![]() |
Helikobakter pilori ve disler |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |||
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Helikobakter pilori ve dislerGönderildi: 01-Haziran-2015 tarihinde 21:07 |
||
|
Murat bocam birsey soracagim.
Helikobakter pilorinin dis plaklarina yerlestigini yazmistiniz sanirim tam hatirlamiyorum. Flagyl kullandigim zaman dislerimin renginde bir degisiklik farkettim. Iyiye dogruydu bu. Acaba bu bende helikobakter pilori olma olasiligini arttiriyor mu? |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Haziran-2015 tarihinde 21:24 |
||
|
Flagyl kullaninca dislerin renginde bir degisiklik olmaz. H. pylori ile dis rengi arasinda her hangi bir iliski yoktur. Flagy , bu bakteriyi �ld�rmek orunda degildir.
-M |
|||
![]() |
|||
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Haziran-2015 tarihinde 22:46 |
||
Fircalayinca dislerim daha kolay beyazlamaya basladi hocam. Fircaliyorum fircaliyorum dislerimi zor beyazlatiyordum ama Flagyl kullaninca dislerim fircalayinca daha kolay acilmaya basladi. Ayrica tukuruk salgim cok artti. Agzimda su icmis gibi tukuruk oluyordu ve agzim cok ferahti. |
|||
![]() |
|||
hasta31
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Durum: Çevrimdışı Puan: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 01:08 |
||
|
Murat hocam arastirma yaparken bu t�r bi bakteriye rastladim. Agiz kokusu yapabilirmis. Siddetli karin agrisi veya ge�meyen karin agrisi (k���kken az hastanelik olmadim), ishal (hala arada bir oluyorum), siskinlik istahsizlik (her zaman) gibi belirtileri varmis...
Her neyse bu bakteri hakkinda bilginiz var mi biraz a�iklayabilir misiniz? �ok merak ediyorum da.. |
|||
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 09:33 |
||
Helicobacte rpylori hakkinda su sayfada biraz bilgi bulabilirsiniz. http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 09:53 |
||
|
Kesin ve dogru sonu� verir fakat travmatiktir. derken bu c�mlede travmatiktir denilerek ne kast edilmis hocam? hypilori konunuzdaki bi c�mlede biyopsi i�in kullandiginiz
|
|||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 09:55 |
||
|
hocam dislerimi 2 g�n fir�alamazsam �ok sarariyor ve dis etlerimin �st�n� beyaz doku kapliyor ayni beyaz doku dislerimin k�klerindede bulunuyor bu durumda benim hypilori bakterisine kapilma oranim hatta tasiyor olma ihtimalim y�ksek orandamidir sizce saygilar
|
|||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 09:56 |
||
|
antibiyotik kullanmadan sadece dogal yollar ile hypiloriyi mideden ve agizdan yok edemezmiyiz hocam yada en az seviyeye getiremezmiyiz? saygilar
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 14:11 |
||
Travma kelimesi incinmek, hasarg�rmek, canini acitmak, canini yakmak, zedelemek, �rselemek, sikinti yaratmak anlamindadir. Biyopsi yapmak yani incelemek amaci ile mideye boru sokup, mideden par�a koparmak travmatiktir. Incitir, zedeler, hasar verir, sikintilidir demek istedim -M |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 14:11 |
||
Bilmiyorum |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 14:14 |
||
Zaten isaret ettigim ve okumanizi istedigim yazida bunu s�ylemeye �alisiyorum. Dogru ve temiz beslenmek, saglikli beslenme kosullarina kavusmak bu bakteriyi ya tamamen uzaklastirir veya ila� tedavisinin basarisini kalici olarak artirir. Kosullar degismezse, temiz beslenmeye ve hijyene dikkat edilmezse, ekoloji d�zeltilmezse, antibiyotik ile bu bakteriyitedavi etmek kisa vadede basarili olsa bile uzun vadede basarisiz olur bu bakteri yeniden mideye geri gelir. -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ekim-2017 tarihinde 16:20 |
||
sagolun hocam |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ekim-2017 tarihinde 16:21 |
||
bu hazir gidalar cips �ikolata bisk�vi gibi market hazir gidalari tehlike midir hocam helikobakterin dahada artmasina yada olusmasina iliskin tehlikeli g�r�lmeli midir? |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ekim-2017 tarihinde 20:57 |
||
Sagligimiza uygun degildir. Mikrop tasimadigini farz etsek bile kanser yapici, veya kabizlik yapici, veya yag (kilo) yapici veya kabizlik yapici veya emilimi azaltan iyilesmeyis geciktiren uykunun kalitesini bozan gidalardir. K�t� bir beslenme seklidir. Kirli besin maddeleri, k�t� yikanmis maydanoz, yesillik, k�t� yikanmis ve baskasinin kullandigi �ay bardaklari, �atal, kanalizasyon karisan tarlada yetisen besinler, diskiyla kirlenmis besinler, tirnaklar, ayrica agizdaki dis taslari bu bakteriyi mideye tasir. tedavi edilse bile bir s�re sonra yeniden yutulup mideye geri d�nebilir. Asil tedavi yasam bi�imini degistirmekle baslar. Temiz ve saglikli beslenmek gerekir -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 16:20 |
||
sagolun hocam Adam kelimesinin v�cut bulmus halisiniz :=) |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ekim-2017 tarihinde 09:54 |
||
|
hocam 1 sorum daha var izninizle , agizdaki dislerdeki dis etlerindeki plaklari dogru ve g�n i�erisinde sik fir�alama ile hijyenini sagladik fakat midemizde helikobakter devam etmekteyse gece yattigimizda veya g�n i�erisinde bu midedeki bakterinin agiza gelip agizda plak olusturma ihtimali varmidir?
