varisleri yok. Fundus duvar ve mukozasi normal, fundustan retrofleksiyon ile bakildiginda hafif hiatus hernisi g�r�ld�. Korpus duvar ve mukozasi normal. Antrum, angulus duvar ve mukozasi yer yer hiperemikti. Pilor halkasi deforme degil ve fonksiyonlari normal. Antrumdan biyopsiler alindi. DUODENOSKOPI Bulbus duvar ve mukozasi normal. Aktif �lser ve deformite g�r�lmedi. Post bulber duodenum normal. Papilla normal anatomik yapidaydi. Biopsi: Antrum TANI : �ZOFAJIT GR A (LA) HIATUS HERNISI (HAFIF) ANTRAL GASTRIT |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 20:06 |
Sizinti asla sifir olmaz V�cudumuzdaki b�t�n kapaklar sizdirir. V�cudumuzda sizdirmayan kapak yoktur. Mide kapaginda yanlis hatirlamiyorsam 1 dakikada 0.6 ml hava sizintisi normaldir -M |
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 20:52 |
|
Kapak a�ik olunca midedki gaz ve sivi ka�isida oluypr buda y�r�rken falan daha �ok koku yapiyor yani ameliyat olursam kapakcik d�zelirse de 1 dakikada 0.6 ml hava sizintisi her insanda olan normal bi durum ve koku yapmaz dimi
|
|
![]() |
|
Notsniw
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2020 tarihinde 21:22 |
|
hocam sizin g�r�s�n�z nedir benim sikayetlerime g�re koku mideden kaynakli gibi duruyor dimi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Haziran-2020 tarihinde 21:29 |
Bilmiyorum Lisi �zelinde sorulari yanitlamak zordur -M |
|
![]() |
|
Nerdengeldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Temmuz-2020 tarihinde 11:09 |
|
D�zeldi mi?
|
|
![]() |
|
Nerdengeldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Temmuz-2020 tarihinde 11:13 |
|
Mide koruyucu ve gaviscon kullaniyon mu?
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |