Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

yan etkiler

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: yan etkiler
    Gönderildi: 28-Aralik-2013 tarihinde 13:44
Sadece merak ediyorum, agiz kokusundan magdur hastalarin bu durumdan psikolojik olarak etkilendigi ve herkes kadar kaygisiz, normal davranamadiklari ortada, peki bu durumun bilissel yetenekler ve konsantrasyon gibi konular �zerindeki etkilerine dair bilimsel ip u�lari var mi ?

A�ik�asi �grenme kabiliyetim ve konsantre olma yetenegim de b�y�k degisiklikler oldugunu fark edebiliyorum, hastalik �ncesi ve sonrasi halimi kiyaslarsam.

Bu soru murat beye,bu forumda paylasimlarda bulunan baska bir uzman yok nasilsa.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Aralik-2013 tarihinde 18:00
A�ik olmamis mesajim, sormak istedigiim tam olarak suydu;

agiz kokusunun sosyal/duygusal/psikolojik etkileri bir kenara koyar isek, agiz kokusuna yol a�an bozukluklar/bakteriyel dengesizliklerin �grenme/konsantre olma yetilerimiz �zerinde direk olarak bir etkisi var midir ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Aralik-2013 tarihinde 21:58
İlk gönderen: 1290724 1290724 yazdı:

Sadece merak ediyorum, agiz kokusundan magdur hastalarin bu durumdan psikolojik olarak etkilendigi ve herkes kadar kaygisiz, normal davranamadiklari ortada, peki bu durumun bilissel yetenekler ve konsantrasyon gibi konular �zerindeki etkilerine dair bilimsel ip u�lari var mi ?

A�ik�asi �grenme kabiliyetim ve konsantre olma yetenegim de b�y�k degisiklikler oldugunu fark edebiliyorum, hastalik �ncesi ve sonrasi halimi kiyaslarsam.

Bu �ok enteresan bir konudur ve benim �ok ilgimi �eker.
0.05 - 5 ppm H2S gazini g�nde 2 saat 3 hafta koklayan 74 kisinin psikiyatrik muayenesinde, anksiyeteleri y�ksek ve s�zel �grenme yetenekleri d�s�k bulunmus.

Agiz kokusunun baska problemlerin de sebebi olabilecegini hep aklimda tutuyorum. Mesela agiz kokusu gazi olan H2S'in dis eti infeksiyonu ve periodontit yaptigini okuyunca fazla s�rpriz olarak karsilamadim.
-M

Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Aralik-2013 tarihinde 23:59
Hastalik oncesi ve sonrasi derken sanirim agiz.kokusu belirli bir yastan sonra ortaya cikti ki oncesi ve sonrasi arasinda detayli bir.kiyaslama yapabiliyorsunuz. Nedense bana hep bizim gibi ergenlikte yada daha once baslayanlardan daha.sansli gelmistir 20li yaslardan sonra ortaya cikan koku. Cunku oncesini ve sonrasini kiyaslayip hastaligi daha kolay bulabilirler. Misal ben agiz kokusu olmadigim bir zaman varsa hatirlamiyorum bile sadece idrak ettigim yasi hatirliyorum. Neyse Ben de kendimden bir halitosiz hastasi olarak bahsettiginiz konuda birkac sey soyleyeyim. Bende asiri derecede konstrasyon bozuklugu, odaklanamama, zihin bulanikligi, hafiza problemi var hatta son zamanlarda uzun zamandir gormedigim insanlarin ismini bile hatirlayamiyorum. Bir yandan da Sayisal yonum daha kuvvetlidir sayisal islemlerde ogrendigim hicbirseyi unutmam tam bir matematik hastasiyim:-)ama sozel gelisimim zayiftir. Bilemiyorum diger arkdaslarla bu konuda ayni noktalari yakalarmiyiz.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.