bunu sundan soruyorum hocam ben d�zenli fir�alamaya basladim fakat gece yatiyorum sabah uyaniyorum sanki plaklasmis sanki sararmis dislerim hayret ediyorum bu normal birseymidir? saygilar |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ekim-2017 tarihinde 10:42 |
||
|
Bireysel sorunuzun cevabini bilmiyorum. Sabah uyandigiizda plaklasmis sararmis dislerinizinizin sebebini bilmiyorum.
H. pylorinin mideden agiza geldigini iddia eden yazarlar okudum. �yle bir iddia var. -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ekim-2017 tarihinde 17:27 |
||
|
peki antibiyotik tedavisi olmadan yalnizca beslenme hijyenini sagladigimizda bu bakteriden kurtulabilirmiyiz yoksa bakteri halen durur etkisi mi d�ser hocam?
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ekim-2017 tarihinde 20:16 |
||
|
Yasam bi�imini islah ederseniz, En �ok 1 defa antibiyotik tedavisi gerekir
1 defa antibiyotik tedavisi ile bir daha ortaya �ikmayacak sekilde tedavi olacaktir. Eger yasam bi�imi, besin hijyeni, v�cut hijyeni saglanip devam ettirilmezse , defalarca antibiyotik kullanilsa bile bu hastalik geri d�ner. Bagirsak parazitleri de b�yledir. -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ekim-2017 tarihinde 06:23 |
||
|
insanoglu �yle bir canliki nefisi �ogu zaman �nde tutuyor ve bu y�zden kaybediyor eger kaybedenler kl�b�ndense benim canim cips �ikolata �ekiyor s�rekli bazen dayanamayip yiyorum yedikten 5dk sonra ah vah t�h deyip i�ten i�e niye yaptim niye ettim deyip kendimi psikolojik cezalandiriyorum b�ylede mutsuz oluyo insan keske t�m hastaliklarin ��z�m� sadece 1 hapta olsa :D bilgisayar oyunlarindaki gibi hahah
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2020 tarihinde 19:53 |
||
|
Merhabalar. Uzun uzun yazmama bilmiyorum gerek var mi, hepimiz ayni tecr�beleri yasiyoruz. �ocuklugumdan beri �ekiyorum bu sikintiyi, hocamizin �inko i�eren gargarasini kullaniyorum o ge�ici de olsa kokuyu maskeliyor ama kalici bir ��z�m bulamiyoruz hi�birimiz.
Kalifiye bir insanim, m�hendisim. Ama bu hastalik y�z�nden hi� rahatca kendimi ifade edemedim bug�ne kadar hem isyerinde hem sosyal hayatta. Herneyse konuyu uzatmayayim. Evlendigimizde esimin agzi asla kokmazdi. Oru�luyken bile tertemiz zerre koku yok. Ama evlendikten sonra onun da benimki gibi kokmaya basladi. Ve ben ikna oldum bu hastaligin merkezi agiz. Muhtemelen salya yoluyla bulasti ona da. Uzun arastirmalarim sonucunda su kaniya vardim: agzimizda zararli koku yapan bakteriler var ve �ogunlukla sorunun kaynagi da bu. Hatirlamiyorum nerdeydi ama Murat hocanin bir yazisinda helicobacter'in sadece midede degil agizda da bulundugu yaziyordu. Eger sorun mide, bagirsak vs olsaydi �inko i�eren gargarayi yapinca agiz kokusu azalmazdi. Koku mideden gelmeye devam ederdi ama �yle olmuyor. Demek ki sorun agizda. Esimde de baslayinca buna tamamen ikna oldum. Simdi gelelim soruma, agizdaki k�t� bakteriler nasil �ld�r�l�r? Yerine iyi bakteriler nasil konur? Probiyotikler ise yarar mi, varsa hangileri bu bakterileri hedef alir? K�kl� bir ��z�m m�mk�n mudur? Amazon, iherb gibi yabanci online satis sayfalarinda agiz i�in probiyotikler var ve halitosis i�in satiliyor. Bunlar ise yarar mi? Hepimize sifa diliyorum. |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2020 tarihinde 23:38 |
||
agizda eriyen probiyotik dene zarari olmaz ise yaramaasa da. T�rkiyede var, amazona gerek. 1 adet var piyasada, agizda eriyen, iyi bakterilere �ogaltan oda nbl optima. |
|||
![]() |
|||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2020 tarihinde 14:52 |
||
Bactoblis agiz probiyotigini kullandim zerre ise yaramadi. I�inde Streptococcus salivarius K12 bakterisi varmis ve agizda agiz kokusu yapan s�lf�r vs �reten k�t� bakterilerle savasiyormus. Teoride insanin aklina yatiyor ama pratikte bir t�rl� ��z�m bulamiyoruz. Midedeki helicobacter i�in nane-pa�uli yagi �ok iyi geliyor simdi agiz gargarasi olarak deniyorum bakalim belki ise yarar. �ok umutlu olmasam da. |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2020 tarihinde 17:27 |
||
midede bakteri varsa nane ile filan ge�mez, 1 aylik yogun bir ila� tedavisi ile ge�er. endoskopi ile biyopsi sonucu ortaya �ikar bu bakteri. |
|||
![]() |
|||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2020 tarihinde 22:25 |
||
|
Allah askina helicobacter pylori i doktorlarin verdigi antibiyotikle ge�irebilen var mi? Cevremde bir s�r� kisi var bu tedaviyi uygulayip hicbir sonu� elde etmeyen. Zaten makaleleri tararsaniz antibiyotik tedavisi sonrasi tekrar etme ihtimali �ok y�ksek oldugu yazar heryerde. Hatta benim g�zlemledigim bagisiklik kazandigi i�in daha diren�li bir sekilde geri geliyor bakteriler.
�ok g��l� antibiyotik ve anti asit kullanildigi i�in mide asidinin azalmasina bagli sibo ve candida gibi bir s�r� problemi de yaninda getiriyor. Siz b�yle kesin konusuyorsunuz her konuda, doktor musunuz ya da iyilesiniz mi bu bahsettiginiz yollarla merak ettim dogrusu? |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ocak-2020 tarihinde 07:28 |
||
Tepkinizi anlayisla karsiliyor size katiliyorum. Haklisiniz. Parazit, cinsel hastaliklar ve H pylori tedavisi i�in bir bilgilendirme yapmama m�saade edermisiniz: Bu mikroorganizmalar ila� ile tam ve mutlak sekilde iyilesir, fakat yasam bi�imi degistirilmedigi veya hastanin �evresindekiler tedavi edilmedigi i�in infeksiyon tekrar bulasir. Bu hastaliklarda hastanin �evresi de tedaviye dahil edilmelidir. mesela diski paraziti i�in aile boyu ila� kullanilmali, cinsel hastalik i�in diger es de ila� kullanmali, H. pylori i�in yasam bi�imi g�zden ge�irilmelidir. �rnegin disardan yemek, kahvede veya toplu mekanlarda kullanilan �ay bardaklari, yikanmamis sebze meyve, tirnaklar, dis taslari, tuvalet aliskanligi vesaire. Bunlarin tedavisini ben bir yere anlattim ama nerede yazdim hatirlamiyorum. -M |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ocak-2020 tarihinde 07:30 |
||
![]() |
|||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ocak-2020 tarihinde 12:31 |
||
|
Tabii ki yasam tarzi degisikligi gerekiyor vs ama sizin mantiginizla flagl kullaninca agiz kokusu ge�enlerin (��nk� bir antibiyotik ve agizdaki bakterileri de �ld�r�yor) ilaci birakinca tekrar koku problemi yasamamalari gerekiyor. Eger midedeki hb olsa sorun zaten flagl ge�irmez ve agiz kokusu devam ederdi. E madem ge�iriyor ilaci birakir birakmaz mi insanlar yasam tarzi degisikligi yapmadigindan saatler i�inde koku basliyor?
Bakin bu buldugum rastgele makalede ne diyor: "cak, hastalarin �nemli bir kisminda kombine tedaviler basarisizlikla sonu�lanabilmektedir. Uluslararasi konsensus raporlarinda da yer alan bu kombine rejimlerle 1990�li yillarin sonlarina kadar %98�lere kadar �ikan eradikasyon basarisi, �zellikle H.pylori�ye bagli patolojinin sik g�r�ld�g� gelismekte olan �lkelerde 2000�li yillarda %40-50�lere kadar gerilemistir.(51) Tedavi basarisizliklari; hastanin yasi, sigara kullanimi, tedavi �ncesi midedeki bakteri y�k�, bakterinin genotipi ve PPI�lerinin etkinligi ile iliskili olarak konak p450 sitokrom enzim polimorfizmi gibi nedenlerin yanisira hastanin ila� uyumu gibi ek nedenlere baglanmaktadir.(62)Ancak, tedavi basarisizliklarinin b�y�k bir kismi ilk se�enek antibiyotiklere karsi primer veya sekonder diren� nedeni ile ortaya �ikmaktadir" Kaynak: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/aile_hekimligi/dr_enver_balcilar.pdf&ved=2ahUKEwjdqOCsgpznAhVPy6QKHaMAA1oQFjAFegQIBhAB&usg=AOvVaw1INqnJuJnFCfh5EKX0SdAT&cshid=1579861436630 |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ocak-2020 tarihinde 16:28 |
||
Yazdiklarinizi dikkatlice degerlendirince sizin H pylori'yi veya agizdaki bir bakteriyi metronidazol ile �m�r boyu etkisiz hale getirilebilecegini d�s�nd�g�n�z� g�r�yorum. (Yanlis anlamis olabilecegimden �ekinirim. Varsa bir yanlislik beni d�zeltiniz.) Metronidazol (flagyl) tek basina H. pylori i�in yetersizdir. Ayrica H. pylori'nin agiz kokusu yaptigi belli degildir. Belki bu bakteri hi� agiz kokusu yapmiyordur. Verdigniz kaynakta yazdigi gibi enzim pleomorfizmi veya Yillar i�erisinde diren� gelisimi g�r�lmesi s�rpriz degildir. Bu sebeple H pylori tedavisinde 3 antibiyotik ayni anda kullanilir. Buna ragmen yikanmamis sebzeler veya kirli �ay bardaklari ile veya k�t� hijyen ile bakteri yeniden mideye geri d�ner ve yerlesebilir. Her durumda antibiyotik ile engellenen agiz kokusu, antibiyotikten sonra geri gelir. -M |
|||
![]() |
|||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2020 tarihinde 13:11 |
||
|
Benim endoskopi sonucumda gastrit, bulbit, 2-3 mm'lik y�zeysel �lser �ikti. Doktor �lseri pek umursamadi agizdaki aft gibi d�s�n dedi. Midemle ilgili yanma, eksime vs hi�bir sorunum yok. Helikobscter pilori i�in biyopsi almislar o da negatif �ikti. Pilori yok ama agiz kokum var.
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2020 tarihinde 21:42 |
||
|
Demek oluyor ki, mide kaynakli degil agiz kokunuz!
En azindan mideyi eleyebilirsiniz ve bence mide�den olmamasi sans. Degil mi hocam, yanlis mi yorumladim ? |
|||
![]() |
|||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2020 tarihinde 07:30 |
||
Soru i�in tesekk�r ederim Evet dogru. Zaten yaklasik 15 yilda ya 2 tane Tip 3 agiz kokusu g�rd�m veya 4 tane. Favkalade nadirdir. Neredeyse yok gibidir. Ayrica H. pylori bulunsa bile agiz kokusu yapmak zorunda degildir. -M |
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2020 tarihinde 14:32 |
||
|
Destekleyici cevabiniz i�in tesekk�r ederim hocam 🙏🏾
|
|||
![]() |
|||
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2020 tarihinde 19:10 |
||
Evet kesinlikle katiliyorum. Benim bahsettigim de buydu. Agiz kokusu agizdaki bakterilerden kaynaklaniyor artik ondan eminim sadece bu sorun nasil ��z�lecek bunun bir cevabi yok. Dilinde beyaz pas bulunanlara da tavsiyem �ok basit bir ��z�m� var ben uyguluyorum ve �ok etkili: "oil pulling". Internetten de arastirabilirsiniz ben genelde hindistancevizi yagi ile yapiyorum pas falan kalmiyor. Ha koku gitmiyor o ayri. Ayrica bana gore dil k�k�ndeki pas bir sonu�, sebep degil. |
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2020 tarihinde 20:48 |
||
|
Ben, dilimin �st�ndeki sarimtirak pasi temizleyince, koku da yok oluyor bilginiz olsun.
Tanrima binlerce s�k�rler olsun Ona �vg�ler olsun 🙏🏾 |
|||
![]() |
|||
Benden mutlusu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Subat-2020 tarihinde 00:44 |
||
|
Merhaba bende 11 belkide daha �nceden beri bi sorunu yasiyorum aile esrafinin agzin b.k gibi kokuyordemesiyle baslayan bir ser�ven ve neredeyse 40 yasina kadar b�yle geldim sonra mide problemim oldu s�rekli yanma agza sivi gelmesi falan mideme batirmaya karar verdim vede bagirsaklarima normalde vermiyorlar ama ben israr ettim dedim en son �are belki bisey vardir ondan oluyordur diye ve midemde helico bakter �ikti inanmiyacaksiniz ama koku ge�ti bilmiyorum bitince baslar mi daha 5.g�n�m 14 g�n kullanicam ila�lari 3 l� anyibiyotik tedavisi verdi doktor nasil anladin dersen kizim herzaman agzin pis kokuyor derdi simdi bahaneyle bak bakalim ne yemisim tahmin et diyorum hep g�zel seyler dedi hi� pis kokuyor demedi ve esimler konusurken hep bir adim geri ka�ardi simdi ise gayet normal dinliyor hi� bir tepki yok umarim hep b�yle olur ger�ekten �ekmeyen bilmez kendinizi degersiz hissetmek k�t� birsey fikir olsun diye paylastim umarim sizdede ise yarar
|
|||
![]() |
|||
�are
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Subat-2020 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Subat-2020 tarihinde 20:03 |
||
|
Intihari d�s�n�yorum bu hastalik y�z�nden.Allah i�in yardim eidn biriniz yalvaririm!
25 yasindayim hen�z,yillardir bu belayi �ekiyorum,gitmedigim doktor kalmadi.Burun ameliyati oldum,deviasyon ��z�ld�,koku gitmedi,burnumdan nefes alabiliyorum.Bademciklerim �ok sisiyordu,aldirdim,koku gitmedi.Dislerimi fir�aliyorum,g�nde 2 kere.Dislerde ��r�k yok,dilde sorun yok.Ge�en g�n son �are dahiliyeye gittim.Yapilan endoskopide �antral gastrit� �ikmis.Ama ila� vermedi.Ben ne yapacagim?Hi� kimse ciddiye almiyor.Ama agzim les gibi kokuyor.Bug�n is yerinde m�steri sikayet etmis bir de,merkeze kadar gitti.Eger ��zemezsem isimi de kaybedecegim,n�olur yardim!? Midemden geldigine eminim artik. |
|||
![]() |
|||
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Subat-2020 tarihinde 23:29 |
||
|
Ayni seyleri d�s�n�yorum ve ayni problemler mevcut siz yolu yarilamissiniz bile, burun ile ilgili ve bademciklerle ilgili soru isaretleri gitmis. Ben tonsillekti oldum ama simdi de septum deviasyonu,geniz eti �ikti. Geniz akintisi bitti mi ameliyattan sonra? Var miydi ya da? Eger yoksa veya bittiyse son bir gayret su midenin �zerine gidin ne olur. Intihar benim de tek d�s�ncem ama kendim hari� kimse i�in istemem bunu...
|
|||
|
tonsillektomi /check
|
|||
![]() |
|||
�are
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Subat-2020 tarihinde 12:30 |
||
|
Geniz akintisi devam ediyor.balgam gibi bir sey �ikiyor,sari-turuncu-kahverengi karisimi.yarin sabah erkenden dahiliyeye gidip kan diski ne varsa hepsi i�in tetkik istiycem zorla.Son �are doktorlari da g�t�r�r�m giderken,herkes yaptiginin karsiligini alir.Devlette yata yata g�t b�y�terek maas alamaz kimse,bana yardimci olacaklar!
|
|||
![]() |
|||
�are
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Subat-2020 tarihinde 19:43 |
||
Ne verdi hocam hangi ila�lar paylasir misiniz ila� isimlerini??? |
|||
![]() |
|||
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |